• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı kaybettim

Başa gelmeden anlayamıyor insan aklina gelmiyor hasta değildi hasta gibi bile değildi kalp krizi gecirdi onu da ayakta gecirdi kendi gitti hastaneye 3 damar tikali dendi ameliyat olmasi gerekiyor klasik ne bir risk soylendi ne baska bir sey ameliyat oldu bitti iyi gecti babam ertesi gun ayaklandi yuruyor espiri yapiyor yemek yiyor 6. Gun taburcu oldu evde kalbi durdu cehenneme döndü hayatimiz
Kesinlikle haklısın başa gelmeden bilinmiyor
Çok zor bir durum lakin her insanın ölüm ensesinde odadan banyoya bile giderken ölme olasılığımız var
Burada en zoru kabullenmek
İşte onuda zaman hallediyor
O üzüntü o sızı zamanla kabuk bağlıyor
Arkadaşım 22 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlunu 6 yıl önce trafik kazasında kaybetti
İlk kaybettiğinde yaşayamam ben artık dedi
Ne büyük bir acıydı tarifi yoktur heralde
Ama hayat devam ediyor evet hala çok üzgün ama o öldüren acıda yok
Sabır diliyorum canım

1 aydır süren hastane sürecimiz babamın ani ölümüyle sona erdi. Canımı her şeyimi arkadaşımı en güvendiğim en sevdığimi toprağa verdim artık yok artık sessiz her yer sanki bi parçamı kopardı da gitti gülemiyorum hiç gülemeyecek gibiyim bazen ölüyor gibi hissediyorum inanamıyorum inancımı yitirecek gibi oluyorum. Nasıl geçecek nasıl devam edicem? Hiç aklımıza bile gelmedi olüm bu zamana kadar ara sıra aklima geldiğinde bile ağladığım kendime gelemediğim korktuğum olay başıma geldi.
Allah rahmet eylesin inşallah. Başınız sağ olsun.

annemde artık herşey yoluna girdi denilip tüm birimlerden olumlu raporlar alındıktan sonra bir anda acillik oldu ve 2 gün önce ciğerleri tertemiz denilen kadının bir anda iki ciğeri de enfeksiyonla dolu çıktı. aniden acillik oldu, 1 gece yoğun bakımda yattı, ertesi gece vefat etti.
anlıyorum yaşadığınız şoku..
umutların bir anda nasıl kırıldığını..
ancak ne yazık ki bu bizim elimizde olan bir süreç değil. teslim olmaktan başka çaremiz yok bu gerçeğe.

Başınız sağolsun Allah sabır versin sizlere hasta olmak da kötü ama iyi denilip ani ölüm de çok kötü insan o şoktan çıkamıyor ölümün her türlüsü 90 yaşında da ölse babam yıkılırdım ben ama çok umutlanmıştık planlar yapmıştık yürüyüş yapacaktık iyi beslenecektik olmadı

Canımın parçası ablamı kaybettiğim de anladım bu geçmeyen yarayı hiç bir zaman geçmiyor bir yanın hep eksik hep yarım kalıyor hayat öyle böyle devam ediyor zor mu hem de çok zor rabbim size sabır versin

Allah sabır versin başınız sağolsun. Sizin de

Başınız sağolsun Allah sabır versin sizlere hasta olmak da kötü ama iyi denilip ani ölüm de çok kötü insan o şoktan çıkamıyor ölümün her türlüsü 90 yaşında da ölse babam yıkılırdım ben ama çok umutlanmıştık planlar yapmıştık yürüyüş yapacaktık iyi beslenecektik olmadı

tabi ki ölümün yaşı yok. her zaman acı. ama genç yaşlarında olunca insanın içinde kalanlar daha çok oluyor. bir de ilerleyen yaşlarda daha bir bekliyor insan haliyle.
ama her zaman her türlüsü zor.

çok normal süreçler bunlar. Benim babam gideli iki sene oldu. Bana da mune geçecek demişti o zaman, hiç inandırıcı gelmemişti. Çok acıtıyor biliyorum, hiç geçmeyecek gibi geliyor. Hep bir yanı eksik kalıyor insanın.
Güçlü durmaya çalışma, bu konuda hiç birimiz güçlü olamayız. Yaşa acını, yasını tut. Annen, kardeşlerin varmış, yalnız değilsin. Kenetlenin birbirinize. Acı paylaşıldıkça azalıyor.

Sarıldık hep birbirimize hepimiz kötüyüz onlari düşünmekten bazen acımı yaşayamıyorum annem özellikle birbirlerine çok baglı güzel bir çiftlerdi annemin hayatının merkeziydi artık o daha da kötü annemi nasil toparlicam bilmiyorum 13 gun oldu ama her gün ölüyoruz gibi herkes iyi gibi yapıyor ama en ufak seyde yıkılıyor gibiyiz. Gecmese de hafifler insallah cok zor

Ölüm gelince yapacak birşey yok. Gencecik daha 20 sinde olmayan nice hayalini bana anlatan öğrencimi kaybettim kanserden babam gibi sevdiğim eniştemi kaybettim 50 sinde.
Üzülüyorsun kahroluyorsun ama için bir buruk olsa da geçiyor hepimiz bu acıyı yaşayacağız er geç...
Allah mekanını cennet eylesin.
Sabır ve zamana ihtiyacın var kabuk bağlayacak zamanla acın

Ne güzel eşlik etmiş size hayat yolculuğunuzda,ne şahane bir babaymış, kaç evladın babası kızının en güvendiği, en sevdiği, en arkadaşı olabilmiştir ki...
Ne kadar mutluluk katmışsınızdır ömrüne kim bilir, ne mutlu o babaya, ne mutlu sizin gibi güzel bir evlâda.
O şimdi bizim bildiğimiz acıların, özlemlerin olmadığı, çok güzel bir yerde.
Şimdi acınızı yaşayacaksınız, bu kaçınılmaz. Allah sabır versin. Yüreğinizi ferahlatsın, dayanma gücü versin.
Sonra, önce babanız için, sonra anneniz için, sağlam duracaksınız.
Babanızın umutları, duruşu, beklentileri, öğrettiği hayatı yaşama biçimi sizinle devam edecek, sizinle eminim hep gurur duyacak.
Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın.
Başınız sağ olsun.

Kesinlikle haklısın başa gelmeden bilinmiyor
Çok zor bir durum lakin her insanın ölüm ensesinde odadan banyoya bile giderken ölme olasılığımız var
Burada en zoru kabullenmek
İşte onuda zaman hallediyor
O üzüntü o sızı zamanla kabuk bağlıyor
Arkadaşım 22 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlunu 6 yıl önce trafik kazasında kaybetti
İlk kaybettiğinde yaşayamam ben artık dedi
Ne büyük bir acıydı tarifi yoktur heralde
Ama hayat devam ediyor evet hala çok üzgün ama o öldüren acıda yok
Sabır diliyorum canım

Allah arkadaşınıza sabir versin çok zordur çok olüm herkese gelecek ama gelince yakıp yıkıyor insanin hayati değışiyor sağolun

Sarıldık hep birbirimize hepimiz kötüyüz onlari düşünmekten bazen acımı yaşayamıyorum annem özellikle birbirlerine çok baglı güzel bir çiftlerdi annemin hayatının merkeziydi artık o daha da kötü annemi nasil toparlicam bilmiyorum 13 gun oldu ama her gün ölüyoruz gibi herkes iyi gibi yapıyor ama en ufak seyde yıkılıyor gibiyiz. Gecmese de hafifler insallah cok zor

Bizimkiler de 54 yıllık evlilerdi. Ben de en çok anneme üzülmüştüm, hiç toparlayamayacak gibi geliyordu. Ama insanoğlu her şeye alışıyor. Bundan bir sene önce komik anılar aklımıza geldiğinde bile ağlıyorduk, şimdi gülebilmeye başladık. İçinde o yara, o eksiklik hep kalacak. 80 yaşında da gelsen geçmeyecek sanıyorum ama hafifleyecek. Tekrar başın sağolsun.

Ne güzel eşlik etmiş size hayat yolculuğunuzda,ne şahane bir babaymış, kaç evladın babası kızının en güvendiği, en sevdiği, en arkadaşı olabilmiştir ki...
Ne kadar mutluluk katmışsınızdır ömrüne kim bilir, ne mutlu o babaya, ne mutlu sizin gibi güzel bir evlâda.
O şimdi bizim bildiğimiz acıların, özlemlerin olmadığı, çok güzel bir yerde.
Şimdi acınızı yaşayacaksınız, bu kaçınılmaz. Allah sabır versin. Yüreğinizi ferahlatsın, dayanma gücü versin.
Sonra, önce babanız için, sonra anneniz için, sağlam duracaksınız.
Babanızın umutları, duruşu, beklentileri, öğrettiği hayatı yaşama biçimi sizinle devam edecek, sizinle eminim hep gurur duyacak.
Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın.
Başınız sağ olsun.

Çok güzel bir babaydı eşti abiydi o yuzden daha da zor ama guzel anilarimiz kaldı geriye guzel gunlerimiz gecti simdi keşkeler kaldı keske.. daha guzel hayat yasasaydi keske daha rahat ettirseydik keske keşke. Insallah daha mutlu huzurludur insallah ona layik evlatlar oluruz amin çok sağolun.

Tutamıyorum aklımı kaçıracak gibi oluyorum her gün rüyamda tekrar tekrar ameliyata sokuyorum her sabah kabusa uyaniyorum sanki güçlü olmaya calışiyorum ama değilim kardeşlerim annem var belli etmemeye calissam da oluyorum gibi onlari dusundukce daha da kotu oluyorum umarim hafifler gececegini hic dusunmuyorum zaten ama hafifler inşallah
O kadar iyi anlıyorum ki... Bir sene önce annemi kaybettim, ameliyat iyi geçmişti iyileşecek diye bekliyorduk ama bir anda kaybettik.O kadar inanmıştım ki iyileşeceğine... ilk zamanlar tam da sizin dediğiniz gibi her gece rüyalarımda o hastaneyi görüyordum dualar ederek uyanıyordum ne olur iyileşsin artık diye, sonra bir anda kaybettiğimizi hatırlayıp tekrar tekrar şok oluyordum inanamıyordum.Çok çok kötü zamanlar geçirdim.Annem olmadan yaşayamam zannediyordum, hatta ameliyat öncesinde bunu söyledim ona.

Ama insan her şeye alışıyor, unutmuyorsunuz ama hafifliyor emin olun.Yeri geliyor gülüyorsunuz, yeni insanlarla tanışıyorsunuz, ne bileyim yeni bir işe başlıyorsunuz ama o sızı hep içinizde bir yerlerde kalıyor.

Babanız emin olun sizi görüyor, arkasından perişan olmanızı istemezdi.O yüzden iyi olmalısınız.Kalanlar için yaşamaya devam etmek, güçlü olmak zorundayız.Sizi çok iyi anlıyorum, geçmeyecek gibi geliyor ama zamanla acınız azalacak inşallah, dualarım sizinle :KK200:

Acınızı derinden hissediyorum. Hepimizin kayıpları var bu dünyada ve o acı geçmesi elbette zor ama insanoğlu alışıyor iste acıya da dirençli hale geliyoruz.

Kendini tutma ağlamak rahatlatacaksa ağla der bütün psikologlar. Çünkü insanin sinirlerinin gevşemesi için o gözden o yaş akmalı .

Ben kaybettigim insanların hep beni izlediğini düşünerek daha iyi hissediyorum.

Evladimi koydum mezara. Canımı parcami.
Ilk basta şok etkisiyle hic aglayamamistim bile sonradan ağladım ama aglayinca rahatladim. Sonra yıllar geçti o yara hala kalbimde ama alıştım. O mezarda bebegimin yanında binlerce daha bebek mezari vardı yalnız değilim dedim ve bebegimi arkadaşlarının yanina bırakıp evime döndüm.
Bunları neden anlattım ben de bilmiyorum ama sanırım sadece yalnız değilsin demek için.

Back
X