Babamin 2. evliligi

askimsin_99

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
441
52
73
- Yurtdışı
mrb annemle babam bosandilar yillar oldu ve ben (23) annemle kardesimle baska sehirde kaliyorum.
Babamla zaten bastan beri pek görüsmüyoruz ama arada telefonlasiyoruz ariyor bizi. Ayrica Nafaka ödüyor.
Neyse Babam 2. evliligi yapti ve kadin önceden 3 kez evlenmis ve süsüne kolundaki altinlarina vs cok düskün biri. Ben sahsen tanimiyorum hic görmedimde.
Simdi yaklasik 1 yil olacak evlilikleri ve babam bizden nefret etmeye basladi sanki. Dün aradi beni sanki düsmaniymisiz gibi bagirdi "size para vermicem artik siz ne nankör insanlarsiniz" vs vs bir sürü hakaret. Herseyin para oldugunu saniyor oysaki babalik hic yapmadi. Birde ortada birsey yoktu aniden böyle bir patlak verdi. yeni esi bize karsi dolduruyor ki öyle duyumlarda aldim.

Bizim icin hic birsey yapmayan adam birden bire yeni eşi icin ikinci işe bile basladi ev aldi vs.

Biz ikisini bu zamana kadar hep rahat biraktik yani cocugu olarak hic evine gidipte kalmadik etmedik rahatsiz etmedik özel bir istegimiz olmadi eee buda kadin icin büyük bir rahatlik diye düsünüyorum. Kadin yerini yaptikca dahada bize karsi dolduruyor babami.
Simdi kadinin rahatligi bir anlikta bozulsun diye bir sey yapmak istiyorum.. sizin bir fikriniz varmi?
Mesela bir bayan sesinden arayip esiyle görüsmek istedigimi söylemek gibi.
Evine git derseniz asla evine gitmem cünki babamla o kavgadan sonra birdaha görüsmek istemedigimi dedim oda kabul etti zaten.
Bana bir fikir verin bir anlikta olsa rahatliklarini bozmak istiyorum
Lütfen bana yapma etme demeyin... cünki mesele dahada uzun aslinda

Tanımadan hiç görmeden sırf duyumlarla kadının doldurduğunu nereden biliyorsunuz?
Millet aa canım cici annen harika mı diyecekti?
Ya Allah aşkına ne saçma bir ruh haliniz var. Telefonla arayacakmış.
İşte bunlar hep devam eden ergen hali.
Kadın adamı eline aldıysa amaç para ve sizden uzaklaştırmaksa sen bırak aramayı özel hat çeksen tınlamaz.

Saçma düşüncelere girmişsin , belkı de baban artık sızı ıstemıyordur belkı de kadının sucu yoktur ayrıca ıftıra atmayın derım gunaha gıreceksınız eger haklıysanız zaten hakkınızı alırsınız dava acın hukukı yollardan deneyın sansınızı ...

Zaten babalik yapmasini beklemiyorum 10 yildir yapmiyor.
Nafakayi ödemek zorunda evet bunu bildigi icinde bizim kendiligimizden vazgecmemizi istiyor.
Mesela kardesim 3günlük sinif gezisi yapacaklardi babamdan birazcik harclik istedigimizde bizi yerden yere vurdu..anneme hakaretler küfürler işte neymis "ben size para yolluyorum o yetmiyormu nasil yiyorsunuz parayi"

çok afedersin ama o öküz herif nafakanızı eşekler gibi ödemek zorunda fazla konuşmasın.
Evlendiği şıllığa gelince doldurduğu belli babanızı. Ama evlatlarına elin kadınıyla dolan ve bu şekilde silebilen adama baba demem ben.
Bırak elbet elden ayaktan düşecek o. Bakalım yanında sizi bulabilecek mi.
Ölünce sevgili karısı arkasından okur artık.
Ay nasıl sinir oldum şuanda.
Aklıma şuanda huzurlarını kaçırabilmek için ne yapabileceğin konusunda bi şey gelmiyor ama bu kadının geçmişini kurcala biraz bakalım. Belki eski kocacıklarıyla olan bi şeyler falan bulursun. Ne bileyim işte. Çevir bi entrikalar.

su an okuyor musunuz onu merak ettım ben, 18 yaşını doldurup egıtımıne son vermıs ve calışmasına engel teşkil eden bir durum olmayanlar yasal olarak yetişkin olduklarından nafaka alamazlar, okuyor olmanız yada 18 yaş altı olmanız gerekiyor.belki bu nedenle artık size nafaka ödemek istemiyor olabilir.

genel anlamda zaten sizinle sadece para alışverişi olan bir baba modeliniz varmış ve belliki adam kendine yeni bir eş, yeni bir hayat kurmuş ve geçmişine sünger çekmek istemiş.

bunda yeni eşin bir şucu olduğunu düşünmüyorum, koskoca adam kendi aklıyla hareket edebilir bence, sizde bayanı tanımıyormuşşunuz sadece sagdan soldan duyduklarınızla hareket etmeyin bence belkide hiç günahı yok...

zaten babanız evlatlarına duskun bır baba olsaydı sadece nafaka vermekle ya da telde aramakla yetınmezdı.. bence hiç öyle çocukca işlere de girmeyin. şartlarınız uyuyorsa yasal hakkınız olan nafakanızı alırsınız, yatırmazsa icra takibi ile alabilirsiniz ama gerisi yani baba evlat ilişkiniz zaten pek düzgün değilmiş , onu düzeltmek yada daha kötü yapmakta çift taraflı sizin elinizde..

Kulağınıza gelen duyumlarla yola çıkmayın siz. Ne demiş büyükler; gördüğünün yarısına inan, görmediğine ise hiç inanma. Eğitiminiz devam ediyorsa babanız nafaka ödemek zorunda. Bence burada mesele babanın nafaka ödemesi ya da ödememesi değil, değişen tavrı.. O tavır kırmış sizi. İntikam adına böyle bir şey düşünmüşsünüz ancak yapmayın.

Bi yetişkin gibi davran ve bırak ne hallerı varsa görsünler.
Nafakanı vermezse ozaman davanı açarsın.

Nafaka alma hakkınız varsa ve nafakanız ödenmezse dava açın gerekirse ve hakkinızı ALIN . Onun dışında Babanız ondan önce de zaten pek şefkatli bir baba değilmiş. Anlattığınız kadarı ile yeni eşle ilgili bir durum değil bu değişim.
Babanız ek iş yapabilir yeni hayat arkadaşına ev almak için .. Bu normal bir durum. Nafakanızı Ödeyecek ama..
Burdan bakınca Babanızın ikinci evliliğini hazmedemeyenler var ve asıl doldurulan sizmişsiniz gibi duruyor ..

Kadını görmemişsiniz, hiç tanımıyorsunuz, evine bile gitmemişsiniz ama duyumlarla itham ediyorsunuz
Burada bazı yorumlarda size çanak tutuyor, ayıptır
Yıllar geçmiş, adam evlenmiş, en doğal hakkıdır, kadının kaçıncı evliliği olduğu da kimseyi bağlamaz, daha yaşın 23 5 kez evlenmeyeceğini garanti edebilir misin, hayatta neler geliyor insanın başına.
Baban 18 den sonra çocuklara nafaka ödemek zorunda değil ancak talep edilebiliyor ki nafakanızı ödüyormuş. Bir de şu taraftan bakın ki, babanız sadece para istemek için aranan bir adam, babalık yapmadı diyorsun da senin evlatlık melekelerin tam mı ?? Adam evlenmiş bir hayırlı olsuna bile gitmemişsin, alınmış olabilir mi baban acaba ? Bir de buralardan bak, nalıncı keseri gibi hep kendine yontmak değil hayat. Babanı savunmuyorum, hata yapmış olabilir, yanlış hareket etmiş olabilir ancak bunları düzeltmek iki güzel söze bakar, babandır o evladını sevmemesi mümkün değil. Bunları sana babasını gasilhanede affetmiş bir evlat olarak yazıyorum, önce kendini yokla

18 yasini gectiginiz icin size nafaka odemek zorunda degil..18 yasindan kucuk kardesiniz varsa sadece ona odeme yapmakla yukumlu o kadar.
ne demek kadini arayip sanki babanizin asigi gibi numara yapmak..kadina ne kadar cirkin bisey yaptiginizin ve babaniza iftira atmis olacaginizin farkinda misiniz?
23 degil 13 yasinda on ergenlik geciren cocuk gibi davraniyorsunuz.

Ne güzel ifade etmişsiniz..
Böyle durumlarda annelerin çocuklarını sakinleştirmesi Lazım .. Ama bizimkiler bilakis kin ve öfke ile dolduruyorlar cocukları Babalarına karşı.. Yazık oluyor o çocuklara sonra.

Konu sahibi anneniz ne diyor bu önerinize çok merak ettim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…