Babamın 2. Evlilik üzerine düşünceleri

Ben asla babamın evlenmesini kabul edemem. Annem ona bebek gibi bakıyor. Böyle birsey düşünemez bile. Ben ömrüm yettiğince bakarim. Midem almaz ya baska kadınla olmasına :KK57:
bu amca zenginmi canim.
O yas farki ne öyle??

Ben farkliyim galiba bana normal geldi
Annenizin yanında demesi annenizi kirmis olabilir:KK43:

Ama kadınlar yalnız yasayabiliyor ama erkrklerin çoğu yapamıyor malesef

Hatta ben esime eger bana bişey olur ölürsem 40 imi bekleme evlen derim
Esimde kızar saçmalama diye:)
Ama evlensin yani napavak yalnız başına
100 kişiden kiskanacagimiza 1 kişiden kiskaniriz demi bacim:KK70::KK70:bende hep öyle diyorum eşime.

Derler ki erkekler eşleri öldüğünde mezarlığa giderken kafaları önlerinde giderlermiş. Defin işlemi bittikten sonra da sağa sola bakınarak evlerine dönerlermiş, evlenilecek eş bakmak için... tabi bu işin esprili kısmı ama evet genelde eşi ölen kadın olduğundan ikinci evliliği yapsa bile ince eleyip sık dokur, ama iş erkeğe gelince bana kim bakacak, bir nefes derler.

Gerçi şöyle de bir şey var. Kadın yalnız kaldığında kapısını açan çok olur, eş dost akraba... ama erkek yalnız kaldığında pek geleni gideni olmaz.. Allah kimseyi zor da bırakmasın o yüzden ;)

Annenin yanında hiç hoş olmamış lakin acı gerçekler bunlar

benim annem 1 sene önce öldü
babam 2. evliliğe yeşil ışık yakıyor artık
yolunu yapıyor bana ikide bir
ben olumlu karşılıyorum
ama annem yerine babam ölseydi annem kimseyle evlenmezdi bence

bi komşumuz vardı karıkoca çok düşkündü birbirine
kadın ölüverdi
adam yaşlıydı o yaşında gitti biriyle evlendi
o zaman çok düşünmüştüm hiç mi sevmedi nasıl unuttu karısını diye

o saatten sonra aşk falan olmuyodur da işte bana bakacak biri olsun kafası herhalde
komşumuzun yeni hanımı ona tabi istediği gibi bakamadı
adam en sonunda huzurevine gitti orada öldü

Ay benim annem de bütün yaşlı dulları evlendirme derdinde. Geçen bir arkadaşı gelmiş annesi öleli bir yıl olmuş kadıncağızın. Rüyamda görmeyi çok istedim, çok özledim filan diye anlatıyor. Bizimki baban evlenmeyi düşünmüyor mu tek başına nasıl idare ediyor diye soruyor? Dedim ne alaka dedem de evlenmemişti, 15 yıl bekar yaşadı ölene kadar. Olsun ben ona da sormuştum evlenmeyi ister mi diye o istemedi diyor bi de.

Benim anlamadığım herşey bana baksın iki çorba yapsın iki konuşsun mu yani.insan sevince ölse bile sevdiği unutamaz bence yoksa ben mi garibim

Sen gençsin

Yaşlı bir erkek için bana baksın demesi çok olağan toplumumuzda

Ben arada düşünürüm burada da var eski eşim vefat etti ya da işte boşandım 5 yıl sonra aşık oldum vs vs

Acaba derim ben de eşim vefat etse başkasına aşık olabilir miyim

Şimdi imkansız gibi geliyor ama bu kadar insan var aşık olduk diyen

Evliliğe menfaat Gözüyle mi bakıyormuş .

O kadar kendini düşünüyorsa Hizmetçi tutsun .

Sen gençsin

Yaşlı bir erkek için bana baksın demesi çok olağan toplumumuzda

Ben arada düşünürüm burada da var eski eşim vefat etti ya da işte boşandım 5 yıl sonra aşık oldum vs vs

Acaba derim ben de eşim vefat etse başkasına aşık olabilir miyim

Şimdi imkansız gibi geliyor ama bu kadar insan var aşık olduk diyen

olunuyor gerçekten,
ölüm çok tuhaf bişey, çoook yoğun bir acı çekiyorsun, ölmek istiyorsun ama hayat tuhaf bir şekilde devam ediyor, etmez sanıyorsun ediyor.
aşık da oluyorsun, mutlu da oluyorsun, ilk zamanlar vicdan azabı duyuyorsun ama sonra o bile geçiyor,
çocuğun varsa daha da garip, eşinin ani ölümünün haftasında çocuğunu luna parka götürmüştü yakınım...
çünkü o çocuktan, onun mutluluğundan sorumlusun.
yaşlılıkta daha da zor, bizim kadar sosyalleşemiyorlar, insan kafayı yer yalnızlıktan.

Annem ablam ben öyle konuşuyorduk.konu döndü dolaştı komşumuz ahmet amcanın evliliğine geldi.adam 65 yaşında kadın 38 yaşında.bunun bana garip geldiğini yaş frkının çok olduğunu söyledim.babam da demez mi adam evlenmiş dul olsam ben de evlenirim hasta olsam bana kim bir bardak su verecek bir çorba yapacak benim bakımımı kim yapacak.duvarları mı gözlicem insana iki ses iki nefes lazım demez mi hem de annemin yanında.çok garip buldum içim acıdı annecim için.aşk sevgi vefa yok mu yani.anlamıyorum
Klasik erkek mantigi iste. Bir tanidigimiz vardi esi vefat etti. O da yasloydi. Genc bir es aldi. Esi yasinda da kizi vardi evli cocuklu. Kadin evlebirsek ne torun ne kizini goremezsin istemem dedi. Buna ragmen evlendi. Simdi kiziyla görüşmüyor.

Back
X