• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

babamın bitmeyen ahlaksızlıkları

baypass

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2024
3
1
6
evine düşkün olmayan, dışarıyı hep kendi eşinden ve çocuklarından daha fazla önemseyen bir babayla büyüdüm. işi sebebiyle çoğunlukla zaten evde olmazdı, evde yokken borç belalıları kapımıza dayanır annemin kıt kanaat maaşına göz dikerdi. babam çalıştığı halde hiçbir zaman eve olan sorumluluğunu üstlenmedi. hovarda bir adamdı, giyimine saçına başına hep çok özen gösterirdi. annem kendi üstünden başından kısar biz dışarda kötü görünmeyelim diye elinden gelen tüm ihtiyaçlarımızı en iyi şekilde giderirdi kendi pespaye dururken babam onun yanında hep sanki ayrı bir dünyadan gelmiş gibi, tıpkı bir iş insanı edasıyla gezerdi.

kendisini parlatma konusunda hep çok maharetliydi, maaşı firavunu doyururdu ama evimizde kendimize ait eşyamız neredeyse hiç yoktu. kendi akrabaları annemin şikayetlerine göz kapar doyumsuz olduğunu söyleyip babamı iyice parlatırlardı. annem de çocukken evlenmiş, o da dahil hepimiz öyle acınası çocukluklar geçirdik ki anlatsam içiniz yanar. kimse kol kanat germediği gibi maddi manevi birçok zarar verdi.

annemle eş hayatları yok ama annem psikolojik durumu sebebiyle çalışabilecek durumda olmadığı için boşanamıyor. babamın annemi aldattığını öğrendim ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. böyle bir adamla aynı evde yaşamak bana zulüm geliyor. kendim daha mezun olamadım, işe girmek için bir yılım var. annemin kendine ait bir evi yok her birikimi babamın borçlarına ve akılsızlıklarına harcandı. annem durumu bilmiyor ama ben babamın yıllarca ettiği zulümlerin üstüne yaşını başını almışken hâlâ türlü çeşitli ahlaksızlıklar yapmasından bıktım. ne yapmalıyım akıl verin lütfen.

Eh burada annenin doğru karar verememesinin sonuçlarını yaşayan bir kız çocuğu var.
Biraz daha dişinizi sıkıp iş bulun zaten anneniz yıllarca göz yummuş 1 sene daha katlanılmak zorunda. Bilmiyorsa da söylemeyin.
anneme duyurmadan babama hesap sormam uygun olur mu bu durumda, zeytinyağı gibi üste çıkacağını biliyorum ama en azından bildiğimi bilse utanır mı içim içimi yiyor

anneme duyurmadan babama hesap sormam uygun olur mu bu durumda, zeytinyağı gibi üste çıkacağını biliyorum ama en azından bildiğimi bilse utanır mı içim içimi yiyor
Elinde kanıt varmı yaZisma birşey gibi hani inkar edemesin yüzüne karşı al bu kanitlar diye yoksa eğer kanit bulup inkar etmesinin önünü kesebilirsn

Elinde kanıt varmı yaZisma birşey gibi hani inkar edemesin yüzüne karşı al bu kanitlar diye yoksa eğer kanit bulup inkar etmesinin önünü kesebilirsn
kanıtlarım var inkar edemez ama yaptığı pisliğin pislik olduğunun farkında değil. bu adam oynadığı kumarı bile İslami zemine oturtabilen bir adam, kendi çocuklarına fetva verip her türlü ahlaksızlığı yapıyor ve Allah tarafından korunduğuna inanıyor.

Sence yüzüne de vursan yaptıklarından utanacak mı?
Onunla yüzleşince adalet yerini mi bulacak?
Olacakları söyleyeyim,
Üste çıkacak. Sinir krizi geçirmene neden olacak belki de.
Anlıyorum. Aptal olmadığını göstermek istiyorsun. Görülmek istiyorsun.
Düşün bir. Sence görmüyor mu ne halde olduğunuzu… umursamıyor sadece.
Daha fazla değer verme hak etmeyene. Kendi hayatına bak

Zaten kıt kanaat yaşamışsınız türlü zorluklarla yoğrulmuşsunuz
Bari baba dediğimiz adamı başınızdan atında onun yükünü sırtlamayın
Bu ne ya bu kadar da olur mu?
Boşansa anlattığınız hayattan daha mı kötü bir hayatınız olacaktı
Hiç olmazsa gururu elinde kalacaktı
Kimse mecbur falan demezsin
Babanız ahlaksız ise anneniz pasif ve zayıfmış

utanmaz tecrübe ile sabit
yine üste çıkacaktır
birde sizi tehdit eder okutmam vs diye ( bu benim başıma gelmedi)
bence şimdilik içinizde tutmaya çalışın

kanıtlarım var inkar edemez ama yaptığı pisliğin pislik olduğunun farkında değil. bu adam oynadığı kumarı bile İslami zemine oturtabilen bir adam, kendi çocuklarına fetva verip her türlü ahlaksızlığı yapıyor ve Allah tarafından korunduğuna inanıyor.

Babanızı Rabb'im tez elden alsın yanına İnşallah 🙏

Utanacak insan böyle ahlaksızlıklar yapmaz zaten. İlk aldatmasıda değildir. Annenin de haberi vardır eminim boşanamadığı için susuyodur. İnşallah bi an önce iş bulursun da kendinize ayrı bi hayat kurarsınız.

Back
X