- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
Sık gorusuyormusunuz gorusmeyi seyreklestirsenizAhh lafla olsa keske..
milyon kez borclarimizdan bahsettim..
nafile.
Annemle hemen hemen hergun..Sık gorusuyormusunuz gorusmeyi seyreklestirseniz
Sanirim bu telefonda gorusmeniz nirmalde sık sık bir arada bulunuyormusunuz onu merak etmistim yani eger bu yuzyuze gorusme durumunuzsa isi falan bahane edip babanizla biraz daha seyrek gorusseniz belki aradaki mesafeden dolayi uzaklasirda isteklerini sınirlarAnnemle hemen hemen hergun..
babamla ayda bir falan.
Ailenizle aranıza mesafe koyun.. Sürekli sizden maddi talepleri var.. Anlattıklarınıza göre de, iyi aile olamamışlar. Siz burslarla okumuşsunuz. Durumları olmasına rağmen. Babanın senden hiçbir şey istemeye hakkı yok.. Takmayacaksın. Fazla da yüzgöz olmayacaksın. Bu devirde kimsenin, kimseye faydası yok. Herkes kendine zor yetiyor..Annemle hemen hemen hergun..
babamla ayda bir falan.
..."çocuğun" kelimesi ne cok hoşuma gitti,bi bilsenizAilenizle aranıza mesafe koyun.. Sürekli sizden maddi talepleri var.. Anlattıklarınıza göre de, iyi aile olamamışlar. Siz burslarla okumuşsunuz. Durumları olmasına rağmen. Babanın senden hiçbir şey istemeye hakkı yok.. Takmayacaksın. Fazla da yüzgöz olmayacaksın. Bu devirde kimsenin, kimseye faydası yok. Herkes kendine zor yetiyor..
Babanla ayda yine 1 kez görüş. nasılsın, iyi misin, havalar nasıl, bu kadar.. fazlasına gerek yok..
Annen ile de hafta da 2 kere görüş.. Her gün her gün konuşacak ne buluyorsunuz ki.. Bak hamile halinle seni üzüyor da...
Artık sende bir aile oldun. Bir yuvan var. Eşin ve çocuğun var. Onları da düşünmek zorundasın.. Kendini de üzmemelisin..
Negatif insanlardan uzak dur.. Kendi sağlığın için. Ailen dahi olsalar, uzak dur..
Yuzyuze görüşmeler de genelde 2 3 ayda bir..Sanirim bu telefonda gorusmeniz nirmalde sık sık bir arada bulunuyormusunuz onu merak etmistim yani eger bu yuzyuze gorusme durumunuzsa isi falan bahane edip babanizla biraz daha seyrek gorusseniz belki aradaki mesafeden dolayi uzaklasirda isteklerini sınirlar
Eeee ama öyle.. Küçücük bebek ne anlar dersin, ama onların hisleri o kadar çok kuvvetli ki. Anneleri üzülünce, onlar da üzülüyorlar.. Anneleri mutlu olunca bebekler de mutlu oluyorlar. Zaten tedavilerle hamile kalmışsın.. Bebeğini üzmeye hiç hakkın yok.. Biraz bencil ol canım şu dönemde. Sadece kendini ve bebeğini düşün....."çocuğun" kelimesi ne cok hoşuma gitti,bi bilsenizdediklerinizi yapmaya caliscam yoksa cidden bebegime zarar vericem,dünden beri kac defa leke gordum,bel agrilarim artti dr a kostuk sabah Allahtan muhim bisey yokmus ve bnce cok uzuldum ondan..
Allah razi olsn hepinizden daha dikkatli olcm insallah :)
Eeee ama öyle.. Küçücük bebek ne anlar dersin, ama onların hisleri o kadar çok kuvvetli ki. Anneleri üzülünce, onlar da üzülüyorlar.. Anneleri mutlu olunca bebekler de mutlu oluyorlar. Zaten tedavilerle hamile kalmışsın.. Bebeğini üzmeye hiç hakkın yok.. Biraz bencil ol canım şu dönemde. Sadece kendini ve bebeğini düşün..
Bol bol dinlen.. Uzan koltuğa.. Elini karnına koy, bebeğinle konuş.. Pozitif ol.. Seni mutlu edecek, sakinleştirecek müzikler dinle..
Ama dediğim gibi, negatif insanlardan uzak dur. Seni üzen, kıran, inciten insanlardan.. Annen de baban da olsa uzak dur. Herkes bir yere kadar..
Son cümleye kadar ayda 100-200 tl kardeşinize vereceğiniz harçlık göze batmaz heralde diyecektim ama o arabaları evleri duyunca opppss dedimMerhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
aman dikkat et. o lekelenmeler icin doktor ilac verdi mi..."çocuğun" kelimesi ne cok hoşuma gitti,bi bilsenizdediklerinizi yapmaya caliscam yoksa cidden bebegime zarar vericem,dünden beri kac defa leke gordum,bel agrilarim artti dr a kostuk sabah Allahtan muhim bisey yokmus ve bnce cok uzuldum ondan..
Allah razi olsn hepinizden daha dikkatli olcm insallah :)
evet cnm progesteron jel verdi,onu kullancam bi 20 gun..aman dikkat et. o lekelenmeler icin doktor ilac verdi mi
ben dede o tarz lekelenme oldu progestan diye bir ilac verdi doktor bana iyi geldi sonra lekelenmeler gecti bende.evet cnm progesteron jel verdi,onu kullancam bi 20 gun..
O üç evle araba miras mı alın teri mi?Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
mirasO üç evle araba miras mı alın teri mi?
amin cnm ins.ben dede o tarz lekelenme oldu progestan diye bir ilac verdi doktor bana iyi geldi sonra lekelenmeler gecti bende.
gecmis olsun canim. kendine dikkat et.bebegini saglikla kucagina al insallah
O babasına ne yapmiş da boyle bir mirasa konmuş o zaman?
Babam cok kucukken babasi vefat etmis,yani babaya aslinda hicbirinin hayri dokunmamis ama vefat edince butun cocuklarina 3 5 bisey kalmis.Babam da fazlaca tutumlu (siz ona cimri deyin) oldugu icin kendisi de cok kolay birikim yapar.Bircok seyin tadini evlenince ogrendim desem inanmazsinizO babasına ne yapmiş da boyle bir mirasa konmuş o zaman?
Babam cok kucukken babasi vefat etmis,yani babaya aslinda hicbirinin hayri dokunmamis ama vefat edince butun cocuklarina 3 5 bisey kalmis.Babam da fazlaca tutumlu (siz ona cimri deyin) oldugu icin kendisi de cok kolay birikim yapar.Bircok seyin tadini evlenonce ogrendim desem inanmazsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?