- 23 Ağustos 2012
- 51.867
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.565
- 898
senin baban normal değil.
anormal dengesiz paragoz ve vicdansızın teki.
yazmayacaktım ama mecbur kaldım.
bu haliyle acınacak hürmet edilecek bir ebeveyn de değil kendisi.
ananın babanın hakkı var ise evladın da var.
hak kısmını tartmak biz fanilerin işi değil ayrıca.
sen kendini boşuna üzüyor hırpalıyorsun.
kimseye bir izahat yapmak durumunda değilsin.
burada iş biraz da annen de bitiyor.
sana yansıtmasa ve babanı biraz frenlese bu kadar yapamaz baban.
ee sen para verince de sana geri veriyormuş annen.
alsaydı madem.
kızım harçlık bırakmış deseydi de babanın çenesi kapansaydı.
hem almıyor hem sana lafları taşıyor.
burada annen hatalıç.
kaldı ki şu an zor durumdaymışssınız.
borçlarını bilmiyor mu annen?
annene alti tane dogurtmasini biliyomus baban. bakmasinida okumasini da bilecek kusura bakmasin.
maddi olarak kocası izin vermesse ailesine birsey vermez.tabiki kocası kazandıgı durumlarda. yoksa anne babasına bakması lazım maddi olark dedim.bunu nerden cikardiniz.kiz cocugu babaya niye bakmakla mukellef degilmis.yapmayin ya.islam dininden bahsediyoruz heralde,bu soylediginizin akla mantiga sigari var mi?
ya malesef yazmış oldum.Hamile bir insana baban normal değil yazıp üzmek istemedim ama içimden geçenleri yazmışsınız.
valla çok doğruannene alti tane dogurtmasini biliyomus baban. bakmasinida okumasini da bilecek kusura bakmasin.
kusura bakma biraz sert konusmus olabilirim
Kizlara kotu davrandığı kadar olmasa da onlara karsi da cok iyi degil,2erkek kardesim var.peki erkek kardeşiniz var mı? onlara da bu şekilde mi davranıyor??
Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
Öncelikle Allah yardimcinoz olsun
Acikcasi ben okutulan kiz yada erkek fark etmez cocuklarinin ailelerine belli bir sure destek olmalari taraftariyim mecburlar mi tabiki degiller ama vicdanen yapmalari gerekli diye dusunuyorum
Ha size gelince durum biraz farkli ilerliyor hem babanizin sizi okutmaya niyeti yokmus esiniz taragindan okutulmussunuz hemde maddi durumu gayet iyiyse yaptigi ozur dileyerek soyluyorum ac gozluluk cevrede babaniza benzer cok ornek var ne yazik ki
Durumunuz iyi olsa babanizin durumu iyi olmada maddi olarak zorluk yasasalar kardesinize yardimci olun yada annenize destek olun derdim ama durum oylede degil
Bende ilkokuldan sonra babam tarafindan okuldan cikarildim ortaokulu liseyi gizli kapakli kendi cabalarim kendi imkanlarimla okudum hatta aciktan okumak icin odeyecwk harc param olmadigi icin onu bile cok gec okudum iki yillik bi bolum kazandim babam yollamafi falan suan cok iyi bi bolum kazanayim diye calisiyorum kazanirsam yollar mi yollarsa hangi sartlarda hangi harclikla okurum derdindeyim yasinda kucuk degil anlayacağınız
Ama nasip olurda calisirsam ailwme elimden geldigince destek olmayi dusunuyirum cunku soyle bi durum var babamin maddi durumu gayet iyi olmasina ragmen aileyi maddi olarak baya sıkintiya koyuyor en elzem ihtiyaclari bile kizacak diye cekinerek soyluyoruz getirdikleri bitmesin isteyen biri
Yani anlayacaginiz onun icin degil ama annem kardeslerim icin yaparim
Siz maddi olarak sıkintidaymissiniz anladigim kadariyla eger oyle olmasaydiniz annenizin yada kardesinizin ihtiyaci oldugunu dusunuyorsaniz yardımci olun derdim ama bu durum tamamen sizin insiyatifinizle hareket edebileceginiz bi mevzu disaridaki gozler oldugunuz durumu uada olmasi garekeni tam manasiyla objektif olarak goremezler
Bu arada Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
Anlamadim bunlari yapan anneniz mi yoksa babani miha bide cocuk buyutmek demissiniz de,kavun istedi diye aglayan cocugunun kulağından kan akitacak kadar doven bir babayi mi kastettiniz ya da sayilarla zeytin yeniliyor,1tane fazla yedin diye zeytin kutusunu camdan asagiya atan babayi mi ya da dur belki de ondan habersiz bakkaldan veresiye yogurt alindi diye yogurdu tuvalate doken adami mi kast ettiniz ? (ve daha neler neler)neyse acayip gerildim uzuldum su an.Eger ben cocuguma boyle bir hayat vereceksem Rabbim anneligi nasip etmesin bana.
Öncelikle Allah yardimcinoz olsun
Acikcasi ben okutulan kiz yada erkek fark etmez cocuklarinin ailelerine belli bir sure destek olmalari taraftariyim mecburlar mi tabiki degiller ama vicdanen yapmalari gerekli diye dusunuyorum
Ha size gelince durum biraz farkli ilerliyor hem babanizin sizi okutmaya niyeti yokmus esiniz taragindan okutulmussunuz hemde maddi durumu gayet iyiyse yaptigi ozur dileyerek soyluyorum babanizin yaptigi ac gozluluk cevrede babaniza benzer cok ornek var ne yazik ki
Durumunuz iyi olsa babanizin durumu iyi olmada maddi olarak zorluk yasasalar kardesinize yardimci olun yada annenize destek olun derdim ama durum oylede degil
Bende ilkokuldan sonra babam tarafindan okuldan cikarildim ortaokulu liseyi gizli kapakli kendi cabalarim kendi imkanlarimla okudum hatta aciktan okumak icin odeyecwk harc param olmadigi icin onu bile cok gec okudum iki yillik bi bolum kazandim babam yollamafi falan suan cok iyi bi bolum kazanayim diye calisiyorum kazanirsam yollar mi yollarsa hangi sartlarda hangi harclikla okurum derdindeyim yasinda kucuk degil anlayacağınız
Ama nasip olurda calisirsam ailwme elimden geldigince destek olmayi dusunuyirum cunku soyle bi durum var babamin maddi durumu gayet iyi olmasina ragmen aileyi maddi olarak baya sıkintiya koyuyor en elzem ihtiyaclari bile kizacak diye cekinerek soyluyoruz getirdikleri bitmesin isteyen biri
Yani anlayacaginiz onun icin degil ama annem kardeslerim icin yaparim
Siz maddi olarak sıkintidaymissiniz anladigim kadariyla eger oyle olmasaydiniz annenizin yada kardesinizin ihtiyaci oldugunu dusunuyorsaniz yardımci olun derdim ama bu durum tamamen sizin insiyatifinizle hareket edebileceginiz bi mevzu disaridaki gozler oldugunuz durumu uada olmasi garekeni tam manasiyla objektif olarak goremezler
Bu arada Allah bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
babamAnlamadim bunlari yapan anneniz mi yoksa babani mi
Uzulerek soyluyorum ne yazik ki bazen gerekiyorsa aile ile dahi araya mesafe koymak gerekiyorAllah razi olsn sgl arkadasim..
Annem de kardesim de defalarca teklif etmeme ragmen kabul etmemis insanlar,inanin.Cunku ihtiyaclari yok ama bn de gonul hoslugu olsn diye yapiyorum..
Ya babam bildigin bnm cnm sıkılsin diye ugrasiyor,misal gecenlerde de erkek kardesim telefon degistirecek (ki bnm de esimin de cok cok ustunde bi modelle) kardesimi bana aratiyor,ustunu sen tamamla diyorya telefon bana gore luks bisey hele onun istedigi..
Ve bnm esimin kullandigi tuslu samsungun E1205 modeli,adam asgari ucret aliyor ve bnm ona sozum vardi ilk maasimla sana telefon alicam diye, nasip olmadi henuz,once ehliyet istedi falan filan..
yani kimse kizmasin ama param olsa esime alirim telefonu,kardesime daha luksu olsun diye yeni tlfn icin para vermem..ışte bu yuzden uzuluyorum kafama takiyorum,yani ne yuzle bnm paramin hesabini yapip kardesimi bana aratiyosun,yardimci olmami istiyorsun,hele ki sen alabilecekken.
Ahh lafla olsa keske..Sende açıkça söyle
Anne asıl benim ihtiyacım var şuan de.
Ahh lafla olsa keske..
milyon kez borclarimizdan bahsettim..
nafile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?