senin baban normal değil.Evet egitimim konusunda hicbir hakki uzerimde olmayan,ama sanki o beni okutmus gibi her firsatta beni hem kucumseyip hem parami isteyen adama para vermek istemiyorum,bunu zaten ilk mesajimda da dile getirdimannem kardesimle ilgili kısmı da,defalarca teklif ettim hatta ortulerin altina cantalarin icine birakip ciktim,ardimdan yine bana verildi,cunku müşkül durumda degiller,yine soyluyorum,yani bu detaylari vermedim diye herkese karsi boyle dusunmuyorum,babamin haksiz istekleri beni bunaltti bu yuzden yazdim,derdimi
ya da şöyle anlatim size egitim hayatim boyunca surekli beni "kiz cocugu" oldugum icin asagilayan tek kurus vermeyen insanin su an benden medet ummasi icime oturuyor.!
Tesekkurler.
o halde anneniz de yapın istiyorAnnemi daha once uyardim,soyleme uzuluyorum diye ama o da soyleyiveriyor iste
Elbette biliyor ama "iki maasli olunca insan detayi sormuyor,baban da oyle yapıyor" deyip babamin dusuncelerini her firsatta iletiyor maalesef.senin baban normal değil.
anormal dengesiz paragoz ve vicdansızın teki.
yazmayacaktım ama mecbur kaldım.
bu haliyle acınacak hürmet edilecek bir ebeveyn de değil kendisi.
ananın babanın hakkı var ise evladın da var.
hak kısmını tartmak biz fanilerin işi değil ayrıca.
sen kendini boşuna üzüyor hırpalıyorsun.
kimseye bir izahat yapmak durumunda değilsin.
burada iş biraz da annen de bitiyor.
sana yansıtmasa ve babanı biraz frenlese bu kadar yapamaz baban.
ee sen para verince de sana geri veriyormuş annen.
alsaydı madem.
kızım harçlık bırakmış deseydi de babanın çenesi kapansaydı.
hem almıyor hem sana lafları taşıyor.
burada annen hatalıç.
kaldı ki şu an zor durumdaymışssınız.
borçlarını bilmiyor mu annen?
kesinlikle vermezdim annende beklenti içinde belli.sen onca sıkıntı çekerken bebek için kızım bir şeye ihtiyacın var mı dediler mi? ayrıca kocan okutmuş sağolsun bir mesleğin olmuş sayesinde kendini suçlu falan hissetme takılmaMerhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
Baba evinde liseye kadar okudum
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
Sizce hakli mi istemekle,bn mi hamilelikten kaynakli cok kafaya taktim
+1 kesinlikle hepimiz bu tip kurumlara yardım edelim ki o güzel kızlarımız saçma sapan yerlere muhtaç kalmasın. Okusun konu sahibimiz gibi iş güç sahibi olsun.Konu sahibi borçlarınız bitip eliniz rahatladığında babanıza değil ÇYDD' ne yardım yapın.
İnanın daha hayırlı olur.
Evet hayattaki tek sansim iyi insanlara az da olsa rastgelmem..+1 kesinlikle hepimiz bu tip kurumlara yardım edelim ki o güzel kızlarımız saçma sapan yerlere muhtaç kalmasın. Okusun konu sahibimiz gibi iş güç sahibi olsun.
Bu arada kocan yönünden şanslıymışsın. Elini hiç bırakmamış.
6kaç kardeşsiziniz ??
iyi taktikSizi çok iyi anlıyorum. Elbette babanıza para göndermeyin. Zaten borcunuz var.. Eee hamilesiniz, bebeğiniz de olacak..
Anneniz sizi aradığın da, sürekli hayıflanın. Çok borcunuzun olduğunu, ayın sonunu getirememekten bahsedin.. Hayatın çok zor olduğunda filan.. Hatta annenize, torununuza sponsor olun.. Yatağını, beşiğini, bebek arabasını onların alması gerektiğinden bahsedin.. Sürekli beklenti içerisin de olun.. Muhakkak ters tepecektir..Hatta paralar gidecek diye, aramaz sormaz..
annen babanla yarışıyor beklenti konusunda.Elbette biliyor ama "iki maasli olunca insan detayi sormuyor,baban da oyle yapıyor" deyip babamin dusuncelerini her firsatta iletiyor maalesef.
baban ayip etmiş üzüldüm sana... bizde bebek icin tedavi görüyoruz tüp bebek masraflarini aileleriniz karşıladı. eğer ailelerin maddi durumu iyiyse, ailelerin cocuklarina yardimci olmasi gerekir zor durumda kaldiklarinda.Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Ben aileme 5saat uzaklikta bir sehirde yasiyorum,burdan girmemin nedeni cok sık gorusmuyoruz,telefonlar haric babamin bnm hakkimdaki konusmalarini duymuyorum sık,neyse..
Demin de annemle konustuk,annem babamin bnle ilgili taleplerini artik cok sık dile getirmeye başladigini soyledi...
ardindan evlendim (evlenmeseydim de okutacagini sanmiyorum ki bu yuzden esimle evlendim o yaşta,17yasinda evlendim,26yasindayim suan) esim okuttu beni,gecen yil universite bitti ve 1yil oldu calismaya baslayali..(ogretmenim)
Ben calismaya baslayinca ev aldik,kredi veriyoruz,onun disinda cocugumuz olsun diye bir suru tedaviler olduk,1araba parasi paramiz gitmistir,Elhamdülillah sonunda oldu,14haftalik hamileyim ancak dedigim gibi borç icindeyiz,dusununki bunca yil beklenen bebegime hayal ettiklerimi alamayabilirim de..
Asıl konuya gelebilmek icin anlattim bunlari,babam anneme "ben onu okuttum,bana para gondermesi lazim,hakkim var hic degilse ogrenci olan kardesine aylik burs versin,o da olmadi sana carsi pazar parasi versin,kontör yuklesin vs" diyormus.Halbuki hicbir zaman harclik bile verilmedi bana,ilkokuldan itibaren burs aldim CYDD nden.Onlardan Allah razi olsun,liseye kadar ailemden tek kurus almadan okudum,hadi diyelim haklari gecti ve vermem gerekiyorsa bile şu an yardim edecek durumda degiliz,borc icinde yuzuyoruz,ki babam buna ihtiyacı olan biri degil,3tane evi 2arabasi bahcesi ve memur maasi olan biri..
ben onu okuttum bana ihtiyaci olan göndersin ne demek ya..Merhaba arkadaslar,BDV de surekli baskalarinin derdini okuyan bn,su an biseyi acayip dert ettim
Sizi çok iyi anlıyorum. Elbette babanıza para göndermeyin. Zaten borcunuz var.. Eee hamilesiniz, bebeğiniz de olacak..
Anneniz sizi aradığın da, sürekli hayıflanın. Çok borcunuzun olduğunu, ayın sonunu getirememekten bahsedin.. Hayatın çok zor olduğunda filan.. Hatta annenize, torununuza sponsor olun.. Yatağını, beşiğini, bebek arabasını onların alması gerektiğinden bahsedin.. Sürekli beklenti içerisin de olun.. Muhakkak ters tepecektir..Hatta paralar gidecek diye, aramaz sormaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?