Babamin borclari yuzunden her gun beni ariyorlar

esmeringunlugu

Evli, mutlu!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
912
628
23
kizlar gunaydin!
Avukat olan ya da bu konuda bilgi sahibi olan varsa ve banada bilgi verirse cok memnun olucam simdiden tesekkurler.
Babamin turkcell e borcu var. odemedigi faturalar birikti birikti dag kadar oldu. Bu arada konularimdan biliyorsaniz. Annem babam ayri ve yillardir babam bize bakmaz ben de evlendim gittim zaten. Bu davaya bakan hukuk burosundan, babama ulasamadiklari icin beni ve ablami ariyolar habire. Gorusmuyoruz diyoruz 2 gun sonra yine ariyorlar. Az evvel yine aradilar, artik hep aramalarindan sinirlendigim icin "gorusmuyorum diye kac kere soyledim artik bunun icin beni aramayin" dedim. Tamam sistemden ablanizinda sizinde numaranizi siliyoruz aramicaz artik dedi.

Hanimlar konuyu baya uzattimda iyice anlasilsin diye. Bu babamin borc olaylari oldugundan beri en buyuk endisem. Bu haciz memurlari benim evime gelirmi? Yani babamin sistemlerde kayitli olan adresine gidilir dimi. Bana veya ablamin evine gitmezler? Anlatabildimmi bilemedimde sonucta ablamda ben de evlenince ikametgah adreslerimizi degistirdik. Esim sacmalama babanin borcu icin bize niye gelsinler onun evine giderler dedi de. Belki emin net bilen biri olur diye sorayim dedim

Bildiğim kadarıyla babaniz hayatta olduğu için borç ona gelir ancak vefat ettiği taktirde borç mirascisina kalır ki reddi miras yapma hakkımız doğar. Su anda sizlik bir durum yok gibi. Bilenler daha iyi yorum yaparlar

Babam hayattayken benimde başıma geldi
Borçlu henüz sağ iken sizden bir şey talep edemezler, avukat tehditlerine falan kulak asmayın
Ancak vefat ederse ölümün üzerinden 3 ay geçmeden reddi miras yapmanız gerekir, üç aya dikkat edin, bu süreyi aşarsa reddi miras kabul olmuyor ve borçlar size kalıyor. Ben reddi miras yaptım şimdi ha bire dava açıyorlar, evrakı gönderiyorum geçip gidiyor ama sinir bozucu bir durum tabi

haciz halinde babanızın sistemde kayıtlı adresine giderler evet. sizi aramalarının sebbei borçluya psikolojik baskı yapmak, ele güne rezil olurum korkusu yaşatmak. alakasız akrabaları aranan bile oluyor bu tip bürolar tarafından. imkanınız varsa telefon numaranızı değiştirin ve sistemden gizleyin ya da eşinizin üzerine alın. ya da arayan aynı hukuk bürosu ise numarasını engelleyin.

Hanimlar tesekkur ediyorum cevaplar icin rahatladim. Demekki onun borcu icin bizim evimize haciz gelmez. Peki borcuna bagli olarak bize polis gelirmi? Hani baban nerde gibisinden? Cunku babam sistemlerde kayitli olan ikametgah adresinde oturmuyor. Yani coktan tasindi ordan. Sonrada adresini degistirmedi

Gelemezler öyle bir hakları yok
Size gelme durumu , vefatından sonra reddi miras yapmazsanız olur ancak

gelmezler sanmıyorum. polislerin telefonla bile arayacağını sanmam. avukat arar velki yine.

hayatta olduğu sürece size hacize gelmezler

Gelemezler öyle bir hakları yok
Size gelme durumu , vefatından sonra reddi miras yapmazsanız olur ancak
gelmezler sanmıyorum. polislerin telefonla bile arayacağını sanmam. avukat arar velki yine.
Cok tesekkurler gercekten yani sistemlerdeki ikametgah adresinde oturmadigi icin olurda onu bulamazlarsa polis benim kapima gelmez dimi baban nerde falan demek icin? Cok usteliyorum farkindayim cunku endiseleniyorum hamileyim son aylar artik ve stres yapmamam gerek

yok yahu niye gelsin ki. adamın 5 çocuğu olsa beşinin kapısına da gidecekler mi? ölüyoruz desek gelmiyor polis bi de icra yani sizin durum. dediğim gibi avukat tacize devam eder ancak onun da hukuksal bi dayanağı yok babanız sağ iken. stres yapmayın kesinlikle. deidğim gibi imkan varsa cep numaranızı değiştirin.

Hiç stres yapmayın, hayatta olduğu sürece borçlarından mesul değilsiniz
Bana gelen olmadı hiç babamın borçları için
Sadece Sgk kayıtlarından ulaşıp arıyorlardı o kadar

Hiç stres yapmayın, hayatta olduğu sürece borçlarından mesul değilsiniz
Bana gelen olmadı hiç babamın borçları için
Sadece Sgk kayıtlarından ulaşıp arıyorlardı o kadar
Cok sagolun hanimlar. Numara degistirmeyi bende dusundum ama bugun telefondaki bayan sistemden siliyoruz numaranizi madem gorusmuyormussunuz dedi bakalim bir daha ararlarsa degistiricem

canım çok üzüldüm hamileymişsin de. imkanın varsa az da olsa ödeme Şansın varsa değerlendir istersen allah rızası için

babaniz yasiyorsa size gelmezler.
ayrica sizide bu sekilde rahatsiz edemezler avukat arkadaslar bu konuda ne soyleyeceginizi ne yapacaginizi daha iyi bilirler yasayan bir insanin borcu icin sizi kimse rahatsiz edemez borclar muhtemelen varlik sirketine devredilmistir bu rahatlik ordan geliyordur onlara

Dava açıp babanızı babalıktan reddedeceksiniz.
Bize bir baba olarak bakmadı kendisi ile yıllardır görüşmüyoruz görmedik, reddi miras istiyoruz diyeceksiniz.
Avukatınız anlatır.
Yoksa babanız öldüğünde tüm borçları size kalır.
Madem size faydası yok, yasal olarak da çıkartın hayatınızdan.

Benzer durum bizdede var. Babam bi iş yaptı işi tamamlayıp işçilere borcunu verip kimseyi madur etmemek için yüklü bi miktar kredi çekti. Epey bir ödedi ama sonunda yetişemeyince iflasını verdi. Şuan üzerinde hiç bişey yok. 10 seneyi geçti zaten iflas vereli. Banka hacize de gelemez başka bişey de yapamaz. Amcamız adına çektiğimiz krediyi düzenli olarak ödüyorz o bitice bu bankaya olan kredi borcunu da yapılandırıp ödemeye başlayacak.

Elin görün ki bankanın hukuk bürosu benim 14 yaşjnda ki kardeşim de dahil annem ben diğer kardeşlerim hepsini arayıp sürekli rahatsız ediyo borcunuzu ödeyin diye. Kardeşlerime kolluk kuvvetleriyle evinize şu gün gelicez va diye sürekli mesajlar atıyorlar. Hukuki olarak böyle bişey yapmaları mümkün değil. Psikolojik baskı kurup parayı ödeymeye çalışıyolar. Çocukları rahatsız edince babamın ödryeceğini düşünüyoşar.(olsa zaten vereceğiz canımızı alacaklar sanki)
Bayram sonrasında diğer kardeşlerimle gidip savcılığa hukuk bürosu hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz. Borç babamın borcu da olsa bizi arayıp bu şekilde rahatsız edip resmen tehtit mesajları atamazlar.

Rahatsız ederlerse sizde öyle yapın

Baba öldükten sonra belli bi süre içerisinde reddi miras yapınca sanırım borçları yüklenmeme şansı var. Tabi mal varsa onları da alamazlar

Vefat etme durumunda oluyormus reddi miras. Ancak o zaman yaparim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…