Babamın duydukları

bence arkadaşınla paylaş bu olanları ve ne yapacağınıza birlikte karar verin...

Bende öyle düşünüyorum fakat hayat onun hayatı. 24 yaşında yetişkin birey kendisi.
Ama böyle giderse ailem arkadaşımdan uzaklaşmamı isteyecek.

babanız arkadaşınızın yaşam tarzından dolayı ve sizin de onun gibi anılmanızı, insanların hakkınızda ileri geri şeyler söylemesini istemediği için sanırım. Ya da bana öyle geldi.

Arkadaşınızı da uyarın tabi.

Son düzenleme:

Tabiki ondan endişeleniyordur eminim.
Ben arkadaşımın hayatının her alanında yanında değilim ki. Yani herzaman her yere birlikte gitmeyiz. Bensiz takıldığı zaman da yaptıklarına karışamam kendis bilir. Babam bu kadar ince düşünmüyor orası kesin.

Bi arkadaş olarak uyarmak en doğrusu olacak galiba, sonrasında kendisi karar verecek. Arkadaşlığımızı riske attığını da anlar umarım.

Arkadaşınızı uyarın bencede eğer hayat benim hayatım tarzında konuşursa babasının duyması sorun değil demekki onun için.
Babanız endişenmekte haklı gibi geldi bana.toplumumuz malesef arkadaşlara göre yargılıyor bazen.arkadaşın öyleyse sende öylesin tarzında.yani babanıza biri gidip senin kızın arkadaşı böyle böyle yapıyormuş ben senin kızınıda onunla gördüm derse birazda abartamayı seven bir toplum olduğumuz için abartırsa, Bence baban için de senin içinde pek hoş olmaz.

Son düzenleme:
Çok ince bir nokta tabii ki... Bana göre arkadaşını uyarmalısın.
Fakat bu terste tepebilir, zaten arkadaşının yaşadıkları normal birşey değil.
Herşey dozunda olmalı bana göre, ayrıca sonradan pişman olacağı şeyler yapması da doğru değil.

Sen yine arkadaşlık görevini yaparak bu durumdan onu haberdar etmelisin.
Fakat hangi uslupla ve nasıl anlatacağını yine en iyi sen bilirsin.
Çünkü arkadaş senin arkadaşın...

Eğer çok yakınsa arkadaşlığınız çekin kenara hayatına çeki düzen ver yoksa beni kaybedeceksin demeyi deneyin. Değerliyseniz onun için birlikte çözüm ararsınız zaten, babanızı da anladım ben, kimse istemez kızının alkolün sınırını bilemeyen arkadaşlarının olmasını...

valla otur konuş babam böle böle bişe duymuş babam ben seni kaçkez uyardım arkdasım bak lütfen bugün babam duyarsa yarın senin babanda duyar kötü olmanızı istemem ve böle giderse ailem arkdaslımızada karışıcak vs vs diye

Kendine dikkat et bence sen "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye boşuna demezlee canım sen öyle olmayabilirsin ama çevre onun kankası yakın arkadaşı olduğun için seni de etiketler ve arkadaşım canım deme kendisini kurtarmak için yakınındakilerini çok güzel satar bu tipler kaldı ki arkadaşın öyle eski sevgilileri ile sadece cinsel hayatı yok sanırım kız değilim zaten diyen çoşan tiplerden adı çıkmış artık.

Baban öğrenmiş zaten şimdi seni sorguluyor sen ne yapıyorsun onla diye aslında seni yoklamış.

Sen arkadaşlık vazifeni yaptın mı uyardın mı bitti bu insanın yakınında olman bile hatadır. Yaşı ileri de tamam cinsel hayatı da olabilir ama aşırı alkol almalar ve adı çıkacak şekilde abartı bir cinsel hayat fazla gereksiz herşeyini bilemezsin sana anlatmadıkları da vardır. Ona bir şey olma minareyi çalan kılıfını hazırlar kendine dikkat et sen...

Kendine dikkat et bence sen "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" diye boşuna demezlee canım sen öyle olmayabilirsin ama çevre onun kankası yakın arkadaşı olduğun için seni de etiketler ve arkadaşım canım deme kendisini kurtarmak için yakınındakilerini çok güzel satar bu tipler kaldı ki arkadaşın öyle eski sevgilileri ile sadece cinsel hayatı yok sanırım kız değilim zaten diyen çoşan tiplerden adı çıkmış artık.

Baban öğrenmiş zaten şimdi seni sorguluyor sen ne yapıyorsun onla diye aslında seni yoklamış.

Sen arkadaşlık vazifeni yaptın mı uyardın mı bitti bu insanın yakınında olman bile hatadır. Yaşı ileri de tamam cinsel hayatı da olabilir ama aşırı alkol almalar ve adı çıkacak şekilde abartı bir cinsel hayat fazla gereksiz herşeyini bilemezsin sana anlatmadıkları da vardır. Ona bir şey olma minareyi çalan kılıfını hazırlar kendine dikk at et sen...

Söylesende çok umursayacağını sanmıyorum açıkçası

Arkadaşın Çekinip utanacak birinin yaşayacağı gibi yaşamıyor ki hayatını

İstediği gibi ortada yaşayan rahat biri belli ki

Babanın duyması arkadaşını değil seni etkiler ,

Ailenin istediği gibi arkadaşlarla gezmediğin için ve duydukları için mercekler sana çevrilmiştir.

Hayırlı uğurlu olsun :)

Son düzenleme:
Senin arkadasin öyle birisi oldugu icin, seninde ona benzedigini, onun yasam tarzina egilimli oldugunu düsünecek belki insanlar, yada en azindan bu kizin öyle seylerini duymuyoruz, görmüyoruz, ama arkadasini göster, sana kim oldugunu söyleyim diye laf var.

Baban seninde adin cikacak diye endiseleniyordur.

Ve arkadasina anlat tabii, ne tür dedikodularin döndügünü bilsin, babanin bildigini bilsin.
Her istedigini yapiyorsa, toplumdaki sonuclarada katlanmak zorunda, bugün baban duyar, yarin herkes duyar, hazirlikli olsun.

Son düzenleme:

arkadaşının babasının duyması yaşananlardan daha mı kötü gerçekten?
yani duymamış olsa her şey böyle devam etse gerçekten sorun yok mu sence?
herkes biliyormuş meğer senin baban da bildiğine göre, bir kendi babası kalmış.
yaşananlar doğru mu? bu kadar iyi arkadaşınsa duyulması konusunda uyaracağına hayatları konusunda uyarsan??
ya da " bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim" sözü doğru mu?

Herkesin hayatı kendine derim...
Evden çıkmayan, ev kızı olan, sizin tabirinizle 'namuslu' vasfında değerlendirdiğimiz nice kızlar var ki her türlü fenalığı içinde barındırıp karşındakine zarar vermeye çalışır... Arkadaştan çok düşmandır...
Kimi de buradaki pek çok kişinin tabiriyle 'utanılacak' bir hayat yaşıyordur günahı da sevabı da kendinedir... Zarar verirse de sadece kendine verir, size ise sadece arkadaşlık...
Sapla samanı karıştırmayı ne kadar seviyoruz milletçe... Eyvahlar olsun...

bence söylemelisin, kulağıma bir sürü laf geldi diyin,
ayrıca baban seni kırmak istememiş ama görüşmenizden endişe duyduğunu üstü kapalı belli etmiş.
arkadaşın kendine çeki düzen vermezse onunla görüşmeyi keseceğini söylemelisin.
sonuçta kurunun yanında yaşta yanar, yakında senin lafında çıkmasın.

benim anlamadığım konu da koskoca adamlar oturup genç bir kızın dedikodusunu mu yapıyorlar... yani hadi kızın yaşadıkları gerçek olsun, bunları konuşarak nasıl bir zevk duyuyorlar.. yapan kendine yapar ama konuşanlar daha mı masum sizce...

Babam oturup onun dedikodusunu yapmadi. Alman bir adam (galiba babamin is arkadasi) gelmis böyle böyle gördüm demis babama. Babamda dogal olarak geldi bana sordu. Bunun neresi yanlis? Ne zevkinden bahsediyorsun?

Bana mi söylüyorsun bunlari arkadasim? Ben yanlis bisey yazdigimi düsünmüyorum bkz. hayat kendi hayati ne yaparsa kendine yapar dedim konumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…