Babamın duydukları

Bana mi söylüyorsun bunlari arkadasim? Ben yanlis bisey yazdigimi düsünmüyorum bkz. hayat kendi hayati ne yaparsa kendine yapar dedim konumda.

Hayır bilakis genel bir yorumdu benimki...
Baban baştan sona kadar haksız... Ben o kızın davranışlarını beğenmiyorum arkadaşlık etme dese amenna ama ilişkiye giriyor mu diye sorgulaması çok tuhaf geldi...
Bu kimse ilgilendirmez ki...
Sakın gidip uyarmayın kızı bunun için... Ya yanından sessizce uzaklaşın ya da koruyun kollayın...

Bu kimseyi ilgilendirmez evet doğur ama konuyu açan arkadaşın babası kimse değildir. Babası zaten anlamıştır bir şeyler duyduklarının yanında kızının tepkisi konuşmasından aslında kızını sorgulamak istemiş sen ne buluyorsun neyin uyuşuyor bunla takılıyorsun diye ki çevreside öyle diyecektir.

Bu tip abartı yaşayan kadınlar kendisine birm tek zarar vermez bir şey olduğunda kendini kurtarmak için herşeyi yaparlar ayrıca.

cnm bak babam bgn bana bunları bunları dedı...
özel hayatına karısamam ama emın ol baban duyarsa karısmakla kalmaz..
kendıne dıkkat et ve bıraz cekıl ortalıktan de..
eve kapatsın bıraz kendını..
sen uyarmıs ol sendende gunah gıtmıs olsun..

Bu sizin yorumunuz herkes siz gibi düşünecek diye kaide yok.
Herkesin yorumu kendine alıntılayıp polemik yaratmaya çalışmayın rica ederim, kendi düşüncelerimi anlatmak için yazdım.
Başka amacım yok.

Tekrar alıntı yaptığım için özür dilerim düşnce yapınıda saygım var polemik yaratacak bir şey söylediğimi de düşünmüyorum yaptığın yoruma kendi düşüncem ile ve konuya çevremden gördüklerim ile cevap verdim size kişisel ?bir saldırı yada benzeri bir eyleme girmedim ki tekrar özür dilerim sizin de düşünce yapınız ve bu bağlamda yaşam biçiminiz elbet vardır herkes aynı olguyu düşünemez.

"Bu kız diskolarda hep zilzurna sarhoşmuş, doğru mu?"
"Erkeklerle buluşuyormuş, onlarla yatıyor mu?"

bunlari ben duysam baba neden soruyorsun derim seni neden ilgilendiriyor
hic ykistiriramadim bir babanin bunlari sormasina

ben de bazen gece kluplerine gidiyorum yada cuma-cumartesi geceleri arkadaşlarımla publarda vs. sohbet keyif amaçlı buluşuyoruz hem erkekler de oluyor eyvaaaah arkamdan neler diyorlardır

önce babaya kimin öttüğü önemli. onu bir araştırın arkadaşınızla..
kızda dostunu düşmanını bilsin.
bunu bilmekte yarar var.

gece hayatı zamanında yaşayan biri olarak bunu bir yaştan sonra anormal ,abartı bir yaşantı olarak görmem.. sarhoş olmuşsada olmuştur. insanların alkole yatkınlığıyla alakalı bu.
benim bir arkadaşım, 1 bardak biradan sarhoş olurdu. ben çok kolay olmam mesela.
erkeklerle olmaya gelince. herhalde bu kız ,one night stand yapmıyordur. bir sevgilisi vardır onla olmuştur. buda kimseyi ilgilendirnez. reşit olduktan sonra.
.abartı olarak ne bunu nede gece hayatını görmüyorum ben. abartı kişiye göre değişir. bazılarına uzak gelen şeyler bazılarına normal gelebilir. çevreye göre değişir .. benim çevrem bunu doğal karşılar mesela..

Son düzenleme:
baban sana bunları sorduktan sonra bir daha görüşmeyeceksin tarzı şeyler söyledi mi? yada sen ne cevapğ verdin?
Söylediyse eğer sağlam kaynaktan bir bilgi duymuştur,
Söylemediyse de inanmak istememiştir ve sana sorma gereği duymuştur. Tabi bir babanın bunu sorması bile garip bence ama sonuçta aile yapınızı bilemem.
Arkadaşının yapısını az çok biliyosundur, söyle bence. Ama yumuşak bir dille anlat. Babamın kulağına gitmiş kim söylemiş olabilir diye konuşabilirsiniz.
Hem bu kadar rahat bir kızsa ailesi de takmaz sanırım. Herkes kendi hayatından sorumlu, sen konuş derim arkadaşınla.

hayir öyle birsey demedi, hatta arkadasim bugün abisiyle birlikte bize geldiler cay icmeye babamda bizimle oturdu sohbet ettiler. Babam arkadasima deger verdigimi biliyor, yedigimiz ictigimiz ayri gitmez. Hatta girdi mutfakta kendisine yemek pisirdi. Demek istedigim, aramizdaki samimiyeti biliyor ve hicbir zaman kötü düsünmedi veya konusmadi hakkinda. O yüzden bukadar sasirdim bana o sorulari sordugunda. Konusmaya firsatim olmadi ama fazla kalamadilar cünkü.

saskinliktan bunlari düsünemedim o an, zaten konusmanin ardindan kapi caldi babamin arkadasi geldi, öylece kaldi yani bidaha da acilmadi. Ama kalkipta baba seni ilgilendirmez yakistiramadim da diyemem yani, tek "ben nerden bileyim benle haric kimlerle takiliyor bana ne zaten" dedim.

Bende gece hayatini seven, ortam uygunsa icen eglenmeyi seven biriyim ama sinirlarimi asla zorlamam. Ailemi zor duruma sokacak hicbir sey yapmadim bugüne kadar. Insan ayarini bildikten sonra hicbirsey olmaz. Arkadasim ayarini kaciriyor iste bazen, okadar uyarmamiza konusmamiza ragmen yine yapiyor, kendini cok kaptiriyor. Ömrümü yedin diyorum artik kendisine . Zaten belirttim sevgili oldugu kisiyle yakinlik oldugunu, öyle her önüne gelenin koynuna girenlerden degil. Neyse konu bu degil zaten.
Ben ayda 1 kere gece cikiyorsam o 3 kere cikiyor. Bende abarti olarak görmüyorum bun kendi hayati dedigin gibi buna kimse laf edemez. Gecmiste cok zor günler gecirdi ve ben hep yanindaydim, olmaya da devam edicem gittigi yere kadar.

Valla bu konuda benim için "genel" diye bir olgu olamaz, herkes kendi sosyal çevresi içinde ve kendi kişiliği doğrultusunda değerlendirilmeli. Bu kız gerçekten rahat bir insan olabilir, yaşadıkları onun için normaldir amenna, bir de gerçekte yaşamak istemediği bir hayatın içinde olması durumu var. Bunu sen daha iyi bilirsin. Ben olsam babandan duyduğumu aynen aktarırdım, kulak asıp asmayacağı kendine kalmış bir şey. Şöyle de bir ihtimal var, bu kız hayatını kendi istediği gibi yaşamaktan memnundur ama bu kadar dile düşmesinden rahatsız olabilir, o zaman da kendine göre önlemini alır.

Canım arkadasına uzuldum dıyebılırım aklı basına gelır inş , fakat babanın (erkeklerle yatıyormuş ) demesi beni rahatsız etti sana açık açık bu sekıldemi söyledi ?

Arkadaşınızı uyarın uyarmaya da babanızı da uyarın, koskoca adamlar kızları yaşındaki kızların neden ve hangi bağlamda dedikodusunu yapar ki?
Konuşana da ayıp, lafı dinleyene de... Hadi arkadaşınız genç, hata yapmıştır, yapmamıştır; koca koca adamlar neden takipte???
Hiç hoş değil.

babanın soruları hiç hoş değil bence.
erkeklerle her buluşan kişi gidip yatmıyor ki. buna dayanarak mı arkadaşınızı sorguluyor?
sizin erkek arkadaşınız oldu mu, babanız bildi mi, erkek arkadaşınız olduğunu bilse onunla yattığınızı düşünür mü? yanlış anlamayın ama, erkeklerle buluşma=erkeklerle yatıyor anlamına mı geliyor babanız için?

ben babanızın dedikleri yerine, kendi değerlendirmelerime göre son kararı veririm.
ifade için üzgünüm ama en iyi bu anlatacak herhalde; arkadaşım 'basit davranışlar' sergilemedikçe, kendi özel hayatı için onu eleştirmezdim, arkadaşlığıma zarar vermezdim.
arkadaşınızın babası duyarsa, arkadaşınız için de sorun olacaksa(!), ona küçük bir uyarıda bulunabilirsiniz ama babanızın dediklerini böyle aktarmayın sakın. hiç hoş ifadeler değil. birşeyler duymuşlar, daha dikkatli ol, diye uyarabilirsiniz.

babanızın duydukları doğru olabilir ama, bu kadar detayı bilmeyip, dedikodu amaçlı abartılarak konuşulmuş, tesadüfen tutturulmuş ifadeler de olabilir. siz babanızın sorularına doğru cevap vermeyin yine de...

Babanın bunları düşünüp kızıyla konuşması ilginç ama asıl ilginçlik kızının da babayla arkadaşının dedikodusunu yapıp babaya hak vermesinde..

Bu dünyayı sevmiyorum ben ya keşke şehir değiştirme gibi gezegen değiştirme imkanımızda olsaydı

herkesın kendı hayatı kımse karışamaz

ama babanda arkadaşını söyle sana kım olduğunu sölim mantığıyla bunları söylemiş olabılır sana laf gelmesın dıye
yada gerçekten arkadaşınızıda kızı gıbı gördüğünden böyle şeyler duyunca üzülmüşte olabılır ehr ıkı durumdada arkadaşına bişi söylemezsın özelıkllede uyarı şeklinde hiç bişey dıyemezsın o onun hayatı sana ters geliyorsa ılışkını kesersın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…