• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın eşime borcunu ödememesi

Kan beynine sıçradı demek, baban torunu için alışverişi bitirin dediği için!!!!!

Adam size ev versin, düğünü yapsın, haricinde alacaklarını alsın ama borç isteyip de bikaç ay geciktirmesi sorun olsun.

Kocanın araba alamamasına çok üzülüyorsun. Yazık ben de çok üzüldüm!!

Kocan ki ben isteyemem demiş ki onda az buçuk da olsa vefa var ama sende yok!!!!

Kusura bakma ama keyfiniz için bu kadar yazı döktürmeye gerek yoktu.

Babam bunları karşılık beklediği için yapmadı. Ya da kimsenin öyle bir talebi olmadı. Yapmasaydı vs demiyorum iyi ki yaptı. Gün gelir lazım olur.

Ama benim o alışverişi istediğim gibi yapmam için ya biriktirdiğimızın ya da kazanacağımızın gelmesi gerekiyor.

Babanla otururken bir anda eşin laf açsın. Ya bi araba var da alacağım da şu kadar eksiğim var falan desin. Babanın verceği cevaba göre muhabbet ilerler.

Babam arabadan hiç anlamaz. Muhabbet ilerlemez yani. Ama denenebilir kesinlikle. Tabi ben yokken.

Babanız size ev hediye etmiş ve düğün zamanıda bir sürü yardım etmiş verdiğiniz parayı geri istemeyin güzel olmaz.

Keşke borç demeseydi o zaman plan yapmazdık.
Ya da ne bileyim tarih vermeseydi unutmaya odaklansaydık.

Esinizin alacagi araba dunya uzerinde tek degildir muhtemelen. Babaniz size karsi bu kadar bonkor davranmisken, ihtiyaclik bir durumunuz yokken bu kadar uzerinde durmamaniz gerekir.
Arabayi daha sonra da alabilirsiniz

Zaten konu ihtiyaç değil.
Evet babam bonkördü her zaman Allah için.

babanız ev almıs evet cok guzel birsey demekki ilgili alakalı bir baba bence sorun su tarihde vericem dedigi halde ses cıkmaması belkide karsısına alıp suan durumum kotu elime gectiginde hemen odiycem deseydi kimsede baskı yapmazdı ode diye ki simdide yapılmamıs sadece belirsizlik sorun oluyor

Bizde zamanında yüklü bir miktar para verdik babama o parayla kardeşimin düğününü yaptı duşunun yani.. Babam tek kuruş bile odeyemedi bizde isteyemedik babadir sonucta. Yıllar gecti üzerinden unutuldu gitti helâli hos olsun..

Günaydın kızlar.

Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.

Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.

Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.

Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.

Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.

Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.

Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.

Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.

İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.

Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.

Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.

Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.

Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.

Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?

Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?

Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil Daha neyin derdi bu o zaman.Erkek kız ayırmıyorum ama,toplumumuz ataerkil olduğu için,erkek evlat bakmakla yükümlü sayıldığı için erkek evlat babaları vermiyor hediye ev.Baban yiyici değilmiş,size ev hediye etmiş,düğünde elinden geleni yapmış FALAN
Senin o başkaları dediğin insan baban farkında mısın.Bir de hangi mantık evi satıp araba almayı düşündürtür.Çok fazla abartmışsın.Adam senden çekinmiş,yanlış düşünürsün sanıp gizlemiş diyeceğim ama baban seni çok iyi tanıyor demek ki.Senin demen gerekirken eşine,olsun ya babam 40 yılda bir para istedi.Demek ki bir sıkıntısı var.Bize o kadar jesti iyiliği oldu sıkıştırmamak gerek.Canı sağolsun.İlla ki verecektir.

bahsettıgın meblag az degılse bu kadar surede nasıl odeyecek kı mantıklı dusunursek ?

Babamın işleri işte cute.
Maaşla geçinen biri değil.

Ne kadar miktarda borc peki ?

50bin.

Besle kargayi oysun gözünü. ..artik nereye cekerseniz

Hı hı evet

Babanıza verdiğiniz para, size aldığı evden daha mı fazla ? Eğer değilse adamın gözü görmemiş ev almış direk size, istemeniz olmaz tabiiki. Ama ne olursa olsun en azından vermiyorsa yada veremiyorsa dahi bence söylemesi gerekirdi. Nihayetinde adam haklıyken kendini haksız konumuna düşürüyor aslında. Birde kızının belkide eşi ile arasının açılmasına dahi sebep olabilirdi eşiniz anlayışlı olmasa

Yok ev parası değil.
Evi dursun diye esenyurttan 100 bine topraktan falan almıştır. Tamamen dursun'luk bir şeydi.
Eşim böyle şeylere tepki vermez babam da biliyor, kendi ailesi olsa ya da başkasına olsa boğazına çöker de babamla o diyaloglara girmez.

babanız ev almıs evet cok guzel birsey demekki ilgili alakalı bir baba bence sorun su tarihde vericem dedigi halde ses cıkmaması belkide karsısına alıp suan durumum kotu elime gectiginde hemen odiycem deseydi kimsede baskı yapmazdı ode diye ki simdide yapılmamıs

Ya da hiç haftasonu vericem demeseydi mesela. Haftasonu vericem deyip ses çıkartmaması da kötü oldu.

Kimse kusura bakmasın
BORÇ diye istenmişse sözüne sadık olması gerekir.
Sonuçta ortada bir söze itimat edilip verilen para var.
Baştan eger veriyorsunuz ama ben bu parayı borç degil yardım olarak istiyorum dese amenna çünkü bu talep karsısında para verilmiş olurdu
Mesele baba ogula bir bagı kıyıp vermişte, ogul babaya bir salkım üzümü çok görmüş meselesi değil

Bizde zamanında yüklü bir miktar para verdik babama o parayla kardeşimin düğününü yaptı duşunun yani.. Babam tek kuruş bile odeyemedi bizde isteyemedik babadir sonucta. Yıllar gecti üzerinden unutuldu gitti helâli hos olsun..

Babam ne için kullandı, ne yaptı bilmiyorum. Başkasına vermiş falan bile olabilir çünkü bir düğün dernek mal mülk hiçbir şey yok.

Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil Daha neyin derdi bu o zaman.Erkek kız ayırmıyorum ama,toplumumuz ataerkil olduğu için,erkek evlat bakmakla yükümlü sayıldığı için erkek evlat babaları vermiyor hediye ev.Baban yiyici değilmiş,size ev hediye etmiş,düğünde elinden geleni yapmış FALAN
Senin o başkaları dediğin insan baban farkında mısın.Bir de hangi mantık evi satıp araba almayı düşündürtür.Çok fazla abartmışsın.Adam senden çekinmiş,yanlış düşünürsün sanıp gizlemiş diyeceğim ama baban seni çok iyi tanıyor demek ki.Senin demen gerekirken eşine,olsun ya babam 40 yılda bir para istedi.Demek ki bir sıkıntısı var.Bize o kadar jesti iyiliği oldu sıkıştırmamak gerek.Canı sağolsun.İlla ki verecektir.

Başkaları derken babamı kast etmedim.
Yani eşim hep başkasının istediği olsun diye kendi isteğini ikinci plana atan biri. Bu sefer de böyle olmasına bozuluyorum işte.

Borç olarak almasa, ihtiyacım var dese apayrı. Ama ben müşkül durum yoksa borç olarak alınanın geri verilmesi taraftarıyım. Belki de yanlış düşünüyorum.

Konu ihtiyaç meselesi değil.
Muhtemelen iki taraf için de değil.
Dramatize etmeye ya da 100 tlnin peşine düşmüşüm moduna girmeye gerek yok.
E düşmüşsüm işte peşine paranın üstüne yatacak hali yok belki durumu el vermediği için ödeyemiyodur dramatize etmeye gerek yok aklın yolu bir arkadaşım yorumların totaline bakarsan anlarsın zaten bu arada demeden geçemiycem eşin senden daha anlayışlıymış

Kimse kusura bakmasın
BORÇ diye istenmişse sözüne sadık olması gerekir.
Sonuçta ortada bir söze itimat edilip verilen para var.
Baştan eger veriyorsunuz ama ben bu parayı borç degil yardım olarak istiyorum dese amenna çünkü bu talep karsısında para verilmiş olurdu
Mesele baba ogula bir bagı kıyıp vermişte, ogul babaya bir salkım üzümü çok görmüş meselesi değil

Ben de böyle düşünüyorum da sanırım hata ediyorum.

Ooo baya fazlaymis . Bence azar azar odemesi lazim :KK43: 2 3 bin falan sandim ben

Yok o kadar olsa konusu geçmez. Hani biz babamdan almış olsak o da lafını etmez.

Babam ne için kullandı, ne yaptı bilmiyorum. Başkasına vermiş falan bile olabilir çünkü bir düğün dernek mal mülk hiçbir şey yok.

Başkaları derken babamı kast etmedim.
Yani eşim hep başkasının istediği olsun diye kendi isteğini ikinci plana atan biri. Bu sefer de böyle olmasına bozuluyorum işte.

Borç olarak almasa, ihtiyacım var dese apayrı. Ama ben müşkül durum yoksa borç olarak alınanın geri verilmesi taraftarıyım. Belki de yanlış düşünüyorum.
Evet normal şartlarda borç alınan şey geri verilir.Adam da borç almış zaten.Sen babanı herkesten iyi tanırsın.Kendin anlatıyorsun yiyici değil bonkör şu bu.Bir ihtiyaç hasıl olmuş.Gününde verememiş.Çağırdığındada yanında sen varsın diye vermemiştir ya da başka bir elzem durum olmuştur.Kişi amcan yengen kardeşin görümcen arkadaşın şu bu olsa tamam.Baban.Geciktirdi diyemedi.Üzerinden 1 yıl da geçmedi.Eşin arabasının modelini başka zamanda değiştirebilir.Ya da bu derece önemliyse strese girmeye gerek yok.Baba ben tesadüf öğrendim parayı verir misin de.

E düşmüşsüm işte peşine paranın üstüne yatacak hali yok belki durumu el vermediği için ödeyemiyodur dramatize etmeye gerek yok aklın yolu bir arkadaşım yorumların totaline bakarsan anlarsın zaten bu arada demeden geçemiycem eşin senden daha anlayışlıymış

Ben anlatamıyorum muhtemelen.
Neyse.
Teşekkürler mesajınız için.
Evet eşim benden daha anlayışlıdır genel olarak o tespit doğru.

Parayı babanıza hibe edecekseniz; diğer ihtiyaçlarınızı işlerinizi olurun da ayarlayın. Bebeğe çok masraf yapmadan uygun alın mesela.

Ama parayı hibe etmem illa Almam lazım derseniz; ben olsam babamla açık açık konuşurum

- babacım böyle böyle Bi durum olmuş X bana öecburen söyledi para bende olduğu için. Ama sen şimdi ödemeyemeyince merak ettim mesele para değil hayrola başında Bi iş mi var Bi bela mı var. Diye.

- belki o da birine borç verdi ve o kişiden alamadığı için size gün veremiyor.

- mahçup duruma düştüğü için konusunu açmıyor.

Ben böyle konularda kafa da kurmaktansa oluru şekilde karşıdakine duygu düşüncelerin söylenmesi taraftarıyım.

Günaydın kızlar.

Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.

Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.

Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.

Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.

Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.

Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.

Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.

Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.

İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.

Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.

Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.

Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.

Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.

Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?

Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?

Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
Üzgünüm ama ben bu meseleleri burada okuyunca gerçekten çok üzülüyorum...''Adamın elinde olsa zaten vermez mi ?'' diye düşünürüm.
Hem en önemlisi yiyici(!) değil ve size vakti zamanında da çok faydası olmuş.Dün o size yaptı bugün de siz adamın bir sıkıntısını çözmüş oldunuz.
İhtiyacınız yoksa unutun bu meblağı ya da eşinizin üzülmesini istemiyorsanız yapışın adamın yakasına.
Eşinizi de babanıza karşı doldurmayın lütfen.bu konudaki sıkıntınızı her seferinde eşinize açarsanız, düşünceleri negatifliğe doğru gidip ön yargı oluşturur.
Anne baba için para muhabbetleri, borç muhabbetleri dönünce objektif olamıyorum maalesef...
35 yaşıma geldim bu zamana kadar yaptığım maddi yardımlar(!) helali hoş olsun.
Lütfen değerli varlığınız olan anne -babalarınızın önüne para geçmesin.

Parayı babanıza hibe edecekseniz; diğer ihtiyaçlarınızı işlerinizi olurun da ayarlayın. Bebeğe çok masraf yapmadan uygun alın mesela.

Ama parayı hibe etmem illa Almam lazım derseniz; ben olsam babamla açık açık konuşurum

- babacım böyle böyle Bi durum olmuş X bana öecburen söyledi para bende olduğu için. Ama sen şimdi ödemeyemeyince merak ettim mesele para değil hayrola başında Bi iş mi var Bi bela mı var. Diye.

- belki o da birine borç verdi ve o kişiden alamadığı için size gün veremiyor.

- mahçup duruma düştüğü için konusunu açmıyor.

Ben böyle konularda kafa da kurmaktansa oluru şekilde karşıdakine duygu düşüncelerin söylenmesi taraftarıyım.

Bebek ihtiyaçlarını iki hafta sonra da halledebilirim. Uygun da alabilirim. Hani onun b planı var daha doğurmuyorum nasıl olsa. Konuşmalar telefonda ve başbaşayken yüüzyüze oldu. Yani tesadüfen öğrenmiş olma şansım yok. Eşime karşı güvenini kaybetmesini de istemiyorum.
Eşime bu konuşmayı yap desem kendini kes demekle eşdeğer gelecek. Baştan haberim olsa benim de konuşma şansım vardı da bildiğin arkadan döndü mesele.

eşin bizim durumun şıkışık baba bize borcunu öde demeli.

Korkarım ki zora düşse bile diyemez.

Back
X