• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın eşime borcunu ödememesi

50 bin lirayı az bulanlar olmuş şaka gibi ya :)
Bir anda çıkarın bu kadar parayı da görelim bu küçümseyenleri :)
Herşeyden önce verdiği SÖZ var.
Sözünü tutması gerekip söylediği tarihte ödemesi gerekirdi.
Babada kızına 100 bin değerinde ev almış evlenirken ve düğün masrafına yardım etmiş,böyle bir babadan verilen para istenir mi istenemez hoş ben normalde de istemem orası ayrı .

Parayı küçümseyen görmedim konuda sadece bi evladın babasındam parayı almak için yollar aramasını yadırgadım ben baba bi de ev almş kızına

İyi okumamışsınız belli ki. ya istediğin miktar 50 bin lira mıydı 50 bin lira için vs vs.. diyenler olmuş.
Eğer ki parayı isterken borç olarak istedim demişse, ve buna rağmen ödememişse sıkıntı orada.
Ya alırken şu şu gün ödeyeceğim demeyecekti, ya da ödeyecekti. Verilen bir söz var ortada.
Gel hafta sonu paranı ödeyeceğim diyip, gittiklerinde hiç konusunu bile açmaması ne kadar doğru?

Babada kızına 100 bin değerinde ev almış evlenirken ve düğün masrafına yardım etmiş,böyle bir babadan verilen para istenir mi istenemez hoş ben normalde de istemem orası ayrı .

Borç olarak istemeseydi ve ya şu gün ödeyeceğim diyip hatta ödemek için çağırıp konusunu bile açmaması sıkıntıdır.
Keşke alırken borç olarak istiyorum demeseydi. Dediyse de insanlar herhalde ki beklenti içerisine girecektir.

bence önemli olan bu borcu neden aldığı ver geriye ödeyemediği... belli ki hali vakti yerinde,tahminen de ticaretle uğraşan birisi babanız..borcun lafını etmiyorsa ,ödeyemediği içindir,bir de sizin durumunuzu bildiği içindir.hani aç açıkta olsanız bi şekil verir de..
belki iflasın eşiğine geldi bilmiyorsunuz bile.. sadece bu sebeple eşiniz sormalı;
baba yanlış anlama parayı istediğim içimn sormuyorum sadece yolunda gitmeyen bir şey mi var,sıkıntıda mısın yardım edebileceğim birşey var mı gibilerinden..

Ben parayı istemenizi çok acımasızca bulmuyorum. Eşimde kendi ailesinden geri isteyecek verdiği parayı, bizimde çocuğumuz var önceliğimiz o. Bence sizin parayı istemeniz değilde ilk mesajınızda konuyu anlatma şekliniz sizin bu kadar eleştirilmenize sebep olmuştur. Tek çocuğum diyorsunuz babanızın olan herşey sizin zaten( mümkün olduğunca geç olması dileğiyle tabi). Hamilelik olayları büyütmenize sebep oluyordur belki. Arabayı boşverin vardır herşeyde bir hayır. Bebeğinize odaklanın, sakin olun, kendinizi doldurmayın.

Sizi parayı vereceğim diye çağırıp konusunu dahi açmaması hoş olmamış.
Sıkıntıda olabilir maddi anlamda,hemen veremeyecek olabilir ama en azından eşinize "oğlum vereceğim dedim ama veremiyorum şu an,şu tarihte versem sorun olur mu sizin için"demeliydi. Bu hali hoş olmamış,sonuçta siz sıkıştırmamışsınız öde diye,kendi demiş gelin vereyim diye.
Eşiniz lisanı münasiple sorsun"baba bir sorun mu oldu?darda mısın"diye ağzını arasın.

Günaydın kızlar.

Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.

Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.

Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.

Babamın o parayı ne için istediğini bilmiyorum.

Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.

Eşimin kafasının gerisinde de hep babam verir vardı muhtemelen.

Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.

Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.

İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.

Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.

Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.

Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.

Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.

Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?

Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?

Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?
ay size ev almış ya ben olsam verse de almam sen bize ev almıssın zora dusunce ben sana borc mu vercem tabi ki geri almam derim.ama sizin kan beynınıze cıkıyor

arkadaşlar konu sahibi şahsi düşüncesini açıklamış bu kadar üstüne gitmenizi gerektirecek bir mevzu var mı acaba? gaddar evlat ettiniz resmen. o da evlat sahibi olacak ben o kadar kötü evlat olduğunu düşünmüyorum hamilelik hissiyatları ile fazla üstüne düşmüş mevzunun o kadar.. gelecekte evlatlarımız bizi kesecek.e kadar getirdiniz vala yuh ya..

aynen öyle sonucta 50 bın az değil hani 5 bin olur dersın boşver unutayım.ama bence babası o parayı keyfi yemedi gibi...

gercı bekarmış...sevgılısı falan mı var..ona mı harcadı?aaayyy olay olur o zman konu sahıbı sağlam bi giydirmeli tabiki
aynne
senin bebkler naısl canım, konularını okumuştum

Gel vereyim paranı diye çağırdığında siz de yanında mıydınız eşinizin? Acaba sizle paylaşmadığı için durumu konusunu açmamış olabilir mi?

bence o parayı yokmuş gibi düşünün. belli ki evle kıyaslayınca devede kulak bir miktar. kaldı ki adam düğünde de elini çekmemiş üzerinizden. ee bu babaya verilen borcun peşine düşmek çok ayıp ve etik değil.

ben ilk memur olduğumda ilk maaşımdan sonra kredi çekip 20 bin babama vermiştim. tek başıma evlendim borç harç içinde. sonra babam bağkurunu ödeyemeyip zor duruma düştü hemen ödesin diye tekrar kredi çektim. sonra yine ödeyemedi yine para biriktirip verdim. en son 200 lira mutfak param kalmıştı ihtiyacı oldu ve geri vericem diye aldı vermedi ya da veremedi. ben de sitem ettim eksiye girdim baba bir daha sana para vermicem diye. şimdi babam vefat edeli 2 yıl oldu hala vicdanım sızlar neden öyle dedim neden bulup buluşturum yardım edemedim diye.
dünya 3 günlük bunu dert edinmeyin kendinize. eşinizde ayıp etmiş araba araba diye yani. adamın üzerinizdeki emeğini biliyor, ev aldığını biliyor bu konuyu açıyor ama isteyemem ayıp diyor. sizden mi bir çaba bekliyor ne anlamadım.

Günaydın kızlar.

Yazın babam eşimden borç istemiş. Benim haberim olmamasını rica etmiş. Eşim de tamam demiş de tabi ki haberim var. Eşimin benden ayrı bir parası falan yok, vermesi için söylemesi şarttı zaten. Hesaplar benim adıma. Babam bilmediğimi düşünüyor.

Hatta nasıl olsa geri verir diye bankaya gitmek yerine evde duran bebek için biriktirdiğimiz+araba için biriktirdiğimiz parayı verdi eşim. Yani her durumda haberim olacaktı.

Vericem dediği tarih geçti. Üzerine 2 ay daha geçti. Bir ara "haftasonu görüşelim parayı vereyim" diye mesaj attı babam. Görüştük. Bir şey vermedi. Konusunu da açmamış. Bu 3 ayda da sanırım 15 kez falan görüştük. Yani uzaklık durumu yok.

Ha bu arada bankadaki para da eşim daha büyük ofise geçti, işiyle alakalı yatırımlar yaptı derken bildiğiniz eridi bitti.

Şu an çok istediği bir araba var. Sahibini bekletiyor bir süredir çünkü alması için babamdan o para gelmeli. Üstüne daha bebek alışverişlerimizin bir kısmı duruyor. Büyük ve masraflı parçaların tamamı işte.

Bebek kısmı hallolur. Yani acil bir durum olsa başka şekillerde telafi edilir. Ama istediği arabayı böyle saçma bir sebepten alamamasına üzülüyorum.

İste diyorum, olsa verir demek ki yok ben babama bunu söyleyemem diyor. (Babam zamanında bize ev hediye etti, düğün zamanımızda da elinden geleni yaptı falan. Yiyici bi tip değil eşim istememekte haklı aslında onun ailesi olsa ben de isteyemem yani) Ben müdahale edemiyorum çünkü malum bilmiyorum.

Babam "vermedim ama x zamanda vericem" gibi bir şey dememiş. Unutma şansı yok küçük bir meblağ değil.

Evet zora düşmedik. Evet keyfi şeyler belki beklediklerimiz. Ama olsun, sinirleniyorum.

Babam araba meselesini bilmiyor. İkide bir "alışverişi bitirin artık doğuma ne kaldı" falan dedikçe kan beynime doğru hızlıca çıkıyor.

Bebek kısmı önümüzdeki cumaya kadar gelecek parayla hallolur. Daha öteleyebilirim de sıkıntı değil.

Ama eşimin belki de hayatında ilk defa kendisi için istediği şeyi yapamamasına çok üzülüyorum. Hep mi başkaları için yaşayacak?

Babamın aldığı oturmadığımız evi satalım dedim, kabul etmiyor. Araba için ev mi satılırmış?

Aklınıza gelen bir yol var mı bu mesele için. Babamdan aralar bozulmadan nasıl parayı alabiliriz?

Eşin istediği arabayı elbet alır.
Belki babanın bir durumu var ne olduğunu bilmiyorsun. Bu kadar takma slim.

Acil ihtiyacınız yoksa biraz bekleyin.
Hamilelikten dolayı olayı stres yapmışsın yapmamaya gayret et :)
Elbet getirir.

Sen zor durumda olup olmadığını ogrenebilirsen onu öğren.

Hamilesiniz, lütfen kendinizi ve bebeğinizi strese sokmayın.. Baban borcun üstüne yatacak, birisi değil sanırım.. Öder borcu, ama ne zaman öder bilinmez. Zaten birisine borç para veriyorsan, o parayı unutacaksın. Dönmeme ihtimali de var..
Kendine ve bebeğine odaklan. Bebeğine ne ciciler alacağını düşün. Piyasa araştırması yap.. Bol bol dinlen..

Günaydın kızlar.

Esiniz tabiri caizse el oğlu bile bu kadar sorun yapmıyor yazdığınız kadarıyla ama siz bunu devlet meselesi haline getirip buraya yazmışsınız. Belki gerçekten verecek imkanı yok babanızdan bahsediyorsunuz yani kırk kat yabancı değil ki onu borç sayıp geri almaniz çok yanlış olur bence ..

ben okurken babam cebindeki son kurusa kadar verirdi bana (uzak sehre giderken) memur oldum evlendim annemden gizli hep yolladım babama harclık butun kıyafetlerini ben aldım ne zaman gitsem market alısverisini abartarak yaptım çok mutlu oluyodum cunku kazandıgımı onlara harcamaktan halada öleyimdir 3 sene önce babam vefat etti canımın yarısı gitti aklımı kaybederim o ölürse diyodum allahım sabrını veriyo her mezarına gittiğimde konusuyom içimden merak etme baba diyorum kardeslerim ıyı gelinimiz iyi damadımız iyi çocuklar okuyo hersey duzelcek baba sen uzulme sakın diyorum
gözyaslarıyla yazıyom sana bunları konu sahibi arkadasım demem o ki çoook pişman olcan bu konuya açtıgına babana birsey olunca bırak kocan arabasız kalsın ev vermemiş olsa bile o parayı ıstemeyi dusunmen abest bana göre herseyin başı sağlık o istermiydi damadından para istemeyi (ki sizden daha yakın hissetmiş demekki eşinizi)kendinizi onun yerine koyun eşinizle bu konuyu konusup kapatın.

Sizin hiç babanız öldü mü?
Benim bir kere öldü kör oldum
Yıkadılar aldılar götürdüler
Babamdan ummazdım bunu kör oldum
Siz hiç hamama gittiniz mi?
Ben gittim lambanın biri söndü
Gözümün biri söndü kör oldum
Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak
şöylelemesine maviydi kör oldum
Taşlara gelince hamam taşlarına
Taşlar pırıl pırıldı ayna gibiydi
Taşlarda yüzümün yarısını gördüm