• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın evinde bir gece...

Eşim birde diyorki ilk gece kalma bayramın 2 günü ikimiz kalırız diye bu benim kafamı çok karıştırdı

Canım o zaman eşinle konuşup karar verirsiniz. İkiniz beraber kalırsınız tabiki ama tek kalmandada hiçbir sakınca yok. Ailen onlar senin. Sonuçta eşini evde tek bırakmıyorsunki zaten eşin evde yokmuş.

neden kalınmasın çok saçma evim varken kalmam demiş bazıları ne alaka gider kalırım kafam dağılır nefes alırım bazen eşimle bazen eşim yokken orası benim doğup büyüdüğüm yuvaam eşleri bulduk diye geçmişi unutmanın manası yok

aaaa çok saçma.. ne demek yakışık kalmaz falan... bazı arkadaşların kalma kocan haklı falan sözlerine de şaştım açıkçası.. ayol orası baba evin senin gitmek kalmak en doğal hakkın.. hatta eşinin demesi lazım tek kalcana git babanda kal diye.. ay kimse kusura bakmasın ama hangi devirde yaşıoruz ne alaka yani yakışık almaması :19::19:

bencede kalmamalısın eşin istemiyorsa benim şahsi düşüncemde evlendikten sonra kız ailesine çok sık gidip kalmamalı hem bayramın ilk günü bizim burada gelinler kayınvalidesinde olmaları gerekir.

çok saçma bi düşünce.tahsilin ne ? Nerde yaşıosun merak ettim??

Canım bence eşin istemiyorsa gidip kalmamalısın..Sırf bu yüzden huzursuzluk yaşama bence..

Bak hem kaynananda tekmiş..Onunla kal..Aranız nasıldır bilmiyorum ama..Babanlarada bayram günü gidersin...

Bende evlendikten sonra eşim olmadan(gerçi olsada evim varken neden babamda kalayım)Gidipte babamlarda yada bir başkasında kalmam...Eşine katılıyorum...Heleki aynı şehirdeyseler...

Dediğinde haklısın canım mecburiyet oldumu tabiki gider kalırsın ama bunda bi mecburiyet yokki yani bu yüzden sırf bir gece için eşiyle arasını bozmaya değer mi onu demek istedim...Ben hamileyim son günlerim nasipse bi gelsin gidip kayınvalidemde kalacağım ister eşim gelsin ister gelmesin çünkü bu mecburiyet anlatabildimmi???

bencede kalmamalısın eşin istemiyorsa benim şahsi düşüncemde evlendikten sonra kız ailesine çok sık gidip kalmamalı hem bayramın ilk günü bizim burada gelinler kayınvalidesinde olmaları gerekir.

alkışlıyorum sizleri...
hakkaten..:51:

bayramın 1.2.3. ve 4. günü kalabılırsın tabıkıde annenlerdefakat madem eşin yok üstte kaynan tek ilk gece yanı arefe gecesı kaynananda kalman daha munasıp olur.

x1x1 arkadaşım;
Biz kız evlatlar otuz, yerden bitiveriyoruz. Bu kız ana-babaları da kızlarını evlendirene kadar sayılır. Sonra zırt-pırt gidilmez. Gidilsede kalınmaz. Bayramlarda falan sabah kahvaltısı mümkün değil onlarla yapılmaz. Hatta hastalanırlarsa falan allah korusun damadın evinde bakılmaz... Benim anamın babamın 4 kızı var. Ne yapacaklar şimdi her bayram sabahını yalnız mı geçirecekler???Ben evlendiğimden beri ayrı otururkenden birlikte oturmaya başladığımızda da arife gecesini kayınvalidemlerde geçiriyorum. Çünkü eşim tek çocuk. Hadi diyorum bayram sabahı yapayalnız uyanmasın anne ile babam.Ablamın k.validesi yok ve kızkardeşimin ki de epey uzak. Bizimkiler hep beraber kahvaltı ediyorlar annemlerde.Bende onlarla olmayı nasıl özledim... Erkek anneleri anne de kız anneleri çiçek saksısı mı anlamadım ki ben ???

bence esınızın dusuncesı; gıdıp kalmanızda sorun yok ama bayram olmasından dolayı gıtmenızı uygun bulmamıs
yanı annesı yalnız yasadıgına gore esı yok ve bayramda cıkıp annesını bayramlasıp sevdıklerının hepsı olmasa bıle en azından evladı ve gelını yanında hıssını vermek
tum gece calısıp bayram sabahı evıne geldıgınde esının karsılaması ve bayram sabahını bırlıkte gecırmek ıstemesınden kaynaklanıyor
kaldı kı yatılı kalmaya tamamen hayır demıyor sadece bayramın ılk sabahı bırlıkte olalım ve bayramı ortak hareket ederek gecırelım dusuncesı
yanı esınız "ben dedım olacak" tavrında degıl anladıgım kadarıyla

ha tabıı kı sızın aılenızde yatılı kalma ve hatta bayramın ılk gununu orada gecırme hakkınız var
ama esler arası ortak hareket her zaman daha fazla muhabbete sebeb oldugundan yerınızde olsam gıtmezdım

Yanlış bir zamanda ailenizde kalmayı teklif etmişsiniz.Şuana kadar hiç kalmamışsanız bayram erteside ailenizde kalmanız eşinize ilk etapta ters gelebilir.

Bunu dert etmeyin.Zamana bırakın herşeyi.Zamanla düzelir böyle durumlar.

Bunun için huzurunuzu bozmayın.

....

Ayrıca eşler seyehata gittiklerinde ben evde tek kalınması gerektiğini düşünüyorum.
Erkeklerin buna alışması lazım.Ya ailelerini çağırıyorlar ya da ailelerine gitmelerini istiyor erkekler hanımların. Hanımlarda kendi ailesine gitmek istiyor.Bu böyle sürüp gidiyor.Erkek alışana kadar evde yalnız kalınabileceğini görmeliler.

Ailenizin yanında 1 gece geçirmek istemenizden daha doğal birşey olamaz.

Bu sizin hakkınız,eşlerinize de bukadar taviz vermeyin bence...

Arkadaşlar erkeklere yani eşlere kafa tutmak kavgadan ayrılıktan başka bişey getirmezki...Önemli olan onunla mutlu olarak bişeyleri yapmak...Tamam herkes tek başına bir bireydir bunu asla görmemezlikten gelip kendini ezdirin demiyorum ki...Demek istediğim kendini ezdirmeden ortak kararlarla bişeyler yapmak yani yok kocam bunu dedi onun dediğini yaparsam ben bireylikten çıkarım anlamına gelmiyorki...Bende eşimde hep ortak kararlarla bişeyler yapıyoruz ne ben bireylikten cıkıyorum nede o...

Erkeklere kafa tutmamayı mutluluğun anahtarı olarak düşünen kadınlara hep hayran kalmışımdır...
E doğru tabi ortak karar hep benim kararım olunca mutlu olunur...eşiniz için söyledim bunu...
neyse mutluluğa devam...

bayramın 1.2.3. ve 4. günü kalabılırsın tabıkıde annenlerdefakat madem eşin yok üstte kaynan tek ilk gece yanı arefe gecesı kaynananda kalman daha munasıp olur.

Ne alaka arkadaşım kaynanamla sorunlarımız varken niye burnunun dibine gidiyim... Gelin hizmetçi zaten oraya buraya maket gibi gider kendi mutlulugunu bırakır olurmuu aaa o ne der millet konuşur der onu bunu mutlu etmeye çalışır ayrıca bunlar yetmez... Daha sonra kaynana gider oğlunu bir güzel doldrurur sonra gelin hiçbirşey yokmuş gibi başa sarar aynı şeyler tekrar yaşanmaya mahkumdur o zaman... Eski kafalı geliyor bana kaynana git ilk gün kal gelenlere hizmet et burunlarının dibinden ayrılma.... Şimdi herkes iş sahibi geneli ben öyleyim kaynanamla samimi olcak bir tarafım yok işim ailem var.. İhtiyaçları olunca tabikide yanlarındayız ama ben eşimle evlendiğime dair attğım imzada kaynanamın bu kadar burnumun dibinde bitceğini bilseydim kaynanama bu kadar yakın oturmazdım

bence esınızın dusuncesı; gıdıp kalmanızda sorun yok ama bayram olmasından dolayı gıtmenızı uygun bulmamıs
yanı annesı yalnız yasadıgına gore esı yok ve bayramda cıkıp annesını bayramlasıp sevdıklerının hepsı olmasa bıle en azından evladı ve gelını yanında hıssını vermek
tum gece calısıp bayram sabahı evıne geldıgınde esının karsılaması ve bayram sabahını bırlıkte gecırmek ıstemesınden kaynaklanıyor
kaldı kı yatılı kalmaya tamamen hayır demıyor sadece bayramın ılk sabahı bırlıkte olalım ve bayramı ortak hareket ederek gecırelım dusuncesı

ha tabıı kı sızın aılenızde yatılı kalma ve hatta bayramın ılk gununu orada gecırme hakkınız var
ama esler arası ortak hareket her zaman daha fazla muhabbete sebeb oldugundan yerınızde olsam gıtmezdım

Kaynanamla tek kalmak istemiyorum belkide bütün sorun bu evde tek kalabilrim.. Sorun yok ama sırf annesi için böyle birşey diyor benim mutlugumu hiçe sayıyor hala annesine ne yapsa memnun eder tavrından yoruldum bir aile oldugunu hep unutuyor.. Tamam Annedir büyüğmüzdür ama hep omu memnun olsun hep onun mu istedikleri olsun eşim kendi düşüncesini geçip annesini onaylıyor bu durumda biliyorum eğer annesi olmasa git kal diyeceğini ama neden... Geçen bayramda annesi tekti gündüz gittik gördük geldi bu bayramda böyle olcak ben burda olsa ne değişecek ayrca kaynanam beni hiç sevmez..

Erkeklere kafa tutmamayı mutluluğun anahtarı olarak düşünen kadınlara hep hayran kalmışımdır...
E doğru tabi ortak karar hep benim kararım olunca mutlu olunur...eşiniz için söyledim bunu...
neyse mutluluğa devam...

Teşekkür ederim...Evet genelde ılımlı ve sevecen yaklaşınca hep benim dediğim doğru görülür ve uygulanır...Gereksiz tartışmalara girmem eşimle...Onunla nasıl konuşmam gerektiğini biliyorum çünkü...

Tebrikler....:34:

Teşekkür ederim...Evet genelde ılımlı ve sevecen yaklaşınca hep benim dediğim doğru görülür ve uygulanır...Gereksiz tartışmalara girmem eşimle...Onunla nasıl konuşmam gerektiğini biliyorum çünkü...

acaba onlar sizlerle nasıl konuşacağını biliyorlar mı...
sizin sesiniz yükseldiğinde alttan alırlar mı...
zira bukadar tavizkar ılımlıklar bende merak uyandırmıştır hep...
onunla nasıl konuşacağımı biliyorumlar...
neyse...mutluluğa devam...

Kaynanamla tek kalmak istemiyorum belkide bütün sorun bu evde tek kalabilrim.. Sorun yok ama sırf annesi için böyle birşey diyor benim mutlugumu hiçe sayıyor hala annesine ne yapsa memnun eder tavrından yoruldum bir aile oldugunu hep unutuyor.. Tamam Annedir büyüğmüzdür ama hep omu memnun olsun hep onun mu istedikleri olsun eşim kendi düşüncesini geçip annesini onaylıyor bu durumda biliyorum eğer annesi olmasa git kal diyeceğini ama neden... Geçen bayramda annesi tekti gündüz gittik gördük geldi bu bayramda böyle olcak ben burda olsa ne değişecek ayrca kaynanam beni hiç sevmez..

yanı sorun aslında annenızde kalma ıstegınızın onaylanması degıl
kayınvalıdenızın aılenız uzerınde kurdugu ıktıdar dusuncesını yerle bır etmekse bıle
bu yanlıs bır taktık
bu taktıkle sorun kayınvalıdenız ıle sızken bır anda esınız ve sız olur dıye dusunuyorum

acaba onlar sizlerle nasıl konuşacağını biliyorlar mı...
sizin sesiniz yükseldiğinde alttan alırlar mı...
zira bukadar tavizkar ılımlıklar bende merak uyandırmıştır hep...
onunla nasıl konuşacağımı biliyorumlar...
neyse...mutluluğa devam...

Evet biliyor ben bağırırsa o susar o bağırırsa ben yoksa bir meyvemizde olmazdı zaten...
Yeri geldiğinde alttan almasınıda bilir...
Sen ne kadar bir ilişki için çabalarsan eğer karşındaki ö... değilse o da çabalar...
Evet onunla nasıl konuşacağımı biliyorum çünkü o da biliyor...
Şekerim san bir şey söyleyeyimmi bazı erkekler çocuk gibidir yeterki onunla gerçekten anlaşmak iste....

Canım bence eşin istemiyorsa gidip kalmamalısın..Sırf bu yüzden huzursuzluk yaşama bence..

haklısınız hep biz onları mutlu etmek zorundayız mecburuz birey değiliz bizlerde insan değiliz duygularımız düşüncelerimiz yok eşimiz nasıl isterse doğru olan odur.erkektir git derse gidersin kal derse kalırsın öl derse ölürsün hatta canı çekerse dayağını yersin yeterki o huzurlu olsun mutlu olsun yuvanız huzur dolsun tabiki yapacaksın bunları yapmalısın kimsinki sen..

Bak hem kaynananda tekmiş..Onunla kal..Aranız nasıldır bilmiyorum ama..Babanlarada bayram günü gidersin...

off of ....

afedersiniz siz gerçekmisiniz kasıtlı,insaların canını acıtmak içinmi yazdınız bunu bilemek isterim.

gerçekten bunları yazdıysanız çocuklarınız varmı bilmiyorum olduğundada böyle düşünürsünüz umarım.

aslında haklısınız diye düşünüyorum bi taraftanda

evlenirsiniz eşinizin ailesi sizi ALIR yani kız alır oğluna mal alır...

önce soyadınız kütüğünüz değişir,değişecek tabi bu eşinizin aldığı malı zimmetine geçirme halidir haklıdır artık siz siz olmazsınız artık resmende hem eşinizin hemde ailesinin malısınızdır .

artık geçmişiniz yoktur ne anneniz ne babanız ne kardeşiniz ne sevdikleriniz yoktur artık olamazlar hayatınızdan çıkmak zorundadır.

artık siz bir birey değilsinizdir eşiniz,ailesi hatta bütün akrabalarınız her konuda size akıl verme karışma hakkına sahiptir herkez size herşeyi söylemekte serbesttir hoşgörmek görevinizdir.karşılığında en ufak bir tepki vermeden surat asmadan gülümsemen gerekir hatta boyunlarına sarılıp ay ben neymişim ne salakmışım ne cahilmişim iyiki söylediniz bunları siz olmasanız hiçbir şey düşünemem hiçbirşeyi tek başıma yapamam demeniz gerekir.

saygıda kusur edemezsiniz en özel günlerde erkenden gider hertürlü hizmeti verir kayınvalidenizin yengesinin kız kardeşine kadar bayram ziyaretlerinde kimseyi es geçemezsiniz ama zaman kalırsa bayramın herhangi bir günü ailenizi ziyarete gidersiniz belki oda şöyle ayaküstü...makbul olan ailenizi ve geçmişinizi tamamen silmek ve onları eşinizin ailesinin yanında eleştirmektir hiç arayıp sormaz hayatınızdan tamamen çıkarırsanız en makbülü budur.

oğullarına kusursuz eş,torunlarına anne,akrabalarına hizmetçi,onlara kusursuz olmaya çalışan bir gelin olursunuz adınızı bile kullanmazlar belkide unuturlar adın gelindir gelin gel,gelin git olur yinede en ufak bir hatada suratınıza anında patlar tokatlar..

-NE YAPTINKİ ANNE BABAMA SIRTINDAMI TAŞIDIN
-AHH AH ALDIK GETİRDİK EVİMİZE NE GÖRDÜYSE BİZDE GÖRDÜ NANKÖRLÜK YAPIYO
-BİLMEM KİMLERİN BİR GELİNİ VARMIŞ KAYINVALİDESİ ANLATA ANLATA BİTİREMİYO NE MARİFETLİYMİŞ BİRDE AVUKAT ALLAH HERKEZE NASİP ETSİN....
-vs..
-vs..
-vs.....

Back
X