Babamın evlat ayrımcılığı yapıyor...

Ablamın eli ayağı tutuyor aciz biri değil istese çalışır 10 yılda da bitirmiş olsa 2 yıllık bölğm mezunu sonuçta. Babam zaten yardımcı oluyor ona birşey demem ama bu kadarı fazla üstelik bizim kalbimizi de kırarak.
Ben de çalışmayayım o halde babam baksın. Ben bu kadar fazla yapmazdım ayrımcılığa giriyor çünkü ve de Adil değil.

Bundan sonra hiç bir şey olmamış gibi mi davranayım yoksa mesafe mi koyayım peki?? Çok üzgünüm, benim de borçlarımız var eşimle kavga ediyoruz aramız kötü ama ben babama diyemem para ver..

Bundan sonra hiç bir şey olmamış gibi mi davranayım yoksa mesafe mi koyayım peki?? Çok üzgünüm, benim de borçlarımız var eşimle kavga ediyoruz aramız kötü ama ben babama diyemem para ver..

bak tatlım ayrımcılık yapıldığı bariz bir şey.. ama bu hayatta anan baban da olsa kimseye minnet etmeden yaşamak kadar gurur verici bir şey yok.. bu yaşadıklarını kafana takıp da hayatı kendine dar etme.. biz de çift maaşlıyız hem güzel yaşayalım hem yatırım yapalım dediğimiz için baya borcumuz var ama sağlıklıyız ve ödeyebiliyoruz çok şükür al takke ver külah.. sen kardeşinle beraber hayatına bakacaksın.. borçlar için de eşinle birbirinizi üzmeden hayatınızı yoluna sokacaksınız.. baba da olsa para onun parası ve ne kadar haksızlık da yapsa hesap sormamalısın.. boşverecek ve hayatına bakacaksın ki mutlu olasın..
ablanın da bütün bu yaptıkları göz önünde bulundurulursa ben senin yerinde olsam mesafemi koyar eşime ve kardeşime yoğunlaşırım.. ister hatasını anlar ister anlamaz.. yeter ki sen bu konular için kendini yıpratma sonuçta belli ki eline bir şey geçmeyecek.. mutluluğuna ve kendi yoluna bak.. rabbimin adaleti döner dolaşır bir gün tecelli eder sen de görürsün ben hep buna inanırım..

Siz ne deseniz de o sizin biricik babanız.
Babanız ne düşünür ,ne eder, ne söyler bilemiyorum ama siz ona saygıda kusur etmeyin yine de.
Şükür ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz , eğitim almışsınız , her şeyin farkındasınız. Bunlar size yeter artar bile..Bırakın ablanız böyle yapsın dursun. Size bi zarar vermesin de..Herkes yaptığının cezasını bir gün çeker. Zamana bırakın.Hep mutlu olun.
Annenize de Allah rahmet eylesin. Allah yattığı yerde dinlendirsin.

Bariz şekilde ayrımcılık var evet ama sanki babanın o ablana karşı herşeye ihtiyacı var aman dara girmesin gibi düşünceleri var sanırım çalışmıyor diye herhalde ekonomik yönden çöktüğünü düşünüyor ablanız geçmişte ne yaşamışsa yaşamış şuan evli onu yargılamayın derim aslında babanız bu şekilde zemin hazırlamış oda ayrı .. kendi hakkından ne feragat edecen söylesin dursun sana ait değilmi boşver takma derim sende ihtiyacın varsa baba banada yardım et şunu alırken sıkışıyorum de ne bilim ablan buna benzer şeyler yaparak babanı etkilmiş anlaşılan ...

düzeltilemeyecek bir ayrım var
boşver

Eşim de sen kendini yırtsan da babam sağ olduğu sürece bunu yapacak ayrımcılık göreceksiniz hep.
sana ne benim param dese ne diye bileceksin karışma diyor.
Ama ben çok üzgünüm ve çok kırgınım annemi özlüyorum en çok da kardeşime üzülüyorum o daha hassas bu gibi konularda annem öldüğünde o küçüktü çünkü...
Keşke ablam abla gibi olsaydı. babam bana para verse öyle yüklü mikter kardeşlerime de veririm ya da çok ihtiyacım var diyelim kardeşlerime söylerim çok ihtiyacım var hakkınızı helal edin derdim, ama o resmen bizi çiğnedi ve daha da nidbet derdinde hiç de kardeşlik düşüncesi yok bencil düşünüyor.

Benzer bi durum bizdede var. 28 yasima geldim etkisinden kurtulamiyorum. Evliyim 5 senedir, evlenmeden oncede calisirdim. ise girince babamin kredi kartini istemistim taksitli olsun dye odiycek olan bendim vermedi ama en kucugumuz ek kartla dolasirdi yapimda yok isteyemem. Kiraciyiz vs. Ama sukur geciniyoruz, babamin durumu iyidir ama hic destek istiyim, yada alisveriste anneme biseyler aldiriyim dye dusunmem erkek kardesim icin sirket kurdu babam ama disari cikinca biz ismarlariz.
Ama kiz kardesim kendi evinde oturyor, borc vs yok hsla gelir ister bana sunu ismarlasaniza diye, benim esimle ayni maasi aliyor ustelik ....annem kardesimle alisverise cikar ona biseyler alir. Issiz kaldigibi donem babam aman harclik verelim gizliden cantasina atalim diyince banada dokunmaya basladi artik.

Yani konu ona veriliyo banada verin diil ortada adaletsizlik varsa insana dokunur.
Adil olmak gerekir, cocuklarin psikilojisini dusunmek gerekir esit olmiycaksa, yetilemiycekse 3-5 dogurmanin alemi yok!

Bazı değerlerini unutmuş gibi görünüyor.
Para, mal, mülk bitebilir. Bunların kaynağı kesildikten sonra nasıl davranır ablanız merak ediyorum.

Aman boşver be güzelim.. Bak iyi kötü işin gücün varmış çalışıyormuşsun borcunuzu da ödüyorsunuz.. Her ailede olur bir ballı evlat.. Sizin ailenizde de ablanmış.. Bak biz 2 kardeşiz ve de ben en büyüğüyüm.. Ama kardeşime tanınan imkanların hiçbirisi bana tanınmadı.. Düğünüm oldu babam hiçbir katkı da bulunmadı.. Ama başkaları olunca hep yardım etti. Bizim de çok borcumuz oldu ama ben babamdan isteyemedim. Bilmiyor muydu borcum olduğunu, biliyordu. Yardım etmeye imkanı da vardı, ama etmedi.. Ne yapacaksın.. Bu babalarımızın sorunu.. Onların kendi vicdanları..

Diyebilirsin.Babana durumunu izah et.

o nasıl ablaymış düşman başına... ben olsam boşverir, kendime ve kardeşime güzel bir hayat kurmaya bakar ve ablayla da görüşmezdim.

O kadar içime oturuyor ki sadece babamın değil, ablamın tavrı da aynı şekilde. Çok kalbimizi kırdı. Yani hem babamın ona yaptığı maddi şeyleri inkar ediyor arkamızdan iş çeviriyor hem de biz öğrendik haliyle babam söyledi bu sefer de pişkin pişkin babama anlatın derdinizi diye bir sürü şey söylüyor sizi okuttu etti beni okutmadı diye. Kendi okumak istemedi babam çok uğraşmsına rağmen. 21 yaşındayken bir erkek arkadşına kaçmıştı ortaya çıktı babam sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldı yurt dışındaydı öğrendiğinde türkiyeye geldi ve tüm sülale karıştı rezill olduk hiç düşünmedi kardeşlerim de var diye. Babam izin vermedi ablamı geri getirdi düzgün biri olmadığı için evlendirmedi o çocukla. Çok kızdı hatta üstüne yürüdü elinden zor aldık ama Arkasında durdu yine konuşturmadı kimseyi.
Bütün bunlara rağmen en kıymetli aramızda ablam, biz okuduk ya çok zenginiz...ablam neden çalışsın ki ekmek elden su gölden mutlu mesut yaşıyor....

:) cok tanidik seyler. Babam hep soylerdi sehirdisi yok istanbulu kazanin yoksa yok diye. Ben edebiyat fakultesini ozelde okuyabiliyodum para yetmez dedi. Kardesim ticaret lisesi cikisli burslu yazma geregi bile duymadan senesi 10 bine ozelde 2 yillik okudu. Herkeside hor gorme huyu var bide, ben okudum ben oyleyim. Babam bikere susturdu ama hadi ordan yollasam bennu da okurdu diye.
Benim esimle evliligime cok karsi ciktilar ama simdi anladilar hatalarini ; kardesimin ise basindan belliydi hep kavgaciydi damat uyardim dinlemedi. Simdi ona yazikmis kocasi kotuymus biz tek maas soylenmeden kirasa yuvarlanip gdyoruz onlarda ev var araba var annem erzagini ayri yollar damat kirilmasin dye ayri cabalar. Anlat anlat bitmez....

Yarın ne olacağı bilinmez. Maddiyattan çok maneviyat seni çok üzmüş. .3ün 5in hesabı değil bu..ortada bariz bir ayrımcılık var.biri babandır biri ablandır,aralarındaki meseleye bişey diyemeyiz ama bir fikir verecek olursam kendine düşen payı ablana verme derim.

Vücudunda iz kalacak kadar mı dövüyordu Ne biçim abla o be Belli ki babanın yumuşak karnını bulmuş ordan giriyor bence boşverin kimsenin hakkı kimsede kalmaz ..İyi ki işiniz gücünüz var ..

Vücudunda iz kalacak kadar mı dövüyordu Ne biçim abla o be Belli ki babanın yumuşak karnını bulmuş ordan giriyor bence boşverin kimsenin hakkı kimsede kalmaz ..İyi ki işiniz gücünüz var ..

Maalesef evet...bunu yazarken bile tüylerim ürperiyor ben bazen dayak yiyen birini gördüğümde bile utanırım bu sebeple...
Karedeşim zaten annemim ölümü sebebiyle psikolojisi çok daha bozulmuştu, o yüzden ablamla geçinemezlerdi.
Ablam da şimdi diyor ki benim psikolojim bozuktu haketmişti vs. vs. şeyler. o kadar saçma sapan ki. Ablam şiömdi de olsaaynı şeyi yapabilecek durumda bazen çocuğunu da dövüyor...
Babam da şimdilerde ablama acıyıp duruyor...işte maaşı yok çalışmıyor diye halbuki çalışabilecek durumda ablam istese çalışır.
Benim maddi durumum kötü olsa ve ev hanımı olsam iş bulur çalışırdım yine de babamdan istemezdim..
İşim gücüm var ve bu yüzden de hep laf çarpıtır bana babam seni okuttu tabi diye...

Zaten vermedik payımızı da bunu bile babam kızdı o sizin ablanız evi yok diye. Sanki bizim hanlarımız hamamlarımız var.
Kardeşimden de istemiş ablana verelim diye üstelik o daha öğrenci. Verdirmedim tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…