Babamın garip davranışları (Ne yapmalıyım?)

melissak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
130
2
68
Merhaba. Öncelikle ben 16 yaşındayım. Sadece yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Çünkü içimde tuttukça bana ağırlık veriyor bu kadar acı. Babamla çok iyi anlaşıyorduk. İki iyi arkadaş gibiydik. Ta ki 2 sene öncesine kadar. Babamın ailesi ile arası yıllardır bozuk onlar babamı evlatlıktan reddettikleri için yıllardır psiklojisi iyi değil. Belkide bu yüzden bilmiyorum ama 2 sene önce bir hastalık geçirdi. Durduk yere ateşleniyordu ve doktorlara gittik hiç bir şeyi yok diyorlardı. O günden beri herkesin kendisine komplolar kurduğunu düşünüyor. Mesela yanımıza oturuyor ve birileri bana zarar verecek diyor. Birileri beni izliyor beni takip ediyor işlerime müdahale ediyorlar diyor. Atıyorum internet bağlantısı gitse başkalarından buluyor ( komşudan, bizden) vs. Çarşıya gitsek gözü sürekli etrafta bizle hiç alakası olmayan insanlardan şüphe ediyor. İlk zamanlar belki haklıdır diyordum ki 14 yaşımda bana bunlar ağır geliyordu ama artık ben ve abimede yapmaya başladı. Sürekli abim ve benden şüphe ediyor. Mesela geçenlerde abim parasını çaldırdı. Yani abiminde hatası vardı bu çalma olayında ama oda böyle olmasını istemezdi. Parada biraz büyük bir meblaydı. (200 TL) Bunu bize söylediğinde abime kızdı ve bilerek çaldırdın dedi. Sonra abimle birlikte şikayet ettik filan çalan kişi parayı geri verdi. Ama hala inanmıyor. Sonra ben eve 1 saat geç kalsam (okul eve 10 km o yüzden otobüsle gidiyorum) benimle 1-2 hafta konuşmuyor. En azından keşke kızssa diyorum ama kızmıyor bile sadece çocuk gibi susuyor ve konuşmuyor. Bir keresinde abimle kavga etmiştik. Babamda şöyle dedi "bilerek yapıyorsunuz evin huzurunu kaçırıyorsunuz" durumumuz olmamasına rağmen "ikinizide yurda vereceğim" filan diyor. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doktora gidelim diyemeyiz çünkü adını bilmediği daha gitmediği doktordan bile şüpheleniyor. Sanki dünyadaki tüm insanların işi gücü yok bizle uğraşıyorlar. Annem bu durumları çok kafaya takıyor bu yüzden kalbinden rahatsızlanmaya başladı. Ama onunda elinden birşey gelmiyor. Akrabamızda yok yakınımızda. Zaten akrabalarımızada güvenmiyor. Tek isteğim üniversiteyi kazanmak ama bu durumda nasıl ders çalışırım bilmiyorum kafam sürekli bu durumdan dolayı meşgul. Abim zaten okumak yerine çalışıyor bu yaşında. (19) Sizlerin çoğu benden büyüksünüz. Birçoğunuzun tecrübelerinize dayanarak fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Çok çaresiziz. Kimseye söyleyemiyorum bu olanları. Sabretsek keşke ama sürekli bir olay çıkarıyor. Dayanamıyorum artık. Yazın intihar bile etmeyi düşündüm. Ama annem çok üzülürdü o yüzden sabretmeye çalışıyorum. Bana bir akıl verin. Okuyan, yorum yapan herkese teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz beni çok mutlu eder...

Son düzenleme:
Gecmis olsun babana durumuna uzuldum İNSALLAH iyi olur bana sizofreni baslangici gibi geldi istersen internetten bi arastir ama umarim degildir...bence babani bi sekilde ikna edip bi doktora goturun..

Ay intihari okumamisim sakin boyle seyler dusunme aksine ailene destek olmasin
Akli basinda bi kizsin bence bak cozum yollari ariyorsun bulursun İNSALLAH

Son düzenleme:
intihar ne canim ya,daha 16sin
hani intiharlik biseyde yokki burda??

bence yapilabilicek tek sey babanizi doktora goturmek,baska bi yolu yok.
babaniz hep boyle degilmis,2 sene once olmus,yani kesinlikle sagliginda bi sorun var.

geçmiş olsun canım
babanın bir uzmana görünmesi şart bence
paranoyaklık var gibi geldi anlattıklarına göre ciddi boyutta :44:

Merhaba. Öncelikle ben 16 yaşındayım. Sadece yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Çünkü içimde tuttukça bana ağırlık veriyor bu kadar acı. Babamla çok iyi anlaşıyorduk. İki iyi arkadaş gibiydik. Ta ki 2 sene öncesine kadar. Babamın ailesi ile arası yıllardır bozuk onlar babamı evlatlıktan reddettikleri için yıllardır psiklojisi iyi değil. Belkide bu yüzden bilmiyorum ama 2 sene önce bir hastalık geçirdi. Durduk yere ateşleniyordu ve doktorlara gittik hiç bir şeyi yok diyorlardı. O günden beri herkesin kendisine komplolar kurduğunu düşünüyor. Mesela yanımıza oturuyor ve birileri bana zarar verecek diyor. Birileri beni izliyor beni takip ediyor işlerime müdahale ediyorlar diyor. Atıyorum internet bağlantısı gitse başkalarından buluyor ( komşudan, bizden) vs. Çarşıya gitsek gözü sürekli etrafta bizle hiç alakası olmayan insanlardan şüphe ediyor. İlk zamanlar belki haklıdır diyordum ki 14 yaşımda bana bunlar ağır geliyordu ama artık ben ve abimede yapmaya başladı. Sürekli abim ve benden şüphe ediyor. Mesela geçenlerde abim parasını çaldırdı. Yani abiminde hatası vardı bu çalma olayında ama oda böyle olmasını istemezdi. Parada biraz büyük bir meblaydı. (200 TL) Bunu bize söylediğinde abime kızdı ve bilerek çaldırdın dedi. Sonra abimle birlikte şikayet ettik filan çalan kişi parayı geri verdi. Ama hala inanmıyor. Sonra ben eve 1 saat geç kalsam (okul eve 10 km o yüzden otobüsle gidiyorum) benimle 1-2 hafta konuşmuyor. En azından keşke kızssa diyorum ama kızmıyor bile sadece çocuk gibi susuyor ve konuşmuyor. Bir keresinde abimle kavga etmiştik. Babamda şöyle dedi "bilerek yapıyorsunuz evin huzurunu kaçırıyorsunuz" durumumuz olmamasına rağmen "ikinizide yurda vereceğim" filan diyor. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doktora gidelim diyemeyiz çünkü adını bilmediği daha gitmediği doktordan bile şüpheleniyor. Sanki dünyadaki tüm insanların işi gücü yok bizle uğraşıyorlar. Annem bu durumları çok kafaya takıyor bu yüzden kalbinden rahatsızlanmaya başladı. Ama onunda elinden birşey gelmiyor. Akrabamızda yok yakınımızda. Zaten akrabalarımızada güvenmiyor. Tek isteğim üniversiteyi kazanmak ama bu durumda nasıl ders çalışırım bilmiyorum kafam sürekli bu durumdan dolayı meşgul. Abim zaten okumak yerine çalışıyor bu yaşında. (19) Sizlerin çoğu benden büyüksünüz. Birçoğunuzun tecrübelerinize dayanarak fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Çok çaresiziz. Kimseye söyleyemiyorum bu olanları. Sabretsek keşke ama sürekli bir olay çıkarıyor. Dayanamıyorum artık. Yazın intihar bile etmeyi düşündüm. Ama annem çok üzülürdü o yüzden sabretmeye çalışıyorum. Bana bir akıl verin. Okuyan, yorum yapan herkese teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz beni çok mutlu eder...

Babanı karsına alıp neden nıye dıye eskıden bahsetmeyı dene mesela bı yuruyus yolu yesıl alanda bırre bır bunları konusman fena olmaz

Intıhar fılan bır durum yok sacmalama ıstersen:16:

bitanem daha çok küçüksün, gençsin. bu yaşta ne intiharından söz ediyorsun? Allah muhafaza ama bu yaşta tecavüze uğrayanlar, zorla evlendirilenler, zorla çalıştırılanlar, neler neler var. evet, senin zor bir durumun var, kabul ediyorum. ama bu intihar sebebi değildir asla! hayat zorluklarla dolu ve sen bu yaşta zorluklarla karşılaştığın için çok güçlü bir hanımefendi olacaksın büyüyünce. lütfen olaya olumlu yönünden bak. bazılarımız malesef hayata erken atılır ve boyumuzdan büyük sorumlulukları omuzlarımıza yüklenmiş buluruz ama bu, ileriki hayatımız için her zaman bir artıdır. yaşıtlarından erken büyür ve daha sağlıklı kararlar almayı öğrenir, hayatın zorluklarına daha iyi direnç gösterirsin!

baban için yapılması gereken şey onu bir psikiyatra götürmektir. bunun başka yolu yok. belli ki ciddi bir psikolojik rahatsızlık geçiriyor. adamcağıza da yazık, madem böyle biri değildi ve kendisi için tedavi yollarını aramaktan aciz, siz sabırlı olacak ve evlatları olarak ona yardımcı olacaksınız. aile veya akrabalarda hiç güvendiği veya sizin güvendiğiniz biri yok mu? bir şekilde ikna edecek ve doktora götüreceksiniz.

umarım herşey daha güzel olur.

nm çok geçmiş olsun..ama babanın durumu sanki şizofren başlangıcı gibi geldi banada..sanırım zor zamanlar geçirmiş baban,bişeyden etkilenmiş ki rahatzızlanmışşkesinlikle bir doktora götürün derim...ne yapın ne edin doktora gösterin..daha ileri boyutlara ulaşmadan ilaç tedavisine başlamalı...

Hayır intiharı asla düşünme..

Derslerine çalış ve kurtulmaya bak..

Bence baban şizofreniye kapılmış ama tabi doktor daha iyi teşhis koyar bilemiyorum.

Çok üzüldüm umarım bir an önce kurtulursun bu durumdan :50:

Öncelikle tüm iyi niyetleriniz için teşekkür ediyorum. Ama o kadar zor ki benim için. Sürekli yarını, yarın başıma neler geleceğini düşünüyorum. Çünkü bir anda gelip beni hiç yapmadığım bir şeyle suçlayabilir korkusuyla yaşıyorum ve dediklerinizde haklı olabilirsiniz belki şizofrenidir. Fakat onu doktora gitmeye ikna edecek hiç ama hiç kimse yok bu dünyada. Öyle bir şeyi teklif bile edemeyiz.
Bu arada bir şey daha var. Yüzünde sağ yanağında bir ben var ve gittikçe büyüyor aynı zamanda rengi de değişiyor. Çok korkuyorum. Aslında annem de yaşlılıktandır belki diyor ama ben pek inanmıyorum. Düşündüğüm şeyse eğer her ikisiyle hem kendisi hemde biz nasıl mücadele ederiz. :(

Anlattıkların yüzde 99 şizofreni ancak bir doktor teşhis koyabilir
ancak doktora gidip ilaç kullanmayanların sonu maalesef iyi değil (kendiler açısından değil elbette)
kanun zoruyla birçok şey yaptırılabilir bu hastalara çünkü çok önemli bir hastalık
polis çağırıp falan götürebilirsiniz ve mutlaka götürmelisiniz

16 yaşındasın sanarım aynı yaştayız :)
okuyunca üzüldüm ama intihar düşünmen korkunç bişey öteki tarafınıda yakma...elbette bir çözümü vardır babanızı ikna edin ve doktora gidin anlattıklarına göre şizofren olma olasılığıda var bir yerde okumuştum başkalarından şüphe etme felan vs dediklerin uyuyor tabi bilemeyiz ne olduğunu ama ilaç tedavisi felan en azından kendini toparlar peki babanızın bu davranışları çevrenizdede farklı karşılanıyor mu anlaşılıyor mu yani yoksa sadece size mi böyle davranıyor ?

gıdın bır doktorla gorusun hemen hemde.denıldıgı gıbı bıseyse bır sure sonra zarar vermeyede baslayabılır cunku.doktoru eve bır tanıdık abınızın patronu vs vs dusunun ıste bıseyler mısafır olarak cagırın.farkında olmadan muayene olsun.baska yapacak bısey yok umarım sızofren falan degıldır.gecmıs olsun

canım yaaa allah kolaylık versin sana ve annene
bu yaşta yaşadığın sorunlar çok ağır anlamaya çalışıyorum seni ama intihar saçmalığını aklından çıkar
sanırım babanın rahatsızlığı çok ciddi ,bir arkadaşında dediği gibi polis zoruyla vs götürebilirsiniz doktora,
tedavi başlarsa sizde bir nebze olsun rahatlarsınız, Allah(c.c)yardımcınız olsun bol bol dua et olurmu.

bence de şizofreni başlangıcı.doktora gitmezse daha da ağırlaşacaktır ve etrafındakilere zarar vermeye başlayacak.intiharı sakın düşünme, baban sadece hasta bu herkesin başına gelebilir..

dur bakalım neler göreceksin daha hayatta..

Bu Anlattıklarınız Şizofren Başlangıcı Malesef :ssz::5: İyi Bi uzmana Görünmesi Şart!!

canım benim cok gecmıs olsun cok uzuldum Allah yardımcınız olsun .

fakat babanızın durumunu ihmal etmeyın sakın .cunku ılerı derecede

bı psıkolojık hastalık gorunuyor :/ keske ılk bu belırtılerınde bı psıkıyatrıste

basvursaydınız ,hastalık baslamadan tedavı surecı daha kolay olurdu .

senı uzmek ıstemem tatlım ,ama bızım de komsumuzun babası da aynen

senın baban gıbı idi .sureklı takıp edıldıgını izlendıgını dusunen herkese

kuşkuyla bakan biri idi .doktor şizofren tanısı koymus :(

sız ıhmal etmeyın ve kesın gıdın .

üzülme güzelim herşeyin bir çaresi var babacığın atlatıcaktır yakın zamanda..yakınlarda bir sağlık ocağı var ise annenle gidip doktorlara danışın derim onlar mutlaka bişekilde yol gösterirler size.sakın intihar filan bi daha aklına gelmesin daha küçücüksün canım benim anneciğini düşün baban da isteyerek bu halde diyil sonuçta.sen kendini sağlam tut ki anne de sağlam durabilsin şimdi destekçilerisiniz siz onun...güzel gelişmeler olursa da yaz buradan takip edebilelim iyi bak kendine:)

Ayrıca şizofrenler ilaç kullandığı zaman eskisinden de tatlı pamuk gibi sakin sessiz bişi oluyolar

cnm mutlaka iyi bir psikatriye başvurun başta kabullenmek istemicektir ama ikna edin.bir an önce tedaviye başlamalı.sende intiharı falan düşünme sakın herşeyin çözümü vardır.

Back
X