Babamın garip davranışları (Ne yapmalıyım?)

Paranoya ya da Paranoid bozukluk olabilir.Öncelikle anneniz ,siz ve kardeşiniz vakit geçmeden bir psikiyatra başvurup buraya yazdıklarınızı anlatın. Babanızın bu durumu karşısında nasıl davranmalı ya da davranmamalı ,ona karşı nasıl bir tutum geliştirmeli ,ruh sağlığınızı nasıl korumalı ,babayı ,eşi doktora nasıl gelmeye ikna etmeli konularında uzman doktorlardan bilgiler edinmeye çalışın.Bir doktordan yeteri kadar aydınlanmazsanız ,diğer bir doktorla konuşun.Mutlaka size yol gösteren birini bulursunuz.Belki doktor da onun bozulan beyin kimyasını doğru ilaçlarla tedavi edecek.Babanız belli bir yere kadar iyileşme gösterebilir.Sonuç ne olursa olsun siz de ailece babanızın hastalığı konusunda bilgilenmeli ,terapi almalısınız .O zaman bu durumla çok daha kolay başa çıkabilirsiniz.

Gecmis olsun, insallah sifa bulur babaniz.

Dedemin rahatsizligi boyle baslamis,annem anlatir hep. Kucuktum o zamanlar. Belirtiler sunlarmis: Herseyden suphelenmek, birinin onu oldurecegini sanmak, takip edildigini sanmak, olmayan seyler uydurmak vb. Sonra belirgin unutkanliklar oldu, bana hep sen kacinci sinifa gidiyorsun derdi, gunde 20 kere sorardi. Her yasadigi olayi unuturdu. Hastaliginin Alzheimer oldugu ortaya cikti ancak tedavide gec kalinmisti, ilk belirtiler goruldugu vakit tedaviye baslanmaliydi dendi. Zamanla ilerledi, durduramadilar ve rahmetli oldu, nur icinde yatsin.

Lutfen zaman kaybetmeden doktora goturun. Erken teshis hayat kurtarir.

Sorduğun soruya burada yanıt bulamazsın canım.
Kimse kesin de konuşmasın lütfen, oldukça yanıltıcı
olur bu. Şizofreni, paranoya olmayabilir, alzheimer
da olabilir ya da beyni etkileyen bambaşka bir sürü
sorun olabilir. O nedenle zor, imkansız falan demeyip
bir yolunu bulup babanızı bir uzman mutlaka götürün.

Allah korusun farklı bir rahatsızlık çıkar, geç kalmış olursunuz
vicdan azabı duyarsınız. Birilerinden yardım alın, olmadı aile
hekiminize bir danışın.

Geçmiş olsun şimdiden. Allah şifa versin.

canım sen annenle konuş, birlikte bir psikiyatrise gidin. durumu anlatın. herşeyi tek tek. onu dr. ya getirmenin mümkün olmadığını söyleyin.
belki dr size tavsiyeler verir. sanmıyorum ama belki aile hekimine ilaç da yazdırabilirsiniz durumu anlatıp.
ya da belki yazamaz ama bir ilaç tavsiye edebilir siz onu özelden alabilirsiniz.
ne diyim, Allah şifa versin babanıza. ama sizde üzmeyin kendinizi, hele de öyle intihar fln aslaaaa düşünmeyin aslaaa. :20::20::20:
daha hayatın başındasınız. ilerde bu günlerinizi hatırlamıcaksınız bile.. :40:

Öncelikle babandan önce senin doktora gidip olanı biteni anlatman lazım eminim doktor şizofren yada farklı hastalık başlangıını koyacaktır .Babanı oraya nasıl götürebileceğini nasıl ikna edebileceğini
sana anlatır .Sende bi silkelen intihar felan hiç yakışmadı hepimiz birbirimize destek olucaz ... tek değilsin yanındayız ...

15 sene önceye götürdün beni babamdada aynı belirtiler vardı herkesden şüphelenme (annemden ve bizden bile) bütün akrabaların eve gelmesini yasaklama, yolda takip edildiğini sanma, birinin onu öldüreceğini sanma vs. sonuc nemi oldu biz çok küçüktük annemde bu durumla başa çıkamadı, yıllar geçti babam düzeldi, ama bizede hayatı zindan etti uzun bir süre, kendi kendine nasıl olur bilmiyorum ama alkol almaya başladı ve sonra unuttu bu saçmalıkları şimdide alkolu bırakamıyor ama eskisi gibi saçmalamıyor artık, annemi kaybetmemiz de etkili oldu tabi alkole alışmasında ama o paranoyak tavırları yok oldu kesinlikle, doktora gitmezse belki yıllar sonra geçebilir ama sizede dünyayı zindan eder tabi o süre içinde, Allah yardımcınız olsun cnm ben çok üzülüyordum hep, çok sinirli geçirdim ergenliğimi bu yüzden ve çok hatalar yaptım neyseki eşim çok iyi bir insan kendimi düzelttim diyebilirim, yapabileceğin şeyleri bilmiyorum ama internetten paranoya konusunu araştırabilirsin canım.

Son düzenleme:
Merhaba. Öncelikle ben 16 yaşındayım. Sadece yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Çünkü içimde tuttukça bana ağırlık veriyor bu kadar acı. Babamla çok iyi anlaşıyorduk. İki iyi arkadaş gibiydik. Ta ki 2 sene öncesine kadar. Babamın ailesi ile arası yıllardır bozuk onlar babamı evlatlıktan reddettikleri için yıllardır psiklojisi iyi değil. Belkide bu yüzden bilmiyorum ama 2 sene önce bir hastalık geçirdi. Durduk yere ateşleniyordu ve doktorlara gittik hiç bir şeyi yok diyorlardı. O günden beri herkesin kendisine komplolar kurduğunu düşünüyor. Mesela yanımıza oturuyor ve birileri bana zarar verecek diyor. Birileri beni izliyor beni takip ediyor işlerime müdahale ediyorlar diyor. Atıyorum internet bağlantısı gitse başkalarından buluyor ( komşudan, bizden) vs. Çarşıya gitsek gözü sürekli etrafta bizle hiç alakası olmayan insanlardan şüphe ediyor. İlk zamanlar belki haklıdır diyordum ki 14 yaşımda bana bunlar ağır geliyordu ama artık ben ve abimede yapmaya başladı. Sürekli abim ve benden şüphe ediyor. Mesela geçenlerde abim parasını çaldırdı. Yani abiminde hatası vardı bu çalma olayında ama oda böyle olmasını istemezdi. Parada biraz büyük bir meblaydı. (200 TL) Bunu bize söylediğinde abime kızdı ve bilerek çaldırdın dedi. Sonra abimle birlikte şikayet ettik filan çalan kişi parayı geri verdi. Ama hala inanmıyor. Sonra ben eve 1 saat geç kalsam (okul eve 10 km o yüzden otobüsle gidiyorum) benimle 1-2 hafta konuşmuyor. En azından keşke kızssa diyorum ama kızmıyor bile sadece çocuk gibi susuyor ve konuşmuyor. Bir keresinde abimle kavga etmiştik. Babamda şöyle dedi "bilerek yapıyorsunuz evin huzurunu kaçırıyorsunuz" durumumuz olmamasına rağmen "ikinizide yurda vereceğim" filan diyor. Biz bu duruma çok üzülüyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doktora gidelim diyemeyiz çünkü adını bilmediği daha gitmediği doktordan bile şüpheleniyor. Sanki dünyadaki tüm insanların işi gücü yok bizle uğraşıyorlar. Annem bu durumları çok kafaya takıyor bu yüzden kalbinden rahatsızlanmaya başladı. Ama onunda elinden birşey gelmiyor. Akrabamızda yok yakınımızda. Zaten akrabalarımızada güvenmiyor. Tek isteğim üniversiteyi kazanmak ama bu durumda nasıl ders çalışırım bilmiyorum kafam sürekli bu durumdan dolayı meşgul. Abim zaten okumak yerine çalışıyor bu yaşında. (19) Sizlerin çoğu benden büyüksünüz. Birçoğunuzun tecrübelerinize dayanarak fikirlerinize ihtiyacım var. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Çok çaresiziz. Kimseye söyleyemiyorum bu olanları. Sabretsek keşke ama sürekli bir olay çıkarıyor. Dayanamıyorum artık. Yazın intihar bile etmeyi düşündüm. Ama annem çok üzülürdü o yüzden sabretmeye çalışıyorum. Bana bir akıl verin. Okuyan, yorum yapan herkese teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz beni çok mutlu eder...
çok geçmiş olsun bir arkadaşında dediği gibi sanırım şizofreni başlangıcı gibi.hiçç vakit kaybetmeden bir hekime görünmeli.ve siz bunu mutlaka geciktirmemelisiniz.allah kolaylık versin.

babanda kesinlikle sizofreni baslangici var, dr a gitmelisiniz..ama ben intiharlik bi durum göremedim abartma...uni kazanip ayri yere gidersin

Back
X