Babamın İnadı

Herkese merhaba bir kaç gündür içimde çözemediğim problemi sizinle paylaşmak istedim. Sevgilimle dört yıldır birlikteyiz artık evliliğe bir adım atmaya karar verdik ve ailelerimizi tanıştırdık. Geçen hafta onlar bizi evlerine davet etti ve isteme söz nişan konusu açıldı. Babam bayramdan sonra buyrun gelin tekrar konuşalım diyerek geçiştirdi daha sonra nişan için salon tutalım vs derken babam sinirlendi eve gelince kalkıp gelmediğime dua edin,ben kızımı bakalım vericek miyim,isteme olmadan ne nişanı diye söylenmeye başladı.moralim o kadar bozuk ki babalar neden böyle.
Baban kız babası olarak kendini ağırdan satıyor.En doğrusunu yapıyor.O aileyi araştıracak.Sonra inan lafını ediyorlar.Siz bize kızınızı kolaylıkla verdiniz diye.

Herkese merhaba bir kaç gündür içimde çözemediğim problemi sizinle paylaşmak istedim. Sevgilimle dört yıldır birlikteyiz artık evliliğe bir adım atmaya karar verdik ve ailelerimizi tanıştırdık. Geçen hafta onlar bizi evlerine davet etti ve isteme söz nişan konusu açıldı. Babam bayramdan sonra buyrun gelin tekrar konuşalım diyerek geçiştirdi daha sonra nişan için salon tutalım vs derken babam sinirlendi eve gelince kalkıp gelmediğime dua edin,ben kızımı bakalım vericek miyim,isteme olmadan ne nişanı diye söylenmeye başladı.moralim o kadar bozuk ki babalar neden böyle.
Sevgiliniz ne iş yapıyor?

Ben bu isteme olayına karşıyım mal mı veriyorsun babaysan tapulu malın miyim senin.Eger evladın seviyorsa otur tanış konuş çocukla ailesiyle kızına fikrini ver tavsiyede bulun ama bu veriyorum vermiyorum olayı asla olmamalı.Bu hayat kızının hayatı en son karar onundur.Yanlis veya doğru yapacak birşey yok
Bu öyle mal verme, pazarlık gibi bir şey değil. Sadece ailelerin evliliği desteklediğini gösterir türden bir seremoni. Zaten günümüzde çiftler kendileri buluyor birbirini. Son karar zaten her türlü kızın oluyor. Zorla veya pazarlıkla verilmiyor yani kendi bulduğu adamı çıkarıyor ailesinin karşısına :KK48:

Daha önce bizim evimizde bir görüşme oldu. Bu ikinci görüşmeydi giderkende bunların konuşulacağını bilerek gitti.
İlk yazdığınızdan bu anlam çıkmıyor pek sanki sizin evde hiç görüşme olmadan siz ve aileniz direkt erkek tarafına gitmiş gibi algılanmış .

Biz de ilk kız tarafının evine gidilir sonra erkek tarafının evine gidilir ortamlarına bakılır sonra da isteme olur ama bunların arasında da belirli süre olur çünkü iki tarafında birbirini araştırması gerek isteme yada nişan olayı erkek evine gidince kararlastirilmaz çünkü o an aileye bakılır ortamlarına bakılır yaşayış tarzlarına bakılır.İsteme olayı için karşı taraf haber verir genellikle telefonda filan su gün musaitmisiniz diye yada gençlerle haber yollanır vs.

Babanız haklı oraya gidince bu olaylar konusulmamaliydi çünkü babanız oraya nişan tarihi konuşmaya gitmedi damat adayının yaşadığı ortamı görmeye gitti nasıl bir aile yapıları var yaşayış tarzları nasıl bunlara bakmaya gitti.

İlk yazdığınızdan bu anlam çıkmıyor pek sanki sizin evde hiç görüşme olmadan siz ve aileniz direkt erkek tarafına gitmiş gibi algılanmış .

Biz de ilk kız tarafının evine gidilir sonra erkek tarafının evine gidilir ortamlarına bakılır sonra da isteme olur ama isteme olayı erkek evine gidince kararlastirilmaz pek çünkü an aileye bakılır ortamlarına bakılır yaşayış tarzlarına bakılır.İsteme olayı için karşı taraf haber verir genellikle telefonda filan su gün musaitmisiniz diye yada gençlerle haber yollanır vs.

Babanız haklı oraya gidince bu olaylar konusulmamaliydi çünkü babanız oraya nişan tarihi konuşmaya gitmedi damat adayının yaşadığı ortamı görmeye gitti nasıl bir aile yapıları var yaşayış tarzları nasıl bunlara bakmaya gitti.
Haklısınız ben gereksiz üzüntü yaptım kendime

haklı adam daha tanışma oluyoken şimdiden anlaşalım da biz size kız istemeye ona göre gelelim yoksa hiç zahmet etmeyelim der gibi olmuş.

ben yakışıksız buldum muhabbeti

nasil yani bize de buydu gelin gelince nişan söz konuşuruz mu dedi erkek tarafı ilk görüşmede?
Hayır tabiki. Onlar bizi evlerine davet etti bizde bu konunun konuşulmasını istedik annelerimize danıştık onlar uygun görünce babama uygun bir dille anlattık ki orada şoka uğramasın.

Hayır tabiki. Onlar bizi evlerine davet etti bizde bu konunun konuşulmasını istedik annelerimize danıştık onlar uygun görünce babama uygun bir dille anlattık ki orada şoka uğramasın.

ne siz ne de anneniz babanızı tanımiyo demekki.
benim açımdan siz gençler öyle düşünmüş olsanız bile yersiz olmuş.
annelerin sizi uyarması gerekirdi acelesi yoktu bu mevzuların.
iki tarafın da ilk düğünü mü olacak

ne siz ne de anneniz babanızı tanımiyo demekki.
benim açımdan siz gençler öyle düşünmüş olsanız bile yersiz olmuş.
annelerin sizi uyarması gerekirdi acelesi yoktu bu mevzuların.
iki tarafın da ilk düğünü mü olacak
Sevgilimin ailesinin ilk,tek çocukları. Benim bir abim var onun istemesinden üç gün sonrasında nişanı olmuştu.

Sevgilimin ailesinin ilk,tek çocukları. Benim bir abim var onun istemesinden üç gün sonrasında nişanı olmuştu.

onların bilmemesine gelmis de sizin az çok babayı tanımış olmanız lazımdı bu konuda.

babanızın gönlünü almaya bakın. gerçekten disardan bakınca şimdi konuşalım. anlasamazsak hiç gelmeyelim burda bitsin der gibi olmuş.
biraz usule uygun gitmeniz lazımdı.

belki adam ilk istemede de vermeyecekti😅

Back
X