Babamın patavatsızlığı

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Gunaydin kizlar. Konu babam. Ozet geceyim hemen. Kendisi herkesle arasi acik olan, zamaninda anneme cektirmedigi eziyet kalmayan ve hayatimiz boyunca hep bizden uzakta olmayi secmis bir insan. 5 yasima kadar yanimizdaydi sonra yurtdisina gitti ve 7 sene boyunca bizi bile isteye goturmedi yanina. 7 sene sonra gittik 2 sene yanimizda kaldi sonra hapise girdi. Hapisten ciktiktan sonra is bulamadi anneme kredi cektirdi ve borcu annemin ustune yikip Turkiye'ye kacti. Annem senelerdir calisip didiniyor ben ve kardeslerim icin. Beyfendi burda findik kiriyor sabahtan aksama kadar yatiyor yiyip icip geziyor alkol aliyor. 2 senedir hic bi sekilde iletisimde degiller annem nefret ediyor adi gecince bile sinirleri hopluyor. Ben tek bir insanin bile babam hakkinda iyi dedigini duymadim herkes yaka silkiyor.

Konuya geleyim. Ben bu sene Turkiye'de erasmus yaptim ve elimden geldigince yanina gittim maddi manevi ihtiyaclarini karsilamaya calistim kendini yalniz hissetmesin istedim. Fakat ne yaptiysam yaranamadim bu insana yaranilmaz bunu anladim. Hangi birini sayayim bilmiyorum her yanina gittigimde alisverisini yaptim. Elden para verdim. Bu yetmedi zamanla kendi istemeye basladi. Ona borcum var para ver. Arabada benzin yok para ver. Kartlarim bloke oldu para ver. Sigara alacagim para ver. Yani emekli maasi var 1500 lira neyine yetmiyor anlamiyorum. Beni kullanabilecegi maddi bi arac olarak gordugunu idrak ettikten sonra da para vermekten vazgectim. Yani kizlar su koskoca omrumde bana yaptigi tek babalik yurttan ayrilacagim gun gelip arabayla almasiydi onda da benzin parasini defalarca duyurdu en son benzin parasini fazla fazla verdim ben utandim cunku artik. Halbuki sen babasin bu senin gorevin nasil karsilik beklersin ?

En son dun ki olaya geliyorum. Dun patladim ben. Aslinda bu anlattiklarim anlatacaklarimin 10 da 1 i bile degil o kadar cok sey var ki. Neyse, dun mahalleye gittim arkadasimin yanina. Bunun evi de orada disarda beni gordu. Arkadasimla oturduk biraz saat 8 oldu hava daha kararmamisti. Ben artik kalkiyim dedim arkadasim da yuruyim biraz bende senle dedi gidiyoruz beraber. Yolda beni gordu yaninda da bi adam var komsu. Oturdugu yerden "hava karardi gel ben goturiyim arabayla" dedi. Yok dedim 20 dk lik mesafe zaten geze geze giderim. Dur o zaman minibus parani veriyim dedi yok istemem sagol bende var dedim. Ben ona kac kere para verdim onun verecegi 3 kurusluk minibus parasina mi muhtacim?

Sonra olay patladi kizlar. Bi kac tane komsu vardi disarda yaninda bi komsu vardi ve benim yanimda arkadasim vardi. Herkesin icinde bana "niye babanin sozunu dinlemiyorsun kiz" diye bagirdi. Ben 22 yasindayim beni cocuk gibi azarlamaya hakki yok. Bende saydirdim "beni konusturma, senin verecegin parayi almayacagimi biliyorsun, o kadar yil sonra mi babalik yapacagin tuttu, bidaha beni insanlarin icinde sakin azarlama" gibi seyler soyledim. Ordan hala "okumussun ama adam olamamissin, sen gelsene iceri gel" diye bagiriyor . Ne yapacaksin dovecek misin dedim yok oyle bi dunya sonra da cektim gittim. Lutfen birisi soylesin ben vicdan yapmali miyim haksiz miyim? Bosuna mi uzuluyorum? Yaninda birileri varken ayri bi cosuyor havaya giriyor buna hakki olmadigini anlamaliydi. Hepinize simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.

bence babanın mahallesinden bile geçmemelisin kardeş

Uzak dur boşver, istemiyor belli ki. Ve yapman gerekenden çok fazlasını da yapmışsın zaten.

Çok sinir bozucu ya, hiç görüşme bundan sonra. Hiç karşılaşmamaya çalış. En azından sinirin bozulmaz.

Üç çeşit insan vardır. Birincisi ekmek gibidir; her gün onu ararsın. İkincisi ilaç gibidir; lazım olduğunda ararsın. Üçüncüsü mikrop gibidir; o seni arayıp bulur.
Babanızda üçüncüsü münkü olduğunca uzak durun

İnsanlar Türkiye'den kaçar, sen Erasmus'la Türkiye'ye gelmişsin, tebrik ediyorum :)

Babanın mahallesini sil haritadan derim ben, mahalleden arkadaşın senin yanına gelsin, bir daha da gitme o cahillerin arasına.

Hayatına bak, vicdanın da rahat olsun, sen fazlasıyla yapmışsın yapacağını. Babadır tamam ama böyle baba da olmaz olsun.

bence babanın mahallesinden bile geçmemelisin kardeş

Bizim evimizi de sahiplendi zaten. Kendi anne babasindan kalma bir ev ama beyfendi yurtdisindayken biz kardeslerimle o evde o mahallede buyuduk arkadaslarim var anilarim var ayda yilda bir de olsa gidip gormek istiyorum onu da burnumuzdan getiriyor.

Uzak dur boşver, istemiyor belli ki. Ve yapman gerekenden çok fazlasını da yapmışsın zaten.

Olabildigince uzak duruyorum artik. Kendisi de oyleydi ama etrafta millet olunca havaya girdi costu yoksa asla ikiletmezdi daha once de bi kac kez teklif etti yok ben giderim diyince tamam derdi. O kadar dusunuyorsa birakip gitmicekti dunyanin bi ucuna. Yilda bir kez babalik yapilmiyor malesef.

baban orda babalık yapmaya çalışmış işte..aklı sıra yanındaki insanahava atmış..ama buna hakkı yok tabiki..

Kesinlikle oyle. Yaninda baska birileri olmasaydi hic ikiletmezdi iyi tmm kendin git derdi . Utanmaz bi de bagiriyor arkamdan niye babanin sozunu dinlemiyorsun kiz diye. "Niye babanin sozunu dinlemiyorsun kizim" dese yine bu kadar tepki gostermezdim ama beni kopek azarlar gibi azarlamaya hakki yok.

baba var babacık var herkes baba olamıyor malesef
bence iyi yapmışsınız insanların yanında şov yapmasın

Zaten baska zaman arayip sormaz yaninda birileri olunca butun cocuklarini taramadan gecirir beni arar okulu sorar gecen gun erkek kardesimi aramis 1000. kez okul nasil gidiyor, ne olacaksin, nerde calisacaksin, kac para alacaksin, babana da bi araba alirsin artik. isi gucu millete hava atmak .bir dikili agaci yok ama millete attigi yalanlarin haddi hesabi yok evlerim yatlarim katlarim var diye salliyor millete. bahsettigim arkadasimin babasi da bunun arkadasi gecen gun agzinin payini vermis . cocuklari oraya atip gittikten sonra ne onemi var paranin pulun tarzinda biseyler soylemis.

Baba demeyelim de dünyaya gelmende biyolojik katkıda bulunmuş şey diyelim.
Vicdan yapma. Derdi ki minibüs para 2.75 sana faizli 50 olur ver 60 liramı.

Dunyaya gelmemde katkisi olmasindan bile nefret ediyorum. Genlerini tasiyor olmaktan bile nefret ediyorum.

Üzerinizde herhangi bir emeği olmayan biri için vicdan yapmanıza hiç gerek Yok.
Farzet ki yoldan geçen biri sana laf attı ağzının payını verdin.

Üzerinizde herhangi bir emeği olmayan biri için vicdan yapmanıza hiç gerek Yok.
Farzet ki yoldan geçen biri sana laf attı ağzının payını verdin.

Uzerimde emegi yok diyince de insanlar karsi cikiyor. Gecen gun ablasina gittik halama anlattim boyle boyle sevgisizlikten, ilgisizlikten, bencillikten baska bi rolu yok hayatimda falan dedim. Oyle deme sen kucukken sana sunu yapardi, bunu yapardi, bebekken seni soyle severdi boyle severdi, sunu alirdi, bunu alirdi. Bunlarin benim icin bi onemi yok ki ben hicbirini hatirlamiyorum. Ben 5 yasindayken gitmis. Ondan once aklimda kalan bi kac ani var onunla ilgili o kadar. En yanimda olmasi gereken zamanlarda, ona en ihtiyac duydugum zamanlar da yoktu. Bizi 7 sene sonra goturdu gittigimiz ilk ay da ben size alisamiyorum istemiyorum diyip ucak biletlerimizi alip bizi gondermeye kalkti. Sonra bize yasattigi onca eziyette cabasi. Ben simdi bu insana baba olarak nasil saygi duyabilirim nasil uzerimde emegi var derim? Annemin tirnagi etmez.

Tüm suç sizde kusura bakmayın.
Yüzüne bile bakmamanız lazım siz ihtiyacını karşılıyorsunuz.
Bir alkışlamadığınız, ödül vermediğiniz kalmış.
Annenize ve onun emeklerine ihanet etmişsiniz.
O yüzden vicdan yapacaksanız babanıza değil bu adamın tüm pisliğini çeken,
sizler için deli gibi çabalayan annenize yapın o vicdanı.

Halanıza söyleyin o dediğinizi kırk yabancı komşuda yapar :)
Bebek sevmek, iki oyuncak almakla babalık olmuyor.
Babam dağ gibi arkamdadır, beni yalnız bırakmaz, başım sıkışsa kol kanat gerer, ihtiyacım olduğunda hep yanımda buldum, mutluluğumuz için çok emek verdi, diyemedikten sonra babalık olmuyor onun adı...
tam tersi adam sizi hayat boyu babasızlığa mahkum etmiş, üstüne borç takıp, zor durumda bırakıp kendi hayatını yaşamış...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…