Yaşın küçük değil, sen artık yetişkin bir bireysin, ergen değilsin ki... Benim ergenliğimde annemle babam ayrıldı, o dönemler o yaşımın getirdiği de bir durum olarak annemin ya da babamın bir başkasıyla evlenmesi fikri bana da korkunç geliyordu üstelik benden 9 yaş küçük de bir kız kardeşim vardı. Aradan zaman geçti, ben liseden mezun oldum, üniversiteye hazırlanırken babam evlenmek istediğini söyledi ve benim rızamı istedi. Tabi ben ve kardeşim, annem ve anneannemle yaşıyoruz, babam tek başına. Rıza gösterdim çünkü büyümüştüm ve erkeklerin kendi başlarına kendilerini idare etmelerinin zor olduğunu gayet iyi biliyordum. Benim onunla yaşamıyor olmamın da bir etkisi vardı elbette. Neyse evlendi falan, ben o dönemde üniversiteyi kazandığım şehre gittim derken uzun sürmedi evliliği ve boşandılar. Rıza göstermediğim ve babamı uyardığım tek konu çevrenin de etkisiyle biraz paldır küldür evlenmiş olmasıydı zira ikisi de birbirini tanıyamadan zart diye evlendiler. Şimdi yine tek başına ve tekrar bir evlilik düşünmüyor. Anneme gelince... Biz annemle yaşadığımız için midir bilemem bu fikir yıllarca beni babamın evlenmesi fikrinden daha çok rahatsız etmişti ama şu an etmiyor. Herkesin kendi görüşüdür, ben üvey babayla aynı çatı altına girecek bir insan değilim. Bu yaştan sonra öyle bir ihtimal hiç yok zaten çünkü okulum bitmek üzere, elime ekmeğimi alacağım. Annem bugün "ben evleniyorum" derse gitsin kendi düzenini kursun, başının çaresine baksın, kendi hayatı. Kardeşimin de üvey baba isteyeceğini sanmıyorum öyle bir durum olursa neticede o henüz küçük. Yakın zamanda öyle bir durum olursa bi çaresini buluruz yani, ne o mutsuz olur ne de biz. Sadece kendi açımdan düşünecek olursam ben yarın öbür gün kendi düzenimi kurmak istiyorum, sağım solum belli olmaz belki yurtdışına bile yerleşebilirim, annem geride tek başına kalsın istemem yani.