Babamın Yaptıkları

Merhaba arkadaşlar bir süredir canimi sıkan bir mevzu var. Babam hali vakti yerinde bir insan. İki erkek kardeşim var. Onların istedikleri her şey alınıyor. Lüks evler lüks arabalar canı isteyince arabalar değiştirmeler. Bana gelince hiç bir şekilde bir yardım görmüyorum. Asla ona bana şunu al demem ki babam erkek kardeşlerim istemeden şunu alalaim bunu alalım diyen birisi. Kirada oturuyorum çalışıyorum eşimde calisyir ama hak verirsiniz ki şu dönemde ev almak araba almak iki maaşlı insan için bile imkansız hale geldi. 10 yıl yemeden içmeden biriktirsek belki oyle alabiliriz istediğimiz evi. Neyse gelgelelim bunun bir haksızlık olduğunu neden çocuklar arasında ayrım yapildigini söylediğimde ise babamın beni zaten okutup görevini yaptığıni ben öldümmü de sen malın arkasına düşüyorsun. Hem erkeğe iki kıza bir düşüyor dinimizde de böyle deyip üste çıkıldı. Şimdi inanin artık mal mulkten ziyade bu babamın ayrımcılığı içime oturdu. Aklımdan çıkmıyor gözlerim doluyor. Sanki ben onun evladı değilmişim de dışardan bir insanmiaim gibi dislanmak en çok koydu arkadaşlar siz olsanız ne yaparsınız? Haksizmiyim

yani 2 oğlu varken damat kişisini neden mutlu etsin size destek çıkarak?
bu zihniyet var kendisinde yapacağınız çok bir şey yok babanız ölünce kalan hakkınızı kullanabilirsiniz ancak

Hem erkeğe iki kıza bir düşüyor dinimizde de böyle deyip üste çıkıldı.
Öbür dünyada göreceğim ben, böyle diyerek sıyrılanların hallerini! Kul hakkının alasını yiyorlar da, haberleri yok demeyeceğim, işlerine gelmiyor.

Bu devran böyle gelmiş böyle gider hiç sanmıyorum düzeleceğini. Ama değişmez bir kural var. Damat yemesin diye kıza birşey vermezler, ama gelin yesin diye oğula akıtırlar. Elden ayaktan düşüncede kız sahip çıkar. Genel şaşmaz
Tam da bunu yazacaktım. Yıllarca her şeyden kısıp para biriktirirler oğullarına ev araba alırlar. O paralar birikirken evdeki kız çocuğu da mağdur olur. Her şeyi yarımdır çünkü. Her şeyde hevesi kalmıştır. Çünkü oğullar evlenecektir ve para biriktiriliyordur. Sonucunda gelinler kv kp e bir bardak çay bile koymaya gocunurlar.
Kız da hem çalışır hem okur.okul masraflarına kadar kendi çıkarır. Ailesinden yardım almaz. Nihayet kimseye muhtaç olmayan ayakları yere basan kariyer sahibi bir kadın olur. O oğul düşkünü gelinlere sıvamaya meraklı ana babaya güzel bir kapak olur...
Belki pişman olmuşlardır ama kız çocuğu artık mesafesini koymuştur. Ne maddi ne de manevi hiçbir şey istemiyordur artık...
Şunu tavsiye edebilirim; asla bu konulara girmeyin mesafeli olun. Kendi aralarında evcilik oynayıp dursunlar.

Erkeğe iki kafına bir düşüyorsa versin bir olan hakkını. Dinimizde erkeğe düşen ikiden, erkek bakmakla sorumlu olduğu herkese harcamak zorunda karısı çocukları bekar kardeşleri vs. Ama yine dinen kıza bir düşen birden, kız kimseye harcamak zorunda değil hatta kendi çocuğuna bile harcamak zorunda değil.

Uzunca bir mesaj yazmıştım. Ancak tamamen farklı bir konuya yazıyormuşun. Düzenledim, ama buraya da bir cevap yazmak şart oldu :)
Öcelikle tamamen haklısınız, ülkemizde çok karşılaşılan bir durum olsa da kabullenilmemesi gereken bir durum yaşıyorsunuz.
Genellikle bu tarz mal/para işlerinde erkek çocukları kayrılıyor. Bir de üstüne miras dini vs bahane gösterip kadına mirqas bile verilmiyor. Ailenizle konuşun desem anlayacaklarını düşünmüyorum. Ancak kardeşleriniz babanızdan istemeseler de babanızın size almazken onlara almasına ses çıkarmamaları da ilginç. Açık açık söylemeseler de pasif olarak yapılanı onaylama durumu var burada. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Umarım siz daha fazla incinmeden çözülür.

Son düzenleme:
Uzunca bir mesaj yazmıştım. Ancak tamamen farklı bir konuya yazıyormuşun. Düzenledim, ama buraya da bir cevap yazmak şart oldu :)
Öcelikle tamamen haklısınız, ülkemizde çok karşılaşılan bir durum olsa da kabullenilmemesi gereken bir durum yaşıyorsunuz.
Genellikle bu tarz mal/para işlerinde erkek çocukları kayrılıyor. Bir de üstüne miras dini vs bahane gösterip kadına mirqas bile verilmiyor. Ailenizle konuşun desem anlayacaklarını düşünmüyorum. Ancak kardeşleriniz babanızdan istemeseler de babanızın size almazken onlara almasına ses çıkarmamaları da ilginç. Açık açık söylemeseler de pasif olarak yapılanı onaylama durumu var burada. Gerçekten can sıkıcı bir durum. Umarım siz daha fazla incinmeden çözülür.
Düzeleceğini sanmıyorum açıkçası babama Allah korusun bir şey olursa da muhtemelen kardeşlerim çok çok daha fazlasını isteyecklerdir

Tam da bunu yazacaktım. Yıllarca her şeyden kısıp para biriktirirler oğullarına ev araba alırlar. O paralar birikirken evdeki kız çocuğu da mağdur olur. Her şeyi yarımdır çünkü. Her şeyde hevesi kalmıştır. Çünkü oğullar evlenecektir ve para biriktiriliyordur. Sonucunda gelinler kv kp e bir bardak çay bile koymaya gocunurlar.
Kız da hem çalışır hem okur.okul masraflarına kadar kendi çıkarır. Ailesinden yardım almaz. Nihayet kimseye muhtaç olmayan ayakları yere basan kariyer sahibi bir kadın olur. O oğul düşkünü gelinlere sıvamaya meraklı ana babaya güzel bir kapak olur...
Belki pişman olmuşlardır ama kız çocuğu artık mesafesini koymuştur. Ne maddi ne de manevi hiçbir şey istemiyordur artık...
Şunu tavsiye edebilirim; asla bu konulara girmeyin mesafeli olun. Kendi aralarında evcilik oynayıp dursunlar.
Babami nerdeyse bir aya yakın aramıyorum o da hiç bir şekilde beni aramıyor artık gözden çıkarmış iyice anlasilan

Dinin diğer gerekliliklerinide yerine dört dörtlük getiriyor mu acaba. Boşverin bu kafadaki bir insan için kendinizi üzmeyin evlat evlattır vicdanı olan ayrım yapmaz.

Benim büyük teyzem böyle. Ustelik kizi edunden ayri ona ragmen hic acimiyor. Bütün altinlaruni, bileziklerini, degerli takilarini toplayip ben artik cok yaslandim takmiyorum diye gelinine vermis. Seviyordu gelinini. Kizina da evde ariyor bulamiyor gibi numaralar yapmis. Vefatindan sonra anlasildi

Back
X