- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi beperfectto40
-
Eksik değil.Urolojiye gitmişti babam.Doktor ulturosandan bakarken görmüş.Tahlil ,MR şu bu birşeyler istedi,yaptırdık.Kucuk bir kitleymiş böbreğin üzerinde.Ileri de buyur kötü hastaliga sebep olur mu diye alacaklarmis.Babama aynen bunu demiş doktor
Teşekkür ederim.En son babam konuştu böbreğin alınması için ameliyat günü varmış babama.O kadar da hizli.Ben konuşmadım doktorla.Kitleyi tek başına alabilir mi alamaz mi bir bilgim yok açıkçası.Geçmiş olsun canım
Neden tüm böbreği alacak ?
Sadece üzerindeki kitleyi alsa bunu konuştunuzmu?
Başka bir doktora gitmenizde fayda var.Arkadaşlar merhaba öncelikle telefonum bozuk cevaplariniza hemen donemeyebilirim kusura bakmayın.
Babamın böbreğinin üzerinde bir kitle görmüş doktorlar.Cok küçükmüş her türlü tahlil,MR vs yapıldı ama hala ne olduğunu bilememişler ve dün babama demişler ki böbreğini alalim
Arkadaşlar babam 75 yasında.Diyorum ki baba bir ağrin sıkıntın var mi ya da idrarından kan geliyor mu yani seni rahatsız edecek bir şey var mi, yok kızım diyor.Durum böyleyken böbrek alınmalı dedi doktor bana çok mantıksız geldi siz ne yapardiniz
Ben bekleyelim 6 ay en azından dedim.Büyürse ameliyat olur ama durduk yerde niye böbreği alınsın ki?
Siz ne düşünürdünüz kafam çok karissik
'Erken teşhis hayat kurtarır' diye bir söz var..Evet Ankaraya gidelim diyeceğim babama.75 yasında kolay mı ameliyat olmak
Aynı durumu biz de yaşadık rahmetli babam özel hastaneye prostat şikayeti ile gitmişti muayene eden doktor acil böbrek ameliyatı olmalısın yoksa 10 güne daha büyük sorunlar yaşarsın deyip hemen ameliyat işlemleri başlattı biz de imza atıp çıktık ordan başka bir hastaneye gittik hiç öyle bir problem olmadığı söylendi üstelik bu olayın üstünden yıllarca yaşayıp başka bir rahatsızlığından dolayı vefat etti, sakın ameliyatı hemen kabul etmeyinTeşekkür ederim.Konya da tıp fakültesine gittik oradaki doktor dedi.Nedeni de ileride büyürmüş,kötü hastalığa sebep olurmuş.
Özel hastaneler zaten hemen ameliyat diyor o tarafa hiç güvenmiyorum zaten.
Hemen oldu bittiye getiriyorlar, biz aynı durumu yaşadık babam daha önceden kemoterapi almıştı doktor acil ameliyat olacak dediğinde biz kemoterapi almış olduğunu belirttik hiç umursamadı kan değerlerine bile bakma gereği duymadan ameliyat için diretti, biz acele etmesinden ve kan değerlerine bakmadan karar vermesinden dolayı uyandık, hemen çıktık hastaneden, başka bir hastanede alınacak denilen böbrek sapasağlam çıktı.Teşekkür ederim.En son babam konuştu böbreğin alınması için ameliyat günü varmış babama.O kadar da hizli.Ben konuşmadım doktorla.Kitleyi tek başına alabilir mi alamaz mi bir bilgim yok açıkçası.
Prostat nedeniyle gitmişti.Kuzucum ürolojiye neden gitti baban ?
Doğru diyorsunuz.Sizede çok geçmiş olsun.Icime sinmeyen şeyler var sonra da diyorum geç kalınırsa daha kötüye giderse diye düşünüyorum'Erken teşhis hayat kurtarır' diye bir söz var..
Düşünceni doğru bulmadım. Rahatsızlık vermiyor diye bir sorun olmadığı anlamına gelmez. Nice sinsi hastalık var. Benim de babamın yaşı ileri. 78 yaşında. Zamanında gerekli özeni gösteremedik tedavisi, diyeti vs icin. Birdenbire çok rahatsızlandı ve 1 ay hastanede yattı. 2 senedir de diyalize bağlı. Bu daha yıpratıcı.
Tek doktora bağlı kalma konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Birkaç farklı doktora daha danışın ama bir şikayeti yoksa mudahaleye gerek yok mantığı doğru değil.
Çok geçmiş olsun. Endişelerini de çok iyi anlıyorum.
Evet inşallah Ankaraya gideceğiz doktor için.Tesekkur ederim cevabınız için.böyle ciddi bir durumda kesinlikle başka bir doktora daha gidilmeli diye düşünüyorum. biraz araştırıp iyi bir doktor bulun gerekirse başka şehre daha kapsamlı bir araştırma hastanesine gidin sağlığın şakası olmaz. aklı başında hiç bir doktor da 75 yaşında adama narkoz verip ilerde sorun olur diye böbreğini almaz şüpheli bir durum vardır muhakkak.
En son babam konuştu doktorla.Ben de sordum niye kitle alınmıyor sadece diye ya babam anlamadı ya da doktor bu şekilde uygun gördü bilmiyorum ama cevap aynen şu"kitle alınmıyormuş kızım tek başına böbreğin alınacakmis"İnsanın aklına kötü kötü şeyler geliyor. Neden kitle alınmıyor da direk böbrek? Böbrek nakli falan mı diye düşünmüyor değilim çünkü bir film izlemiştim bu organ mafyası, organ nakliyle ilgili ve çok etkilenmiştim.
Siz bence İstanbula gelin. Çapa Tıp en iyisidir. Onlar ne derse onu yaparsınız. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Zaten yaş ileri olduğu için onları kaybetme korkusu daha yoğun oluyor. Rabbim herkesin anasına, babasına, evladına sağlık sıhhat versin. İnşAllah doktor yanılmıştır. Mudahaleye gerek yoktur.Doğru diyorsunuz.Sizede çok geçmiş olsun.Icime sinmeyen şeyler var sonra da diyorum geç kalınırsa daha kötüye giderse diye düşünüyorumÇok zor muş karar vermek
Korktuğumu yazdınız.Gercekten haklisiniz.Ihmale gelmez başka doktorlar araştıracağım.Tesekkur ederim cevabınız için.Is arkadaşım aynını yaşadı. 4, belki de 5 doktora gitti. Hepsinin önerisi alınması yönündeydi.
Sonuç olarak böbrek alındı. Alinan bobrege biyopsi yapıldı. Patoloji teşhisi ise 3. Derece böbrek kanseriydi. Idrarinda ne kan vardi ne de bir ağrı. Tüp mide ameliyati icin gidip, kontrollerden gecerken tesadüfen farkedilmisti üstelik.
Neyse ki vücudun diger organlarina sicramadan alindı, ki bu buyuk bir şanstı. Şimdi iyi.. is arkadaslarimizin hepsi icin ama en cok da benim icin buyuk bir travmaydi. Yillardir ayni odayi paylastigim, cok sevdigim bir ablam cunku.. Allah gecmis etsin. Ihmal etmeyin.
Mutlaka 2 doktora daha danışın.
Işte bizim durumumuz da aynı böyle oldu.Baska doktorlara danışacağız. Oldu bittiye getirmeye hiç niyetim yok.Tesekkur ederim cevabınız için.Aynı durumu biz de yaşadık rahmetli babam özel hastaneye prostat şikayeti ile gitmişti muayene eden doktor acil böbrek ameliyatı olmalısın yoksa 10 güne daha büyük sorunlar yaşarsın deyip hemen ameliyat işlemleri başlattı biz de imza atıp çıktık ordan başka bir hastaneye gittik hiç öyle bir problem olmadığı söylendi üstelik bu olayın üstünden yıllarca yaşayıp başka bir rahatsızlığından dolayı vefat etti, sakın ameliyatı hemen kabul etmeyinbeperfectto40
Urolojiye prostat için gitmişti.Kitleye biyopsi yapılmadı.Ben önce biyopsi yapılır patoloji duruma gore karar verir şeklinde biliyorum sıralamayı.Ama doktor böyle birşey istemedi açıkçası ben de bilmiş gibi davranmak istemedim,bir bildiği vardır diye düşündüm.Ama birden böbrek alınması için ameliyat tarihi verilince kafam karıştı buradan fikir almak istedim.Ürolojiye neden gitti prostatı mı var
Yani çekapta çıkmamış bu bir şikayeti varmış hekime gitmiş
Kitleye biyopsi yapılmıyor muymuş pet çektiler mi
Bence kitlede sıkıntı varsa yayılmadan ve yaşı daha da ilerlemeden alınması daha iyi
Ama bu sağlık bence ya da sence ile olmaz
Böbrek alanında iyi bir uzman ile görüşün ve bir doktora güvenip onunla devam edin moral tedavide önemlidir güven de moralin ön koşulu
Biri ameliyat biri ilaç derse mesela her gün acaba öbürünüz dediğini mü yapsaydık diye düşünmek iyi olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?