Herkese merhaba,
19 yaşındayım, Ankara'da üniversitede okuyorum ama ailemle Manisa'nın bir ilçesinde yaşıyoruz. Sorunum babamla. Babam dinine bağlı biri, ahlaki değerlere çok önem verir. Kızların erkek arkadaşları olmasına vs. karşıdır. Muhafazakar biri yani. Neyse konuya geleyim.
Benim bir kuzenim var (anne tarafından akrabam) 21 yaşında. İzmir'de oturuyorlar ve Antalya'da okuyor. Çok rahat tavırları olan birisi. Ailesinden öyle geliyor yani. Giyimine, gezmesine falan karışmazlar. Piercing falan takar, yani biraz asi genç dedikleri bir kız.
Dün kuzenim akraba ziyareti için tek başına buraya geldi. Burda da sadece büyük anneleri ve biz varız. Yaşıtı olarak da sadece "ben". Neyse kuzenim buraya çok aşırı kaçacak şekilde giyinmiş. Yani çok çok kısa (1 karış kadar) bir şort vardı üzerinde. Bana çarşıya gitmesi gerektiğini söyledi ve onunla gitmemi rica etti. (burayı pek bilmiyor, dükkanları falan) Ben de olur dedim. (onun bu şekilde giyinmesi bana da garip geldi ama asla yargılamam tabiki.)
Sonra babama baba biz biraz çarşıya kadar gidiyoruz dedim. Bu sırada annem de kızı uyardı "bak burda bu şekilde giyinmen biraz acayip kaçar, rahatsız ederler" dedi. Onun da yanında başka kıyafet yokmuş üzerini değiştiremedi.
Dışarı çıktık, 15 dk sonra bi baktık babam yanımıza geldi. bana sokakta "Hemen eve git, dışarılarda dolaşma!" diye bağırdı.
Yarım saat için gittik. Ben eve döndüğümde babam bana bağırmaya başladı. Kahvenin önünde oturan arkadaşları "Bu kız kim, ne biçim giyinmiş vs." gibi dedikodu yapıyorlarmış. Seni de onun yanında görünce seni de KÖTÜ sanacaklar dedi bana! Ben de herkes kendinden sorumludur baba, ben ne yapabilirim, annesi babası müsade ediyor, hadi onu geçtim bu kız 21 yaşında kocaman zaten, aklı fikri var demek ki öyle olmak istiyor dedim.
Bana laf getiriyorsunuz dedi bağırdı çağırdı...
Ben senin böyle insanlarla gezmeni, görüşmeni istemiyorum, ben senin çobanınım seni idare etmek zorundayım, evlensen de bu böyle olacak dedi. Ayağını denk al dedi.
Çok sinirlerim bozuldu. Ben giyinişime halime tavrıma dikkat ederim. Zaten dekolteli ya da açık kıyafetler giymem bile..
Bir aydır evdeyim 5-6 kere çarşıya gittim. O da yarım saat bi saat işimi halledip döndüm. Bunaldım artık.. Konuşsam dinlemiyor, sussam anlamıyor. Ne yapayım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?