Babamla kavga ettik!

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
0
Diyarbakır
Herkese merhaba,
19 yaşındayım, Ankara'da üniversitede okuyorum ama ailemle Manisa'nın bir ilçesinde yaşıyoruz. Sorunum babamla. Babam dinine bağlı biri, ahlaki değerlere çok önem verir. Kızların erkek arkadaşları olmasına vs. karşıdır. Muhafazakar biri yani. Neyse konuya geleyim.

Benim bir kuzenim var (anne tarafından akrabam) 21 yaşında. İzmir'de oturuyorlar ve Antalya'da okuyor. Çok rahat tavırları olan birisi. Ailesinden öyle geliyor yani. Giyimine, gezmesine falan karışmazlar. Piercing falan takar, yani biraz asi genç dedikleri bir kız.

Dün kuzenim akraba ziyareti için tek başına buraya geldi. Burda da sadece büyük anneleri ve biz varız. Yaşıtı olarak da sadece "ben". Neyse kuzenim buraya çok aşırı kaçacak şekilde giyinmiş. Yani çok çok kısa (1 karış kadar) bir şort vardı üzerinde. Bana çarşıya gitmesi gerektiğini söyledi ve onunla gitmemi rica etti. (burayı pek bilmiyor, dükkanları falan) Ben de olur dedim. (onun bu şekilde giyinmesi bana da garip geldi ama asla yargılamam tabiki.)

Sonra babama baba biz biraz çarşıya kadar gidiyoruz dedim. Bu sırada annem de kızı uyardı "bak burda bu şekilde giyinmen biraz acayip kaçar, rahatsız ederler" dedi. Onun da yanında başka kıyafet yokmuş üzerini değiştiremedi.
Dışarı çıktık, 15 dk sonra bi baktık babam yanımıza geldi. bana sokakta "Hemen eve git, dışarılarda dolaşma!" diye bağırdı.

Yarım saat için gittik. Ben eve döndüğümde babam bana bağırmaya başladı. Kahvenin önünde oturan arkadaşları "Bu kız kim, ne biçim giyinmiş vs." gibi dedikodu yapıyorlarmış. Seni de onun yanında görünce seni de KÖTÜ sanacaklar dedi bana! Ben de herkes kendinden sorumludur baba, ben ne yapabilirim, annesi babası müsade ediyor, hadi onu geçtim bu kız 21 yaşında kocaman zaten, aklı fikri var demek ki öyle olmak istiyor dedim.
Bana laf getiriyorsunuz dedi bağırdı çağırdı...
Ben senin böyle insanlarla gezmeni, görüşmeni istemiyorum, ben senin çobanınım seni idare etmek zorundayım, evlensen de bu böyle olacak dedi. Ayağını denk al dedi.

Çok sinirlerim bozuldu. Ben giyinişime halime tavrıma dikkat ederim. Zaten dekolteli ya da açık kıyafetler giymem bile..

Bir aydır evdeyim 5-6 kere çarşıya gittim. O da yarım saat bi saat işimi halledip döndüm. Bunaldım artık.. Konuşsam dinlemiyor, sussam anlamıyor. Ne yapayım??​

bende antalyadan geldim 18 yıl antalyadan kaldım Ankaraya geldik..
ilk geldiğim yıllar bende Antalyaya uygun giyindiğimden ortama ayak sağlamakta güçlük çekmiştim.
Antalyada çok normal bilinen kıyafetler ki dönüp bakan bile olmaz.. ama Ankarada malesef aynı şey geçerli deil ki toplumada uymak zorundayız..
babanın seni sahiplenme içgüdüsünden gelen bir kızgınlık bu canm.
tamam sen haklısın onun istediği gibi giyinerek saygı duyuyorsun eminim bunu o anlıyordur.
bence biraz zamana bırak birazda uzak dur.. sen ondan uzak durunca o üzülecek ve sana yaklaşımlarda bulunacaktır.. bende babamla giyim konusunda çok kapışırdım kaydirigubbakcemile3
Allah başka dert vermesin

ınsanları kılık kıyafetlerine göre değerlendirmek çok yanlış.Küçük bir yer olabilir,kız düşünememiş onu yargılamak ,kötü damgasını vurmak çok yanlış ve tehlikeli.Baskıcı ortamda büyüyen insanlar daha fazla yanlış yapar.Ben bunu bilir ,bunu söylerim.Bir karış denilen şortu,eteği giyen bir kıza vebalı gibi davrananlar yaptıklarından,dediklerinden dolayı utanmalılar.:1closedeyes:
O farklı bir ortamda doğmuş,büyümüş.Daha kapalı biri onun yanına gitseydi ve etraftakiler Aa,o kız kim öcü gibi'' deseydi acaba hoşlarına gider miydi?Herkes birbirini yaşamına saygı duymalı.

lirik güzel ben de senin gibi düşünüyorum. asla insanları yargılamam.
babam iyi bir insandır ama bu davranışları canımı sıkıyor. yani kızgınlıkla söyledi belki ama kalbimi kırdı. Yolun ortasında "hemen eve git" demesi çok rencide edici. 20 yaşına geldim artık.
bu arada kuzenim evine gitti bile ama annem babamla, babam benimle konuşmuyor öğlenden beri. resmen aile faciası yaşadık

yasadıgın yer bellı kı bu tur gıyıme musaıt degıl

ınsanları susturamazsın tabı kii

madem orda yasıyo bı sekılde dıkkat etseydı

babalar eskı kafalı oluyor işte

dınlemıyorlar

dınleselerde anlamıyorlar

abartmış baban. insanları neden kıyafetlerine göre yargılıyor ki? kız şort diye kötü biri mi yaa? sürekli insanlar ne diyecek diye yaşamaya çalışıyor millet zaten böyle yapa yapa hayat geçip gidiyor kendi hayatınızı ne zaman yaşaacaksınız peki?

babanin tutumunu kuzenin az cok bilmiyormuydu canim

annen zaten uyarmis sizi ,kendi giysilerinden ona verebilirdin

babana gelince cok ayip etmis eger o kizin yaninda sana bunu yaptiysa

sahsi fikrim baban böyle gelmis böyle gider

etraf ne derle yasanilir mi yha

canım kızma ama baban haklı sonuçta yaşam tarzı belli ki kahve kültürü olan bi baba sanırım tahmin edebiliyorum bende manisa da okuyorum izmirliyim gidip geliyorum ama sabah evden çıkarken diyorum ki okuduğum yerde bu giyiceğim hoş karşılanmaz vs.sonuçta toplum olarak bazı değerlerimiz var bunları değiştiremeyiz her yörenin her şehrin giyim tarzı farklı bu kadar büyütülecek bir olay değil bu baba işte he diyip geçiceksin

babanız bıraz haklı ama..
kucuk bı yerde annenızden uyarı almıssınız kuzenınızde ufak degılkı rahat olabılır ama bıracık dıkkat edılmesıde gerekırdı..bence babanızda kuzene kızmıdır ama hırsını sızden almısdır..

yorumlarınız için sağolun. ben de babama hak veriyorum yanlış anlaşılmasın. Yani kuzenim buraya uymayan şekilde giyindi ve biliyor da yani başına geleceği. Yolda 15 dk da 15 kişi laf atmıştır.
Benim kızdığım şey, beni neden onunla aynı hareketleri yapmışım gibi değerlendiriyor..
Hep aileme layık olabilmek için uğraşıp duruyorum.
Sırf laf, söz olmasın diye dediğim gibi 1 aydır sayılıdır evden çıktığım.
Ama yol ortasında öyle sözler duyunca insan üzülüyor
Bu arada babam 65 yaşında ve değişmesini beklemiyorum, zaten ne dersem diyeyim öyle o.. kabullendim...
artık okulum açılsa da gitsem diyorum bi tek işte..

buraya yazmak gerçekten rahatlatıyormuş valla :))

Başkaları ne der ,n'olur ,diye yaşanmaz ki.
Herkes seçiminde özgürdür.Kuzenizin yaptığı yanlış bir şey yok.Esas yanlışı yapanlar ona öküz gibi bakıp laf atanlardır.:1closedeyes:

daha konuya giriş yaparken çizdiğin baba profilinde dedim ki kesin yaşadıkları yerle bağlantısı var ve nitekimde öyle çıktı..baksana adamcağız kahvede konuşulanlar üzerine yine o fikirleri savunmaya kalkmış peşinizden gelmiş..gerçekten böyle yerlerde bu iş böyle yürüyor.alemin ağzı torba değil büzesin böyle dar görüşlü insanların olduğu yerlerde birde küçük bir yerse milletin ağzına düşeceğine bilmem nereye düş daha iyi derler ya aynen öyle...nerde yaşıyorsan oraya göre hareket etmek durumda kalıyoruz maalesef...kuzeninizin uyarıları dikkate almadan hareket etmesi biraz gereksiz olmuş sizide zor duruma düşürmüş..ben izmirliyim gerçekten ne giysen sorun olmaz oda öyle alıştığı için rahat davranmış ama düşünmesi gerekirdi..bende sizin oraya gelmiş olsam daha usturuplu giyinirim kaldırmıyorsa orası ne yapalım yapacak birşey yok..gittiğimiz yere uyacağız..babanız buna istinaden böyle hareket ediyor bence..yaşınızda küçük biraz daha korumalı kollanmalı diye düşünerek hareket ediyor olabilir..tavrı biraz sert o bi gerçek ama..herkesin bir uslubu var.yapacak birşey yok canım..sen zaten kendini biliyorsun büyük sorunlar yaşayacağını sanmam..

Cok samimi bir alman arkadasim var...yillardir tanisiyoruz...cok kez türkiyeyi ziyaret etmis bir insandir...sadece turistik yerlerini degil, bircok yerlerini gezmistir...

Tabikide giyim kusam tarzi bir alman gibi...baya acik secik....

Lakin bu arkadasim türkiyenin bodrum antalya gibi yerlerine gitmedigi zaman daha cok dogu taraflarini gezdigi zaman kilik ve kiyafetini tamamen oraya uygun olarak degistiriyor...

"Uyum saglamasi gereken benim gülsüm" diyor....

Onu öyle taktir ettimki....bir alman olarak böyle düsünmesi davranmasi ne kadar hos...

Kusura bakma canim ama ben babana tamamiyle hak verdim...

Ne kadarda insanlari kilik ve kiyafetlerine göre degerlendirmemek lazim desekte, insan yerine göre giyinmeli diye düsünüyorum...

Ayrica Babanin muhafazakar biri oldugnuda biliyordur muhtemelen....Ayip eden biri varsa oda kendisidir!
Hem ben senin yerinde olsaydim....böyle seninle cikamam der en azindan kendi kiyafetlerimden bir etek falan uydurur giymesini söylerdim...

Cünkü sende babani taniyorsun öyle degilmi?

keşke olsaydıda kavga etseydim böyle...
kıymetini bil konuyu bile okumadım kusura bakma ama...

Canım toplumda bazı kurallar vardır, her toplumdaki insanlar aynı düşünceye sahip değillerdir...
Bence bu arkadaşının yanlışı, orada bu durumun yanlış karşılandığını annen açıklamış oda topluma uygun giyinmeliydi...
Babanda aslında arkadaşına kızmış ama sinirini senden çıkarmış sanırım, bu sahiplenme içgüdüsüdür, o böyle görmüş dolayısıyla sizede bu şekilde yansıtıyor, bu nedenlerden dolayı birbirinizi kırmayın derim...

herkese yorumları için teşekkür ederim...

ASLINDA BABALAR İÇİNDE DERS vermek lazım gençlerle anlaşma dersi

hayatın içinde her şey var öyle namaz kılıyorum dünya ile ilişkimi kestim olmuyor

işte hayat devam ediyor

baban asıl o kıza kızmış, ona bağıramayacağı için sana bağırmış. kızım sana söylüyorum gelinin sen anla misali. ama ben olsam ben de kızardım banane çok kızdıysan git ona bağır derdim diyemicem demek isterdim :) senin kalbini kırmaya hakkı yok babanın. çünkü sorumlu sen değilsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…