Çok geçmiş olsun. Benim babam da 2007 de akciğer kanseri ydi son evrede metastaz olmuştu öyle öğrendik öncesinde eklem ağrıları vardı dahiliye romatizma iğneleri yazıp göndermişti ama artık babam zayıflama ve yürüyemeyince başka bir doktor akciğer filmi çekince ortaya çıktı .
18 yaşındaydım. Babanın 3 aylık ömrü var dedi teyzemler söyledi ilkin haberi amcam diyemedi bize. Neyse babam çok kötüydü yemeğini bile yiyemez hale gelmişti sonra kemoterapi tedavisi ile biraz toparlandı . Yatalak olarak kaldı ama sağına soluna dönebildi yemeğini kendi yemeye başladı.
Tedavi iyi geliyordu aslında. Sonra tüm vücut taraması yapıldı. Maalesef tüm vücuduna yayılmıştı tümörleri her yerindeydi o film çekilirken biz ekrandan izlemiştik ve babamın bitişini izlemişim ..
Her günüm ağlamakla geçiyordu . Hastane günleri zor oluyordu . Yatalak olduğu için altından alıyorduk bu babamı en çok üzendi

13 ay sonra çok belirgin bir durumu yokken babamın sol kolu ve bacağı şişti. Doktoruna söyledik yoğun bakıma almayalım dedi ama babam gözümüzün önünde birden gitmişti acele şekilde doktoruna götürdük fakülte ye
Ablam da muayene parasını ödemeye gitti odaya ben ve babam girdik tekerlekli sandalyesi ile. Babam konuşamıyordu tam

Doktor odasından çıkıp beni çağırdı ve nasıl kıyıp getirdiniz dedi

benim gözlerinden yaşlar aktı. Ne kadar zaman var dedim belki 1 hafta ya da 2 hafta dedi. Yıkıldım. Aslında 13 aydır yıkılmıştım. Hastaneden getirdik eve ablam gece nöbete gitti sarıldı çıktı , abim gece çalışıyordu sarıldı çıktı , küçük ablam üniversite kazandı kayıt için gitmek zorunda kaldı sarıldı gitti o akşam . Amcam geldi sarılıp gitti . Ben hep yanıbaşındaydım...
Sabah annem sağlık ocağı na gidecekti beni uyandırmak istedi babam uyandırma kızımı dedi. Ve uyandığımda babam vefat etmişti ağlayarak yaziyorum bunları nolur kızmayın.
O zamanlar geri gelse babama sarılıp otururdum uyumazdım. Ama nereden bilecektim ki doktor 1 hafta demişti bana. Pişmanım daha çok sarılmadığıma.
5 sene sonra 2012 de annem kanser oldu ve erken teşhis ameliyat, 1 yıl süren kemoterapi ile kurtuldu çok şükür.
Size diyeceğim elinizden geleni yaparken daha çok sarılın öpün sevdiğinizi söyleyin. 18 yaşında sürekli ağlamakla harcamıştır en güzel babamlı zamanları . O gün herkese sarıldı . Bense sabah ölü bedenine sarılabildim.
Rabbim yardımcınız olsun inşallah...
Tekrar kusura bakmayın böyle yazdığım için... Hakkınızı helal edin lütfen