Babammmm

benim dedeme 15 yıl önce akciğer kanseri son evre demişlerdi. hala yaşıyor bir sorunuda yok kendiliğinden iyileşti. doktorlar bile şaşırdı. ama dedem istanbulu terketti hastalığını öğrenince balıkesir kaz dağlarına yakın bir yere taşındı. tedaviyi de reddetti. kemoterapi almadı. toprakla uğraştı kapısının önündeki küçücük bahçeye biber domates ekti kendi kendine iyileşti.
Agrilari olmadı mı peki? Yani nasıl idare etti?

14 kasım 2018 annem aradı baban is yerinde hastalanmış ambulans ile acile götürmüşler ben hastaneye gidiyorum peşinden tekrar aradım durumu sordum babamın is yerinde yemek yerken kan kusmus hemen teklikler tahliller ciğeriniz de enfeksiyon var gibi gözüküyor acil göğüs hastalıklarına gitmeniz gerek doktorun verdiği bilgi bu şekilde ertesi gün acil olarak göğüs hastalıklarından randevu aldık ve gittik babamın kulakları ağır işitir öncesinde ben doktora doktor hanım kötü birşey varsa lütfen babama değil bana söyleyin dedim doktorun yüzüme dönüp baban akciğer kanseri ileri derece maalesef çok geç kalınmış demesini ölsem unutmayacağım o gün orda o oda basıma yıkılsa idi de ben onları duymasaydım yüzüme tokat gibi çarpan gerçekler Çan’ımı çok acıttı ertesi gün pet cd cekimi geçmek bilmeyen saatler ve 3 günün sonunda hastalığın seyri belli olur 3. Evre metaztaslı akciğer kanseri ameliyat şansı Yok başka organlara sıçrama var bugün biyopsi icin başka bir doktora randevu doktorun bana dediği çok geç kalmışsınız peki ne olacak doktor bey bu hastalık babanızı öldürecek bu hastalığı geçiren iyileşen iyileşmeyen bu konuda bilgisi olan herkesten bilgi bekliyorum rabbimeen gelene isyanım Yok ama bu süreçten nasıl sağlam çıkabilirim babam hastalığını öğrendi ama daha basında sıçrama Yok diye biliyor aksi nasıl söylenirdi bilmiyorm bu kadarı bile babamı kahretmeye yetti çok mutsuz ve biz he yapsak düzelmiyor
Geçmiş olsun :(((

Allah şifa versin çok iyi anlıyorum seni.2018 Eylül’de de babamdan parça alınmıştı ve doktor Aradı beni baban gırtlak kanseri dedi,dünyam yıkıldı ben nasıl söylicem neden benim babam içim acıyor nefesim kesiliyor tarifsiz acılar yaşıyorum bağıra bağıra ağladım saatlerce..en önemli şey moral gerçekten siz ne kadar yanında olursanız o o kadar güçlü olacak unutmayın bunu.ve çevrenizde ki en iyi doktorlaro araştırıp en az üçüyle görüşün ondan sonra tedaviye başlayın.4.evreden kurtuluyor insanlar nE demek 3. Evrede kurtulamaz!

Kesinlikle stres yapmayin, kanser insanlara stres yapmasi yasak diye biliyorum baska doktorlarda arastirin bu doktor iyiyse onu takip edin, babanizla mutlu vakitler gecirin bu konu hakkinda babanizla konusmayin kendiniz arastirin

Maalesef canım keşke olsa bir haftadır hastanede yatıyordu bugün taburcu oldu çok şükür yoğum bakıma girdi çıktı çok zor günler geçirdik hastalığı çok hızlı ilerliyor

çok çok geçmiş olsun,
annem de akciğer kanseri, ve evre 4 maalesef beyin metaztazı da var, yoğun, zor bir tedavi süreci var ama lüften, ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin, bu hastalığı yenen öyle çok örnek var ki... doğru tedavi, moral ve yaşama isteği çok çok önemli...

Kesinlikle stres yapmayin, kanser insanlara stres yapmasi yasak diye biliyorum baska doktorlarda arastirin bu doktor iyiyse onu takip edin, babanizla mutlu vakitler gecirin bu konu hakkinda babanizla konusmayin kendiniz arastirin
Babamı bu sabah kaybettik

Ahhhh. Rabbim mekanını cennet etsin, sizi öte tarafta buluştursun inşallah. Sabırlar diliyorum :dua:

Çok geçmiş olsun. Benim babam da 2007 de akciğer kanseri ydi son evrede metastaz olmuştu öyle öğrendik öncesinde eklem ağrıları vardı dahiliye romatizma iğneleri yazıp göndermişti ama artık babam zayıflama ve yürüyemeyince başka bir doktor akciğer filmi çekince ortaya çıktı .
18 yaşındaydım. Babanın 3 aylık ömrü var dedi teyzemler söyledi ilkin haberi amcam diyemedi bize. Neyse babam çok kötüydü yemeğini bile yiyemez hale gelmişti sonra kemoterapi tedavisi ile biraz toparlandı . Yatalak olarak kaldı ama sağına soluna dönebildi yemeğini kendi yemeye başladı.
Tedavi iyi geliyordu aslında. Sonra tüm vücut taraması yapıldı. Maalesef tüm vücuduna yayılmıştı tümörleri her yerindeydi o film çekilirken biz ekrandan izlemiştik ve babamın bitişini izlemişim ..
Her günüm ağlamakla geçiyordu . Hastane günleri zor oluyordu . Yatalak olduğu için altından alıyorduk bu babamı en çok üzendi :KK43:
13 ay sonra çok belirgin bir durumu yokken babamın sol kolu ve bacağı şişti. Doktoruna söyledik yoğun bakıma almayalım dedi ama babam gözümüzün önünde birden gitmişti acele şekilde doktoruna götürdük fakülte ye
Ablam da muayene parasını ödemeye gitti odaya ben ve babam girdik tekerlekli sandalyesi ile. Babam konuşamıyordu tam :KK43:
Doktor odasından çıkıp beni çağırdı ve nasıl kıyıp getirdiniz dedi :KK43: benim gözlerinden yaşlar aktı. Ne kadar zaman var dedim belki 1 hafta ya da 2 hafta dedi. Yıkıldım. Aslında 13 aydır yıkılmıştım. Hastaneden getirdik eve ablam gece nöbete gitti sarıldı çıktı , abim gece çalışıyordu sarıldı çıktı , küçük ablam üniversite kazandı kayıt için gitmek zorunda kaldı sarıldı gitti o akşam . Amcam geldi sarılıp gitti . Ben hep yanıbaşındaydım...
Sabah annem sağlık ocağı na gidecekti beni uyandırmak istedi babam uyandırma kızımı dedi. Ve uyandığımda babam vefat etmişti ağlayarak yaziyorum bunları nolur kızmayın.
O zamanlar geri gelse babama sarılıp otururdum uyumazdım. Ama nereden bilecektim ki doktor 1 hafta demişti bana. Pişmanım daha çok sarılmadığıma.
5 sene sonra 2012 de annem kanser oldu ve erken teşhis ameliyat, 1 yıl süren kemoterapi ile kurtuldu çok şükür.
Size diyeceğim elinizden geleni yaparken daha çok sarılın öpün sevdiğinizi söyleyin. 18 yaşında sürekli ağlamakla harcamıştır en güzel babamlı zamanları . O gün herkese sarıldı . Bense sabah ölü bedenine sarılabildim.
Rabbim yardımcınız olsun inşallah...
Tekrar kusura bakmayın böyle yazdığım için... Hakkınızı helal edin lütfen :KK43:

Inna lillahi ve Inna ileyhi raciun.
Başınız sağolsun. Mekanı cennet olsun.

Çok geçmiş olsun. Benim babam da 2007 de akciğer kanseri ydi son evrede metastaz olmuştu öyle öğrendik öncesinde eklem ağrıları vardı dahiliye romatizma iğneleri yazıp göndermişti ama artık babam zayıflama ve yürüyemeyince başka bir doktor akciğer filmi çekince ortaya çıktı .
18 yaşındaydım. Babanın 3 aylık ömrü var dedi teyzemler söyledi ilkin haberi amcam diyemedi bize. Neyse babam çok kötüydü yemeğini bile yiyemez hale gelmişti sonra kemoterapi tedavisi ile biraz toparlandı . Yatalak olarak kaldı ama sağına soluna dönebildi yemeğini kendi yemeye başladı.
Tedavi iyi geliyordu aslında. Sonra tüm vücut taraması yapıldı. Maalesef tüm vücuduna yayılmıştı tümörleri her yerindeydi o film çekilirken biz ekrandan izlemiştik ve babamın bitişini izlemişim ..
Her günüm ağlamakla geçiyordu . Hastane günleri zor oluyordu . Yatalak olduğu için altından alıyorduk bu babamı en çok üzendi :KK43:
13 ay sonra çok belirgin bir durumu yokken babamın sol kolu ve bacağı şişti. Doktoruna söyledik yoğun bakıma almayalım dedi ama babam gözümüzün önünde birden gitmişti acele şekilde doktoruna götürdük fakülte ye
Ablam da muayene parasını ödemeye gitti odaya ben ve babam girdik tekerlekli sandalyesi ile. Babam konuşamıyordu tam :KK43:
Doktor odasından çıkıp beni çağırdı ve nasıl kıyıp getirdiniz dedi :KK43: benim gözlerinden yaşlar aktı. Ne kadar zaman var dedim belki 1 hafta ya da 2 hafta dedi. Yıkıldım. Aslında 13 aydır yıkılmıştım. Hastaneden getirdik eve ablam gece nöbete gitti sarıldı çıktı , abim gece çalışıyordu sarıldı çıktı , küçük ablam üniversite kazandı kayıt için gitmek zorunda kaldı sarıldı gitti o akşam . Amcam geldi sarılıp gitti . Ben hep yanıbaşındaydım...
Sabah annem sağlık ocağı na gidecekti beni uyandırmak istedi babam uyandırma kızımı dedi. Ve uyandığımda babam vefat etmişti ağlayarak yaziyorum bunları nolur kızmayın.
O zamanlar geri gelse babama sarılıp otururdum uyumazdım. Ama nereden bilecektim ki doktor 1 hafta demişti bana. Pişmanım daha çok sarılmadığıma.
5 sene sonra 2012 de annem kanser oldu ve erken teşhis ameliyat, 1 yıl süren kemoterapi ile kurtuldu çok şükür.
Size diyeceğim elinizden geleni yaparken daha çok sarılın öpün sevdiğinizi söyleyin. 18 yaşında sürekli ağlamakla harcamıştır en güzel babamlı zamanları . O gün herkese sarıldı . Bense sabah ölü bedenine sarılabildim.
Rabbim yardımcınız olsun inşallah...
Tekrar kusura bakmayın böyle yazdığım için... Hakkınızı helal edin lütfen :KK43:
Sizin de başınız sağolsun. .Toprağı bol olsun inşallah. .İşte bir var bir yok..Dediğiniz gibi zamanında kıymet bilmek lazım, anları güzel geçirmek lazım.

Back
X