Babanın evliliği onaylamaması?

Baban çok haklı yürütemezsin. Hayatın başındasın sana kolay gelen şeylerin çoğunun babanın söylediği şekilde işlediğini babanın anlattığı gibi olduğunu görüp bin pişman olacaksın. Çok toysun, kendine yazık ediyorsun.

Babanızı dinleyin derim ben. Kültür farkı dediğimiz şey o kadar büyük bir durum ki, hele ki evliliklerde çok büyük bir sorumluluk. Evlilik öncesi bunun farkını anlamazsınız. Bunun doğu ya da batı ile alakası yok, şehirden şehire bile kültür değişebiliyor iken ailenizin tecrübesinin sizden kat be kat daha fazla olduğunu bilin. Ailenize güvenin, yaşınız henüz bu durumlara etraflıca bakacak kadar büyük değil. Henüz çok başındasınız. Bu hayatta emin olduğum çok az şeylerden biridir ailenin hisleri. Onlara güvenin, işler ciddiye binmeden geri dönün derim ben. Evlilik durumlarında aileyi karşıya almak çok büyük hatadır.

Guzel yavrum guzel kardesim belki kizacaksin ama babanin bu onceki konundaki konulardan haberi var mi yani duysa herhalde kultur farkini maas durumu sorun edecegi son sey bile olmazdi sorun edecegi m.ö m.s sorunlari olurdu sen aklini peynir ekmeklemi yedin hadi adamin sadece maas durumu sikinti olsa ama cok cok iyi ve cok asik olsaniz para sorununu el ele verip birlikte asabilirsiniz derdim hic dusundun mu bana neden boyle soyluyor dayatiyor diye kendisi demekki bir kadinin sadece elinden sesinden tahrik oluyor demekki herkesi kendisi gibi sandigi icin seni boyle manipule ediyor sana duzelcem demeside hele sen gel bir imza atda bak ben seni nasil duzelticemin yan cari

İnanma, evlenince hepsi tepene üşüşecek. Ev veriyorlar, onun borcunu hizmetin ile bi ömür ödeyeceksin, ee boşa mı veriyorlar? Kayın aileye hizmet babana bi bardak su vermeye benzemez güzel kardeşim.
esim bekarken birbirlerinden kopuktu hepsi biz evlenince kiymete bindi esim her aksam beraber yemek yememizi istiyorlar konulari ile dolu burasi ah ah basini yakmaz insallah

esim bekarken birbirlerinden kopuktu hepsi biz evlenince kiymete bindi esim her aksam beraber yemek yememizi istiyorlar konulari ile dolu burasi ah ah basini yakmaz insallah
Bayılırlar eşleri üzerinden hayırlı evlat olmaya.

Cevap veriyorum:hoş. Desinler, onların cahilliğini gösterir.
Erken yaşta evlenmeyi meziyet olarak görüyorsa zaten geri kalan düşüncelerinin hiç değeri yoktur.

Cevap veriyorum:hoş. Desinler, onların cahilliğini gösterir.
Erken yaşta evlenmeyi meziyet olarak görüyorsa zaten geri kalan düşüncelerinin hiç değeri yoktur.
Geç yaşta evlenmeyi meziyet olarak görenlerin de kalan düşüncelerinin bir değeri yoktur ve diğer kadın gibi o da cahilin tekidir.

Ha şu da bonus

Geç yaşta evlenmeyi meziyet olarak görenlerin de kalan düşüncelerinin bir değeri yoktur ve diğer kadın gibi o da cahilin tekidir.

Ha şu da bonus
Bravo..olaya bakış açınıza hayran kaldım.
Yalnız 5 yaşında çocuklar değiliz. Çocukların yaptığı gibi misillime cevaplar vermekle, yetişkin olup bir fikri tartismak farklı.
Olayı kisisellestirmenizdeki hırsı da anlayamadım. Neyse uzatıp da konu sahibinin konusunu sabote etmek istemem. Verdiğim cevap, hiç tanımadığım şahsınıza değil ortaya sürdüğünüz fikre istinadendi

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Merhaba, yorum yapmadan önce bir kaç sorum olacak size.Çalışıyor musunuz yada çalışmayı düşünüyor musunuz? Yada okuyor musunuz? Evlilik dışında kendiniz ile ilgili planlarınız nelerdir?
Şuan KPSS hazırlanıyorum düzgün bir puan alabilirsem çalışmayı hedefliyorum ayrıca eğer evlenirsem açıktan evlenmezsem örgün olarak üniversite okumayı düşünüyorum

Tanışmaya gelmeden önce bunları sevgilinizle konuşmuş muydunuz ?

Diğer söyledikleriniz konusunda bir şey diyemem ancak eğer bu iş olsaydı uzağa gitmeyecektim kendileri de bize yakın oturuyor zaten bende buralarda bi yerde oturacaktım

Babam haklı net.eger çok seviyorsan bekleyin yaşın büyüsün hala seviyorsan evlenirsin ki ben duygularının geçeceğini dusunuyorum

Bence Maddiyat önemli . Hele günümüz Türkiye’sinde. Herşey ateş pahası. Babanız haklı. Kendinizi kandırmayın. Kültür farklılığına bişey diyemem. O karmaşık bir konu. Bence Doğu batı farketmez eski kuşaklarla yeni kuşaklar farklı kültür içinde yaşıyoruz. Bence İlla sorun çıkıyor.
Erken yaşta evlenenlere baskı olduğunu ben de düşünüyorum. Yaşım 34 evli değilim. Hiç evlenmedim. Ama baskı yapma taraftarı değilim tercih meselesi. Saygı duymak lazım. 21 yaşını geçen herkes yetişkindir benim gözümde. Kişiye bağlı biraz da aslında. Bence İsterse 22 yaşında birisi evlenebilir.

Tanışmaya gelmeden önce bunları sevgilinizle konuşmuş muydunuz ?
Evet tanışmadan önce hepsini konuştuk tamam diyen insan tanışma olduktan sonra değişti. Boşta ev olmasına rağmen orayı kiraya veririz dedi. En küçük kardeş olduğundan annemi babamı bırakamam onlarla yaşıycaz dedi. Adetleri böyleymiş.

Arkadaşım ben trakyalıyım, eşim Doğulu. Kültür farkı, maddi fark gırla. Tanıştığımız zaman eşim benden düşük seviyede çalışıyordu. Küt diye evlendim ve hiç pişman olmadım.

Ammaaaa...

Yaşım 22 değildi. Senin de olmasın. Bekle 3 4 sene. Su akar yolunu bulur.

Lütfen lütfen babanı dinle. Şuan aşığım gözüm birşeyi görmüyor psikolojisiyle sağlıklı düşünmüyorsun. Aynı konuşma babamla aramada geçti, ben dinlemedim. Nolur sen dinle babanı yazık etme kendine. Aynı kültür olması şart lütfen. Keşke beni de babamdan başka bir uyaran olsaydı böyle. Babam hani kızıyım kimselere layik görmüyor düşüncesiyle baktım olaya. Ama öyle değilmiş babam haklıydı.

Diğer söyledikleriniz konusunda bir şey diyemem ancak eğer bu iş olsaydı uzağa gitmeyecektim kendileri de bize yakın oturuyor zaten bende buralarda bi yerde oturacaktım

sanırım ayrılmışsın

o kadar doğru bir karar vermişsin ki sana anlatamam ,
kız kardeşim kalbımın yarısı yıllar sonra ayrılıyor , baban kıyametleri kopardı vermemek için biz ikna ettik ,

ama enınde sonunda bitti bitiyor işte ,

lütfen babanı dinle güzel kızım lütfen

Şuan KPSS hazırlanıyorum düzgün bir puan alabilirsem çalışmayı hedefliyorum ayrıca eğer evlenirsem açıktan evlenmezsem örgün olarak üniversite okumayı düşünüyorum
Ne kadar güzel. Şöyle yapsanız, önce şu sınavlara gireceğinizi yada okul hayatınızı bitirmeniz gerektiğini falan söyleyin sevgilinize. Oyalamış olmayacaksınız, merak etmeyin, oyalamış gibi gözükmeniz için sizin 35 li yaşlarda, sevgilinizin 40 lı yaşlarda falan olması gerekiyor,hani çocuk sahibi olmak için acele edilir falan o sebepten böyle diyorum. Bu süreç içinde de birbirinizi daha iyi tanırsınız hem. Sevgilinize de direk babam istemiyor demeyin. Babam sınav, okul, iş vesaire den sonra evlenmemi uygun buluyor deyin.
Bunların hepsi nereden baksanız, en az 4 - 5 yılınızı alacak.Bunlardan sonra hala sevgilinizi istiyorsanız, ben babanızın hayır diyeceğini sanmıyorum. Fakat siz birbirinizi hala istermisiniz orası şüpheli. Önceki cümle kendi öngörümdür. Yanlış anlamayın. Birbirinizi daha iyi tanıyacaksınız,bu oyalamak değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…