- 17 Şubat 2015
- 8.787
- 24.168
- 548
- Konu Sahibi kararsizbirisi
-
Babanızı dinleyin derim ben. Kültür farkı dediğimiz şey o kadar büyük bir durum ki, hele ki evliliklerde çok büyük bir sorumluluk. Evlilik öncesi bunun farkını anlamazsınız. Bunun doğu ya da batı ile alakası yok, şehirden şehire bile kültür değişebiliyor iken ailenizin tecrübesinin sizden kat be kat daha fazla olduğunu bilin. Ailenize güvenin, yaşınız henüz bu durumlara etraflıca bakacak kadar büyük değil. Henüz çok başındasınız. Bu hayatta emin olduğum çok az şeylerden biridir ailenin hisleri. Onlara güvenin, işler ciddiye binmeden geri dönün derim ben. Evlilik durumlarında aileyi karşıya almak çok büyük hatadır.Bir ilişkim var niyetimiz en başından beri ciddiydi şuan evlilik düşünüyoruz
Babam hiç olumlu bakmıyor başlarda annemi/babaannemi araya soktum ama onlara bağırdı çağırdı asla olmaz dedi ayrılsın vs.
Bunun üzerinden 3 hafta geçti ben konuştum başbaşa konuşabilir miyiz dedim tamam dedi ve güzelce dinledi kızmadı bağırmadı adam akıllı konuştuk.
Sevgilim güvenlik görevlisi ve babam da işinin bi garantisi olmadığını ve benim bu iş sahibiyle yapamayacağımı söyledi.
Bizim maddi durumumuz oldukça iyi sen çok iyi şartlara alıştın çok zorlanırsın dedi
Ve memleketi biraz doğu kısım ama ben tanıyorum gerçekten iyi huylu bir ailesi var ama babam esnaf olduğu için ben doğulu kişileri iyi tanırım çocuk iyi bile olsa ailesi eski kuşak ayak uyduramazsın huzurun olmaz vs diyerek kendini açıkladı
Kısacası kesinlikle kabul etmiyorum bizi üzme dedi hatta neredeyse yalvardı ayrılmam için sarıldı öptü yapma bizi üzme vs diye baya dil döktü bende çok ağladım
Konuşmayı da çocuğa söyle olmaz de vedalaşın diyerek bitirdi ben cevap vermedim o kalktı gitti
22 yaşındayım bir yıldır beraberiz
Sevgilim babamın ikna olmak üzere olduğunu ara ara tekrar konuşarak ikna edebileceğimi düşünüyor.
Bitirme bize yazık etme çok yaklaştık diyor.
Ben de bitsin istemiyorum ama siz olsanız bu durumda ne yapardınız sizce babam gerçekten yumuşadı mı ikna edilebilir durumda mı?
Babamı da kırmak üzmek istemiyorum o yüzden elim kolum bağlandı
esim bekarken birbirlerinden kopuktu hepsi biz evlenince kiymete bindi esim her aksam beraber yemek yememizi istiyorlar konulari ile dolu burasi ah ah basini yakmaz insallahİnanma, evlenince hepsi tepene üşüşecek. Ev veriyorlar, onun borcunu hizmetin ile bi ömür ödeyeceksin, ee boşa mı veriyorlar? Kayın aileye hizmet babana bi bardak su vermeye benzemez güzel kardeşim.
Bayılırlar eşleri üzerinden hayırlı evlat olmaya.esim bekarken birbirlerinden kopuktu hepsi biz evlenince kiymete bindi esim her aksam beraber yemek yememizi istiyorlar konulari ile dolu burasi ah ah basini yakmaz insallah
Cevap veriyorum:hoş. Desinler, onların cahilliğini gösterir.Meslek sahibi olmak sadece üniversite mezunu olmakla olmuyor yalnız. Mesela benim tanıdığım biri var kendisi terzi, 20 yaşından öncesinden beri yapıyor bu işi ve çok iyi para kazanıyor. Veya bir adam okumaz ama küçük yaşlarda marangoz ustası olur. Yani meslek edinimi =üni okumak diye bir şey yok.
Ayrıca sizin özelinizde genel olarak şunu söylemek istiyorum, erken evlenen insanlara hakikaten bir baskı var. Tercih etmezsin, uygun bulmazsın ayrı ama insanlara gelip yok size üzülüyorum yok aileniz bilinçsiz benim ailem böyle değil falan hadsizlik başka bir şey değil. O zaman başkası da çıkar der ki bunlar geç yaşta evlenmiş zar zor bir koca bulmuş erken evlenenleri kıskanıyorlar. Nasıl hoş mu?
Geç yaşta evlenmeyi meziyet olarak görenlerin de kalan düşüncelerinin bir değeri yoktur ve diğer kadın gibi o da cahilin tekidir.Cevap veriyorum:hoş. Desinler, onların cahilliğini gösterir.
Erken yaşta evlenmeyi meziyet olarak görüyorsa zaten geri kalan düşüncelerinin hiç değeri yoktur.
Bravo..olaya bakış açınıza hayran kaldım.Geç yaşta evlenmeyi meziyet olarak görenlerin de kalan düşüncelerinin bir değeri yoktur ve diğer kadın gibi o da cahilin tekidir.
Ha şu da bonus
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinGüçsüz değil sadece bir süredir alıştığınız bir olayı sonlandirdiniz (1 önceki konunuza ithafen yazıyorum) ve ister istemez üzgünsünüz, çook normal.Bir de üstüne sevgiliniz tekrar arayıp kafanızı karıştırdı. Tavsiyem üzüntünüzü yaşayın ,biraz kendinizi dinleyin ve lütfen acele bir karar vermeyin
Ayrıca umarım yazdığım mesaj sizi üzmemiştir ,sadece kendi yaşıma yakın bir hemcinsimin yanlış karar alıp istemediği bir hayatı yaşamasından duyduğum endişeyi belirtmek istedim. Sevgiyle kalın
Şuan KPSS hazırlanıyorum düzgün bir puan alabilirsem çalışmayı hedefliyorum ayrıca eğer evlenirsem açıktan evlenmezsem örgün olarak üniversite okumayı düşünüyorumMerhaba, yorum yapmadan önce bir kaç sorum olacak size.Çalışıyor musunuz yada çalışmayı düşünüyor musunuz? Yada okuyor musunuz? Evlilik dışında kendiniz ile ilgili planlarınız nelerdir?
Tanışmaya gelmeden önce bunları sevgilinizle konuşmuş muydunuz ?Senin yaşlarında birebir aynısını yaşadım kesinlikle babanı dinle. Ben ikna ettim tanışmaya geldiler. Sonra istekler değişiti. Dubleksti evleri beraber oturalım, kadın dediğin çalışmaz çocuğuna bakar vs. Kültür farkı varsa küçümseme kesinlikle.
Diğer söyledikleriniz konusunda bir şey diyemem ancak eğer bu iş olsaydı uzağa gitmeyecektim kendileri de bize yakın oturuyor zaten bende buralarda bi yerde oturacaktımBabanız sadece uzak bir yere taşınacağınız için değil sizin için kaygılandığından böyle diyor. Aile bir şey diyorsa vardır bir bildikleri. Henüz yaşınız genç o yaşlarda pek çok kişi romantik ve tutkulu ilişkilere kendilerini kaptırır, her şeyi toz pembe görür ama sonuç hüsran olabilir... Yaşınız genç olduğu için bence ailenizi dinlemenizde fayda var.
Maddi zorluklar aşılması imkansız değil ama hayatınızdan çalacaktır. Hele çalışmayı düşünmüyorsanız.
İnanın bana çok büyük aşklarla hatta çocukluk aşklarıyla evlenenler dahi 5-6 yıldan itibaren ilişkiyi sorgulayabiliyor. " Neden bu adam? Şuan çok başka bir konumda olabilirdim.." Bu sözlere çokça şahit olmuş biri olarak size tavsiyem çok genç yaşta bir sene bir kişiyle anlaşabileceğinize karar vermek için çok erken.
ne yazmış ya ben okuyamadım tekrar yaz konu sahibiBu mağara adamıyla evlenince her gün kafanı duvarlara vuracaksın keşke babamı dinleseydim diye.
Evet tanışmadan önce hepsini konuştuk tamam diyen insan tanışma olduktan sonra değişti. Boşta ev olmasına rağmen orayı kiraya veririz dedi. En küçük kardeş olduğundan annemi babamı bırakamam onlarla yaşıycaz dedi. Adetleri böyleymiş.Tanışmaya gelmeden önce bunları sevgilinizle konuşmuş muydunuz ?
Diğer söyledikleriniz konusunda bir şey diyemem ancak eğer bu iş olsaydı uzağa gitmeyecektim kendileri de bize yakın oturuyor zaten bende buralarda bi yerde oturacaktım
Ne kadar güzel. Şöyle yapsanız, önce şu sınavlara gireceğinizi yada okul hayatınızı bitirmeniz gerektiğini falan söyleyin sevgilinize. Oyalamış olmayacaksınız, merak etmeyin, oyalamış gibi gözükmeniz için sizin 35 li yaşlarda, sevgilinizin 40 lı yaşlarda falan olması gerekiyor,hani çocuk sahibi olmak için acele edilir falan o sebepten böyle diyorum. Bu süreç içinde de birbirinizi daha iyi tanırsınız hem. Sevgilinize de direk babam istemiyor demeyin. Babam sınav, okul, iş vesaire den sonra evlenmemi uygun buluyor deyin.Şuan KPSS hazırlanıyorum düzgün bir puan alabilirsem çalışmayı hedefliyorum ayrıca eğer evlenirsem açıktan evlenmezsem örgün olarak üniversite okumayı düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?