Babanın evliliği onaylamaması?

Baban gibi ben de yalvarayım
“Ne olur etme , eyleme evlenme “
Hemen hemen aynı aileye sahibiz...
İnan yapamazsın çok zorlanırsın
Şuan herşey toz pembe geliyor sana...
lütfen yapma...
evlilik öyle çok sevdim evlenelim olayı değil tamamen bir yaşantı şekli... bir hayat tarzı seçiyorsun kendine... İnan bunu maddi şeyler için söylemiyorum sadece her şey her şey çok önemli...

ve anne baba duası almayanın iki yakası bir araya gelmezmiş o kadar doğru ki... bunu sefalet çekersin manasında söylemiyorum sarayda da yaşasan huzurun olmaz içinde...

denklik müthiş önemli şuan göremiyorsun...
ve İnan bütün fedakarlıkları hep senden bekleyecek sevdiğini söylediğin çocuk çünkü en büyük fedakarlığı başta yapıyorsun...
sakin hata yapma... kendini eksiltme... ailesiz olmaz alıştığın şartların dışında çok zor... kaliteli konforlu bir yaşamın olmaz

Ben senin yerinde olsaydım hemen hemen o çocuktan ayrılırdım... ve kendi gelişimime eğitimlere gezmeye bir enstrüman çalmaya verirdim kendimi... merak etme kalbin boş kalmaz :)) karşna biri çıkar emin ol daha mutlu edecek biri zaten kalbin artık sevmeyi öğrendi İnan bundan sonra daha güzel seversin daha güzel kararlar verirsin ve ilerde o dersin ki iyiki o hatayı yapmadım ben zaten onu sevmiyormuşum ki...

yapmaaaaaaaa.....kesinlikle ben babandan yanayım

Baba duası al. Sonra her sıkıntı da kendin evlendin kendin yaptın diyecekler. Belki de başına bı iş geldiğinde kapıyı çarpıp gideceğin bı baba evin bile olmayacak. Aklını başına topla kendi ailenden önemli hiç bişey yok

aynı kültürden olsan bile ara ara sorun yaşayabiliyorsun ki cok zıtsınız siz. baban gayet düzgün bi şekilde anlatmış. sevgi karın doyurmuyo ve yarın aynı evde ekonomık sıkıntılar baslarsa o zaman kafanı taslara vurursun

Senin yaşlarında birebir aynısını yaşadım kesinlikle babanı dinle. Ben ikna ettim tanışmaya geldiler. Sonra istekler değişiti. Dubleksti evleri beraber oturalım, kadın dediğin çalışmaz çocuğuna bakar vs. Kültür farkı varsa küçümseme kesinlikle.

Babanın sözünü dinle.

Merhaba, yorum yapmadan önce bir kaç sorum olacak size.Çalışıyor musunuz yada çalışmayı düşünüyor musunuz? Yada okuyor musunuz? Evlilik dışında kendiniz ile ilgili planlarınız nelerdir?

Belki buradan biraz olumlu görüş almak için konu açtın, belki sakın sevdiğini bırakma, babam da ikna olur, iki gönül bir olunca samanlık seyran olur gibi cevaplar alıp mutlu olmak isedin ama bu cevaplqr çok toz pembe olur. Şu anda küçüksün tam durumu anlayamıyorsun, belki yaşın daha olgun olsaydı babana hak verirdin. Ama baban sonuna kadar haklı ve asla evladının kötülüğünü istemez, aksine senin çok mutlu olmanı ister. Babanın haklılığını acı bir tecrübeyle görmek istemiyorsan babanı dinle.

Kusura bakmada siz oyle yetistiniz diye bendemi oyle yetismek zorundayim ? Ay cidden yeter ben EVET erken evlendim ve iyikide evlendim sukur karsima dunyalar iyisi bir es cikti SIzENE!!!!! Hem evlendim hem okudum!!!! Cahil cahil dolanmadim etrafta

ben 20 yasimda her yemegi yapabilen temizligimi bilen ev islerini a dan Z ye herseyi yapabilen biriydim cunku ANNEM boyle yetistirdi. Sadece okul hayatin bi gercegi degil ev isleride onemli der ve her firsatta derslerimden zaman buldugum her firsatta isleri ben ve kizkardesim yapardi.

oyle sadece ev okul okul ev gibi bi hayatim yoktu benim!!!!!!!!

Nasilki gec evlenenlere saygi varsa erken evlenenlerede olmali bu kimseyi ZERRE ilgilendirmez! Baska acidanda erken evlenmenin avantajlari var hic kusura bakmayin. Benim ailem oyle flörtmüs bilmem neymis gibi seylere zaten uzun bir süre izin verecek insanlarda degil. Herkesin ailesi farklidir!

ALLAH HeRKESE IYIKI EVLENMiSIM dedirttsin!!!!!!

Konu sahibide babasinin rizasi i alsin bunu defalarca soyledim aile rizasi önemli!!!!

Bencede cikma konudan! Ben simdi tutupta bu devlet iyi bu devlet kötu diyemicem! Evet oturdugul yerde social haklar cok cok guzel ama ben buna guvenerekten okumamamzlik yapmadim cunku devletin verdigi parayla gecinmek ZOR!

Kuzum sen iyimisin. Ben niye erken evlendinmi diyorum. Banane istersen 15inde evlen.

Cvp tarzindan cok belli nasil olgun oldugun!

Insanlarla böyle konusulmaz, sen kendimi ezdirmem diyodun anlzdim simdi. Ama seninki saygisizliga giriyo kendimi ezdirmemek ugruna buyuklere cemkirirsem kimse ezmez adabindan zaten.

Neyse hamilesin konuyu uzatmayalim.

Baban çok hakli

diyer yazinizda Cahil, Sumsuk diye kelimeler kullanan sizsiniz. Simdi hic toparlamaya calismayin.
Neyse bende uzatmicam cidden yoruldum!

diyer yazinizda Cahil, Sumsuk diye kelimeler kullanan sizsiniz. Simdi hic toparlamaya calismayin.
Neyse bende uzatmicam cidden yoruldum!
Ben sanami cahil sumsuk diyorum.
Hicbiseyi toparlama cabasinda degilim.
Senin evliligini tartismiyoruz. Bak Yukaridaki yorumlara, sana genc yasta evlenipde ayaklarinin uzerinde duran ailenin rizasi olan bi istisna olabilirsin demisim.
Seni tanimam etmem niye sana illa sumsuk cahil diyeyim.

Babanız sadece uzak bir yere taşınacağınız için değil sizin için kaygılandığından böyle diyor. Aile bir şey diyorsa vardır bir bildikleri. Henüz yaşınız genç o yaşlarda pek çok kişi romantik ve tutkulu ilişkilere kendilerini kaptırır, her şeyi toz pembe görür ama sonuç hüsran olabilir... Yaşınız genç olduğu için bence ailenizi dinlemenizde fayda var.

Maddi zorluklar aşılması imkansız değil ama hayatınızdan çalacaktır. Hele çalışmayı düşünmüyorsanız.
İnanın bana çok büyük aşklarla hatta çocukluk aşklarıyla evlenenler dahi 5-6 yıldan itibaren ilişkiyi sorgulayabiliyor. " Neden bu adam? Şuan çok başka bir konumda olabilirdim.." Bu sözlere çokça şahit olmuş biri olarak size tavsiyem çok genç yaşta bir sene bir kişiyle anlaşabileceğinize karar vermek için çok erken.

Meslek sahibi olmak sadece üniversite mezunu olmakla olmuyor yalnız. Mesela benim tanıdığım biri var kendisi terzi, 20 yaşından öncesinden beri yapıyor bu işi ve çok iyi para kazanıyor. Veya bir adam okumaz ama küçük yaşlarda marangoz ustası olur. Yani meslek edinimi =üni okumak diye bir şey yok.

Ayrıca sizin özelinizde genel olarak şunu söylemek istiyorum, erken evlenen insanlara hakikaten bir baskı var. Tercih etmezsin, uygun bulmazsın ayrı ama insanlara gelip yok size üzülüyorum yok aileniz bilinçsiz benim ailem böyle değil falan hadsizlik başka bir şey değil. O zaman başkası da çıkar der ki bunlar geç yaşta evlenmiş zar zor bir koca bulmuş erken evlenenleri kıskanıyorlar. Nasıl hoş mu?

6 aylık evliyim ve evlenmeden önce bir arkadaşım iyi düşün “iki gönül bir araya gelince samanlık seyran olur derler ama evlenince göreceksin ki Samanlık yine Samanlık.” demişti.Bu cümlenin anlamını tam olarak evlendikten sonra anladım.Eşimin işi yurtdışındaydı ama pandemi dolayısıyla vize işleri ertelendi ve bi süre Türkiye de kalmamız gerekti. Öyle hayal ettiğimiz gibi olamadı bir çok şey.Aradaki kültür farkı beni çok zorladı.Her öğün kayınvalidemlerde kaynımgille yemekler yendi ve küçük gelinsen eğer ayak işleri sana bakar.
Eşimle başbaşa yemek bile yiyemedim.Yurtdışında meslek alanımda kendimi geliştirme planı yaparken bi evin mutfağında 7/24 hizmet ederken buldum kendimi.oysa sevgiliyken hayat ne kadar tozpembeydi.
Yani demem o ki sevgilinle her şeyi enine boyuna konuş ve sana sunacağı yaşam şartları gerçekten senin istediğin şekilde mi ? Maddi durum açısından her şeyi göze alabiliyor musun? Babanın haklı olma payı nedir ? Ölç değerlendir.Nihayetinde bu işin sonu seni bulacak.

Baban olmasa da , esnaflar yüzlerce insan göre göre , yüzlerce olaya şahit ola ola insan sarrafı olmuşlardır . Denklik önemli . Babanı dinle .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…