Babanın evliliği onaylamaması?

Konu sahibi dün ne güzel dertleşmiştik, evet ayrılmam iyi oldu demiştiniz, bugün tekrar mı barıştınız?
 
Yaşınız daha çok genç. Evlenmek için acele etmeyin. Büyükler, bazı şeylerin sonunu biz yaşamadan görüyor. Hayat tecrübesi. Anne ve babaniz kadar kimse sizi sevmez ve mutluluğunuzu onlar kadar çok istemez. Eğer gözyaşlarınız pahasına bu işin olmayacağını düşünüyorlarsa kulak verin.
 
Şaka gibisin konu sahıbı .Daha hayatının başındasın .Keske senın yaşında olsaydım
 
Keşke bende ıyı bır gozlemcı olsaydım.Aşık olunca salak olanlardanım .Ah benım şapşal kalbım
 

İnanmayı tercih ederek ateşe attığınız şeyin hayatınız olduğunun farkında mısınız peki? Hayatınız üzerine kumar oynuyorsunuz.
Değişeceğim dedikten sonra kaç dakika geçti ki hemen ikna olup babanızla konuştunuz?
Rica ediyorum aklınızı başınıza toplayın. Böyle ilişki olmaz. İnsanlar da öyle değiştim demekle değişmezler.

Adamın doğru düzgün bir eğitimi yok, evlenmek için yeterli geliri yok.
Karakteri düzgün, iyi bir insan desek, o da yok.
Sizin yaşınız genç, sizin de eğitiminiz, mesleğiniz, geliriniz yok.
Bir hayatı mahvetmek için gereken bütün malzemeler var maşallah.
 
Siz 22 yaşında, hayatın daha çok başında bir genç olarak nasıl bir hayat planladiniz? Bu hayattan beklentileriniz ve bu hayata sunacaklariniz neler? Okumak? Meslek sahibi olmak? Kendi ayaklarinin uzerinde durmak? Hayati tanimak? Uretmek? Yasitlarinla zaman geçirmek? Tatil yapmak? Dunyayi görmek farkli kulturleri tanimak?
Bunların hiçbirini dusundunuz mu? Bu hayattaki tek gayeniz evlenmek olamaz degil mi? Olmamali..cunku o her yaşta olur.ama digerleri?
 
Ailem yine arkamda olur bence ama onları üzdüğüm için çok buruk olurum eğer ayrılırsak
Ben şahsen bizzat kendim cok ikna oldum. Hatta bir daha okudum konuyu bu sefer fevkaladenin de fevkinde ikna oldum. Siz birbiriniz icin yaratılmışsınız âdeta... Kimseyi dinleme evlen. Çünkü evlilikte öyle sezon finali falan olmayacak.
 
Senin değil onun ikna etmesi gerekiyor.
 
Bence burda yazılan yorumlara ciddi anlamda kulak vermelisiniz , şahsen ben bu yaşların hayatın en enn başı olduğunu ve daha evlenmeden yapılması gereken milyon şey bulunduğunu düşünüyorum. Ayrıca sadece 1 sene tanıdığınız biriyle evlenmeyi düşünmek neden ?
 
Yazılanlara gerçekten kulak vermeye ve kendim için en iyisini yapmaya çalışıyorum çaba göstermiyor gib görünsem de uğraşıyorum duygusal olarak güçsüz biriyim o yüzden ilişkimde takılıp kalıyorum
 
Hayır güçsüz oldugunuz icin degil, duygularınızın yoğunluğu mantığınızdan fazla oldugu icin böylesiniz
Olaya duygusal değil baskasinin iliskisiymis gibi disaridan bakmaya çalışın
 
Ailesi konusunda içim rahat çünkü dediğim gibi ondan önce de ailesini tanıyodum rahat insanlar kendi aralarında bile sürekli gelip giden birbirine bağlı olan kişiler değiller herkes kendi halinde
İnanma, evlenince hepsi tepene üşüşecek. Ev veriyorlar, onun borcunu hizmetin ile bi ömür ödeyeceksin, ee boşa mı veriyorlar? Kayın aileye hizmet babana bi bardak su vermeye benzemez güzel kardeşim.
 
Anne değilim, çocuğum yok. Ama kendi ailemde gördüklerimden yola çıkarak şunu soyleyebilirim ki bir çocuğun 22 yaşında evlenmek gibi bir seçeneği yoktur. Söz konusu bile edilemez. Önce kendine ve topluma faydalı olmak için yerine getirmesi gereken görevleri vardır. Yaşaması gereken bir gençliği vardır. Evlilikte ondan sonraki süreçte kendi sosyal çevresinden, eğitimine ve sosyo kültürel yapısına uygun biriyle olur. Benim çocuğum olsaydı ve 22 yaşında evlenmek istediğini söyleseydi cevabım net hayır olurdu. İsterse mukemmel biriyle evlenmek istesin.
 
Ben konu sahibisini sey etmistim ama cvbiniz yinede yanlis olmus

19 yasinda avrupanin ortasinda liseyi yeni bitirmis biriydim cahil derken siz okul konusundami anliyosunuz.

19 yasinda insan ev islerinden evlilikden bi haber oluyo neyi savunuyosunuz anlamiyorum.

Heralde 29 yasindaki kadinin bilgileriyle hayata karsi durusuyla ayni olamaz demi

Kucuk biriyle evliligide kadinin yasinin kucuklugunden bahsettiim esinden kucuk olmasini kastetmedim bile

Yani yazilanlari anlayisiniz bile ne kadar olgun anliyosunuz belli ediyo zaten

De, hadi siz cok gozu acik, okulunu bitirmis, felegin cemberinden gecmisiniz diyelim. Yani siz istisna oluyosunuz.
Her 19 20 yasinda olan Boyle mi oluyo, o benim sansizligim degil. 19 Yasimin verdigi masumluk cahillik

Sizin sartlariniz evlilige elvermistir, ailenizin rizasii olmustur. Ama konu sahibin babasi, yaprak dokumundeki Ali Riza bey gibi hungur hungur aglayarak yalvarmis,aile rizasi yok.
 
daha 22 yaşındasın üstelik daha 1 senedir birliktesiniz biraz daha birbirinize zaman verin biraz daha sevgililik dönemi yaşayın iyice tanıyın birbirinizi şuan çok ama çok erken bence.
 
Dedigim gibi diyer konularini bilmiyorum zaten kendisi kendisinden ve karsisindan emin degilse evlenmesin.! Bukadar NET
Yukarida biyerde okudum, yurtdisinda yasiyomusun.
Sunu unutma yurt disinda hayat Turkiyeden farkli, heleki avrupadaysan.
Bak ben cok kotu bi aileye dustum 19umda evlendim 20de bosandim.
Sosyal guvencen var, sana asagilayici gozlerle bakan insan sayisi oralara bakarak daha dahada az...
Yani yasam sartlarin bi tik bu konu sahibisinden onde.
Hic bi isin gucun olmasan okulu bitirmemis olsanda gider devlete siginirsin.

Yani afedersinde, Turkiyede hangi devlete siginacaksin. Hadi gitsin bi ev tutsun devlete odeyin kirami her ayda elime Para ver desin skyosa.
Turkiye kendi halkina sahip cikacana suriyelileri doyuruyo... Neyse konudan ciktim birazcik
 
Güçsüz değil sadece bir süredir alıştığınız bir olayı sonlandirdiniz (1 önceki konunuza ithafen yazıyorum) ve ister istemez üzgünsünüz, çook normal.Bir de üstüne sevgiliniz tekrar arayıp kafanızı karıştırdı. Tavsiyem üzüntünüzü yaşayın ,biraz kendinizi dinleyin ve lütfen acele bir karar vermeyin
Ayrıca umarım yazdığım mesaj sizi üzmemiştir ,sadece kendi yaşıma yakın bir hemcinsimin yanlış karar alıp istemediği bir hayatı yaşamasından duyduğum endişeyi belirtmek istedim. Sevgiyle kalın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…