Babanın evliliği onaylamaması?

Geçen sene bu zamanlara kadar sevgilinizin durumundaydım. Benim (eski) sevgilimin anneside beni istemiyordu. Ve ben 1,5 yılımı o kadının ikna olmasını bekleyerek geçirdim. En güzel yaşlarım sürekli saçma sapan sebeplerle (bir tartışmamızda oğlunun mesajlarını okuyup anlamadan dinlemeden bu kız seni üzüyor vs. kafasına girip analık hakkından süt hakkına evlatlıktan reddetmeye kadar işi getirip olay çıkartmıştı) annesinin gölgesini üzerimde hissederek gizli saklı geçti.Şimdiki aklım olsa beni kendi kafasındaki salak saçma şeyler yüzünden istemeyen bir kadın ve ortada bir namussuzluğum,ahlaksızlığım,terbiyesizliğim olmadığı halde “Bu benim sevdiğim kız ben belli bir yaşa gelmiş adamım” diye arkamda durmayan sevgisine sahip çıkmayan oğlu için 1 dk bile uğraşmazdım. Umarım bu çocukta böyle yapar. Sakın gizli saklı nikah işine falan da girmeyin. Evlenseniz bile mutlu olamazsınız çünkü çocuk şimdiden “istenmeyen damat” kategorisinde.

Çok benzer bir durumu eş ailem yaşamış. Görümcem babasının onaylamadığı insana kaçmış. Sonrasında evlat deyip affetmiş baba ve hatta damadına iş kurmuş kendi zanaatkar olduğu için öğretmeye çalışmış işi ama damat bey işe erken gitmekten rahatsız olmuş ben patron değil miyim öğlen giderim kavgasıyla dükkanı kapatmış
Sürekli şiddet gören görümcem defalarca baba evine gelip geri gitmiş ve şu an 2 çocukla baba evinde yaşıyor. Çok üzülüyorum aile içinde kimsenin ona sevgisi kalmamış herhangi birine evlerini açmış gibiler. Bazen kızıyorum anne babasına ama evlat da ailesine bu kadar eziyet etmemeli.
Yani sevgili konu sahibi bu tarz durumlar gerçekten çok sık yaşanıyor. Babanı dinle duygusal değil mantıklı yaklaş duruma.

Baban mantıklı düşünüyor gibi geldi yani katı bi insan değil sadece seni düşündüğü için karşı bu duruma biraz ugraşsan ikna olur evet ama bunu içine sine sine degil sen çok isteyip vazgeçmiyorsun seni üzmek istemiyor diye yapar ama aile konusunda haklı şimdi iyi dururlar içine girince çıkar herşey

Neden herkes yasiniz kucuge takilmis? Bende 20 yasimda evlendim 6 yildir evliyim sukur huzurlu bi yuvam var. Marifet gec evlenmektemi anlamadim? Meslegi varsa arkadasimizin ben olumsuzlul gormuyorum insallah olumlu bakar babaniz
Evet marifet gec ve akli basinda olarak evlenmek.

Ayrica herkes yaşının küçüklüğüne takılmamış.

Bu erken evlenenlerin de gelip " ben de 20 yaşında evlendim oh oh çok iyi ettim cok da mutluyum " demesine o kadar öfkeleniyorum ki.

22 yaşında bir çocuğa bu mu söylenmeli. Sizin kızınız 22 yaşında evlenmeye kalkarsa bunu mu söyleyelim.

Konudaki kızın sevgilisi ağır psikopat. Evlenirse dayak yiyecek, eve kapatılacak, bütün iş kapılarına engel koyulacak. Ve kendisi henüz çocuk olduğu icin bunları anlamiyor

Biz hepimiz onu intiharın eşiğinden almaya çalışıyoruz .

Siz konuyu yeterince anlamadan "bın ıvlındım çık mıtlıyım" diyorsunuz.

Yazdığınız yorumun neye sebebiyet vereceğinden haberiniz bile yok.

Hani deseniz ki " ben de küçük evlendim ama sanlıydım eşim iyi bir adamdı. Babamin da rızası vardı" deseniz. Tamam hadi ona da amenna edeceğiz de...

Bir kız üniversite okumadan, en az 27 yaşında olmadan ve anne babası arkasında olmadan evlenmemeli. Net.

Bunun üzerine lütfen kimse alinti yapıp mutluluğundan bahsetmesin.

Ben meslek konusunda veya diğer konularda aileme hak veriyorum ama çocuğun ailesini hiç tanımıyoruz evet kötü çıkabilir ama bizim kendi hemşerimizle de evlensek kötü çıkabilir

Ya 20 yaş sendromu falan mı var. Kaç tane konu okudum 20 nin başın da evlenme planı yapan, hamile olan. Yapmayın kuzum yapmayın. Çok erken. Babanı dinle. Hani evde bazen o yaşlar da asileşiriz ya ben büyüdüm, kendi kararımı veririm diye. İşte o asileşmelerimizi anne, babalarımız sineye çeker, tolerans gösterir. Ama elin adamı yapmaz. baba evin de olduğu gibi olmaz. Bir de alıntıyı okuyunca adamın huyu berbat. Dinlen dinlen kaç. Sana sarılan babanı üzme

Ben de çok doğru yaptığımı düşünmüyorum ama işin içinden de sıyrılıp çıkamıyorum.
Siz gerçekten iyi bir kadınsınız burada emek verip yazıyorsunuz uğraşıyorsunjz teşekkür ederim
Yazdıklarınızı kendi hayatında da uygulayan güçlü bir kadın olduğunuza inanıyorum
Umarım bir gün gerçekten ayakları üzerinde duran mantıklı güçlü kendinden emin bir kadın olabilirim

Blraz bekleyin babanız yumuşar belki.

Ben meslek konusunda veya diğer konularda aileme hak veriyorum ama çocuğun ailesini hiç tanımıyoruz evet kötü çıkabilir ama bizim kendi hemşerimizle de evlensek kötü çıkabilir
Ailesini boşver yav çocuk kötü çocuk. Beş para etmez hasta ruhlu bişey. Buna mı layık görüyorsun kendini?

Neden herkes yasiniz kucuge takilmis? Bende 20 yasimda evlendim 6 yildir evliyim sukur huzurlu bi yuvam var. Marifet gec evlenmektemi anlamadim? Meslegi varsa arkadasimizin ben olumsuzlul gormuyorum insallah olumlu bakar babaniz
Bu yazılanlarda mantıklı düşünebiliyor gibi mi duruyor ordan bakınca?

Bir lafıyla kalktın babanla konuştun yani. O kadar toysun ki çocuk dediklerinin arkasında duracak mı diye bile beklemedin.
Sen yat kalk babana dua et bence yoksa bu kafayla çok çekersin bu hayatta.

Bu adamla evlenirsen güçlü filan olamazsın.

Pişman olacaksın. O kadar pişman olacaksın ki.

Gereksiz yere kişiselleştirmissiniz ayni şey mi? Arkasinda durulacak ilişki var durulmamasi gereken ilişki var.

Eşimin ailesi de beni istemiyordu. Annesi kendi memleketlerinden olan, eltim gibi bir kadin istiyordu mesela. Ayni şey degil ki.

Bu ülkede kızıyla kızının erkek arkadaşını konuşabilen baba bulmak zaten zorken, böyle babaları üzmeyin, kalplerini ağrıtmayın, zora sokmayın demeye geldim. Daha yolun çok başındasın ve malesef hayatta ayaklarının üzerinde durabileceğinin sinyallerini vermediğin için bu kadar insan sana yapma etme diyor. Hayata dair ne gördün de tam anlamıyla tanımadığın bir adamın peşinden koştura koştura gitmeye niyetleniyorsun? Ailene güven, bu ilişkiyi de arkanda bırak, hayat daha ne kapılar açacaktır sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…