Bak bu konuda hem fikiriz ben de olsam bakmam ki benim babam alıp baktırmadı anneme ki benim zaten engelli kardeşim var en başta ben karşı çıkardım. Normalleştırmedim eski kadınlar o kadar yaşlı yaşı büyük diye içine atıp saygılı olayım kafasındaydılar şimdi ki gibi değil tabi ki normal değil ben orda hani bu kadar ezılmelerıne eziyet çekmelerıne rağmen çoğu kadın böyle insanlara bakıyor bu bile güç gerektirmez mi o psikolojiyle çoğu kişi yapamaz bu yüzden öyle dedim yoksa aynı şeyleri düşünüyoruzDiger konuda polemige devam etmek isteseydim, diger konuda ederdim.
Annelerimizin jenerasyonu için "elleri öpülesi, ne kadar fedakar kadinlardi" diyorsun. Bende yaptiklarin fedakarlik olmadigini savunuyorum. Yaptiklari beni kizdiriyor, üzüyor. Bir jenerasyon kadin bosa gitti. Bunun sonuçlarini sadece o kadinlari degil, çoçuklarida yasadi. Bu tür "fedakarlik" yapan kadinlar halen var.
Ben diyorum ki bu "fedakarliklar" normallestirilmesin. Yapilan yanlisti. Millette psikoloji kalmadi. Yani yazdigim yorum kisisel olarak algilayabilirsin fakat degil. Türkiyedeki kadinlarin kaç jenerasyon bu sekilde çekmeleri beni üzüyor.
Diger konuda polemige devam etmek isteseydim, diger konuda ederdim.
Annelerimizin jenerasyonu için "elleri öpülesi, ne kadar fedakar kadinlardi" diyorsun. Bende yaptiklarin fedakarlik olmadigini savunuyorum. Yaptiklari beni kizdiriyor, üzüyor. Bir jenerasyon kadin bosa gitti. Bunun sonuçlarini sadece o kadinlari degil, çoçuklarida yasadi. Bu tür "fedakarlik" yapan kadinlar halen var.
Ben diyorum ki bu "fedakarliklar" normallestirilmesin. Yapilan yanlisti. Millette psikoloji kalmadi. Yani yazdigim yorum kisisel olarak algilayabilirsin fakat degil. Türkiyedeki kadinlarin kaç jenerasyon bu sekilde çekmeleri beni üzüyor.
[/QUOTE
Bencede fedakarlik degildi kucuk bi koyde yada ilcede yasiyorlardi bir cogu kendi annelerinden genellikle bir destek gelmezdi tam tersi sık disini yaptigiyla kalsin sen sus falan denirdi kadinlarin gidicek yeri yoktu aile bosanma diye israr ederdi kesinlikle burada cogu anneanne dede oyle demistir ki benim teyzem bosanmak istedi cocugun var emekli olmus kocan aldatildiysan ne oldu taviz verme evini birakma otur ye parasini dendi kadinlarimizin yaptigi mecburiyetti malesef bende açtim babannem abimi annemden kopartip almis sadece emzirmek icin kucagina veriyorlarmis dusunun abim babanne sahsini annemden cok sever hala dede babanne ayri para verir gizli gizli beslerlerdi babam ne yapti hicbirsey mecburiyet simdi iyiler ama annem behcet hastasi geri donusu yok behsec te sinir stress dedigim gibi ben cocugum daha açtim babannem abime sucuk kizartmis yagli ekmegi verdi yedi bitirdi bende acim dedigim halde aa sucuk bitmis dedi ve ben o aclikla kalan ekmegi sucuk tadi vermis yagla yedim cocuksun ve acsin keske yemeseymisim yedim diye ayri bi travma gecirmisim hala unutamam daha nice ornekleri arkadaslarim geldi oyun oynadik duye kavga kiyametler koptu neler neler
Bak bu konuda hem fikiriz ben de olsam bakmam ki benim babam alıp baktırmadı anneme ki benim zaten engelli kardeşim var en başta ben karşı çıkardım. Normalleştırmedim eski kadınlar o kadar yaşlı yaşı büyük diye içine atıp saygılı olayım kafasındaydılar şimdi ki gibi değil tabi ki normal değil ben orda hani bu kadar ezılmelerıne eziyet çekmelerıne rağmen çoğu kadın böyle insanlara bakıyor bu bile güç gerektirmez mi o psikolojiyle çoğu kişi yapamaz bu yüzden öyle dedim yoksa aynı şeyleri düşünüyoruz
Ki ben toplumun yozlaştığını düşünüyorum evet bizim değerlerimiz var büyüklere saygı sevgi vs ama bazı konularda islamiyette var diye kadına her türlü psikolojik baskı her şeyde hizmetçi muamelesi yapılmasına karşıyım çünkü dinimizde böyle bir şey bile yok insanlar işlerine ne geldiyse arap kültürünü benimsemişler ve san ki bizim dinimizde bunlar var sanıyorlar en üzücüsü. Bizim kültürümüzde kadın değerlidir üstün tutulur kendi kültürümüzü bırakıp başkalarının kültürünü benimsemez çok acıDiger konuda polemige devam etmek isteseydim, diger konuda ederdim.
İyi de babanne size, annenize böyle davranırken baba neredeydi? Eli ot mu topluyordu?
Bir arada yaşarken babanız kazancını o eve getirmiyor muydu? Asıl eşine, evlatlarına arka çıkmayan, kanatları altına alamayan adama uyuz olurum ben.
İşte herkesin ailesi mükemmel olmuyor benim babam kaç kardeşlerdi ama en küçüğü diye her haltı ona yaptırdılar onların durumu iyiydi babam memurdu zar zor geçinirdik birikimimizi yinede yaşlılar halamlara yakın evlerını yaptırdı biz de yapma etme ortak yap barı onlarda evladı dedık ama yapmadılar biz verdık onlar yapmıyor ben de mi yapmıyım dedi neyse dedık ılerde öldüğünde vicdan azabı çekmesin keşke demesin diye. Ki yaşlı bakım paralarını alıyorlardı bakmıyorlardı araba aldılar hastanelık oldu ta istanbul dan babamı aradılar doğu ya gitti hastaneye götürmek içinGüç degil. Bir tür stockholm sendromu ve daha çok toplumsal baski. "El ne der" çok önemli bir motivasyon ne yazikki birçok kadin için. Sindirilmisliktir. Baze kadinlar sadece çekmeyi biliyorlar. Hayatlari bundan ibaret. Herkes tarafindan ezilersin, ezilmeyi normal karsilarsin
Bazen lafı açılıyor eskilerin ama kendindrn öyle bir bahsediyor ki sanki melek. O yüzden öyle ettin böyle ettin diye birşey söylrmiyoruz. Kabul etmeyecrk daha beter sinirlerimiz bozulacak. Zaten yaşlılarda bi algı var ne olursa olsun "gelin beni bakmak zorunda"Karşınıza alıp konuşun annende sende içinize ata ata hasta olursunuz, bilsin yaptığı kötülükleri ve sizi nasıl mutsuz ettiğini, birazda onun kalbi acısın, hala hangi yüzle duracaksa o saatten sonra yüzü yerden kalkmadan durur artık , hem kalpsiz hem utanmaz çıkmış gelmiş eziyet ettiği insanların eline düşürmüş aslında rabbim onu haberi yok dünya imtihan dünyası
Kimse istemiyor ki. Hepsi bir bahane buluyor. Hatta bir tanesi bursada oturuyor deprem olur seni çıkartamayız gelme bile demişti . bahane çok onlarda :)Benim babannemde anneme çok çektirmiş korkunç bir insandı ve maalesef yıllarca annem yinede ona bakmak zorunda kaldı..bir kızı vardi çok sevdiği ayda yılda bir ona giderdi ama çoğu zaman bizdeydi
O bakıma muhtaç haldeyken bile çenesi durmaz her türlü sebepten kavga çıkartabilirdi.
Ne atabildik ne satabildik. Allah yanına aldı da kurtulduk.
Sizde en azından diğer gelinlerle dönüşümlü olarak bakin. Yoksa dayanılması çok zor.
Annemler köydeydi. Babam da çalışmak için merkezde kalıyordu arada bir gidiyordu köyeBabaanne anneye eziyet ederken babanız nerdeydi peki,hiç mi müdahale etmedi annesine.
Annemler köydeydi. Babam da çalışmak için merkezde kalıyordu arada bir gidiyordu köye
Yüzünüzü yırtıp babaannenize aynen şöyle deyin.o cok sevdigin üstüne titredgn torunların ve gelinlerin senle ilgilensin de.rüzgar eken fırtına biçer de.bunu annen diyemez sen de.artı annenize helal olsunn yinede bakıyo eve alıyoBabannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.
bundan birkaç sene öncesine kadar babannem hayatımızda yoktu. zamanında annemi gelin olarak istememişti. babamda onun sözünü dinlemeyip evlenince onu da evlatlıktan silmişti.
şimdi kendisi epey yaşlandı. eli ayağı tutmuyor eskisi gibi. bakıma muhtaç. bal kaymak olduğu gelinleri artık yüzüne bakmıyor ve kendisi artık bizimle. arada büyük gelinine gidiyor ama orada da büyük gelin istemediği için duramayıp geri geliyor. küçük gelini hiç birşekilde yanına almıyor tabi aramak sormakta yok.
kin duyma sebebim aslında tam olarak bunlar değil.
Eskiden koylerde eltiler kaynana vs. hep bir arada yaşardı. bizde o dönemin bi kısmında oyle yaşamak zorunda kaldık. ve o zamanlar şuan bize melek gibi davranan bannemin tam bir şeytan olması ve aç bırakmaya kadar giden gaddarlıkları. diğer torunlarına sütünden etine yedirmesi bize ise kalan kırpıntıları vermesi. o torunları evde olmadığında yemek pişirmek yasaktı. annemde hiç sesini çıkaramazdı. ona da ayrıca kızgınım.
annem doğum yaptığının ertesi günü tarla bahçeye götürüp çalıştırması, bu sebeple dikişlerinin patlması, lohusa kadını aç bırakması tabi anneme bunları yaparken diğer gelinlerinin üzerine titrerdi.
daha burada sayamadığım birsürü şey var. genel hatlarıyla böyle. onu sevemiyorum. aynı odada durmak bile istemiyorum. sanki omuzlarımdan aşağıya birşey bastıyor eziliyorum gibi hissediyorum. annemde aynı şekilde . yanında durmak istemiyor. sürekli iş çıkartıp gidiyor yanından.
böyle nasıl geçecek hayat bilmiyorum. üstelik yaptığı hiçbirşeyi kabul etmiyor. sanki hiç sorun yokmuş gibi bize nazlanıyor. sürekli ilgi bekliyor. daha beter sinir oluyorum. ve de hala diğer gelinlerine toz kondurmuyor. kendi gitmek istemiyormuş onlara . yoksa onlar bakarlarmış. torunları onla yatmak için kavga ediyormuş vs. arayıp sormuyorlar bile. hala kabullenemiyor.
ben olsam; onun hakettiği gibi değil, bana yakışan şekilde davranırım. zor olan ama olması gereken bu...Babannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.
bundan birkaç sene öncesine kadar babannem hayatımızda yoktu. zamanında annemi gelin olarak istememişti. babamda onun sözünü dinlemeyip evlenince onu da evlatlıktan silmişti.
şimdi kendisi epey yaşlandı. eli ayağı tutmuyor eskisi gibi. bakıma muhtaç. bal kaymak olduğu gelinleri artık yüzüne bakmıyor ve kendisi artık bizimle. arada büyük gelinine gidiyor ama orada da büyük gelin istemediği için duramayıp geri geliyor. küçük gelini hiç birşekilde yanına almıyor tabi aramak sormakta yok.
kin duyma sebebim aslında tam olarak bunlar değil.
Eskiden koylerde eltiler kaynana vs. hep bir arada yaşardı. bizde o dönemin bi kısmında oyle yaşamak zorunda kaldık. ve o zamanlar şuan bize melek gibi davranan bannemin tam bir şeytan olması ve aç bırakmaya kadar giden gaddarlıkları. diğer torunlarına sütünden etine yedirmesi bize ise kalan kırpıntıları vermesi. o torunları evde olmadığında yemek pişirmek yasaktı. annemde hiç sesini çıkaramazdı. ona da ayrıca kızgınım.
annem doğum yaptığının ertesi günü tarla bahçeye götürüp çalıştırması, bu sebeple dikişlerinin patlması, lohusa kadını aç bırakması tabi anneme bunları yaparken diğer gelinlerinin üzerine titrerdi.
daha burada sayamadığım birsürü şey var. genel hatlarıyla böyle. onu sevemiyorum. aynı odada durmak bile istemiyorum. sanki omuzlarımdan aşağıya birşey bastıyor eziliyorum gibi hissediyorum. annemde aynı şekilde . yanında durmak istemiyor. sürekli iş çıkartıp gidiyor yanından.
böyle nasıl geçecek hayat bilmiyorum. üstelik yaptığı hiçbirşeyi kabul etmiyor. sanki hiç sorun yokmuş gibi bize nazlanıyor. sürekli ilgi bekliyor. daha beter sinir oluyorum. ve de hala diğer gelinlerine toz kondurmuyor. kendi gitmek istemiyormuş onlara . yoksa onlar bakarlarmış. torunları onla yatmak için kavga ediyormuş vs. arayıp sormuyorlar bile. hala kabullenemiyor.
Kime göre,neye göre olması gereken bu??ben olsam; onun hakettiği gibi değil, bana yakışan şekilde davranırım. zor olan ama olması gereken bu...
ve ayrıca o olmazsa bende olmazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?