Babannemi sevemiyorum

Sevilecek bir yani yokmuş zaten. Sevgi göstermek zorunda değilsin. Konuşma bile. Allah rızası için bakiyorsunuz yeter de artar.
 
konu sahibi çok çok haklısınız.

bu kadar olmasa da bizde baba tarafımızın bu tür şeylerini gördük.

çok zor sizin için ama bütün kötülüklerini bir kenara bırakıp sadece ihtiyaçlarını karşılayın, muhatap olmak zorunda değilsiniz babanız ne kadar konuşmak isterse konuşsun.

kötüye kötülükle karşılık vermek maalesef ki bizi de kötü yapıyor, Allah a havale edin..
 
Aynen öyle katılıyorum.. Babam çoğu zaman annesiyle kavga eder düşünceleri falan uymadığı yanlış yaptığını düşündüğü için ama annem tam tersidir.. Çoğu zaman ben bile dayanamam kendini neden ezdiriyorsun derim olsun o şimdi yaşlı bakıma muhtaç ben yapmasam kim yapacak der.. İnşaALLAH annem gibi birisi olurum diye dua ediyorum valla ama ben bulamam öyle iyi niyet kendi sonumu ölmezsem huzurevi olarak görüyorum burda yazılanları okuyunca 😁 😂😂
Evet anneler herşeye katlanıyorlar susuyorlar içlerine atıyorlar ama sonuç olarak kendilerini hasta ediyorlar. Ben annem gibi olmayı asla istemem.
 
Ne güzel söylemişler. Cidden çok zor ona benzememek. Sabır istiyor.
Dinç değil kendini zor idare ediyor. Elimizden geldiği kadar iyi bakıyoruz.
evet ben çok içime işleyen konulardan bu sözü kendime hatırlatarak sabır çekmişimdir. dediğim gibi geçmişi düşünüp kendini doldurmanın sana bi faydası yok. yaşlı, zavallı bir kadın olarak düşünün. allah yardımcınız olsun.
 
Eski kadınların cidden eli ayağı öpülesi insanlar ki annelerimiz ezik görülür aksine bence nasıl yetiştirildiklerinin kanıtı çünkü yaşı büyük diyip saygısızlık yapmamışlar cidden eski gelinler ne zorluklar çekmiş ne fedakarlıklar yapmışlar

Ona fedakarlik degil, baska birsey diyorlar. O denli toplum baskisi olmasaydi zaten o "fedakarliklari"da yapmazlardi. Kadinlara köle muamelesi edildi ve halen "yok o yasli, iyi davranalim" demeleri takdire sayan oluyormus. :işsiz:

Bana köle muamlesi eden kisi umrumda degildir yasli olmasi. Sirf daha uzun yasadi diye, yaptiklari hafifletmiyor. Zaten hep bu yumusak tavirda olduklari için asla deger görmediler o kadinlar. Hepsinin fiziksel ve psikolojik sorunlari var. Ve halen kendinden ödün veriyorlar.
 
Neden bu kadar kara kalpliymiş bu kadın. Çocukluğun travmalarla geçmiş unutman kabullenmen bişey yokmuş gibi davranman zor ona karşı.
Annen onca yaşanmışlığına ona bakıyor. Sokağa mı atalım diyor. Bişey diyemem oda annenin iyi niyetinden , belki herkesin bir şansı daha olduğuna inanıyordur kalplerini renklendirmek için.
Allah sana sabır versin bende o var iken rahatsız olurdum o evde. Ama annen baban kabullenmiş yapabileceğin tek şey onu yok satmak evde. Bişey sordu mu işim var de kaç muhattap olma.
 
Babannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.

bundan birkaç sene öncesine kadar babannem hayatımızda yoktu. zamanında annemi gelin olarak istememişti. babamda onun sözünü dinlemeyip evlenince onu da evlatlıktan silmişti.

şimdi kendisi epey yaşlandı. eli ayağı tutmuyor eskisi gibi. bakıma muhtaç. bal kaymak olduğu gelinleri artık yüzüne bakmıyor ve kendisi artık bizimle. arada büyük gelinine gidiyor ama orada da büyük gelin istemediği için duramayıp geri geliyor. küçük gelini hiç birşekilde yanına almıyor tabi aramak sormakta yok.
kin duyma sebebim aslında tam olarak bunlar değil.

Eskiden koylerde eltiler kaynana vs. hep bir arada yaşardı. bizde o dönemin bi kısmında oyle yaşamak zorunda kaldık. ve o zamanlar şuan bize melek gibi davranan bannemin tam bir şeytan olması ve aç bırakmaya kadar giden gaddarlıkları. diğer torunlarına sütünden etine yedirmesi bize ise kalan kırpıntıları vermesi. o torunları evde olmadığında yemek pişirmek yasaktı. annemde hiç sesini çıkaramazdı. ona da ayrıca kızgınım.

annem doğum yaptığının ertesi günü tarla bahçeye götürüp çalıştırması, bu sebeple dikişlerinin patlması, lohusa kadını aç bırakması tabi anneme bunları yaparken diğer gelinlerinin üzerine titrerdi.

daha burada sayamadığım birsürü şey var. genel hatlarıyla böyle. onu sevemiyorum. aynı odada durmak bile istemiyorum. sanki omuzlarımdan aşağıya birşey bastıyor eziliyorum gibi hissediyorum. annemde aynı şekilde . yanında durmak istemiyor. sürekli iş çıkartıp gidiyor yanından.

böyle nasıl geçecek hayat bilmiyorum. üstelik yaptığı hiçbirşeyi kabul etmiyor. sanki hiç sorun yokmuş gibi bize nazlanıyor. sürekli ilgi bekliyor. daha beter sinir oluyorum. ve de hala diğer gelinlerine toz kondurmuyor. kendi gitmek istemiyormuş onlara . yoksa onlar bakarlarmış. torunları onla yatmak için kavga ediyormuş vs. arayıp sormuyorlar bile. hala kabullenemiyor.
Vallahi şekerim benim ablamın kaynanası da çok çektirdi hiç istemedi... yuvalarını yıkmaya çalıştı 40 türlü dalavereyle ..ama şimdi kadın bunamaya başladı... ablam yine de iyi niyetli bakıyor vallahi oturup tırnaklarını kesiyor. kıyafetlerini giydiriyor, ben olsam yapamayabilirim.
 
benzer şeyleri annemde yaşamış, henüz ele ayağa düşmedi zaten düşmesinde kendi evinde gebersin gitsin, seni çok iyi anlıyorum insan yüzüne bakmak şu yana dursun babanne demeye bile dili varmıyor.. Allah sabır versin sana canım, ama bir çok arkadaşında dediği gibi ilgilenmek zorunda değilsin evinizde kalması yeterde artar bile, annen cennetlikmiş gerçekten ben olsam yüzüne bakmazdım.
 
Yaptıklarını kabul etmiyor ki pişman olsun. Bize emeği çokmuş. Küçükken ameliyat olmuştum beni 13 gün bakmış onu söyleyip duruyor

Bakmakta ne oluyor? Önüne bir kap çorba koydumu diye? Bu mu bakmak, babaannelik oluyor? Tabiki kabul etmez. Eminim hep o magdurdur. Dogrulari anlattiginda aglamaya baslar, ogluna kendini acindirir "bak oglum bana neler diyorlar" der.

Güya eli ayaga tutmaz fakat dili halen masallah süperdir, fenaliklara devam. Annenin yerinde olsam asla evime almazdim ve yasli yurduna yollardim.
 
Kötülere bazende hiç bir kötü olay başlarına gelmiyor annen ona gül gibi bakıyormuş onca kötülüğüne rağmen!
Şimdi birileri gelip sevaptan bahsedecek!
Diğer gelinlerde sevaptan nasip alsın bir kişinin üstüne yıkılmaz yaşlı bakımı
Anneni ikna et, diğer gelinlerde baksın varsa görümcede baksın
 
Evet anneler herşeye katlanıyorlar susuyorlar içlerine atıyorlar ama sonuç olarak kendilerini hasta ediyorlar. Ben annem gibi olmayı asla istemem.
Ben isterim çünkü herkes annemi şimdi el üstünde tutuyor ve onun gibi kimsenin yapamayacağını söylüyor.. Bende hep Allaha havale etmişimdir benim canımı yakanları kimseye kötülüğüm dokunsun istememişimdir.. Ben öldüğümde hakkı ondan alaym benden hak almasın.. Düşünce farklılıklarımız var canım yapıcak birşey yok ben böyle düşünüyorum 😀😀
 
Anlattiklarinizin aynisi benim babannem 4 gelini var 3 u evine sokmuyor anneme yapmadigi kalmamis annem beni doguracagi gun ben ekmek pisiremem sancim dediginde babanne olan kisi benim kizim hamuru yogursun pisirsin ye ye ve agir birkac bisey soylemis babamda anneci ne olursa olsun annesi hep haklidir annem biz kucukken annesi gile gidicekti dayanamayip biz kucuktuk abimle anneme agladik yalvardik gitme diye keske demeseydim annem hasta oldu tedavisi yok babannem annenlere git butun erkek kardeslerin seni siksin diyen bi serefsiz simdi kizinda kaliyor bir tas corba icemiyor annem arada da olsa bir tas corba yapar bende yuzunu degil telefonda sesini duymaya gelemiyorum hem yalanci hem iki yuzlu butun aileyi birbirine katti kimse kimseyle konusmuyor ne diyim bu dunyanin oteki tarafida var annem ekmek yapmis wc ye giderken tuvaleti gelmis sanmis egilmis ve beni dogurmus dusmeden hemen yakalamis bi kavga esnasinda hala sahsi ben senin a*ındaki kani temizledim gibi agir hakaretler ediyor ikiside ayni bok ikiside surunuyor
 
Karşınıza alıp konuşun annende sende içinize ata ata hasta olursunuz, bilsin yaptığı kötülükleri ve sizi nasıl mutsuz ettiğini, birazda onun kalbi acısın, hala hangi yüzle duracaksa o saatten sonra yüzü yerden kalkmadan durur artık , hem kalpsiz hem utanmaz çıkmış gelmiş eziyet ettiği insanların eline düşürmüş aslında rabbim onu haberi yok dünya imtihan dünyası
 
Bilemedim ne diyeceğimi. Böyle bir durumda olsam ben de nefret ederdim ama kapıya atar mıydım emin değilim. Atmazdım sanırım. Kötü insanların yaptıklarının karşılığını görmelerini elbette çok isterim. Ancak onu yapacak kudrete sahip değilim. Ben bakardım istemeyerek de olsa. Hoş benim babaannem melek gibi kadındı empati kuramıyorum ama ananemi pek sevmem. Mecbur kalsam bakarım ona da. Zaten iyi bike olsalar yaşlıya bakmak yeterince zor iken, kötü biri olması ıstırap olur insana, anlıyorum. Akıl veremiyorum. Ben kapıya atmayacağım için, atın kapıya gitsin diyemem. Belki huzurevi bir seçenek olabilir ama onu da yapamazdım ben. Bilemedim.
 
Aynılarını benim annem de yaşamış hep eziyet hep çile... şuan elde ayakta babaannem ama biz bakmıyoruz kızları bakıyor hep birbirlerinin üstüne atıyorlar Birkaç ay zor sabrediyorlar. Onlara da diyecek bir şey yok benim babaannem çok huzursuz hiçbir şeyden memnun olmaz. İster ki herkes onun yanına gitsin onun halini hatrını sorsun. Kızları bile sabredemiyor ve babanneme bakmak istemeyen işe girip çalışıyor ne hikmetse yıllarca çalışmamışların çalışası tutuyor işte 😂 anneniz çalışmıyorsa böyle bir taktik uygulayabilir ben işe giricem kimse bakamaz alın annenizi diyebilir. Yani kız bile bakmıyorsa bir anneye gelininin bakması daha zor.
 
Benim babannemde anneme çok çektirmiş korkunç bir insandı ve maalesef yıllarca annem yinede ona bakmak zorunda kaldı..bir kızı vardi çok sevdiği ayda yılda bir ona giderdi ama çoğu zaman bizdeydi
O bakıma muhtaç haldeyken bile çenesi durmaz her türlü sebepten kavga çıkartabilirdi.
Ne atabildik ne satabildik. Allah yanına aldı da kurtulduk.
Sizde en azından diğer gelinlerle dönüşümlü olarak bakin. Yoksa dayanılması çok zor.
 
Ona fedakarlik degil, baska birsey diyorlar. O denli toplum baskisi olmasaydi zaten o "fedakarliklari"da yapmazlardi. Kadinlara köle muamelesi edildi ve halen "yok o yasli, iyi davranalim" demeleri takdire sayan oluyormus. :işsiz:

Bana köle muamlesi eden kisi umrumda degildir yasli olmasi. Sirf daha uzun yasadi diye, yaptiklari hafifletmiyor. Zaten hep bu yumusak tavirda olduklari için asla deger görmediler o kadinlar. Hepsinin fiziksel ve psikolojik sorunlari var. Ve halen kendinden ödün veriyorlar.
Şimdi ben farklı bir şey diyorum siz başka ben savunma bile yapmadım ama sız savunmuşum gibi cevap yapmışsınız kız annem yaşlı diye saygısızlık yapmamış bende eskiler bu derece ödün vermiş diyorum ki benim annemde bunları yaşadı annem de sırf yaşlı başlı dıye ses etmemiş ayrı eve çıkmışlar ama siz herhalde diğer konuda ki polemiğe burdan devam etmek istiyorsunuz ama dişinize göre değilim
 
Babannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.

bundan birkaç sene öncesine kadar babannem hayatımızda yoktu. zamanında annemi gelin olarak istememişti. babamda onun sözünü dinlemeyip evlenince onu da evlatlıktan silmişti.

şimdi kendisi epey yaşlandı. eli ayağı tutmuyor eskisi gibi. bakıma muhtaç. bal kaymak olduğu gelinleri artık yüzüne bakmıyor ve kendisi artık bizimle. arada büyük gelinine gidiyor ama orada da büyük gelin istemediği için duramayıp geri geliyor. küçük gelini hiç birşekilde yanına almıyor tabi aramak sormakta yok.
kin duyma sebebim aslında tam olarak bunlar değil.

Eskiden koylerde eltiler kaynana vs. hep bir arada yaşardı. bizde o dönemin bi kısmında oyle yaşamak zorunda kaldık. ve o zamanlar şuan bize melek gibi davranan bannemin tam bir şeytan olması ve aç bırakmaya kadar giden gaddarlıkları. diğer torunlarına sütünden etine yedirmesi bize ise kalan kırpıntıları vermesi. o torunları evde olmadığında yemek pişirmek yasaktı. annemde hiç sesini çıkaramazdı. ona da ayrıca kızgınım.

annem doğum yaptığının ertesi günü tarla bahçeye götürüp çalıştırması, bu sebeple dikişlerinin patlması, lohusa kadını aç bırakması tabi anneme bunları yaparken diğer gelinlerinin üzerine titrerdi.

daha burada sayamadığım birsürü şey var. genel hatlarıyla böyle. onu sevemiyorum. aynı odada durmak bile istemiyorum. sanki omuzlarımdan aşağıya birşey bastıyor eziliyorum gibi hissediyorum. annemde aynı şekilde . yanında durmak istemiyor. sürekli iş çıkartıp gidiyor yanından.

böyle nasıl geçecek hayat bilmiyorum. üstelik yaptığı hiçbirşeyi kabul etmiyor. sanki hiç sorun yokmuş gibi bize nazlanıyor. sürekli ilgi bekliyor. daha beter sinir oluyorum. ve de hala diğer gelinlerine toz kondurmuyor. kendi gitmek istemiyormuş onlara . yoksa onlar bakarlarmış. torunları onla yatmak için kavga ediyormuş vs. arayıp sormuyorlar bile. hala kabullenemiyor.

Bu anlatılanlar olurken ebeveynlerin doğru davranamamış bunu da düşün
Kötüyle kötü olunmaz, bu insana yakışmaz
Düşmüş bir yaşlıyla hesap görülmez
Siz iyilik yapın kul bilmezse Allah bilir
 
Şimdi ben farklı bir şey diyorum siz başka ben savunma bile yapmadım ama sız savunmuşum gibi cevap yapmışsınız kız annem yaşlı diye saygısızlık yapmamış bende eskiler bu derece ödün vermiş diyorum ki benim annemde bunları yaşadı annem de sırf yaşlı başlı dıye ses etmemiş ayrı eve çıkmışlar ama siz herhalde diğer konuda ki polemiğe burdan devam etmek istiyorsunuz ama dişinize göre değilim

Diger konuda polemige devam etmek isteseydim, diger konuda ederdim.

Annelerimizin jenerasyonu için "elleri öpülesi, ne kadar fedakar kadinlardi" diyorsun. Bende yaptiklarin fedakarlik olmadigini savunuyorum. Yaptiklari beni kizdiriyor, üzüyor. Bir jenerasyon kadin bosa gitti. Bunun sonuçlarini sadece o kadinlari degil, çoçuklarida yasadi. Bu tür "fedakarlik" yapan kadinlar halen var.

Ben diyorum ki bu "fedakarliklar" normallestirilmesin. Yapilan yanlisti. Millette psikoloji kalmadi. Yani yazdigim yorum kisisel olarak algilayabilirsin fakat degil. Türkiyedeki kadinlarin kaç jenerasyon bu sekilde çekmeleri beni üzüyor.
 
Back
X