- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Güzel bir şey mi?Eski kadınların cidden eli ayağı öpülesi insanlar ki annelerimiz ezik görülür aksine bence nasıl yetiştirildiklerinin kanıtı çünkü yaşı büyük diyip saygısızlık yapmamışlar cidden eski gelinler ne zorluklar çekmiş ne fedakarlıklar yapmışlar
Nasıl hiç bir yeri yok? Diğer oğulları nerede? Yüzüne vurdunuz mu bu yaptıklarını? Hiç acımam kusura bakmasınlar kaç yaşında olursa olsun. Bu günlerini düşünerek hareket etmeliydi. Hepimiz öyleyiz. Yarın ne olacağımız belli değil. Ne yüzle size geliyor ya? Bende nefret ediyorum babaannemden. Aynı şeyleri bize de yaptı aynı diyebilirim. Ve yüzüne vurdum yıllar sonra. Babam öldükten sonra çok fena patladım hepsine. Hatta bir gün bana herkesin içinde sarılmak istedi, reddettim git sen burdan babaanne istemiyorum dedim. Dede de aynı. Allah hepsini bildiği gibi yapsın. İnsan çocuğu, torunları kötü olsun ister mi? Oğullarını birbiriyle yarış içine sokar mı?Gidecrk hiç bir yeri yok. Kapıya atamayız diyor. Ve de evin yaşlısı sonuçta beddua eder diye de korkuyor. Bana göre saçma tabi
Ya benim babam öldü, 1 ay olmadan halamlar ne dedi biliyor musunuz? Babamın bedduasını almayın. erkek kardeşim de 14 yaşında. Bu çocuğun yanında söylediği şeye bakar mısınız? Biz onlarla görüşmek istemiyoruz diye bunu dedi. Bizim acımız taze ben hamileyim, dedem bize beddua edecekmiş. Günlerce gecelerce ağlamışım hala şoktayım babam 50 yaşında öldü. Öyle yataklara falan da düşmedi gayet iyiydi 6 Ay içerisinde tanı, tedavi, kaybettik. Ben içimde bu acıyı yaşarken bize dediği, babamın bedduasını almayın. Bu insanın bedduasını geçin duası kabul olmaz ki, insan olamamış çünkü.Gidecrk hiç bir yeri yok. Kapıya atamayız diyor. Ve de evin yaşlısı sonuçta beddua eder diye de korkuyor. Bana göre saçma tabi
Sonra o anneler, tansiyon hastası olur, kalp hastası olur veya annesine, babasına hürmeten herşeyi içine attığı İçin, benim babam gibi kanser olur, torununu bile göremeden bir hastanede ölür... ne kadar iyi değil mi affetmek. Ama o eziyet eden, çocuğuna, torunlarına yapmadığını bırakmayanlar mutlu Mesut Yaşar, elden ayaktan düşünce de saygı ve hizmet bekler, bir de kendilerine baktırırlar. Ne kadar güzel değil mi, kötülük yapsınlar ve yanlarına kar kalsın. Affetmiyorum affetmeyeceğim. Cenazelerine bile gitmem.Güzel bir şey mi?
Benim annem şunun onda birini yapan insanlarla konuşmaz gorusmez cenazesine bile gitmez.
Bence yapılması gereken de bu.
Sırf hurmetten ya da kan bagindan üç kuruş etmeyecek insanlara böyle kral muamelesi yaparsak onlar da bizi tebaa gibi görür,ağzımıza etmeyi kendilerine hak bulurlar tabii ki. Nasılsa devran dönüyor diye kendilerini düzeltmezler nesilden nesil devam ederler önce çekmeye sonra çektirmeye
Annen bakmasın sizde bakmayın hak etmiyorBabannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.
bundan birkaç sene öncesine kadar babannem hayatımızda yoktu. zamanında annemi gelin olarak istememişti. babamda onun sözünü dinlemeyip evlenince onu da evlatlıktan silmişti.
şimdi kendisi epey yaşlandı. eli ayağı tutmuyor eskisi gibi. bakıma muhtaç. bal kaymak olduğu gelinleri artık yüzüne bakmıyor ve kendisi artık bizimle. arada büyük gelinine gidiyor ama orada da büyük gelin istemediği için duramayıp geri geliyor. küçük gelini hiç birşekilde yanına almıyor tabi aramak sormakta yok.
kin duyma sebebim aslında tam olarak bunlar değil.
Eskiden koylerde eltiler kaynana vs. hep bir arada yaşardı. bizde o dönemin bi kısmında oyle yaşamak zorunda kaldık. ve o zamanlar şuan bize melek gibi davranan bannemin tam bir şeytan olması ve aç bırakmaya kadar giden gaddarlıkları. diğer torunlarına sütünden etine yedirmesi bize ise kalan kırpıntıları vermesi. o torunları evde olmadığında yemek pişirmek yasaktı. annemde hiç sesini çıkaramazdı. ona da ayrıca kızgınım.
annem doğum yaptığının ertesi günü tarla bahçeye götürüp çalıştırması, bu sebeple dikişlerinin patlması, lohusa kadını aç bırakması tabi anneme bunları yaparken diğer gelinlerinin üzerine titrerdi.
daha burada sayamadığım birsürü şey var. genel hatlarıyla böyle. onu sevemiyorum. aynı odada durmak bile istemiyorum. sanki omuzlarımdan aşağıya birşey bastıyor eziliyorum gibi hissediyorum. annemde aynı şekilde . yanında durmak istemiyor. sürekli iş çıkartıp gidiyor yanından.
böyle nasıl geçecek hayat bilmiyorum. üstelik yaptığı hiçbirşeyi kabul etmiyor. sanki hiç sorun yokmuş gibi bize nazlanıyor. sürekli ilgi bekliyor. daha beter sinir oluyorum. ve de hala diğer gelinlerine toz kondurmuyor. kendi gitmek istemiyormuş onlara . yoksa onlar bakarlarmış. torunları onla yatmak için kavga ediyormuş vs. arayıp sormuyorlar bile. hala kabullenemiyor.
Keser döner sap döner gün gelir devran döner demişler. Sizi çok iyi anlıyorum. Benim babaannem ölse cenazesine gitmem. Hakkım haram zıkkım olsun mezarında ters dönsün. O kadar nefret ediyorum ki anlatamam onu görünce midem bulanıyorBabannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.
bundan birkaç sene öncesine kadar babannem hayatımızda yoktu. zamanında annemi gelin olarak istememişti. babamda onun sözünü dinlemeyip evlenince onu da evlatlıktan silmişti.
şimdi kendisi epey yaşlandı. eli ayağı tutmuyor eskisi gibi. bakıma muhtaç. bal kaymak olduğu gelinleri artık yüzüne bakmıyor ve kendisi artık bizimle. arada büyük gelinine gidiyor ama orada da büyük gelin istemediği için duramayıp geri geliyor. küçük gelini hiç birşekilde yanına almıyor tabi aramak sormakta yok.
Eskiden koylerde eltiler kaynana vs. hep bir arada yaşardı. bizde o dönemin bi kısmında oyle yaşamak zorunda kaldık. ve o zamanlar şuan bize melek gibi davranan bannemin tam bir şeytan olması ve aç bırakmaya kadar giden gaddarlıkları. diğer torunlarına sütünden etine yedirmesi bize ise kalan kırpıntıları vermesi. o torunları evde olmadığında yemek pişirmek yasaktı. annemde hiç sesini çıkaramazdı. ona da ayrıca kızgınım.
annem doğum yaptığının ertesi günü tarla bahçeye götürüp çalıştırması, bu sebeple dikişlerinin patlması, lohusa kadını aç bırakması tabi anneme bunları yaparken diğer gelinlerinin üzerine titrerdi.
daha burada sayamadığım birsürü şey var. genel hatlarıyla böyle. onu sevemiyorum. aynı odada durmak bile istemiyorum. sanki omuzlarımdan aşağıya birşey bastıyor eziliyorum gibi hissediyorum. annemde aynı şekilde . yanında durmak istemiyor. sürekli iş çıkartıp gidiyor yanından.
böyle nasıl geçecek hayat bilmiyorum. üstelik yaptığı hiçbirşeyi kabul etmiyor. sanki hiç sorun yokmuş gibi bize nazlanıyor. sürekli ilgi bekliyor. daha beter sinir oluyorum. ve de hala diğer gelinlerine toz kondurmuyor. kendi gitmek istemiyormuş onlara . yoksa onlar bakarlarmış. torunları onla yatmak için kavga ediyormuş vs. arayıp sormuyorlar bile. hala kabullenemiyor.
Ben orda anladığınız şeyi kastetmedim ki sonra ki yorumlardan anlarınız ben o kadar eziyete rağmen arkadasın annesı babannesıne bakmasına dedım coğu kişi yapmaz onca ezıyete ben de yapmam annemede yaptırtmazdım ama kadın yapabılmış o yapabılme bile o kadın için ne kadar güçtür kolay bir şey mi sanıyorsun ben bu tarz kadınlara dedım yani normalleştıren yokGüzel bir şey mi?
Benim annem şunun onda birini yapan insanlarla konuşmaz gorusmez cenazesine bile gitmez.
Sırf hurmetten ya da kan bagindan üç kuruş etmeyecek insanlara böyle kral muamelesi yaparsak onlar da bizi tebaa gibi görür,ağzımıza etmeyi kendilerine hak bulurlar tabii ki. Nasılsa devran dönüyor diye kendilerini düzeltmezler nesilden nesil devam ederler önce çekmeye sonra çektirmeye
Burda ezıyet çeken kadınları normalleştırmedim hanımlar sonra ki yorumları okumamışsınız. Ben burda konu sahıbının annesını güçlü buldum düşünsenize eziyet cekiyorsun istenmiyorsun insan yerine konmuyorsun annemden biliyorum ben asla bakamazdım annemin bakmasınada karşı çıkardım. Burda ki kadının o kadar şeye rağmen bakıyor kolay mı sana yıllarca eziyet eden kişi senin eline bakıyor insan bakamaz ki ama bakmış bu yüzden övdüm ben kadının o karakterınden dolayı övdüm yani burda bunları normalleştırıcek en son kişiyimEski kadınların cidden eli ayağı öpülesi insanlar ki annelerimiz ezik görülür aksine bence nasıl yetiştirildiklerinin kanıtı çünkü yaşı büyük diyip saygısızlık yapmamışlar cidden eski gelinler ne zorluklar çekmiş ne fedakarlıklar yapmışlar
Babannemi sevemiyorum. görmeye bile tahammül edemiyorum bazı zamanlar. içimde kin hiç bitmiyor.
Pişmalık duyduğu falan yok. Hala ne yapmışım ne etmişim ben diye kendini acındırıyor. İçimdeki acıma duygusuda gidiyor böyle yapınca. Gıcık kapıyorum koca kadınaBana cok tanidik geldi bu hikaye, sanirim herkesin basinda var.
Eger gercekten pismanlik duyuyorsa, icinden gelmesede yasliligina verip allah riza icin iyi davranmalisin bence.
hala diger gelinlerine toz kondurmuyorsa , bunu lafla acik acik soyle yuzune ki haddini bilsin, onlara hala merakliysa gitsin kendi basinin caresine baksin.
ama seni anliyorum!!!! insanin icinden gelmeyince gelmiyor artik...
Bizimkide aynı. Herşeyini dört drtlük yapmaya çalışıyoruz. Ama yine memnun olmuyor. AzCık üşüse dondum soğuktan diyor. İyi yemesine rağmen hiçbirşey yiyemiyorum diyor. Hergün tansiyon şeker ölçürtüyor. Bi tık fazla çıksa yataklara düşüyor. Yani öyle bi sinir oluyorum ki. Sürekli uyuyor uyuyamıyor diyor.Ayni seyleri biz de yasadik simdi babaanneme annem bakiyor.
Benim annem hicbir sekilde konusmuyor, babam zaten bikmis nazindan cocuk gibi cunku. 80 yasinda midem aciyo, dizim aciyo. 80 yasindasin bi zahmet acisin artik. Kimse konusmayinca oturup duruyor kendi, uykusu geliyor gidip yatiyor geri geliyor oturuyor...
Annem 60 yasinda kadin, kendi kaynana olmus hala kaynana kahri cekiyor.
Pişmalık duyduğu falan yok. Hala ne yapmışım ne etmişim ben diye kendini acındırıyor. İçimdeki acıma duygusuda gidiyor böyle yapınca. Gıcık kapıyorum koca kadına
Keşke benim annemde öyle bir kadın olsaydı. Gençken sırf kötü gelin drmrsinlrr diyr o kadar kötülüğrerağmen dibine girmiş. Hiçbir tavır koymamış. O evden ayrıldıkta sonrada aynı şekilde babanemle arasını hiç açmamış. Kötü davranmasına rağmen artık büyüktür diye saygıdan mı yoksa köy halkı beni kötü bilmesin diye mi ondan tam emin olamıyorum aynı şekilde hiç bir tavır koymadan sanki herşey çok güzelmiş gibi konuşmaya devam etmiş.Güzel bir şey mi?
DinlemeKeşke benim annemde öyle bir kadın olsaydı. Gençken sırf kötü gelin drmrsinlrr diyr o kadar kötülüğrerağmen dibine girmiş. Hiçbir tavır koymamış. O evden ayrıldıkta sonrada aynı şekilde babanemle arasını hiç açmamış. Kötü davranmasına rağmen artık büyüktür diye saygıdan mı yoksa köy halkı beni kötü bilmesin diye mi ondan tam emin olamıyorum aynı şekilde hiç bir tavır koymadan sanki herşey çok güzelmiş gibi konuşmaya devam etmiş.
Ne zaman ki gelinler istemedi anneme kaldı iş, o zaman babannemin yüzüne vurmaya başladı ama Bi işe yaramadı. Sonuç olarak babannem artık bizimle.
Sırf bu sebepten dolayı anneme o kadar kızgınım ki. Tabır koyman şçin daha ne yapmaları lazımdı babanı mı kesselerdi diyorum. O zaman da hiç cevap vermiyor bana. Şimdi kendisi odama gelip her günçektiklerini anlatıyor. Kendinide mahvediyor benide