Babasını nasıl ikna eder bu kız ?

pantera14

Kapesesezede :(
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
6.461
673
198
(Konuyu bi arkadaşımın ısrarı üzerine açıyorum öncelikle belirtiyim.)

**Arkadaşım batı da doğup büyüyüp yaşayan birisi 1 yıldır doğudan birine gönlünü kaptırdı evlilik düşünüyolar ama kızın ailesi doğuluya vermem diyo özellikle babası kabul etmiyo kaçma taraftarı değil güzel bi ilşki babasını nasıl ikna edebilirim diye soruyor sadece ?

Dipnot : Şimdi herkes doğu-batı ayrımı ,ırkçı falan diye çıkışmasın kızın sorunu yok zaten babayı ikna etmek istiyor.Hepimiz kardeşiz

tanımadığı için ön yargıyla yaklaşıyor olabilir babası
tanıştırmayı denesin..

canım benim arkadaşım karadenizli kocası bingölde zaza kendileri kızın babası allem etti kallem etti vermicem diye bir sene uğraştırdı çocuk bıkmadı usanmadı bir sene boyunca sürekli istemeye geldiler konuştular ama sürekli en sonunda babası vermek zorunda kaldı çok da mutlular açıkcası hiç problem olmadı en önemlisi çocuğun ailesinin çok istemesi ve pes etmemesi

Bence ailesine de baksın nasıl insanlar. Benim ailem de doğulu mesela, yeni kuşak nasıl bilemem ama anneannem mesela oldukça ataerkil kafada. Varsa yoksa oğlum, erkekler çok değerli. Kadınlar değersiz görülüyor diyemem ama kadınlar ne kadar becerikli, iyi eğitimli olursa olsun erkekler hep daha değerli. Dayım yengemi aldattığında yengem hüngür hüngür ağlıyordu , dayıma hakaretler ediyordu can acısıyla. Anneannemden cevap : Oğluma g.vat diyemezsin, git boşan. Dedemden cevap: ne olacak artık tüm erkekler 2 karılı. Yetiştirdikleri çocuklar yani dayımlar, teyzemler de bu kafada , haberiniz ola.

Bunun dışında bir arıza yok , ailemiz birbirine çok bağlı, güzel bir aile :) Bir de doğulularda klan şeklinde yaşama var işte:)))), ben kalabalık ev ve aile sevdiğim için hoşuma gidiyor, arkadaşınız bunu da düşünsün.

Doğu da yaşamış biri olarak , bence arkadaşın kültür farkından dolayı illa ki sorun yaşar. ama her evlilikte de sorunlar oluyor zaten..çocuk nereliymiş ki ?

benim babam doğulu annem batılı
dedem vermek istememiş annem de kaçmış
yalnız kaçınca her şey iki kat zor demedi demeyin zaten düşünmüyormuş da yine olur da aklından geçerse zor yani...

En güzeli çocuğun kızın babasıyla yüz yüze konuşması.
Ancak o zaman anlayabilir.

Doğu da yaşamış biri olarak , bence arkadaşın kültür farkından dolayı illa ki sorun yaşar. ama her evlilikte de sorunlar oluyor zaten..çocuk nereliymiş ki ?

Çoçuk Ağrı'lı kız bi deneme amaçlı demiş babasına şakayla karışık evlatlıktan red ederim öyle biriyle karşıma gelirsin demiş kız çok seviyo ve çoçuk da çok iyi birisi zaten doğulu şiveside yok mesleği gereği batı da geçmiş hayatının büyük bölümü

önce doğu-batı demişsin, sonra "ırkçı" demememizi istemişsin. ben buraya takıldım.

önce doğu-batı demişsin, sonra "ırkçı" demememizi istemişsin. ben buraya takıldım.
Konunun benimle alakası olmadığı için bi ayrım yapılmasında konu sapmasın istediğim için belirttim ki hepimiz kardeşiz dedim ..Daha önce bu tarz konular çok açıldı kültür den ,ırk tan,din den herşeyden bahsedildi konu amacından sapmasın istedim konuya cvp verenleri fikirleri aynen whatsap tan çekip atıyorum arkadaşıma çünkü.sadece fikir edinmek....

ben olsam ben de razı olmam.
neden doğulu birine kızımı vereyimki gidip oralarda sıkıntı çekecek boş yere.
Doğu'da yaşamıcaklar çoçuk kamu da çalışan askeri personel olduğu için tayin tayin gezerler yani.Çekeceği bi sıkıntı yok kii çoçuk gelmek istemezsen seni Ağrı'ya bile getirmem(gezme amaçlı bile ) yeterki baban versin seni diyomuş.Ben kendim ailemi görüp gelirim bi kaç gün diyomuş yani.

ben de diyorum ki ırk ayrımını belirten sensin zaten. ırkçı demeyin demesen benim aklıma etnisite farkı gelmeyecekti mesela.

arkadaşının sıkıntısı kültür farkı mı etnisite farkı mı önce ona karar verin.

baştan öyle derler sonra cayarlar buradaki konulara bi göz gezdir ne sözler verilmiş de sonradan vazgeçilmiş erkek milletine güven olmaz kendi kültüründen birini bul derim ben.

ben insan ayrımı yapmam, kız haklı sevmiş, baba haklı endişeleri var. bütün evlilikler risk taşır ancak kültürler farklı olunca daha büyük risk

Konu sapmasın istedim hepsi bu ! o bnu şu değil mevzu kız her şekilde kabul etti ki 1 yıldır beraberler tek sorun babayı nasıl ikna edicek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…