Babasını nasıl ikna eder bu kız ?

Kültürlerin aynı olması bence çok önemli..
Ama birde şöyle bir durum var büyük şehirlerde yetişmiş kişilerde zaten kültür kavramı kalmıyor ki..

İki taraf da bunu absorbe edecek kişilik ve yeterlilikteyse kültür farkı sorun değil. Hatta eğlenceli bişey.
Benim bir tarafım batılı bir tarafım doğulu sayılır. Ama batıda, buranın kültürüyle büyüdüm. Eşim doğulu. Daha başka farklılıklarımız da var ama onları araya karıştırmayayım şimdi. Biz kültür farkımızla çok eğleniyoruz. Onun memleketiyle ilgili kitaplar okuyorum. O yörede kullanılan deyimleri ev içinde kullanıyoruz. Hem kendi çapımızda eğleniyor hem de ilerde bir çocuğumuz olduğunda iki kültürün de onun üzerinde etkili olmasını istiyoruz.

Bir arkadaşım var, aynı lojmanda büyüdük. Öğretmen kendisi. Okurken biriyle tanıştı. Doğulu ama nasıl doğulu anlatılmaz yaşanır. Dünya iyisi bir adam ama kültür farkları bizimkinin beş katı falan. Okuldan sonra evlendiler, çocuğun memleketine atandılar. Kuş uçmaz kervan geçmez bir köy. Bizim kız oraya öyle bir uyum sağladı ki inanamazsınız. Yazmasını takıp kayınvalidesiyle ekmek de yapmış, şalvarını giyip koyun da gütmüş. 5 yıl sonra izmire döndüler. Şimdi kızın ailesinin yanında yaşıyorlar. Bu kez adam süper bir şekilde uyum sağladı buraya. Çok takdir ettiğim bir çifttir kendileri.

Konu sahibi için de bir öneri; bizimkiler de çok karşı çıktılar ilk başlarda. Hatta ayrılmam için zorladılar bile. Ben de "tanıyın, hala ayrıl diyorsanız söz ayrılacağım. Ama tanımaktan kastım bir kere görüşmek değil, birlikte zaman geçirin. Sonrasında ben sözümün arkasındayım" dedim. Daha ilk bir araya gelme işleminden sonra bizimkilerin fikirleri değişmişti.

Kültür sorunu bile yok aralarında 28 yılını doğu da geçirmiş biri değil çoçuk 18 yıldır batı da farklı şehirlerde yaşamış ve görev yapmış birisi

Adamcgz da haklı kızıni bilmedigi yerlere göndermek istemeye bilir .benim babam da şehir dışına vermek istemiyor.ama alışır babasıda bir yerde illaki anlar

hiç sorun olmuyor doğulular için.hemen kızı kaçırıyorlar.kendileri yapsalar kan çıkar

böyle evliliklerin de çoğu sorunlu oluyor ama arkadaşınız bu gerçeğide göz ardı etmesim.aşkbitince gerçekler başlar çünkü.batılı biri,doğuluyla evlenmesin demiyorum ama birbirlerini ve şartlarını iyi tahlil etmeleri lazım.belki baba da sırf doğulu diye değil de hoşuna gitmeyen başka şeyler için de karşı çıkıyordur.

Kultur farkindan dolayı ciddi problem yaşayabilir. Benim de doğudan bir sevgilim vardi iiliskim kusursuz geliyordu ama ailem onay vermedi ayrılmak zorunda kaldim. Ayrildiktan sonra donup baktigimda iyi ki evlenmemisim dedim. Olmayacak çok şey varmis da ben gorememisim. Aile birseyi soyluyorsa dogru soyluyor. Ne olursa olsun ailesinin sözünden cikmasin en büyük tavsiyem bu.

Vallaa ben ikna ettiysem imkansız diye bir şey yoktur aynı durum vardı bende de bir de bizde sunni ben alevi sözlüm böyle bir durum vardı babam iki cihan bir araya gelsin bu iş olmaz onu da silerim onunla konuşanıda demişti. Hiç tanımadan kestirip attı ben bir tanısa diyordum vermesin ama bir tanısın. Ağzı olan konuştu Sıkıntıdan vücudumda sedef çıktı sözlümde saç kıran çıktı sonra kulaklarımızı tıkadık 4 yıldır birlikteydik araya sokmadığım adam kalmadı alttan girdim üstten çıktım sözlümden kapıdan girdi bacadan çıktı
Şimdiii çokk mutluyuz rabbime şükürler olsun

çocuğun ailesi nasıl kafa olarak ?
eski kafalıysa zor, adam vermek istemez..
iyilerse kız güzelce anlatabilir..
doğulu olunca direkt terörist sanıyorlar insanları...
bazılarının alakası yok o yüzden tanışmaları şart...

desin ki, tanışın baba, eğer sevmezsen tamam ben de bırakırım desin..

Ne alaka yani birisi size ben adanaliyim o antepli diyince ırkçı mi diyosunuz siz ona

yanlış anlamışsınız. konu sahibi diyor ki kız batılı sevgilisi doğulu. ama sonra da diyor ki ırkçı demeyin hepimiz kardeşiz. zaten insanlar olaya kültür farkı olarak bakıyor konu sahibi ırk meselesini neden ekleme gereği duyuyor? demek ki fark kültürle değil etnisiteyle ilgili. ikisi aynı şeyler değil.

Bu arada benim babamda doğulu annem karadenizli, kültür farki cidden cok var. Annemin tarafinda kadinlarin sözü daha çok gecer, anaerkillerdir annem el bebek gül bebek ve dominant yetisti ama babamin tarafi tam tersi ataerkildir evin reisi erkektir ne derse o olur modundalardi buyuzden cok catisma yasadilar hala saglikli bi ilişkileri yok. Ki babamda doguda cok az durdu, cok yaşamadı orda.
Ama şu da geldi aklima, bir amcamda babamin tarafının tam tersi esinin dedigi gecer evde, babamlar gibi degiller... yani velhasil kisiden kisiye degisiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…