- Konu Sahibi bir_bulut_olsam
-
canım başınız sağolsun öncelikle..
bende 13 yaşımda babamı kaybettim. babam sadece benim için değil tanıyan herkes için çok öel biriydi. bizimle arkadaştı ailesiyle çok ilgili çok neşeli çılgın bi adamdı. annemle el ele gezerlerdi liseli aşıklar gibi..
ben babamın göğsünde uyurdum. canım yandığında baba diye ağlardım. korktuğumda ona koşardım. her sorumun ve her sorunun mantıklı bir açıklaması basit bir çözümü vardı onda. tapardım babama..
babam öldüğünde gardolaba saklanıp kendi kendime hasret kaldığım baba kelimesini söylerdim onun askıdaki elbiselerine..
hayatım çok değişti çok zor günler geçirdim ve benimde babasız olduğumu kimse anlamadı hissettirmedim. hep o varmış gibi yaşadım.
annem babama aşıktı ve ölümünden sonra ağır depresyon geçirdi. gözü hiçbirşey görmüyordu ..
biz ablamla annemi iyileştirmeye çalıştık bir yandan kendi yaralarımızı sardık.
komşularım uzaktan gelen babalarını karşılarken baba diye sevinçle koşarken ben acımdan tepine tepine ağladım. hala hayatımdaki en büyük eksik odur. yerini hiçkimse ve ve hiçbirşey dolduramaz..
seni çook iyi anlıyorum. bunu yaşayan herkes seni anlayacaktır.
şurda çok haklısın babasız çocuk fakir çocuk gibi algılanıyor. birden sınıf düşüyorsun sanki. ama annem şükür bize özellikle varını yokunu harcadı kimse bize yetim bile diyemedi dedirtmedi.
ama toplum bu konuda hala babasız çocuğa acıyarak bakıyor. acırken eziyor ezmeye çalışıyor.. bunu gördüm o yüzden hayatım boyunca güçlü oldum.bundan sonrada böyle gider..
topiğinde bende içimi döktüm saol arkadşaım..
Canım yaa.. Okudukça içim acıdı yazdıklarını.
Ne zordur küçücük yüreğinle bunları taşımak..
Ne denir bilmiyorum ama öğretmenlerine çok kızdım.
Hiçmi anlamazlar çocuğun prikolojisinden, nasıl bir duyarsızlıktır...
Bende babamı kaybettim, evli ve bir çocuk annesiydim o zaman..
Hep bir yanım eksik.
Hep kimsesiz gibi hissettim kendimi. Babam ardımda koskoca bir dağ gibiydi...
Daha fazla yazamayacağım. Allah sabır versin, babanın mekanını cennet etsin inşallah.
Ben bu acıyı çok şükür ki yaşamadım bulutum ve ecinnilim... Ama eminim çok çok zordur. Bulutum galiba en çok okul yıllarında yara almış. Ama inan bu da kişiliği olmayan, çocuk, ergen psikolojisi ile ilgili eğitim almayan öğretmenler yüzünden oluyor. Gerçi ben de eğitimciyim. Ve şuan son sınıftayım okul bitti. Kendi sınıf arkadaşlarıma baktığımda onlarda bile bu potansiyeli görmüyorum. Bunun eğitimini aldığımız halde. Bu ülke daha çok geri kalır... Tabi öğretmen olaya nasıl bakarsa diğer öğrenciler de onu ve ailelerini örnek alır. Bizim toplumumuzdaki en büyük sorunlarından biri de insanların olaylara bakış açısını değiştirememiz. Ama bak yine de şükredecek çok şeyimiz var hayatta. En azından sizin aslan gibi anneleriniz var. Elleri öpülesi insanlar... Tabi hayatta baba öyle bir güç ki heralde o boşluğu kimse dolduramaz. Allah sabırlar versin annelerinize, size...
Bu arada benim de can dostumun böyle bir sorunu oldu. Bana arkdaşlığımızın başlamasından bir yıl sonra annesinin o küçükken kanserden vefat ettiğini babasının onları (3ablası ve kendisi) terkedip başka bir kadınla evlendiğini söylemişti. Ben tabi şok olmuştum. Hala benden başka kimse bilmez. Onu da annem bazen benden çok okşar sever. Gerçekten bu duruma bakılınca "şükredecek o kadar şeyimiz var ki" diyorum.
Ya akşam akşam ağlattınız beni... Hele ki Ecinnilim inan duyunca çok şaşırdım. Burdan bakınca güçlü görünüyorsun gerçekten. Umarım hayatta her zaman böyle olursun. Hayatın sana yüklediklerini naim sülymanoğlu gibi kaldırdıkça kaldırırsın... Umarım hiç bir zaman sırtın yere gelmez... Bu temennilerim senin için de geçerli bulutum... senağlama
ben şunu anlamadım yanlız. hiçbir okulda maddi durum sorulmaz bu okulda soran öğretmenin hakkında ciddi problem yaratır. birde baba ve anne okulda olcak şartı yapamazlar. nerde o okul ? neden aileniz gidip durumu görüşmedi okul idarenizle? benim ailem okulumla öğretmenlerimle görüştü ve asla babasızlığım gündem olmdı ...
canım tesekkür ederim destegin için..cocukken yasadıklarım beni öyle kuvvetli yaptıki..hep diyorum ANNEM HAYATTAKİ ENNN ÖNEMLİ VARLIGIM..anneme o kadar düskünümki 1 saat görmesem özlerim.Allah annemi basımdan eksik etmesin..evet hayatta cok sükür etmemiz gereken seyler var..bu günümüze binlerce kez sükür..hayat gercekten cok zor ve bazı insanlar cok acımasız..benim 8 yasında bi yegenim var.dayımın oglu.dayım 4 yıl önce vefat etti.cocuk simdi okula gidiyor aynı benim yasadıgım seyleri yasamaya baslamıs.gittim ögretmeni ile konustum.artık daha dikkatli davranıyormus..benim cektigim sıkıntıyı ona cektirmeyecegim psikolojisini bozmalarına elimden geldigince izin vermeyecegimsenağlama
okulda müdür falan sormuyorduki hiç bisey..ögretmen sormustu.üzerine vazife olmadan karıstı iste.anneme asla anlatmadım okulda yasadıgım sıkıntıları üzülmesin diye..annem sık sık geldi okul toplantılarına ama asla anneme bisey sormadılar.
En iyisini yapmışsın canım. Bazen idareci ve öğretmenler de böyle şeyleri göz ardı edebiliyor. Her zaman sınıfta konuşurken, isteklerde bulunurken çocukları düşünmek lazım. Mesela anneler gününü babalar gününü sınıfta ebeveynini kaybeden öğrenciler varsa konuşurken çok özenli olmak lazım. En basitinden o gün resim dersinde bu konu işlenecekse bile (ki bence işlenmemeli) "hayalinizdeki anne" denmeli, veya "farzedinki ben de sizin annenizim. Bana bir mektup yazın denmeli..." Bunlar çok çok önemli şeyler. Siz böyle konular açınca şimdi daha net görülüyor. Benim için de bazı noktalar ışık oldu...
Canım öğretmen iyilik yaptığını zannedip soruyordur. İşte belli taleplerde bulunmayalım eşofmanmış, araç-gereçmiş vs gibi ve bazen de kendi de merak ettiğinden yapıyor. Çok yanlış ama... Çoğu kez öğrenciler kendilerinden küçük olduğu için ve eğitim verdikleri için onların herşeyine özel hayatına da müdahale edebileceğini tüm sırlarını bilmesi gerektiğini zannediyorlar... :mymeka:
canım bana milletin içinde degilde,yanına cagırıp yalnızken sorsa bunları bir nevi anlayacagım..ama milletin içinde kücük düsürülürmüş gibi oluyor.heleki daha 10-11 yasındaysan kücücük kalbinde ne yaralar acılıyorsenağlama
Sen çok haklısın canım. Zaten bırak yalnız başına sormayı hiç karışmaması lazım. Böyle birşey eğer yardım amaçlıysa bile okul rehberlik öğretmenine danışarak yapılmalı... Gerçekten o yaşta insanlar o kadar doğal, o kadar doğrucu, o kadar narin, o kadar hassas oluyorlar ki inan öğretmenin bir anlık hatası bir öğrenciyi incitmişse sende de olduğu gibi bir ömür unutulmuyor.
beni ağlattınız gece vakti canlarım.allahım sizlere sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?