• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babaya erkek arkadaştan bahsetmek

Şu an evlilik düşünmüyoruz, minimum iki yıl sonrası için düşünüyoruz, doğru insan olduğuna inanıyorum, elbette ki hiçbir şey mutlak değildir, koşullar değişebilir, fikirler değişebilir, ancak şimdilik durum bu yönde. Bakalım, hayırlısı olsun. 🙏🏻

Yanlis anladınız. Sonucta babaniza soylemek istiyor ve nisan dusunuyorsaniz evlilik dusuncesi var demektir. Demek istedigim daha 10 aydir birlikteymissiniz. Buna karar vermek icin biraz daha bekleyin. Acele etmeyin.

Bakalım, şartların gerektirdiği şekilde hareket edeceğim. Bu konuda hakikaten kafam karışık. Bir yandan yalan söylemek istemiyorum babama, bir yandan acaba söylesem tepkisi ne olur diye düşünüyorum. Bugüne dek ufak tefek yalanlar haricinde babama karşı hep dürüst oldum, şimdi bu konuda yalan söylemek biraz üzücü oluyor benim için.😒
Üzülecek bir şey yok daha yaşın çok küçük ve yeni sayılırsınız.
Şimdiden söylemek mantıksız.
Zamana bırakın.
Belki zamanla düşüncelerin değişir.

Ailesi evlenmenizi düşünüyor diye evlenecek değilsin ya..benden sana tavsiye mezun olur olmaz evlilik derdine düşme.
Azıcık birkaç maaşını gönlünce ye, tadını çıkar.
Zaten evleneceksin... Düğün ,çeyiz vs vs çok masrfali bir şey. Evlilik de aynı şekilde. Neden böyle bodoslama dalmak istiyorsun ki ? Bir para kazan, rahatça harca-dusunmeden.
Kız kıza tatile cik,kendine saçma sapan ama istediğin bir şeyler al.... Erkek arkadaşının ailesi biricik oğlu evlensin artık diye böyle bir karari verme hakkına sahip değil ki. Onlara ne? İsterse sevgilin Kırkina yaklaşsin. Sen istediğin vakit -uygun olduğunu/ hazır hissettiğini düşündüğün vakit evlenirsin.
Ben 29 yaşındayım,çoğu arkadaşım evliliği lunapark zannedip mezun olur olmaz koşa koşa evlendiler. Ve sonra çok kişiden duydum 'en iyisini yapıyorsun,keşke biraz daha bekleseydim' diye.

Konuya gelince,baba var baba var.
Ablam da cümlelerini hazır edip açmıştı konuyu. Daha sevgilim var deidgi anda babam sanki yıllardır bunu bekliyormus gibi 'tabii ki olacak,kaç yaşındasınız. Birbirinizi üzmeyin,gereksiz yere kavga etmeyin' falan diye öğüt moduna gelmişti 😂 her aile dinamiği farklıdır. Ama daha geleneksel bir ailen varsa annen de soyleyebilir
Mesajınızda çok fazla haklı olunan nokta mevcut. 🌸 Onlar evlenmemizi istiyor diye değil de, ben de bunu istediğim için istiyorum. Ancak elbette şimdilik evlilik zamanı değil, stresi bol olur. Stajın bitmesini bekleyeceğim her türlü. Maddi konularda ikimizin de sıkıntısı yok çok şükür. İkimizin de kendi kazancı var. 🌸 Ama sürecin sıkıntısı stresi yorar haklısınız. Bakalım süreç neyi gösterecek.
Ailem geleneksel değil, bundan dolayı söyledikten sonra babam hemen söz yapmayı nişan yapmayı vs. Teklif etmez.
Ablanızın aldığı tepkiyi alabilmeyi diliyorum, hoş bir anı olmuş. 😂🌸

Nisanlanma yasi olarak 27 hic gec degil merak etmeyin. Okulu bitirip kendi isinizi yapinca hem es tarafi hem kendi ailenizden daha cok saygi goruyorsunuz. Bu saygiyla harriet etmek insani daha da rahatlatir
Evet haklısınız okulun bitmesi, mesleğe başlangıç yapmak çok daha iyi olacaktır. 🍀

Pardon da, yangından mal mı kaciriyorsunuz, siz ve erkek tarafı. Büyük konuşmuyorum, babanızın yerinde olsam, asla izin vermem.
Hayır yangından mal kaçırmıyoruz, kimse de evlenmem için zorlamıyor. 🌺
Elbette sizin fikriniz farklıdır saygı duyarım, ama babam 22 yaşında evlenmiş, benim 25 yaşında evlenmem hususunda da olumsuz düşünmez bence. 25 erken bir yaş değil. 🌸
Ve babam hep söyler, belli bir yaştan sonra benim iznime ya da onayına ihtiyaç yok, bu gibi konulara karışmam. Ancak yine de olumsuz bir fikrim olursa, olumsuz bir izlenim edinirsem sizleri uyarırım der. Bakalım, hayırlısı olsun. 😊

İki yıl boyunca ailelerle bu kadar yüz göz olmayın derim ben. Bu işler uzadıkça genelde suyu çıkar. Aileler daha cüretkar olur.
Yüz göz olmak gibi bir durum söz konusu değil. Bazı sebeplerin varlığından ötürü erken tanışmak durumunda kaldım ama mesafe mi korumaya çalışıyorum. Teşekkür ederim. 🙏🏻🌸

Ben babama durumu ortada hiç bir ciddi niyet yokken açmak zorunda kalmıştım. Daha eşimle 2-3 aylık beraberken düşüncesiz bir kız arkadaşı fotoğraflarımızı beni de etiketleyerek facebook'ta yayınlamıştı. 10 dakika içinde kaldırttım ama babamın başkasından birşey duymasındanda benden duyması gerektiğini düşündüm.

Akşam otururken keyifli mi diye baktım, fena değildi. Geçtim karşısına, baba senle konuşmam lazım dedim. Hemen tv kapattı, hayırdı noldu dedi. Yekten konuya girdim. Baba hayatımda biri var, daha çok yeni, hala birbirimizi tanıma durumundayız ama ben gidip gelirken sana yalan söylemek istemiyorum dedim. Eğer durumlar ciddiye giderse memnuniyetle karşına getiririm ama lütfen beni buna zorlama çünkü işler yolunda gitmezse sana mahcup olmak istemiyorum dedim. Tamam kızım, iyi tanı dedi.

Ben kuş gibi rahatladım ama muhtemelen babam o gece hiç uyumamıştır :) canım benim ya..
Ayyy çok güzel ya. 🌸 Darısı bana inşallah. Ben de tam sizinki gibi bir gerekçede ötürü söylemek istiyorum. Benim ameliyat olma durumum da var. O esnada erkek arkadaşım yanımda olmak istiyor doğal olarak, bundan dolayı da babamın bilmesi gerek. Bakalım süreç neyi gösterecek.

Herkese merhabalar, biliyorum ki burada bu konuda tecrübeli ve bana yol gösterebilecek ablalarım, kız kardeşlerim mevcut. Bana yardımcı olursanız müteşekkir olurum.
Ben 22 yaşında, üniversite 4. Sınıfa geçmiş biriyim. Yaklaşık bir yıldır birliktelik yaşadığım birisi var ve niyetimiz ciddi.
Ben onun ailesiyle tanıştım. Erkek arkadaşım üniversite mezunu, askerliğini tamamladı ve şu an iyi bir işte çalışıyor. Dolayısıyla ailesi artık evlenmemiz gerektiğini düşünüyorlar. Tabii ben okulumu ve stajımı bitirdikten sonra.
Ama öncesinde bu işin adını koyalım, sen de babana bahset diyorlar.
Annem ilişkimizi biliyor ama o biraz çekingen ve panik bir yapıya sahip, bu konuda bana yardımcı olamayacağını söyledi. Hatta söylemem için erken olduğunu düşünüyor. Ama ben babamdan gizli iş yapmak istemediğimden bir an evvel konuyu açmak istiyorum. Ancak biraz çekiniyorum. Değerli yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler. 🙏🏻
Okulunu bitir, işine gir, istemeye gelmeden önce babana söylersin. En son babalar duyar🙂

Ahsjdhdjd kimse sizi kiskanmadi rahat olun.
Mutluluğunuz kimseye batmamis.
Aksine mutlu kalmaya devam edin diye fikirlerini söylemişler.
2 yil nişanlılık demek sevgilinizin ailesi ile yuz goz olmak demek.
Bu da bol miktarda mutsuzluk demek.
Kendi ailenize durumu açmadan koştur koştur erkek arkadaşınızın ailesi ile tanisirsaniz, kendilerinde iliski surecini yonetme hakkini bulurlar.
Önceliğiniz her zaman kendi aileniz olmali
Sizin sorumluluğunuz onlara karsi.
O yuzden bence babanızla durumu paylaşın.
Ama isi resmiye dokmekte acele etmeyin.
Sevgilinizin ailesi sorarsa, babamin haberi var, zamani geldiginde sizler de tanisirsiniz dersiniz.

Is konusunda da sadece gulup geçiyorum genc avukat hanim.
Isterseniz aile dostunuz barolar birliği başkanı olsun, sizin yasiniz 22, tecrübeniz yok.
22-23 yaşındaki avukatla çalışmazdım ben kendi adima. Mezun olayim babam bana buro acacak cok şımarık kalmis.
Yine de basarilar.
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız, koştur koştur gidip tanışmadım. Bazı gerekçelerim vardı. Ne kadar da kolay değil mi insanları tanımadan, koşullarını bilmeden dalga geçmek, atıp tutmak. 😂
Ve inanın hiç şımarık değilimdir, babamın büro açması gibi bir beklentim de yok. Şu an güzel miktarda bir kazancım var, onu biriktiriyorum. Tecrübeli avukatlar ile olan ilişkimi de kendi çabam ile geliştirdim. İkinci sınıftan beri haftanın belli günlerinde bir hukuk bürosuna gidiyorum.
Daha fazla bir şey söylemeyeceğim zira onlara da 'asşajshsj' diye random atar geçersiniz.
İyi günler diliyorum size, başarı dileğiniz için teşekkür ederim. Her şey gönlünüzce olsun. 🌸

🤭🤭🤭🤭
Peki patavatsız bir akrabadan tanıdıktan ya da arkadaştan öğrenirse ne yapmalıyım, bundan çekiniyorum. 😔
İnstagram facebook gibi yerlerde akrabaların göreceği şekilde paylaşım yaparsan bu ihtimal var🙂 Paylaşım yapmaSan zaten patavatsız akraba nerden bilsin konuyu..Patavatsız arkadaşa gelince ailenizle iletişim halinde olacak kadar yakın bir arkadaşsa siz söylemesini istemediğiniz takdirde zaten söylemez. Buna rağmen söylüyorsa yakınlığından şüphe etmeniz gerekir..

kusura bakmayın ama çok atarlı giderli bir yapınız var. burada kimse sizi tanımıyor, kimsenin sizle bir derdi yok. tüm mesajları okudum, kalp kıracak laf veya hakarete denk gelmedim. bence sadece söylenenler hoşunuza gitmedi, işinize gelmedi diye tüm bu laflar.

ve evet herkes sizin mutluluğunuzu, mesleğinizi, ailenizi ve erkek arkadaşınızı kıskanıyor. ama nasıl bir kıskançlık bilseniz. gece uykularımız kaçıyo böyle siz mutlu oldukça. (şahsen ben en çok da baro başkanı aile dostunuzu kıskandım, çok önemli bir ayrıntı olmuş, olayın seyrini değiştiriyor adeta. keşke benim de baro başkanı tanıdığım olsa:/)

bir de aklınıza ihtiyacım yok demişsiniz, ama bu konuyu babama nasıl açarım diye akıl istemişsiniz. anlam veremedim.

sorunuza gelince, benzer bir durum içindeyim. evlenmeme tahmini 2 sene var. gerçi ben sizden 4 yaş büyüğüm ve ilişkim 2 senelik. her neyse annem biliyor, babamla paylaşmak için erken buluyorum. ilişkiniz 10 aylıkmış, sizinkini daha da erken buldum. ama sizin tercihiniz. paylaşmak istiyorsanız ve anneniz de ben yardımcı olamam diyorsa iş başa düşmüş demektir. uygun bir anda babanızın karşısına geçip tane tane anlatın. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yaşınız küçük de olsa uçuk kaçık fikirleriniz yok hayal dünyasında yaşamıyorsunuz. şartlarınız evliliğe uygun, önünüzde de uzun bir zaman var. ama bence sadece tanıştırın veya bahsedin, söz nişan vs için hem erken diye düşünüyorum. okulunuza odaklanın son senenizde.
Sığ dediler, tecrübesiz dediler ve de fazla yüz göz olduğumu söylediler, koşullarını, nasıl bir hayatım olduğunu bilmeden. Tabii bunlar sizin için incitici değildir belki, herkesin hassasiyetleri farklıdır.
Baro başkanı noktasına çok takılmışsınız, ama ben onu farklı bir konu için söyledim, "bakın baro başkanı benim tanıdığım, işim garanti" gibisinden bir şımarıklık için değil de ;sürecin işleyişinden haberdarım minvalinde söyledim. Ailemizde de hukukçular var, mezun olunca ne ile karşılaşacağımı defalarca anlattılar. Süreçten haberdarım. 🌸
Biraz sivri dille yazmışsınız ama olsun, sıkıntı değil.
Ben genel olarak aklınıza ihtiyacım yok demedim, bir hanımefendiye yönelik söyledim, lütfen yanlış anlaşılmasın. Ve buna da akıl istemek değil de, tecrübe paylaşımını rica etmek demek daha doğru olacaktır zannımca.
Bakalım, biraz da ameliyat konusu için söylemek istiyorum. Erkek arkadaşım hastaneye geldiğinde babam bu kim diye şaşırmasın istiyorum. 🤭😂

Soru sorma o zaman güzelim. Madem öyle bize ne sen babana neyi nasıl söyleyeceksen. Burda neden konu açıyorsun. Ne yaparsan yap. Yorumlar gayet mantıklı ve genel olarak herkes bir konuda hemfikir.
Soru sorup sormama konusunda karar verecek yetki sizde değil kanaatimce. Güzide yorumunuz için teşekkürler. 😂

İnstagram facebook gibi yerlerde akrabaların göreceği şekilde paylaşım yaparsan bu ihtimal var🙂 Paylaşım yapmaSan zaten patavatsız akraba nerden bilsin konuyu..Patavatsız arkadaşa gelince ailenizle iletişim halinde olacak kadar yakın bir arkadaşsa siz söylemesini istemediğiniz takdirde zaten söylemez. Buna rağmen söylüyorsa yakınlığından şüphe etmeniz gerekir..
Hayır paylaşım yapmak değil de, erkek arkadaşım ile aynı şehirde yaşıyoruz, bir gören olursa bir şekilde babam duyabilir diye düşündüm.

Hayır paylaşım yapmak değil de, erkek arkadaşım ile aynı şehirde yaşıyoruz, bir gören olursa bir şekilde babam duyabilir diye düşündüm.
Sizin aile yapınızı, babanızın vereceği tepkileri vs. en iyi siz bilirsiniz. Buna göre kararınız verin. Bence siz kararınızı vermişsiniz zaten..😉

27 yaşta ne var ki? Gayet genç erkek arkadaşının yaşı.
babaya söylemeye gelince ben sevgilimin annesiyle tanışacağım gün ondan gizli iş yapmamak için söylemiştim. okeylemişti. sonrasında 9 ay kadar da söz nişan vs durumu olmadı. Sevgilim evlenme teklifi etti baba evleniyorum dedim. Öyle böyle gelişti ama benim babam baskıcı değil. Yani normal bir baba annesiyle tanıştın hadi evlenin bu kadar zaman geçti bu ne diyebilirdi benimki demedi. Evden cıkıp buluşunca da söylüyordum çekinmeden. Benim için rahat bir süreçti açıkçası.2 3 ay sonra da nişanlanıcaz ki ben senden büyüğüm ona rağmen ağırdan alıyorum. :)
Ay ne güzel, mutluluklar diliyorum size. 🌺

Doğru söylüyorsunuz evet. Bakalım, hakkımızda hayırlısı. 💐
Her şey gönlünüzce olsun. Ama bencede acele etmeyin. Benimki de sizinkine benzer oldu, erkek ailesi kesinlikle beklemez. İnanmayın öyle bekleriz, nişanlı kalısinız dediklerine. Ben eşimden memnunum çok şükür çok mutluyum ama keşke acele etmeseymisim, hemen evlenmeseymisim

Doğru söylüyorsunuz evet. Bakalım, hakkımızda hayırlısı. 💐
Her şey gönlünüzce olsun. Ama bencede acele etmeyin. Benimki de sizinkine benzer oldu, erkek ailesi kesinlikle beklemez. İnanmayın öyle bekleriz, nişanlı kalısinız dediklerine. Ben eşimden memnunum çok şükür çok mutluyum ama keşke acele etmeseymisim, hemen evlenmeseymisim

Teşekkür ederim. 🌸
Ay şu an bir ürktüm. 😂 O zaman süreci ertelemeye bakalım.

Back
X