Ailesi evlenmenizi düşünüyor diye evlenecek değilsin ya..benden sana tavsiye mezun olur olmaz evlilik derdine düşme.
Azıcık birkaç maaşını gönlünce ye, tadını çıkar.
Zaten evleneceksin... Düğün ,çeyiz vs vs çok masrfali bir şey. Evlilik de aynı şekilde. Neden böyle bodoslama dalmak istiyorsun ki ? Bir para kazan, rahatça harca-dusunmeden.
Kız kıza tatile cik,kendine saçma sapan ama istediğin bir şeyler al.... Erkek arkadaşının ailesi biricik oğlu evlensin artık diye böyle bir karari verme hakkına sahip değil ki. Onlara ne? İsterse sevgilin Kırkina yaklaşsin. Sen istediğin vakit -uygun olduğunu/ hazır hissettiğini düşündüğün vakit evlenirsin.
Ben 29 yaşındayım,çoğu arkadaşım evliliği lunapark zannedip mezun olur olmaz koşa koşa evlendiler. Ve sonra çok kişiden duydum 'en iyisini yapıyorsun,keşke biraz daha bekleseydim' diye.
Konuya gelince,baba var baba var.
Ablam da cümlelerini hazır edip açmıştı konuyu. Daha sevgilim var deidgi anda babam sanki yıllardır bunu bekliyormus gibi 'tabii ki olacak,kaç yaşındasınız. Birbirinizi üzmeyin,gereksiz yere kavga etmeyin' falan diye öğüt moduna gelmişti

her aile dinamiği farklıdır. Ama daha geleneksel bir ailen varsa annen de soyleyebilir