Herkes ne kadar üstüne gelmiş. Seni çok iyi anlıyorum. Komşumuzun kocasını yalan dolanla muayene ettirip (adam evdekileri doğramaya kalktı ben hasta değilim diye) gizli gizli ilaçları verdiler

bu sayede düzeldi. Kadın ağlıyordu arada kapımı çalın beni doğrarsa bulun diye
Babam da hasta bence. Birkaç hastalık okudum ve aynı babamı anlatmışlar. Hem de birden fazla hastalık. Doktora gidelim desek gitmez. Biz de kardeşlerimle düşündük. Bulduğumuz çözümler: 1- Doktorla konuşup muayenehane dışında bir yerde sözleşip abimin arkadaşı gibi sohbet edilecek. Tesadüfen karşılaşmış gibi. Maliyetli olur muhtemelen ama annemden önemli değil

2- eğer doktor çıkamazsa annem muayene olmam lazım deyip babamla gidecek ve sohbet edilecek. Babam çok sever konuşmayı hiç zorlanmaz yani. Bunların kötü tarafı ilaç verilirse gizli içirecektik. 3- babamı korkutmak. Biz üçüncüyü yaptık. Aslında olmamasına rağmen senin atalarında alzheimer vardı kesin sen de çıkacak dedik. Hiç yoktu hayır demedi. Annen (89) hatırlamıyor kimseyi, onun da annesi(105) kimseyi bilemedi bu hastalık genetik dedik. Aslında onların ki yaşlılığın bir süreci kesinlikle alzheimer yok. Ama babam haklısınız dedi. Gidip kontrol ettirelim gerekirse ilaç kullanırsın geciktiririz hastalığı dedik. Böylece ilaç durumunu da garantiledik. Bir gün öncesine anneme randevu alıp beraber girip anlatalım herşeyi diye düşünüyoruz.
Yaşamayanların anlayabileceği bir durum değil. Çok zor gerçekten. Allah sabır versin