Babayla çalışmak!

Sizce babamla çalışmaya devam mı etmeliyim?

• Ankete Katılan
    28
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yaa başka birinin yanında çalışsanız inanın DAHA İYİ olur
cidden etrafımda görüyorum baba ile çalışan ne kız mutlu ne erkek mutlu, çünkü işteki patronunuzdan bunalınca basıp istifayı gidebilirsiniz ama babanızdan istifa edemezsiniz.
Mesela evlendiniz eve gidince kimi kime şikayet edeceksiniz, eşinize babanızı mı çekiştireceksiniz? O da olmaz..
Home office olmanın ve aileyle çalışmanın muhakkak ki artıları var evet, evlilik hazılrıklarında ilerde çocuğunuz olunca izin almanız göze batmaz vs... Ancak psikolojik olarak da bir gerginlik olacak hep.

İsterseniz babanıza biraz dışarıda deneyim kazanmanın sizin için daha iyi olacağını, sizi geliştireceğini ve böylelikle babanıza da daha büyük katkı sağlayabileceğinizi anlatarak bir de dışarıda bir deneyim edinin. Belki diğer türlü daha mutlu olacaksınız, bunu denemeden bilemezsiniz.
hem biraz yaşınızın da geçmesi ve tecrübenizin de artması lazım, belki daha sonra babanızı çok daha iyi anlayabilirsiniz de.
Ben zaten hemen aileyle çalışmaya karşıyım, eğer kariyerini kendini geliştirmekse amaç, öncesinde muhakkak bir kaç firmada tecrübe edinilmeli.

ben babamla çalışabilir miydim diye düşündüm. hayatta yapamazdım. beni takmıyor çünkü herşey kafasına göre. ben hala çocuğum onun gözünde. arada sorar bir şeyler o zaman söylerim. yarısını yapar yarısını yapmaz. kavga çıkar genelde. özel sektörde patron deyince yuttuğundan kavga etmezsin ama yine yersin azarı. ne anladım bu işten o zaman?
azarı yiyip susacaksam o imkanlarla babama susarım.
kendi işimi yapacaksam en güzeli. kenara para koyup kendi şirketini açmayı düşünebilirsin.

yaa başka birinin yanında çalışsanız inanın DAHA İYİ olur
cidden etrafımda görüyorum baba ile çalışan ne kız mutlu ne erkek mutlu, çünkü işteki patronunuzdan bunalınca basıp istifayı gidebilirsiniz ama babanızdan istifa edemezsiniz.
Mesela evlendiniz eve gidince kimi kime şikayet edeceksiniz, eşinize babanızı mı çekiştireceksiniz? O da olmaz..
Home office olmanın ve aileyle çalışmanın muhakkak ki artıları var evet, evlilik hazılrıklarında ilerde çocuğunuz olunca izin almanız göze batmaz vs... Ancak psikolojik olarak da bir gerginlik olacak hep.

İsterseniz babanıza biraz dışarıda deneyim kazanmanın sizin için daha iyi olacağını, sizi geliştireceğini ve böylelikle babanıza da daha büyük katkı sağlayabileceğinizi anlatarak bir de dışarıda bir deneyim edinin. Belki diğer türlü daha mutlu olacaksınız, bunu denemeden bilemezsiniz.
hem biraz yaşınızın da geçmesi ve tecrübenizin de artması lazım, belki daha sonra babanızı çok daha iyi anlayabilirsiniz de.
Ben zaten hemen aileyle çalışmaya karşıyım, eğer kariyerini kendini geliştirmekse amaç, öncesinde muhakkak bir kaç firmada tecrübe edinilmeli.

Evet çok haklısınız annem de zamanında demiş babama, hemen kız mezun olur olmaz cumburlop çalışmasaydı senle diye.. Keşke öyle olsaydı, en azından tecrübe edinmiş olurdum. Belki daha farklı rotalarda daha huzurlu olurdum... Tabii günlük gülistanlık iş yok, bu bir hayal. Ama dediğiniz gibi ortada akrabalar olunca ister istemez güç dürtüsü, ego savaşları oluyor. Evde huzursuzluk kat be kat artıyor..

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Ben yine kendi çapımda bir kaç farklı yerden iş kovalamaya devam edeceğim. Bundan sonrasını zaman gösterecek.. Biraz kader, biraz şans..

ben babamla çalışabilir miydim diye düşündüm. hayatta yapamazdım. beni takmıyor çünkü herşey kafasına göre. ben hala çocuğum onun gözünde. arada sorar bir şeyler o zaman söylerim. yarısını yapar yarısını yapmaz. kavga çıkar genelde. özel sektörde patron deyince yuttuğundan kavga etmezsin ama yine yersin azarı. ne anladım bu işten o zaman?
azarı yiyip susacaksam o imkanlarla babama susarım.
kendi işimi yapacaksam en güzeli. kenara para koyup kendi şirketini açmayı düşünebilirsin.

Evet özel sektörde çalışmak sabır işi gerçekten.. Şu durumda en güzeli kendi işinin patronu olmak.. Ya da görece daha az stresli bir yerde çalışmak. Ailelerle genelde problem var, kimse sorsam öyle..

Ah ah
Babam sag olsaydi,beraber calissaydik
Patron/mudur milleti anlattiginiz babanizdan daha iyi degil emin olun. Ve yabanci birinin sinirli ve kaliba sokmaya calisan insan olmasi daha fazla koyuyor

Ah ah
Babam sag olsaydi,beraber calissaydik
Patron/mudur milleti anlattiginiz babanizdan daha iyi degil emin olun. Ve yabanci birinin sinirli ve kaliba sokmaya calisan insan olmasi daha fazla koyuyor

Allah rahmet eylesin babanız için, üzüldüm sizin adınıza..

Herkes bir gün ölecek tabii, önemli olan yaşadığımız anları daha kaliteli yapmak diye düşünüyorum. Bu da sizin görüşünüz saygı duyuyorum fakat, durumumu anca yaşayan bilir. El patronunu da ben görmedim görenler bilir elbette onların da babamdan aşağı kalır yanı yoktur. Benim anlatmak istediğim geçmişten birikenler, çözümü olmayan devamlı tekrarlanan tartışmalar.. insan harap oluyor. benim fikrime göre de herhangi bir hissiyatın olmadığı bir insandan böyle davranışlar görsem söver geçerim içimden; sonuçta kan bağım yok. Evde de görüşmek zorunda değilim.

Teşekkürler yorumunuz için

başka yerde de çalışsan böyle sorunalr hep var. babanın böyle yapması bu kadar dokunuyosa bir devlet dairesinde yada başka özel bir yerde çalıştığında senden daha kıdemliler ayrı müdürlerin ayrı şeflerin ayrı..

Ne kadar höt höt de olsa sen hasta vs olsan neden gelmedin noldu demez, sonuçta kızısın.
İleride çocuğun olduğunda hastalansa banane ben işime bakarım demez.
Bir de ekonomik olarak ona bağlı değilsin çalışıyorsun maaşını alıyorsun.

Allah rahmet eylesin babanız için, üzüldüm sizin adınıza..

Herkes bir gün ölecek tabii, önemli olan yaşadığımız anları daha kaliteli yapmak diye düşünüyorum. Bu da sizin görüşünüz saygı duyuyorum fakat, durumumu anca yaşayan bilir. El patronunu da ben görmedim görenler bilir elbette onların da babamdan aşağı kalır yanı yoktur. Benim anlatmak istediğim geçmişten birikenler, çözümü olmayan devamlı tekrarlanan tartışmalar.. insan harap oluyor. benim fikrime göre de herhangi bir hissiyatın olmadığı bir insandan böyle davranışlar görsem söver geçerim içimden; sonuçta kan bağım yok. Evde de görüşmek zorunda değilim.

Teşekkürler yorumunuz için
Evlendikten sonra belki imkan bulursaniz patron sirketlerinde veya kurumsal sirketlerde calisinca aradaki farki goreceksiniz zaten. Simdi kim ne dese bos. Ben 10 sene ozel sektorde hem aile sirketinde hem de krumsal sirkette calistiktan sonra bebek sahibi olunca biraktim. Simdi yeniden is ariyorum. Bulduklarim oncekilerden farkli olmayacak bundan son derece eminim. İnsallah sizin tecrubeleriniz babanizin isini aratmaz

Inan aynı beni anlattın. Ben bu olayı şöyle çözdüm. Bir gün babam beni çok kırmıştı hiç suçum yokken. Bağırdı çağırdı ağlattı beni. Olayın üstünden biraz geçince neden böyle yaptığını sordum. Bana " yaptığın işi çok güzel yapmıştın, daha iyi olman için yani seni gaza getirmek için kızdım 😳" dedi. Ben de" kızım ellerine sağlık çok güzel olmuş" deseydin inan ben daha çok gaza gelirdim" dedim. Babam öylece kalakaldı. 😂 bir daha da yapmadı zaten. Bence babanla otur konuş duygularını anlat, emin ol işe yarıyor.

Babanız da, siz de sanırım iş ortamında tam olarak profesyonelleşmemişsiniz.

Eşimin işi de aile şirketi ve deden oğula yani kayınpederim ve kardeşlerine kalma bir şirket. 7-8 sene tamamen ayrıldılar şimdi sadece kpnin kendi çekirdek ailesi ile iş devam ediyor. %51 hisse kpde geri kalan 3 oğlu arasında pay edilmiş durumda. Kp artık işlere karışmıyor gibi bir şey ama ipler de onun elinde hâlâ. Kardeşlerle çalışmak daha zor. Defalarca eşimin abileri ile şirkette çalışanlar yanında tartıştığını gördüm ama o orada kalır. Ailemize yansımaz. Orada kavga ederler, haftasonu bir araya geliriz şen kahkahalar patlak verir. Çünkü orada kardeş değil, iş adamı kimliğindeler. Yani birbirlerine ne söylerseler söylesinler, abim böyle dedi, kardeşim şöyle yaptı, çalışan önünde oldu yoktur. 3'ü hissedar patron da olsa nihayetinde bir emir komuta zinciri var. En büyük abi müdür konumunda mesela. Ortanca başka bir konumda, eşim de inşaatlarla ilgileniyor. Eşim hissedar olsa da abisi onun üstü. Sizin de bunu öğrenmeniz lazım. İşte aile diye bir şey yoktur. Şirketin kapısından girdiğiniz anda baba-kız diyaloğu biter ve patron-çalışan diyaloğu başlar. Yine eltimin muhasebe şirketi şirketin muhasebesine bakıyor, aynı şekilde. Birbirlerini orada kırar dökerler ama özel hayata asla yansımaz. Bunu başarmayı ikinizinde öğrenmesi gerekiyor.

Mıy mıy yapın gidin işinizi .Cevap vermeyin tamam deyin geçin bir süre sonra yoluna girer. iş ayrı babslık ayrı .
İnan’ın kafanız rahatlatayacak.
Valla yabancı da hiç acımaz .

Gideceğin yerde ki insanlar farklı olmayacak emin ol.
En azından babanın kahrını çekiyosun.
Elin adamının kahrını çekmek zoruna gitmeyecek mi?

Başka yerde sana belki bağırmazlar belki ama daha kötülerini yaparlar buna emin ol çalışma hayatı o kadar kolay değil.Ben devam ederdim babamla.

Babanız da, siz de sanırım iş ortamında tam olarak profesyonelleşmemişsiniz.

Eşimin işi de aile şirketi ve deden oğula yani kayınpederim ve kardeşlerine kalma bir şirket. 7-8 sene tamamen ayrıldılar şimdi sadece kpnin kendi çekirdek ailesi ile iş devam ediyor. %51 hisse kpde geri kalan 3 oğlu arasında pay edilmiş durumda. Kp artık işlere karışmıyor gibi bir şey ama ipler de onun elinde hâlâ. Kardeşlerle çalışmak daha zor. Defalarca eşimin abileri ile şirkette çalışanlar yanında tartıştığını gördüm ama o orada kalır. Ailemize yansımaz. Orada kavga ederler, haftasonu bir araya geliriz şen kahkahalar patlak verir. Çünkü orada kardeş değil, iş adamı kimliğindeler. Yani birbirlerine ne söylerseler söylesinler, abim böyle dedi, kardeşim şöyle yaptı, çalışan önünde oldu yoktur. 3'ü hissedar patron da olsa nihayetinde bir emir komuta zinciri var. En büyük abi müdür konumunda mesela. Ortanca başka bir konumda, eşim de inşaatlarla ilgileniyor. Eşim hissedar olsa da abisi onun üstü. Sizin de bunu öğrenmeniz lazım. İşte aile diye bir şey yoktur. Şirketin kapısından girdiğiniz anda baba-kız diyaloğu biter ve patron-çalışan diyaloğu başlar. Yine eltimin muhasebe şirketi şirketin muhasebesine bakıyor, aynı şekilde. Birbirlerini orada kırar dökerler ama özel hayata asla yansımaz. Bunu başarmayı ikinizinde öğrenmesi gerekiyor.

Evet çok doğru şekilde ilerliyorlar. En doğrusu evde aile ilişkileri içinde olup, şirkette duyguları karıştırmamak. Ben de bey diye hitap ediyorum. Ama insan işte, tekdüze kalmıyor hiçbir şey bir yerden sonra birikmişlikler patlayıveriyor tüm dengeler şaşıyor... o yüzden de bu dengeyi ya sağlayacağım ya da sağlayacağım.. işten ayrılmak değil de ekstradan bir yerde daha az zamanlı da olsa çalışmayı düşünüyorum..belki güvence içinde hissederim kendimi bir yandan..

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. :)

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zaman sonra malesef ki bdv de karşınızdayım. Neyse lafı fazla uzatmıyım. Üniversiteden mezun olduğumdan beri babamla çalışıyorum. Yaklaşık 2,5 sene çalıştım devamlı birlikte. Tabii aramızda ne sorunlar tartışmalar oldu. Babam yapı itibari ile sinirli bir adam, ergenliğimizde de çokça zıt düştüğümüz oldu. Aylardır konuşmadığım da. Ruhumdan anlamadı, höt höt diyerek beni hizaya getirmeye çalıştı. Ben de haliyle istediği gibi biri olamadım. Bunları konumun daha anlaşılır olması adına yazıyorum. Çalıştığım 2,5 sene boyunca bir çok imkanım güzeldi. Maaşın kesintisiz yatması, araba almam -arabayı kendim aldım babam ödemedi- vs. Bunlar artıları. Eksileri ise her şeyin mükemmel olmasını istemesi. Beni kalıba sokmaya çalışması. Çabucak sesinin yükselmesi sinirlerinin zayıf olması. Yaptığım hiçbir işi beğenmemesi, hep kusur bulması. Grafikten mezun oldum. Yaşayanlar bilir, bizim meslekte müşteri memnuniyeti sağlamak önceliktir. Müşteri de kolay kolay beğenmez, yok 1 tık büyütelim yok şöyle böyle yapalım. Bunlar normal şeyler. Ama söz konusu baba olduğunda, yaşanmışlıklar, üslup, duygusal ailesel bağ olduğunda hiç çekilir çile değil.

Ben yapı itibari ile sakin biriyim. Çoğu şeye göz yumdum, ama bir yerden sonra da insanın sabır taşı çatlıyor. Hal böyle olunca da çekilir çile değil. Gelgelelim ben bir süre sonra artık dayanamaz hale geldim. Çünkü eleştirinin dozu haddinden fazlaydı artık. Yaptığım şeyi 10 kez değiştiriyor. Ben profesyonel olduğumu iddia etmedim, o zaman profesyonel birini devreye sok. Hala çoğu şeyde küçük kızıymışım gibi müdahale edip azarlıyor iş ortamında. Neyse ben en sonunda ayrıldım, bir kaç ay iş aradım. Sonuç bulamadım ama. En sonunda bana bir teklifle geldi. Evden çalış, bir sorun ve iş söz konuusu olduğunda çalışanlarla muhatap ol. Beni muhattap alma aramız bozulmasın minvalinde şeyler söyledi. Ben de çabalarımın karşılığını alamadığımdan kabul ettim. Bir süre böyle sorunsuz devam etti. Kaldı ki bugüne dek. Yaklaşık yarım saat önce yine bir zıtlıkta buluştuk. Çalışanın yanında bana azar çekiyor. En uzak kişi dinliyor bizim kız dinlemiyor. Böyle olmaz basit işlerin vsvs. diye. Bilgisayarın kapağını sertçe kapatıp çekti gitti. Sırf zamanında alternatif ve kolumda altın bilezik olsun diye sertifika aldım. Mesleğimle alakasız, pilates eğitmenliği sertifikası.

Haftada 1 gidiyorum şirkete, ama haftada 1 olan zamanda bile böyle sorunlar çıkıyor. Babamla çok zıt karakterleriz. Bazı şeylerde anlaşsak bile höthöt tavrı öyle gözüme batıyor ki... Bunaldım, ekonomik anlamda ona bağımlı olmak, bu davranışlarına maruz kalmak. En ufak bir sorunda elinde kozlarının olması zoruma gidiyor. Fikirlerinize ihtiyacım var. Birkaç yere başvuru yaptım eğitmenlik adına ama sonuç yok. Sizce pilates üzerinden ya da kendi sektörümden başka bir yerde devam mı etmeliyim. İş aramaya kaldığım yerden devam mı etmeliyim.. Ya da başka fikirleriniz varsa bana sunar mısınız. Senelerin yorgunluğu var üzerimde, gururum kırık.. Okuduğunuz için teşekkür ederim..

Düzenleme: Yaklaşık 4 ay sonra evleniyorum, bu homeoffice olayı oldukça rahat olucak benim için ama bu şekilde devam edip sinirlerimi ve aramızdaki ilişkiyi iyice bozmak istemiyorum.. Ekonomik anlamda bağımsız olmak istiyorum ondan

Merhaba !
Öncelikle sizi çok çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Aynı durumu birebir yaşıyorum hatta çok daha şiddetlisi çğnkü bizim iş birde tam bir erkek işi. Bir sürü kamyoncu, şöfor vb. Erkekle hiç kurumsal olmayan bir ortamda çalışıyoruz. Aynı soru işaretleri bende de var be bi türlü o hamleyi yapıcak ekonomik ve manevi gücü kendimde bulamıyorum. Bazı arkadaşlar diğer patronlar bağırmayacak mı sanki demiş, boşver kendi işin demiş bu hafife alır yaşamadam bilir konuşmaları dikkate almamanızı öneririm.
Kendim üniversite yıllarında her zaman kendi kazandığını harca mottosuyla yetiştirildiğim için garsonluk dahil bi çok yerde kısa uzun süreli çalıştım. Bu tarz kurumsallaşamayan patron babalar işte yaşananları eve yansıtır, tatiliniz özel hayatınız, gelecek planınız herşey işe bağımlı olur. Örneğin kendi ekibimde çalışan arkadaşların patronuyum ve babamda da gözlemlediğim şey maaşlı çalışanınıza istediğiniz gibi bağıramazsınız o an istifa eder gider yerine yeni eleman, kıdemliyse kıdem tazminatı uzun iş dikkat edilir hep söylene. Hatta biraz akıllı biri ise aman çok ağır konuşmayayım şikayet eder falan çalışma bakanlığı denetimi olursa yanarım düşüncesi olur. Ama eğer kızıysanız of ki ne of işi bırakma ihtimali, şikayet ya da kıdem hakkı isteme gibi bir olasılığınız yok. Hatta ve hatta kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yaparak ortamdakilere kızmadan üstünüzden insanlara ayar dahi verebilir. İstediği kadar yüklenebilir çünkü kızısın sonuçta ne var bunda. Diğer arkadaşlar iş arkadaşı edinebilirler babanız patronsa unutun o işi kimse yanaşmak dahi istemez, iş dışında elemanın ile görüşmen zaten baban tarafından hoş karşılanmaz çalışanın sonuçta herkese aynı mesafede olmalısın. He birde işten çıktığınız da iş bitmez evde, tatilde sürekli devam eder. Yasal hak talep edemezsiniz ve sürekli çalışmanıza rağmen evet belki komik gelecek ama maddi sıkıntı çekersiniz. İşte huzurunuz olmadığı gibi evde de huzurunuz olmaz. Yaptığınız herhangi bir hata, hata olarak değil nankörlük olarak anlaşılır. Normal şartlarda kovulacak derecede büyük bir hata yaptığınızda kovulursunuz babanız patron ise o hatanın bedelini ödemek zorundasınız ve bunu ömrü boyunca mutlaka size hatırlatacaktır. Ve o sorumluluk. Sadece kendi maaşımı düşüneyim işimi yapayım adım hıdır elimden gelen budur durumu olamaz. Ailenizin gelir kapısı olduğu için sürekli tetikte olmak zorundasınız. Yaşanan her kriz, her problem sizi altından Kalkamayacağınız borca ve sıkıntıya sokabilir. SONUÇTA AZDAN AZ, ÇOKTAN ÇOK GİDER.
Bence herkes oylarına tekrar bi baksın derim. İnşallah bende bir gün rest çekecek cesareti bulurum.

Başka bir yerde çalışsanız yine aynı şeyleri yaşamayacağınızın garantisi yok. Üstelik calıstığınız yer babanızın. İlerde çocuğunuz olduğunda bir işiniz olduğunda anlayışla karşılayabilir. Başka yerde çalışırsanız çok zor olur.

Sektörü biraz biliyorum, eğer ki babanızın sabit bir işleyişi ve geniş bir çevresi var ise işiniz iyi gider. Ancak sektörde hunharca insan kullanılıyor. Başka iyi bir kurum yada müşteri potansiyeli bulana kadar babanız çla devam
Homeoffice için mesleğiniz aşırı uygun ama çevre şart, babanızın müşterilerini almış olmaz mısınız böyle olursa da..
Benve evlilik düzeniniz oturana kadar babanızla devam etmekte fayda var.
Kaygılarınızı çok iyi anlıyorum, hele ki stres çıkarmak için ilk sizi buluyorsa..
Ancak piyasada batan batana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X