• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacak bacak üstüne atmak sizce de saygısızlık mı?

BalePabucu

Devenin Bale Pabucu
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2011
648
8
46
İstanbul
Saaatlerdir annem ve babamla oturduk benim bacak bacak üstüne atmamı tartışıyoruz, o kadar bunaldım ki.

Çünkü ben bu konuyu bir türlü saygı ile bağdaştıramıyorum ve açıkçası çok da önemli gelmiyor.

Bunu yaparken farkında bile değilim, uyarılınca anlıyorum her defasında ama ne yapayım nasıl bir alışkanlık olduysa atmadan rahat edemiyorum bir türlü. :44:

Geçen gün bankaya babamla gitmek zorunda kaldık, görüşme yaparken karşılıklı oturduk ve ben yine farkında olmadan atmışım. Babam hiçbir şey söylemedi. Bugün konusu açılınca bahsetti, mahcup ettin beni dedi. Sonra konu uzadı da uzadı saygısızlıktan bir girdik oooo ileride evleninceden çıktık.

Ya kızlar yanlışım varsa düzeltin lütfen, gerçekten saygısızlık olarak mı görülüyor?

Gördüğünüz zaman siz de ayıplıyor musunuz?

O biraz eskilerin kuralı canım ya, bizimkiler de birkaç söylemişti önceden ama bende de alışkanlık var.
Yayıla yayıla oturmadığın sürece ortada bir saygısızlık yok bence.

Bir de ortamda çok yaşlı insan varsa yine oturma da sen huylanmasınlar :1:

Ama bunun dışında tam bir hanımefendi gibi de bacak bacak üstüne atabilirsin bence :34:

Son düzenleme:
Bizler için tabi öyle değil ancak yaşlı insanlar böyle şeyleri çok önem verebiliyorlar. Türk kültüründe evet öyle bir şey. Önem veriliyorsa dikkat etmek lazım böyle bir şey için kırmaya üzmeye değmez :)

bence saygısızlık değil bende bacak bacak üstüne atarak oturmaya alışığım otobüste bile böyle oturuyorum alışkanlık işte :) benim annem babam genel olarak bişey demez ama çok yaşlı insanların yanında bu şekilde oturunca uyarıyorlar. sonra ben istemsiz olarak tekrar bacak bacak üstüne atıyorum onlar tekrar uyarıyor... böyle bir kısır döngü içindeyiz :/

ben de bacak bacak üstüne atınca çok rahat ediyorum.
Allahtan babam yada annem takmaz öyle şeylere onların yanında atarım da bişi demezler.
ama bazen mesela metroda otururken karşımda yaşlı biri varsa düşünüyorum ayy içinden saygısıza bak fln diyor mudur acaba diye indiriyorum bacağımı ama sonra yine gayriihtiyari tekrar atıyorum. öyle rahat ediyorum napim hiç de saygısızlık olarak düşünmem...
amaaa şöyle bişi var bazıları çok abartıyor otururken aynı zamanda yayıyor kendini o çok itici geliyor.

O biraz eskilerin kuralı canım ya, bizimkiler de birkaç söylemişti önceden ama bende de alışkanlık var.

Yayıla yayıla oturmadığın sürece ortada bir saygısızlık yok bence.

Bir de ortamda çok yaşlı insan varsa yine oturma da sen huylanmasınlar :1:

Ama bunun dışında tam bir hanımefendi gibi de bacak bacak üstüne atabilirsin bence :34:

Annem ve babam olması gerekenden daha yaşlı, oradan kaybediyorum sanırım. :9:

Yok asla yayıla yayıla oturmam zaten ama ne kadar düzgün oturursam oturayım o bacak yerinde değilse yiyorum azarı. :)

yaşca büyük insanlar olunca bence saygısızlığa giriyor...
atmayın bacak bacak üstüne ne olcak artı puan vermiyor kimseye

Bizler için tabi öyle değil ancak yaşlı insanlar böyle şeyleri çok önem verebiliyorlar. Türk kültüründe evet öyle bir şey. Önem veriliyorsa dikkat etmek lazım böyle bir şey için kırmaya üzmeye değmez :)

Evet haklısınız kırmaya üzmeye değmeyecek bir konu kesinlikle... :)

Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama çoğunlukla farkına varamıyorum maalesef

Buyuklerimiz bunu bir rahatlik ve usturupsuzluk olarak yorumlamislar.Buyuge saygidan elpence divan durmanin eftal oldugu bir zamanda yetistirilmisler...Bu zamane genclerine sasiriyorlar tabi..

Yetistirilisleri oyle cok fazla takmamak lagzim bunu.

Cok cok rahat aileler bunu gormezden geliyor onun disinda disarda, misafirlikde nereye giderseniz gidin aileniz gelenikciyse bunu saygisizlik olarak gorecekdir.

ben saygısızlık olduğunu düşünmesem de her ortamda atamıyorum sanırım karşımdakinin öyle düşünmesini istemediğim için. yani biz düşünmesek de öyle algılayanlar olabiliyo bu yüzden yine de dikkat etmek lazım sanırım

bence saygısızlık değildir katılmıyorum yani. milletin önünde elimi bağlamış klozette oturur gibi oturmak bana çok itici gelir . bacak bacak ustune atmak daha iyi :)

yahu bir bilen varsa söylesin neden saygısızlık olarak algılanıyor acaba???

bn bu konuyu okuduğumdan beri düşünüyorum bulamıyorum....

hee bnde saygısız demesinler diye atamıyorum büyüklerin yanında ama şuan buraya yorum yazarken ayak ayak üstüne atmış durumdayım:)))

size saygısızlık mı yapıyorum acaba:))))))))))))

not: alakasız ama bacak bacak üstüne atmak kan dolaşımını yavaşlattığından bacaklarda varis ve selülit oluşumunu hızlandırırmış bilginize:)

yahu bir bilen varsa söylesin neden saygısızlık olarak algılanıyor acaba???

bn bu konuyu okuduğumdan beri düşünüyorum bulamıyorum....

hee bnde saygısız demesinler diye atamıyorum büyüklerin yanında ama şuan buraya yorum yazarken ayak ayak üstüne atmış durumdayım:)))

size saygısızlık mı yapıyorum acaba:))))))))))))

not: alakasız ama bacak bacak üstüne atmak kan dolaşımını yavaşlattığından bacaklarda varis ve selülit oluşumunu hızlandırırmış bilginize:)

Aynen ben de cevapları okurken yine bacak bacak üstüne atmış vaziyetteyim. :60:

Açıkçası ben de neden saygısızlık olduğunu anlamış değilim zaten tartışma çıkmasının sebebi bu.

Anlam veremiyorum bir türlü. :44:

Ve maalesef fazlasıyla önemseyen bir ailem var, tam eski toprak denilen cinsten :34:

Bende alışmışım bacak bacak üstüne atmadığım zaman dizlerimin ağrıdığını hissediyorum
Babam bişey demiyor Allah'tan
Ama yaşlı insanların yanında dikkat ediyorum

Bende alışmışım bacak bacak üstüne atmadığım zaman dizlerimin ağrıdığını hissediyorum
Babam bişey demiyor Allah'tan
Ama yaşlı insanların yanında dikkat ediyorum

Benim de ağrıyor yahu, bacak bacak üstüne atınca dinleniyor resmen bacaklarım

Benim babam da yalnızken bir şey demiyor bu yüzden alıştım zaten, ama bir yabancı olduğu zaman -genç yaşlı farketmez- yerin dibine giriyor adam. :27:

bnm de ailem önemser ve artık o derece kanıksamışım ki durumu bir büyük gelince sanki bacak bnden ayrı bi uzuvmuş gibi bırakıyor kendini aşağı:))))

hani o derece alışkın duruma.....kibir olarak mı görüyorlar acaba??? ben sana başka saçma saygısızlıkları sayayım güzel ülkemizde:

1) büyüklerin yanında sakız çiğnemek( patlatmaktan bahsetmiyorum bile)
2) kızlar kahve içmez denirdi bi zamanlar( saygısızlıkmış)
3) bir mekana anne babandan önce girmek
4) kayınvaldeyle yaşayanlar için onlardan sonra kalkmak
5) evde pijamayla gezmek(ayıp)
6) el öpmemek
7) bir büyüğünün yanında uzanmak ( hasta olsak bile doğrulmaya çalışıyoruz bu baskıdan)
8) eskiden eşinin erkek kardeşi senden küçük olsa bile abi diyeceksin yoksa saygısızlık oluyormuş:)

ayy aklıma bunlar geldii.....

bnm de ailem önemser ve artık o derece kanıksamışım ki durumu bir büyük gelince sanki bacak bnden ayrı bi uzuvmuş gibi bırakıyor kendini aşağı:))))

hani o derece alışkın duruma.....kibir olarak mı görüyorlar acaba??? ben sana başka saçma saygısızlıkları sayayım güzel ülkemizde:

1) büyüklerin yanında sakız çiğnemek( patlatmaktan bahsetmiyorum bile)
2) kızlar kahve içmez denirdi bi zamanlar( saygısızlıkmış)
3) bir mekana anne babandan önce girmek
4) kayınvaldeyle yaşayanlar için onlardan sonra kalkmak
5) evde pijamayla gezmek(ayıp)
6) el öpmemek
7) bir büyüğünün yanında uzanmak ( hasta olsak bile doğrulmaya çalışıyoruz bu baskıdan)
8) eskiden eşinin erkek kardeşi senden küçük olsa bile abi diyeceksin yoksa saygısızlık oluyormuş:)

ayy aklıma bunlar geldii.....

:60: :60: :60: Ay bu gidişle benim de bacağım artık benden bağımsız bir uzuv olma yolunda :60:

2. maddeye şok oldum ya hiç duymamıştım, zaten kahve delisiyim o zamanlarda yaşasaydım adım çıkardı vallahi. :)

Artık babam sokağa adımını atamazdı herhalde. :1:

Back
X