• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacak bacak üstüne atmak sizce de saygısızlık mı?

Saaatlerdir annem ve babamla oturduk benim bacak bacak üstüne atmamı tartışıyoruz, o kadar bunaldım ki.

Çünkü ben bu konuyu bir türlü saygı ile bağdaştıramıyorum ve açıkçası çok da önemli gelmiyor.

Bunu yaparken farkında bile değilim, uyarılınca anlıyorum her defasında ama ne yapayım nasıl bir alışkanlık olduysa atmadan rahat edemiyorum bir türlü. :44:

Geçen gün bankaya babamla gitmek zorunda kaldık, görüşme yaparken karşılıklı oturduk ve ben yine farkında olmadan atmışım. Babam hiçbir şey söylemedi. Bugün konusu açılınca bahsetti, mahcup ettin beni dedi. Sonra konu uzadı da uzadı saygısızlıktan bir girdik oooo ileride evleninceden çıktık.

Ya kızlar yanlışım varsa düzeltin lütfen, gerçekten saygısızlık olarak mı görülüyor?

Gördüğünüz zaman siz de ayıplıyor musunuz?

kesinlikle değil, gördüğünüz zaman ayıplıyor musunuz sorusu bile garip geldi
ama babanlar öyle büyüdüyse, aksine ikna etmen zor tabii
buna bile ayıp diyolarsa, yaşantın bayağı zor olmalı evde
ama konu bu kadar uzuyosa, onların yanında yapmamaya çalış, başka da bi çaren yok sanırım

yahu saygının da cinsiyeti olur mu acaba??? ben artık böyle düşünüyorum...şimdi aklıma geldi de erkekler kumaş pantolon giyip bacaklarını acaba ne kadar açılabiliyoru denercesine,bizimkisi kadar kibar olmayan organlarını haşırt diye koyarcasına oturuyorlar....

ama bn hiçbir ailenin "oğlum bacağını kapat otur saygısızlıktır" dediğini duymadım.....sanki aslan oğluum bee der gibi seslenmiolar:))) ama konu bayanlar olunca bacağı açıp oturamazsın;ayıp, bacak bacak üstüne atamazsın;saygısızlık....bu ne beee...

saygının da cinsiyeti varmış demekki.....

bence saygıyla veya saygısızlıkla hiç alakası yok ama bazı orta yaş ve üzeri insanlar bu durumu çok önemseyebiliyor.ailem değil ama lisedeyken hocalarımdan ikaz aldığım olmuştu bu yüzden.

Bence saygısızlık değil ancak yaşlılarımız karşısında hoş olmayan bir oturuş biçimi. Edebiyle, düzeniyle atıldıktan sonra bir şey olacağını sanmıyorum. Ancak yayıla yayıla atar da durumu abartırsanız o evet saygısızlıktır olarak düşünülebilir.

Hatta bazen farkında olmadan atarım. Çok da rahat ederim. Ama çevremdeki insanları rahatsız etmemek amacıyla farkedersem indiririm.
Bir yerde de selülit yaptığını duymuştum. Sanırım onun da etkisi var. :27:
Gerçi geri gider yukarı o bacak ama. :1:

Son düzenleme:
annemde babamda bu konuda hıc bısey soylemedıler bu gune kadar
babmın yanında uzanırımda babak bacak ustunede atarım ... kankam gıbı yuzunu gozunude mıncıklarım kanka naber dıye de konusurum.:24:aynı evde yasarken camasırlarımlada gezerdım evde kardesımde ole aklıma gelmeyen yuzlerce sey babam annem degıl arkadasım gbı... bunlar cok seker samımı aıle olmanın getırdıgı seyler...bız cok rahat buyuduk demıcem cok normal buyuduk anormal olan komutan gıbı davranan aıleler.
bunlar hıcte saygısızlık degıl..saygı farklı bıseydır

tanımadıgım veya annem babm harıcındekı yasca buyuk ınsanların yanında da bacak bacak ustunede atarım ( mını gıyıp frıkık vermeyecek sekılde) sacma cok gerı kalmıs bı zıhnıyet yıl 2012

Haha aynı ben :D

18 yaşındayım ama 30 luk kadınlar gibi oturtuyorlar zorla.
Anneannemlere gitsek teyzem, annem, yengem gözlerini pörtlete pörtlete bacaklarımı aynı hizaya getirmeye çalışıyorlar :D
Evde de babam ııhh. Sabır taşım az kaldı , çatlayacak.

Ben saygısızlık olarak nitelendirmiyorum.Bende ailemin yanında ayaklarımı havaya diksem bana napıyosun demezler :) Bazen şakayla karışık isimleriyle ifade ederim.Ama aileden aileye değişiyor işte.Yada onlar size yapmayın dicek siz unutup yapıcaksınız.Elbet bir gün bıkacaklardır :):34:

canım mahsuru yoksa senin ve anne babanın yaşını sorabilir miyim ? Niçin dersen onuda sonra yazacağım :)))

Kusura bakma sorunu yeni gördüm. :34:

Konu da hortlayacak sayemde. :9:

Babam 70, annem 62 yaşında.

Ben de 21 yaşındayım.

Kendilerinin benim yaşımda torunları var. :52:

Son düzenleme:
Kusura bakma sorunu yeni gördüm. :34:

Konu da hortlayacak sayemde. :9:

Babam 70, annem 62 yaşında.

Ben de 21 yaşındayım.

Kendilerinin benim yaşımda torunları var. :52:

Bitanem öncelikle anne babalığın olması gereken diye bir yaşı yoktur. Önemli olan seni ne kadar önemseyip sevdikleridir.

Ben 38 yaşındayım (olmaya az kaldı 38 diyelim) oğlan 2.5 yaşında birde ikinciyi düşünüyorum o da ne zaman olur bilinmez. Arkadaşım 43 bebeği 1,5 yaşında yani bizde kuşak çatışmasını kaçınılmaz olarak yaşayacağız.

Az ayağımızı denk alıp çocukları bunaltmayalım diye öğrenmek istedim yaşları. 20 yaşındaki çocuğumu bunaltmak hiç işime gelmez. Biraz dilimizi tutacağız bu onu gösteriyor.

Yani kısaca yazdıkların bizim için hayat dersi.

Unutmadan bence de saygısızlık değil.

bu konu bizim evde de saygısızlık olarak nitelendiriliyor...
ben alıştım anne babamın, büyüklerimin yanında atmıyorum ayak ayak üstüne,
biz teyzemin yanında saygıdan yapmazken, kendi kızı şak diye atıyor ayak ayak üstüne...
yani kim saygılı kim saygısız bende anlamadım:27::27:
saçma geliyor ama yapıcağım bişey yok :31:

Ona bakarsanız baazıları bacak bacak üstüne atmaz ama öyle bir oturur ki bacaklarını aça aça , her yeri fora olur.Asıl saygısızlık bu.

Back
X