• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacak bacak üstüne atmak sizce de saygısızlık mı?

bence saygısızlık değil ama madem babacıgın öyle istiyormuş sen de kırma:) ben de ailem yanında rahatım ama başka yerlere gittiğimde falan ne düşünürler diye dikkat ederim. ama mesela etek giydiysek de bacak bacak üstüne atmamak zor oluyo. birbirine ypaıştırıp sürekli dimdik oturmak zorunda kalıyosun erkekler de ohh ne rahat 180 derece açıp oturuyolar yayıla yayıla

aileler böyle kuralcı olabiliyo canım.
benim annem de babam gelince ayağa kalkmıyorum kapıda karşılamıyorum diye sen değer vermiyosun babana diyip duruyo halbuki ben onu saygısızlık ya da değer vermeme şeklinde yorumlamıyorum.
sanırım bu jenerasyon farkı oluyo.

evet yaşı büyülere göre saygısızlık sanırım ben babamın yanında çok rahatımdır bacak bacak üstünede atarım tv izlerken uzanırımda sonuçta kendi evimde rahat edemiyceksem nerde edicem ama kpederimin yanında bacak bacak üstüne atmam saygısızlıkmış benide nişanlım uyardı anlamıyorum saygı böyle ufak şeylerle belirlenmemeli bana göre saçmalık ama uyguluyoruz mecburen

yani belli adap olculeri icinde oturuldugunda benim icin sorun degil acikcasi ailemde sorun yapmaz hatta tanidigim cevree bile sorun olmuyor..hatta ve hatta gittigim toplanti eglence veya benzeri yerlerde kadinlar daha havali durmak icin bacak bacak ustune atiyor...

ben annemin ve babamın yanında rahatca bacak bacak üstüne atarım hatta yakın tanıdıklarımın yanında da atarım annemle babam bana vay efendim saygısız neden bizim yanımızda bacak bacak üstüne attın demezler modern düşünüyorlardır belki ama mesela ananem çok kızar ve rahmetli dedem aşırı kızardı hep bacak bacak üstüne attığımı görsün bissürü laf ederdi saygısız vs gibi:)nur içinde yatsın
ama konuya gelince bacak bacak üstüne atmak neden saygısızlık hala anlayabilmiş değilim saçma

bizim toplumumuzda saygıyı illa görselleştirmek gerek niyeyse
hanım hanımcık oturup ne rezillikler yapanlar var
bence saygı meselesi değil bir alışkanlık
ama baban rahatsız oluyosa onun dediğini yapmanı öneririm
çünkü utanmış filan
çok zor bişey değil babacığının gönlü olsun

saygı sözlerle,bir durum karşısında gösterilen tavırla belli olur bence..bacak bacak üstüne atmak tercihtir,saygısızlık değildir..

Son düzenleme:
Annem ve babam olması gerekenden daha yaşlı, oradan kaybediyorum sanırım. :9:

Yok asla yayıla yayıla oturmam zaten ama ne kadar düzgün oturursam oturayım o bacak yerinde değilse yiyorum azarı. :)

canım mahsuru yoksa senin ve anne babanın yaşını sorabilir miyim ? Niçin dersen onuda sonra yazacağım :)))

Gayet hanım hanımcık bir biçimde de bacak bacak üzerine atılabilir. Asıl saygısızlık özellikle aynı koltuğu seninle paylaşmak zorunda olan birileri varken bacaklarını aça aça oturmak.

Eskilere göre evet, bizlere göre hayır saygısızlık değil.
Fakat eğer aileniz bu yüzden üzülüyorsa, bunu saygı olarak görüyorsa sizde onların yanında kendinizi zorlayabilirsiniz.
Bu çok zor olmasa gerek onların onlarca emeğinin yanında.

Onlarla tartışmak yerine, ,istem dışı böyle yaptığınızı, elinizden geleni yapacağınızı, unuttuğunuzda da size kızmamalarını isteyin ailenizden.
....
Hem o şekildeki oturuş biçimi kan dolaşımını azaltır zamanla selülit oluşmasına neden olur, varis varsa daha büyümesine neden olur.

Bunun kökeni,büyüklere hürmete dayanıyor :

Yani büyüklerin sözü kesilmez,büyükler konuşurken lafa karışılmaz.

Büyükler oturur küçükler servis yapar,küçükler kapıyı açar,telefona koşar vs...

Büyüklerin yanında ayaklar uzatılmaz,sakız çiğnenmez,sigara içilmez,o yapılmaz,bu edilmez :)

Bacak bacak üstüne atmak da bir nevi p..osunu devirmek anlamına geleceği için,hoş karşılanmaz.

Küçüklerin koltuk kenarında ve her an ayağa fırlamaya hazır oturması beklenir.

Yani tek başına anlam içeren bir tavır değildir,alt metni zengindir aslında :)

Saygı bacak bacak üstüne atmakla mı oluyormuş? :)) Babamın,annemin yanında bacak bacak üstüne de atarım,uzanırım da,ayağımı sehpaya da koyarım...Çok saygısızım di mi ama ? :P

bence saygısızlık değil ama büyüklerin bir kısmı böyle düşünüyor.bernim koca da bu konuda takıntılı büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atsam hemen uyarır:23:bana göre saçma ama ailende önemsiyorsa onları kırmaya değmez canım dikkat etmeye çalış:31:

Saygısızılık değil kesinlikle.

Hem görüntü açısından daha güzel bir oturuş şekli bence.

Back
X