Arkadaşlar merhaba,
Uzun süredir bende bu forumun takipçisiyim. Ve bende aynı dertten muzdaribimçarpık bacaklar...
Konuyla ilgili bende Dr.Oytun idil ile görüştüm. Oytun Beyle belki yarım saat belki daha fazla, herşeyi konuştum. Sizlere de aktarıp bilgilendirmek istedim. Oytun bey protez ameliyatını daha önceden yapmış ve yaptığı hastaların fotoğrafını gördüm.(yaklaşık 10 foto falan vardı) Benim için de çok iyi hatırlamıyorum ama 120 lik bir protezin uygun olacağını söyledi. Protez kasların arasına yerleştiriliyormuş. Özelikle zararının olup olmadığını spor yapmamı engelleyip engelleyemeyeceğini sordum. Zararını olmadığını ve aktivetileri engellemeyeceğini söyledi.
Ameliyat anestesi altında yapılacakmış, ameliyattan sonra 1 gün hastanede kalmak gerekiyormuş. Çünkü ağrılar oluyormuş ve iğne yapılması gerekiyormuş. Ameliyatın iyileşme süresini 1 hafta dedi. Ben de şaşırdığımı söyledim, çünkü iyileşme süresini 1 ay olarak gözden çıkarmıştım. O kadar ısrarla sormama rağmen iyileşme süresinin 10 günü geçmeyeceğini söyledi. Amliyat diz arkasından sanıırm 4-5 cm bir kesikle yapılıyormuş. Ameliyattan sonra bu bölgelerde iz kalırmış. Amliyattan sonra 3.gün sonra kontrole gidliyor ve kişiye göre değişmekle birlikte en kötü ihtimal çok küçük adımlarla yürünebiliniyormuş. 2 kişinin de ameliyattan sonra kontrole gelirkenki videolarını gördüm. (Sadece yürüme kısmını gösteriyor, kişiler teşhir edilmiyor bunu da belirteyim)
Son olarak ameliyat ücreti için 5500 TL dedi. Ancak ben bir indirim yapılabileceğini veya taksit olup olmayacağını sormadım.
Kendi düşüncelerime gelince açıkçası ben Oytun beyden çok olumlu elektrik aldım. Benimle çok güzel ilgilendi her soruma çok düzgün bir şekilde cevap verdi. Amliyattan çıkıp gelmiş ve bekleyen başka kişiler olmasına rağmen zamanın hesabını yapmadı. Ve bu görüşme için hiçbir muayene ücreti alınmadı. Bunu niye belirtiyorum, çünkü ben yıllar önce (en az 5 yıl) Dr. x (adını vermek istemiyorum) ile görüşmüştüm. Ve benimle sadece 2 bilemediniz 3 dk ilgilendi. Sadece bacaklarıma baktı o kadar. Ve bana burnunu da düzeltiriz dedi.( benim sormama ve böyle birşeye ihtiyaç duymama rağmen) Ve çıktı, sorularım için beni oarada görevli başka bir kişiye iletti. (artık hemşerimiydi biimiyorum) Ben sorularımı o kişiye sordum. Ve bu görüşme için de 200 TL ödedim. Açıkçası o gün çok soğumuştum ameliyat olmaktan. Halbuki ne heveslerle gitmiştim.
Bugün kıyasladığımda Oytun bey'in işini sadece ticari tarafına bakmadığı kanısına vardım. Tabi bu benim düşüncem. Ve ameliyat olmaya karar verdim. Sadece konuyu eşimle konuşmak kaldı. Onlada konuştuktan sonra 1-2 hafta içinde ameliyat olmayı düşünüyorum.
Ameliyattan sonrada sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim inşallah..
dilara merhaba, bende silikon düşünüyorum oytun beyin tatilden gelmesini bekliyordum gelmiş mi acaba? fiyat gayet uygun bende kendisiyle görüşmek istiyorum. siz de şehir dışından mı gideceksiniz çünkü ben şehir dışındayım ve sanırım bir süre orada kalmam gerekecek operasyon zamanında. umarım istediğiniz gibi olur her şey, gelişmeleri mutlaka paylaşın