3 haftalik tatilim var agustos ayinda,bu sürecte ya iyilesemezsem de diye ameliyati biraz daha erteleyip yine dolgu yaptirmayi düsünüyordum,Türkiye de dolgu yapan doktorlari arastirmaya ve mail yazmaya baslamistim bile..ama simdi macrolane yerine bu dolgu neden olmasin diye düsünüyorum?..arastiriyorum suan yakinda yaptirirsam sasmayin:)
aquafilling uygulama videolarini bastan sona kadar izledim,yabanci bir doktor Türk doktorlarimiza uygulamasini gösteriyor:)sanirim o istanbuldaki bayan doktor da orada:)ortamdaki gürültülerin arasindan doktorlarin konusmalarini tekrar tekrar dinleyip duyup anlamaya calistim.
macrolane de dolgu kanül ile enjekte ediliyordu,jöle gibi bir kivama sahip,ama bu dolgu torbaciklarin icinde daha sivi bir yapiya sahip gibi görünüyor,bu özelliginden olsa gerek,videolarda normal igne ile enjekte edildigi görülüyor..bir de macrolane de nester ile cok ufak bir kesi gerekli kanül girisi icin.bunda ona gerek yok.zaten videoda birisi soruyor inzisyon yapildi mi diye,yani kesi demek..kesi yapilmadi, sadece lokal anestezi ile deri uyusturuldu. (islemden önce igne ile giris yapilacak yerde hafif kabarti,tepecik olusturuldu)
2004 te üretilmis ama 2011 de uygulamaya gecmis anladigim kadariyla
ec zertifikasi yani avrupa uygunluk zertifiksi almis..