Bacı olmak isteyen arkadaş

Beraber oturup kahve içtiğim yemek yediğim evine girip çıktığım kimse hakkında arkasından böyle konuşmadım , pat pat yüzüne söylerim olur biter . Tarzınız çok itici
İşte ben bunu hal diliyle söyledim, anlar diye umdugum için. Biri bana yazmazsa bende ona yazmam, darilmam da asla. Sadece cok irtibatta olmak istemedigini anlar mesafemi koyarim. Bu arkadaş onu yapmiyor, anlar diye beklemiştim.
 
Bacımı ben demiyorum ki, arkadasin ağzıyla konuştum. Banada tuuhaf geldiği için. Derdimi bilse bi annem bi ablam bilir. 4 5 te dostum vardir ama pek dert paylaşan insan degilim, daha cok dert dinler nasihat veririm, o kadar.
Bende bacı çok bacı kontenjanm dolu dediğiniz için dedim aslında
 
Selam kizlar, nasılsınız iyiysiniz inşallah. Şimdiii. Benim bir konum var, öyle büyük bir problem değil, sorun olma yolunda ilerliyor. Canımı sıkıyor biraz, rahatsız etmeye başlıyor. Bir dostumla bunu konuştum, birde burdaki arkadaşlara sorayim, bi görüşlerini alayim dedim.
Anlamaniz icin birazcik detay verecegim: ben sosyal, yakin dost çevresi yoğun olan, ikide tatli kiz kardesi olan ve onlarla da cok iyi anlasan (cok şükür) biriyim.
Yakinlarima tasinan bir arkadas var eskiden tanidigim, benden sonra evlenip ayni sehire tasindi fakat cok yakin oturmuyoruz (buna da cok şükür sjsjsj). Bu arkadas sanirim beni kankasi olarak görmeye basladi, ortada hıc bir sebep olmadığı halde. Ona karsi mesafeli degilim ama can ciger kuzu sarmasi da degilim. Hep o yazar, hep o buluşmak ister çünkü benim çevrem bana yetiyor, kiz aklima gelmiyor cogu kez, yanlis anlasilmasin. Herneyse ilk evlendigim zaman illaha eşler tanissin diye diretti durdu, orda hafif bir koptum zaten, cogu kez reddettim farkli sebeplerden ötürü. Gel zaman git zaman misafir ettik ve yakin zamanda da biz onlara gittik. Adet yerini bulsun hesabiydi benimkisi çünki o israrindan sonra biraz mesafe koymuştum, arkadas yine yazıyordu ama. Herneyse bana geldiğinde başladı "seni bacim olarak görüyorum" demeye ve onlara gittiğimizde de tekrarladi aynisini. Allah razi olsun dedim, estağfurullah dedim. Mesele şu ki, bende olan bacilar ve bacilarim dediğim arkadaşlar bana yetiyor. Yeni baciya ihtiyacim yok ama bu arkadas bana baci olma derdinde. Halbuki ben ona hic "benim bacim ol" mesaji vermedim. Yeni bir mesaj atmis iste ayni sehirde olduğumuza sevindigini, yürüyüşe ciktigimda onada haber etmemi (yürüyüş yerleri olan bir muhitte oturuyorum) söylemiş atmış. Ben cidden sıkılmaya başladım bu konudan. Ya arkadas olalım ama baciliga hic gerek yok. Bacılık kontenjanım dolu benim. Ikimizde 30u geçkin insanlarız, işinde gücündeyiz. Ben kırıp dökmeden bu arkadaşa bunu nasil anlatayim, var mi bi fikri olan?
Çok yanlış düşünüyorsunuz arkadaş çevreniz dolu diyorsun o kadını kısaca neden reddediyorsun o da kalsın kenarda onunla da gezin eğlenin Ben mesela gelin geldim tekirdağ'a ne bir akraba ne bir arkadaş ne bir dost kiracı olduğum için bir komşuyla da çok samimi olamıyorum çünkü taşınınca çok kötü üzülüyorum bence şükredin ki seninle arkadaşlık kurmak istiyor yanlış anlama bir de 30 devirmiş bir insanlarsınız yani ne olmuş öyle bir iki kahveye gidip gelseniz ha sevmezsen Tamam mesafeli durursun Ama arkadaş sayfan dolu diye onu eklememek ya bence saçma yine de sizin karar bacım olarak görüyorum demise de seninle daha samimi olmak istiyor demek ki yalnız kadın
 
Demissiniz ki sizi eskiden tanidigi icin yakin gormus, gorusmek istemediginiz icin de ilahi adalete gore ona muhtac kalacaksiniz. Cidden bu anlasiliyor
Arkadaşın demek istediği yalnız kadın arkadaş kurmak istiyor onu da eskiden tanıdığı için onunla samimi olmak istiyor ama bu soru sahibi de ondan küsmek ayrılmak istediği için yani o samimiyetliği bozmak için elinden geleni yapacak ya hani kıracak ya kadını Bir de bir laf var etme Bulma dünyası diye şimdi onu kırıp ayrılacak küsecek yarın öbür gün de ya ona muhtaç olursun ya da aynı şeyden sen muzdarip olursun bu yaşanır yani bu hep böyledir nasıl birisinin ahını alirsında başına kötü bir şey gelir ya acaba kimin ahını aldım diye düşünüyorsun onun gibi bir şey
 
Bu kadar abartacak ne var ki?
Benim de bir ablam ve gerçekten kardeşten hiç bir farkı olmayan,ailesini ailem bildigim 3 yakın arkadaşım var. Onun dışında 'gercekten' çok yakın olduğum,çok çok çok sevdiğim ona yakın - bende kredisi çok yüksek arkadaşım var. Bir de normal,sevdiğim arkadaslarim var. Bu sevdiklerimden bazılarının "best kanki"si benim, her yere beni davet ederler, akıl danışacaksa bana danışırlar. Biri var mesela. Ayda bir/iki ayda bir buluşuruz 'en son dışarıya gezmeye senle gecen ay cikmistim' der, pikniğe gideriz, 'en son pikniğe yaz başında senle gitmiştim' der, oyuna gideriz 'en son tiyatroya senle gitmiştim' der. Bir kere sordum 'normal zamanda ne yapiyorsun?' diye, 'is-ev' dedi:)
Mesela bu kişinin bacısı ben olabilirim ama benim bacım o değil,sadece sevdiğim arkadaşlarimdan biri
Çok doğal şeyler.
Bu üstteki çok çok yüksek kredili on kişiden biri mesela. Benim için kanaat önderi gibi bir şey. KKda bahsi gecince bile mutlaka Adnan oktar kedicigi gibi iki over öyle onu anarım:) canım benim, mükemmel bir insan. Onu tanidigim için çok şanslıyım. Çünkü ufkumu genişleten, hayata başka pencereden bakmamı sağlayan,yanında kendimi geliştirme arzusu duyduğum, çoook ponçik bir adam. Pandemide gidemedi diye memleket hasreti çektiğinde internetten bakıp ona memleketinin tatlısını yapıp getirmistim, ne zaman yorgun olduğunu hissetsem - dışarıda bile olsak- hemen omuzlarına masaja girişirim (evde bir kere sırtından bardak bile çekmiştim😅)
Amma ve lakin beni çok sevdiğini bilsem de 'en yakin' arkadaşı olmadığımi biliyorum. Hatta ilk 10a bile giremem belki :) bu benim için önemli mi?
Hiç önemli degil. Sonuçta bir bilgisayar oyununda değiliz ki sıralama önemli olsun. Hepimiz birbirimizin hayatından öyle ya da böyle geçiyoruz. Kimi otekinin hayatına daha çok degiyor,hepsi bu.
Bence kadınla bir konuşma yapmanıza hiç gerek yok.mesafenizi koruyun,yeter. Belki de sizdeki bir şeyi çok beğenmiştir,çevrenizde olmak istiyordur
 
Son düzenleme:
Arkadaşın demek istediği yalnız kadın arkadaş kurmak istiyor onu da eskiden tanıdığı için onunla samimi olmak istiyor ama bu soru sahibi de ondan küsmek ayrılmak istediği için yani o samimiyetliği bozmak için elinden geleni yapacak ya hani kıracak ya kadını Bir de bir laf var etme Bulma dünyası diye şimdi onu kırıp ayrılacak küsecek yarın öbür gün de ya ona muhtaç olursun ya da aynı şeyden sen muzdarip olursun bu yaşanır yani bu hep böyledir nasıl birisinin ahını alirsında başına kötü bir şey gelir ya acaba kimin ahını aldım diye düşünüyorsun onun gibi bir şey
Tmm ben kadinin demek istedigini anliyorum. Birisi vicik vicik arkadas olmak isiyor, konu sahibi istemiyor. Tel acmiyor msja cvp vermiyor sma diger arkadas israrci. Konu sahibi de israrla “kalbini kirmadan nasil kurtulurum?” Diye soruyor
 
Bacı kelimesini iticiliğini kenara koyunca da bana egolu geldiniz. Benim de görüştüğüm yakın arkadaşlarım var. Bu yeni arkadaşlıklar kuramayacağım anlamına gelmiyor.
İlkokul arkadaşımla da yakınım, liseden arkadaşlarımla da, üniversiteden arkadaşlarımla da. Ama şimdi oğlumun arkadaşlarının anneleriyle de samimi olmama engel değil. İnsanın illa üç beş arkadaşı olmak zorunda mı? Rahatsız olmuyorsanız onunla da arada görüşürsünüz yani. Hitabından rahatsızsanız bacı kelimesinden hoşlanmam kullanmasan olmaz mi dersiniz. Anlar. İlla ki red etmeniz gerekmiyor.
Az görüşürsünüz. Dert bunun neresinde? Benim de farklı yerlerden farklı zamanlarda görüştüğüm insanlar var mesela. Bu kankalık müessesi 30dan sonra kalıyor mu? Benim şu an kankam yok. Samimi arkadaşlarım var. Hepsinin yeri ayrı. Hepsiyle ayrı görüşmeler yapıyorum halimden de memnunum. Tuhaf geld tavrınız
 
Off bu ne burnu havadalık be?! Tamam en çok arkadaşı olan, sevilen insan sensin. Görüşmezsen görüşme BACIM. Kusura bakma senin fazladan bacıya ihtiyacın olmamasına rağmen bacım dedim fgdd

Madem sırf adet yerini bulsun diye iade-i ziyarete gitmeseydin. Kadın da sürekliliğin olmayacağını bu şekilde anlardı zaten.
 
Tmm ben kadinin demek istedigini anliyorum. Birisi vicik vicik arkadas olmak isiyor, konu sahibi istemiyor. Tel acmiyor msja cvp vermiyor sma diger arkadas israrci. Konu sahibi de israrla “kalbini kirmadan nasil kurtulurum?” Diye soruyor
Sanirim bir siz beni tam anlamiyla dogru anlamissiniz. Diyorum ki 30 üstü insanlarız, herkesin hayat tecrübesi, insan iliskileri hakkinda bilgisi mevcut. Eger biri bana gec yazarsa, davetlerime bahane sunarsa bende mesafemi koyarim. Bu arkadasta o yok. Acik acikta "az buluşalım" demeye utanıyorum, gerek yok çünkü. Böyle de anlamasi gerek ama tavrında bir değişiklik yok suan. Cok enteresan yorumlar geldi ya cok ilginc. Yok muhtac olursun bilmem ne. Sanirsin ki kızın hic sosyal çevresi ailesi akrabası yok. Esinin ailesi zaten oturduğumuz sehirde. Bizim aileler komple uzakta, hatta esimin ailesi yurt dışında 😂 kiza niye bu kadar acındı anlayamadım, sanki kalbini kirmak için tüyo istiyorum gibi bi algı var. Halbuki tam tersi. 🤷‍♀️
 
Off bu ne burnu havadalık be?! Tamam en çok arkadaşı olan, sevilen insan sensin. Görüşmezsen görüşme BACIM. Kusura bakma senin fazladan bacıya ihtiyacın olmamasına rağmen bacım dedim fgdd

Madem sırf adet yerini bulsun diye iade-i ziyarete gitmeseydin. Kadın da sürekliliğin olmayacağını bu şekilde anlardı zaten.
Aynen en çok arkadaş bende 🙃 zaten konuda buydu. Aslinda daha cok israrli arkadasla kalp kirmadan nasıl bas edilirdi ama yinede siz bilirsiniz. Bana da 5 6 kere bacim bacim demesinden gına geldigi icin o durumu yazima aktarmak istedim, sinir bozucu degil mi? Iste bu arkadaşa bunu anlatamıyorum.
 
Bacı kelimesini iticiliğini kenara koyunca da bana egolu geldiniz. Benim de görüştüğüm yakın arkadaşlarım var. Bu yeni arkadaşlıklar kuramayacağım anlamına gelmiyor.
İlkokul arkadaşımla da yakınım, liseden arkadaşlarımla da, üniversiteden arkadaşlarımla da. Ama şimdi oğlumun arkadaşlarının anneleriyle de samimi olmama engel değil. İnsanın illa üç beş arkadaşı olmak zorunda mı? Rahatsız olmuyorsanız onunla da arada görüşürsünüz yani. Hitabından rahatsızsanız bacı kelimesinden hoşlanmam kullanmasan olmaz mi dersiniz. Anlar. İlla ki red etmeniz gerekmiyor.
Az görüşürsünüz. Dert bunun neresinde? Benim de farklı yerlerden farklı zamanlarda görüştüğüm insanlar var mesela. Bu kankalık müessesi 30dan sonra kalıyor mu? Benim şu an kankam yok. Samimi arkadaşlarım var. Hepsinin yeri ayrı. Hepsiyle ayrı görüşmeler yapıyorum halimden de memnunum. Tuhaf geld tavrınız
Kiz istiyor ki cok yakin cok samimi olalim, bende buna karşın mesafemi koyuyorum ama karşı taraf bunu böyle algılamiyor. Bi arkadaşınız vardir iyi kizdir ama cok fazla benzer yaniniz yoktur, sizde kendinizi ona karsi pek acmazsiniz. Sinirlarinizi da halinizle belli edersiniz ama arkadininiz bunu ya görmez ya görmek istemez. Ben o konuşma raddesine gelmek istemiyorum, yetiskin insanlariz, ne ona ne kendime bunu yakıştıramıyorum. Bu durumda tuhaf olan ben degilim, karsi taraf.
 
Kiz istiyor ki cok yakin cok samimi olalim, bende buna karşın mesafemi koyuyorum ama karşı taraf bunu böyle algılamiyor. Bi arkadaşınız vardir iyi kizdir ama cok fazla benzer yaniniz yoktur, sizde kendinizi ona karsi pek acmazsiniz. Sinirlarinizi da halinizle belli edersiniz ama arkadininiz bunu ya görmez ya görmek istemez. Ben o konuşma raddesine gelmek istemiyorum, yetiskin insanlariz, ne ona ne kendime bunu yakıştıramıyorum. Bu durumda tuhaf olan ben degilim, karsi taraf.
İsterseniz o ayarı tuttursunuz. Arayınca açıyor, mesajlarına dönüyorsunuz belli ki.
Yada bacım hitabından rahatsızsanız bunu söylediniz mi?
Söyleyemiyorsanız şikayet de etmeyin.
Ben sevmediğim bir hitapta bulunduklarında, yanlış anlama ama bu kelimeden hiç hazzetmem söylemesen bana olmaz mı derim. Siz bunı yaptınız mı? Hayır?
Aradığında açmayıp ertesi gün geri dönüyor musunuz mesela? Yoksa hemen açıyor musunuz?
Yada her görüşmede hastayım gibi anlamayacağı bahaneler mi sunuyorsunuz? Yoksa bugün canım çıkmak istemedi yada xle sözleştim diyor musunuz?
Karnınızdan konuşuyorsanız anlamıyordur. Net olmam kaba olmak demek değildir
 
Selam kizlar, nasılsınız iyiysiniz inşallah. Şimdiii. Benim bir konum var, öyle büyük bir problem değil, sorun olma yolunda ilerliyor. Canımı sıkıyor biraz, rahatsız etmeye başlıyor. Bir dostumla bunu konuştum, birde burdaki arkadaşlara sorayim, bi görüşlerini alayim dedim.
Anlamaniz icin birazcik detay verecegim: ben sosyal, yakin dost çevresi yoğun olan, ikide tatli kiz kardesi olan ve onlarla da cok iyi anlasan (cok şükür) biriyim.
Yakinlarima tasinan bir arkadas var eskiden tanidigim, benden sonra evlenip ayni sehire tasindi fakat cok yakin oturmuyoruz (buna da cok şükür sjsjsj). Bu arkadas sanirim beni kankasi olarak görmeye basladi, ortada hıc bir sebep olmadığı halde. Ona karsi mesafeli degilim ama can ciger kuzu sarmasi da degilim. Hep o yazar, hep o buluşmak ister çünkü benim çevrem bana yetiyor, kiz aklima gelmiyor cogu kez, yanlis anlasilmasin. Herneyse ilk evlendigim zaman illaha eşler tanissin diye diretti durdu, orda hafif bir koptum zaten, cogu kez reddettim farkli sebeplerden ötürü. Gel zaman git zaman misafir ettik ve yakin zamanda da biz onlara gittik. Adet yerini bulsun hesabiydi benimkisi çünki o israrindan sonra biraz mesafe koymuştum, arkadas yine yazıyordu ama. Herneyse bana geldiğinde başladı "seni bacim olarak görüyorum" demeye ve onlara gittiğimizde de tekrarladi aynisini. Allah razi olsun dedim, estağfurullah dedim. Mesele şu ki, bende olan bacilar ve bacilarim dediğim arkadaşlar bana yetiyor. Yeni baciya ihtiyacim yok ama bu arkadas bana baci olma derdinde. Halbuki ben ona hic "benim bacim ol" mesaji vermedim. Yeni bir mesaj atmis iste ayni sehirde olduğumuza sevindigini, yürüyüşe ciktigimda onada haber etmemi (yürüyüş yerleri olan bir muhitte oturuyorum) söylemiş atmış. Ben cidden sıkılmaya başladım bu konudan. Ya arkadas olalım ama baciliga hic gerek yok. Bacılık kontenjanım dolu benim. Ikimizde 30u geçkin insanlarız, işinde gücündeyiz. Ben kırıp dökmeden bu arkadaşa bunu nasil anlatayim, var mi bi fikri olan?
Hiç sevmem böyle şeyleri ya
Eskiden oturduğum yerde gerçekten dünyalar tatlısı, herkesle müthiş anlaşan yüksekte kariyerli bı komşum vardı su üç büyük meslekten biri, nasıl oluyordu da boş vakit buluyordu ben bilmem Surekli beni cagirirdi kahveye gel, dışarı çıkalım, kuzenim geldi gelsene annem geldi gelsene arkadaşlar var gelsene

İnan bana kriz geciriyodum artık
Zaten her on davetten birine gitmisimdir


Yaşadığınız darlanmayi çok iyi anlıyorum
Bazılarımıza kalabaligimiz bazılarimiza yalnızlığımız yetiyor, birilerini almak istemiyoruz aksiyonlu yaşama ayak uyduramiyoruz


Gereksiz yere kimseyle samimi olmayida sevmiyorum, bu sitede de olmamisimdir mesela herkes saçma sacma birbiriyle telefinlasirken 🤣🤣🤣
 
Tmm ben kadinin demek istedigini anliyorum. Birisi vicik vicik arkadas olmak isiyor, konu sahibi istemiyor. Tel acmiyor msja cvp vermiyor sma diger arkadas israrci. Konu sahibi de israrla “kalbini kirmadan nasil kurtulurum?” Diye soruyor
Bende diyorum ki kurtulmasın kalsın kenarda nolmus arada sıra görüşürler bitti gitti
 
bi tane de bende var
o kadar çok ve boş konuşuyor ki telefonu açmıyorum bile
kötü de değil işte ama yok uymuyor vakit geçiremiyorum
 
İsterseniz o ayarı tuttursunuz. Arayınca açıyor, mesajlarına dönüyorsunuz belli ki.
Yada bacım hitabından rahatsızsanız bunu söylediniz mi?
Söyleyemiyorsanız şikayet de etmeyin.
Ben sevmediğim bir hitapta bulunduklarında, yanlış anlama ama bu kelimeden hiç hazzetmem söylemesen bana olmaz mı derim. Siz bunı yaptınız mı? Hayır?
Aradığında açmayıp ertesi gün geri dönüyor musunuz mesela? Yoksa hemen açıyor musunuz?
Yada her görüşmede hastayım gibi anlamayacağı bahaneler mi sunuyorsunuz? Yoksa bugün canım çıkmak istemedi yada xle sözleştim diyor musunuz?
Karnınızdan konuşuyorsanız anlamıyordur. Net olmam kaba olmak demek değildir
2 gün önce mesaj atti, daha yeni cevap yazdım. Bahane olarak genelde esime aileme sözüm var diyorum ki genelde de öyle oluyor zaten. Bacım kelimsinde karsilik vermedigim icin anlar diye düşündüm ama anlamadi sanirim. O bana 3 adım atıyorsa ben 1 adım atıyorum, zamanla anlar diye umuyorum.
 
Hiç sevmem böyle şeyleri ya
Eskiden oturduğum yerde gerçekten dünyalar tatlısı, herkesle müthiş anlaşan yüksekte kariyerli bı komşum vardı su üç büyük meslekten biri, nasıl oluyordu da boş vakit buluyordu ben bilmem Surekli beni cagirirdi kahveye gel, dışarı çıkalım, kuzenim geldi gelsene annem geldi gelsene arkadaşlar var gelsene

İnan bana kriz geciriyodum artık
Zaten her on davetten birine gitmisimdir


Yaşadığınız darlanmayi çok iyi anlıyorum
Bazılarımıza kalabaligimiz bazılarimiza yalnızlığımız yetiyor, birilerini almak istemiyoruz aksiyonlu yaşama ayak uyduramiyoruz


Gereksiz yere kimseyle samimi olmayida sevmiyorum, bu sitede de olmamisimdir mesela herkes saçma sacma birbiriyle telefinlasirken 🤣🤣🤣
Benim arkadasta full time çalışıyor ama sanki calismiyor gibi 😂 cok ilginc gerçekten, her haftasonu bulusalim desem hic hayır demez. Birde benden sonra evlendi hic mi cift olarak vakit gecirmiyorlar acaba diye düşünüyorum. Birde su da var, onu anlatmadim ama eşide onun gibi sanirim. Oturuyorduk, hic yoktan e beraber mangal yapariz veya bisiklet turuna cikarizdan konusmaya başladı. Kötü insanlar degiller, kendileriyle aktivite yapacak cift ariyorlar sanirim. Ama tek alternatif biz degiliz ki, niye diretiyorlar bu kadar anlamadim.
 
Back
X