Bağımlı Mıyım Acaba?

badesss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2019
827
3.038
63
30
Herkese iyi karantinler hanımlar
Direkt konuya girmek istiyorum. Ben şimdiye kadar herkes gibi vakit geçirdiğimi sanıyordum telefonda. Ama geçen gün bir uygulama indirdim telefonuma. İndirdiğin andan itibaren geçmiş 1 haftadan itibaren telefonda ne kadar vakit geçirdiğini dakikası, saniyesine gösteriyor.
Neyse ben burdan çıkan sonuca şok oldum. Ortalama 6 saat bilmem kaç dakika... 1 günün 4te 1i yahu. Ben napıyorum bu kadar bilmiyorum.
Aslında sosyal medyada çok fazla birşey de paylaşmıyorum etmiyorum ama nasıl bu kadar vakit geçiriyormuşum şaştım.Böyle net bir saat dakika görünce daha bir ne yapmışım ben ya hissi oluşuyor.
Günüm aslında çok boş da geçmiyor. Spor yapıyorum, yemek yapıyorum, kitap okuyorum falan ama yine çok geldi o süre bana. Daha ne yapmam, ne ile oyalanmalıyım bilmiyorum. Bağımlı derecesinde miyim sizce.?Bu çok vakit geçirmeyi karantinaya da bağlamak istemiyorum çünkü cumadan beri çalışmıyorum. Yani çalışırken de neredeyse o kadar geçiriyormuşum geçmişten bakınca. Şimdilik sosyal medya uygulamalarımı telefondan silmekle başladım bakalım. Önerilerinizi bekliyorum. Zaman kıymetli ve bu 6saat bilmem kaç dakika çok fazla.

Ben de telefonla cok vakit geciriyorum ama telefonla ugrasirken sporumu, yemegimi, temizligi yapiyorum. Oyun oynayip arada kitap okuyorum, eşimle sohbetlesiyoruz, dizi, film izleniyor.
Yani tum saatleri hicbisey yapmadan full telefonda gecirmiyorsaniz, gun icinde yapmak istediklerinizi yapiyorsaniz sikinti yoktur heralde. Zaten karantinadayiz ne yapcaz.

Ben de telefonla cok vakit geciriyorum ama telefonla ugrasirken sporumu, yemegimi, temizligi yapiyorum. Oyun oynayip arada kitap okuyorum, eşimle sohbetlesiyoruz, dizi, film izleniyor.
Yani tum saatleri hicbisey yapmadan full telefonda gecirmiyorsaniz, gun icinde yapmak istediklerinizi yapiyorsaniz sikinti yoktur heralde. Zaten karantinadayiz ne yapcaz.
Yok yapıyorum gün içinde birşeyler. Spordur, yemektir, kitap okumadır. Onları yapıyorum. Benim biraz tuhafıma giden whatsapp ta öyle çok görüşmeler, face time falan yapmıyorum, sosyal medyada pek birşey paylaşmıyorum, zaten uygulamaları da sildim. Ee ben napıyorum bu kadar saat telefonda hayret ediyorum. Boş boş dolaşıyormuşum :KK70:

Ben de öyle bir uygulama indirmiştim. Ortalama 3 3.5 saat gidiyordu bende. Bana göre kesinlikle çok fazla. Bu aralar telefonu farklı odaya koyup kitap okuyorum nisan ayında 6 kitap okudum. Yine tlf elimde olduğu oluyor müzik açıyorum. Haberlere vs bakıyorum. Mümkün olduğunca düşürmeye çalışıyorum bu saati.
Bir de sanırım telefondan boynum ağrıyor. Gözleri de kötü etkilediğini duydum. Sağlığım için azaltmaya çalışıyorum.

E ne olmuş gayet normal herşeyi telefondan yaptığımıza göre ;) benim 10 saattir kesin en az karantinadan önce her gün spora gidiyordum ordan dışarlarda takılıyordum ev işi falan derken gene de hep elimde hiç de rahatsız değilim bu durumdan

Bağımlılık bana göre yoksunluk sendromu olursa bagımlılıktır
Ayrıca kendimi geliştirmeme hedeflerimi yapmama engel oluyorsa bagımlılıktır

kendinizi deneyin bir gun elinize hiç almayın bakalım yoksunluk baş gösteriyor Mu?

Ben de öyle bir uygulama indirmiştim. Ortalama 3 3.5 saat gidiyordu bende. Bana göre kesinlikle çok fazla. Bu aralar telefonu farklı odaya koyup kitap okuyorum nisan ayında 6 kitap okudum. Yine tlf elimde olduğu oluyor müzik açıyorum. Haberlere vs bakıyorum. Mümkün olduğunca düşürmeye çalışıyorum bu saati.
Bir de sanırım telefondan boynum ağrıyor. Gözleri de kötü etkilediğini duydum. Sağlığım için azaltmaya çalışıyorum.
Benim de hedefim hiç değilse yarıya düşürüp sizin gibi 3-3buçuk saate inmek. Yaparım inşallah

Göz kuruluga sebep oluyor.

E ne olmuş gayet normal herşeyi telefondan yaptığımıza göre :KK66: benim 10 saattir kesin en az karantinadan önce her gün spora gidiyordum ordan dışarlarda takılıyordum ev işi falan derken gene de hep elimde hiç de rahatsız değilim bu durumdan
Bana göre normal değil ve rahatsız olduğum için konu açtım zaten. Yani önemli olan bana normal olup olmaması yada benim rahatsız olup olmamam sizin değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X