Bagimli Yasamak...

Bu sene bu düşünceler bende de çok arttı. Anneme,babama çocuklarıma bir şey olurasa,ya hastalanirlarsa yada bana bir şey olurda benim acimla yaşamak zorunda kalırlarsa diye diye kendimi yiyip bitiryorum. Yaşamak yaş ilerledikçe gerçekten çok zor. Ama bugunume hamd olsun.

Bağımlı olmak kötü de olsa huzur, mutluluk vs de veriyor. Ben bağsızım yıllardır yalnız yaşıyorum. Mesela benim için herkes gidebilir farketmez. Kimseye olmazsa mahvolurum gibi duygular beslemiyorum. Hatta genelde gitseler de yalnızlığıma gömülsem diye kendimi, ilişkilerimi sabote ediyorum. Bu da iyi değil. Kalan zamanlarını bundan zevk alıyorsanız onlarla geçirmek kötü bir fikir değil gibi. Sonuçta şu anda ayrılsanız sadece mekan değişikliği olacak aklınız yine orda kalacak.

Yuvadan uçma vakti geldi de geçiyor bile yavru kuş... Uç artık...

yakinlarinda baska bir eve cikmakla baslayin,
kendi evinizin isi ile ugrasmak, gec geldiginizde haber vermemek vs size biraz daha bireysellik katacaktir.

ayrica kimin kimden once gidecegi belli degil,
o yuzden siz kendi hayatinizda yapmak isteyip de yapamadiklariniza, ertelediklerinize odaklanin bence.
boyle dusunurseniz zaten kimsenin kimseye bagimli olmamasi gerektigini gorursunuz.

Aslına bakarsanız başka eve çıkmak da çare değil, ben 3 senelik evliyim hala bağmlıym aileme. Belki kişiden kişiye değişebilr bilmiyorum ama mekan değişkliği, evlenmek de bana mısın demedi bana..

Işte oda kisinin elinde olan bir şey değil ki nasip kısmet....
Haklısınız ama yuvadan uçmak için evlenmeye gerek yok :) İşiniz varsa artık kendi evinizi ve düzeninizi oluşturmanız gerekli. Tabi ki bu da bizim toplumda biraz zor... Ya hadi biz kadınlar neyse ben halen anası ve babası ile yaşayan 35 yaşında adam biliyorum. Ne var, gayet normal diye düşünen olabilir ama bence hiç normal değil... Sonra işte evlendiler mi ana kuzuları anam da anam babam da babam diye bizim kızların başını yiyorlar...

Evden ayrılmak bu konuda çok faydalı oluyor. Ben de ailemle aynı şehirde olmama rağmen arkadaşımla kendi evime çıktım. Üstelik bir de kısa süre içinde evlilik planım vardı. Kendi düzenimde yaşamadan evlenmek istemediğim için eve çıktım.

Sizin ayrı bir hayatınız olduğunun farkında olmaları açısından faydalı oluyor. Programım olmadıgında haftasonları görüşüyoruz. Tabi sizin için de psikolojik açıdan iyi oluyor. Ayrı bir hayatın oldugunu anlıyorsun. Hem özgürlükler hem de sorumluluklar açısından.

Bunu senden önce ailenin düşünmesi gerekliydi gerçekten zor bir durum
Bu durumu senden önce ailenin görüp düşünmesi lazımdı gerçekten çok sıkıntılı bir durum sen geleceğin için farklı adımlar atman lazım biraz uzaklaş bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…