Bağımlılık :(

Anneoluncaanladim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2014
830
326
73
34
Kızlar ben ciddi bi tv bağımlısıyım sanırım. Uyanır uyanmaz,eve girdiğim an ilk is tv acmak oluyor. Izlemesem de ses olsun diye. Evimin isini hep erteliyorum. Kizim var 16 aylik. Sorum su. Siz butun gun evde napiyorsunuz.bu arada iki gun ozel derse gidiyorum. Normalde de aksam eşim gelince haftamın 5 gunu dışarı çıkarız. Brnim problemim gunduz.

5 gece dışarda bütün gün tv karşısında işlerinizi nasıl yapıyorsunuz? Siz tv izlerken ufaklık ne yapıyor bu arada. Eve girince tv açma alışkanlığı bende de var. İzlemesemde açık duruyor. Çocuklardan zaten fırsat bulamıyorum.

Hepimizin ayni izlemesekte ses olsun iste.yanliz degilsin bu konuda.
Ama ben bunun yuzunden islerimi hep erteliyorum. Kitap okumayı,ev isini,temizligi,yemegi... Kizimla oturup cizgi film bile izliyorum yeter ki bisi olsun diye. Geçenlerde kanallar gitti iki gun ne yollar bulup tv izledim bilemezsiniz :)

çalışmazken bende senin gibiydim uyanır uyanmaz tv açardım. hatta saat kaçta hangi program var ezberlemiştim. o biraz sıkıntıdan oluyor. ev de de ne yapılırki tek başına.

haftanın 5 günü dışarda ne yapıyorsunuz ben o kısmı merak ettim. evde ses olması için hepimiz tv ya da pc açıyoruz
Ya gidecek bi yer oluyor mutlaka atıyorum dun esimin kuzeni askerden geldi oraya gittik,yarın baska bi kuzeninin kınası var oraya gidicez,bi kuzeni dogum yaptı ona gidilecek,komşumuz dogum yaptı bi aksam komşularla onlara gidicez,bazen anneme veya kv ye gidiyoruz derken bu gidilecek yerler hiiiic bitmiyor

Kizimla ilgilenirken kapatıyorum sesini oynuyoruz iste kasık tutmayı öğretiyorum bu ara onunla ilgili alıştırma falan yapıyoruz ama belli bi sure sonra sıkılıyorum kızımda oyuncakları dagitiyo kendi oynamaya gidiyor falan yönelin bakıyorum tv karşısındayim

Ben de tam tersi tv de izlenecek ne buluyorlar diye düşünüyorum. Bizim evde arada açılır çocuk çizgi film izler kapatılır. İnan seyretmeye program bulamıyoruz nadir haber seyrederim. Onun dışında gazeteyi de netten okuduğum için hiç ihtiyaç hissetmiyorum. Seyretmedikçe tv fazladan gürültü kirliliği gibi geliyor. Program seçmeye başlayarak yavaş yavaş azaltabilirsin seyretme süreni. Onun dışında kapalı dursun alışana kadar evde ses olsun dersen radyo aç müzik dinle daha iyi.

hatta bende senin gibi her işimi erteliyordum tvde sevdiğim bişey olmadığı zamanlarda apar topar günlük işlerimi yapıyordum. yine hoop tv başına. ben kendimi şartlamıştım her cumartesi mutlaka temizlik günümdü dip köşe temizlerdim. sende kendini böyle şartlandırabilirsin.

Ya biliyo musunuz bendeydi sizin gibi düşünüyorum buna şaşırıyorum zaten. Acıyorum TV'yi bunu kim izliyo,yine mı bu,Allahım ne sacma diye diye bi bakıyorum saat öğleni gecmis

Ya biliyo musunuz bendeydi sizin gibi düşünüyorum buna şaşırıyorum zaten. Acıyorum TV'yi bunu kim izliyo,yine mı bu,Allahım ne sacma diye diye bi bakıyorum saat öğleni gecmis
Biraz da evde çok vakit geçirmekten kaynaklanıyor bence. Tv vakit öldürüyor. Ev işi yaparken aç müziği vakit nasıl geçti anlamadan bitiriverirsin. Kızına da su doldur küçük bir kabın dibine ver eline küçük bir sünger o da oyuncaklarını yıkasın. Benim ki çok severdi. Hatta arada ona da bez verirdim temizlik yapardı:)

Eve misafir davet etmiyor musunuz?

Eve misafir davet etmiyor musunuz?
Valla acikcasi oek misafirimiz olmuyor. Esimin arkadaşları cogunlukla bekar onlar aksam görüşüyorlar yada kız arkadaşlarıyla beraber dışarı çıkıyoruz iki tarafında kucugu biziz o yuzden cogunlukla biz gidiyoruz. Ben kız arkadaslarıma gunduz gidiyorum Yada onalar bana gunduz geliyor. Ozel gunler dışında gelenimiz pek yok.

Kendinize başka uğraşlar bulmaya çalışın; ama öyle uğraşlar olsun ki yoğun dikkat gerektirsin. Televizyon ile aynı anda yapamayacağınız türden bir şey olabilir, şuan örnek gelmedi aklıma. :}

Aşama aşama azaltmaya çalışın televizyon başında geçirdiğiniz zamanı.
Mesela, not edin; televizyonun önünde hiç kalkmadan kaç saat geçirdiğinizi saati saatine yazın. Ne zaman kalktınız? Ne yapmak için kalktınız? bunların notunu alın detaylıca. Gece yatağa girmeden önce tv başında geçirdiğiniz zaman ile tvsiz geçirdiğiniz zamanı karşılaştırın. Daha sonra, ertesi gün tv başında geçirdiğiniz zamanı bir saat azaltmaya çalışın. Eşiniz ile iş birliği yapabilir ödül-ceza yöntemini uygulayabilirsiniz. Eşiniz atıyorum 3-4 günde bir tv izleme zamanını azaltıp azaltmadığınıza göre size minik de olsa sürpriz yapsın ama azaltmadıysanız da ceza versin (hergün dışarı birlikte çıkıyorken bir gün sizsiz çıkması gibi)

Aklıma bunlar geldi, hoş aklımdakini net olarak ifade edememiş gibi oldu; ama anlaşıldığımı umuyorum. =)

depremden sonra ben de hep tvyi açık tutarım
en azından sesi duymayayım diye mümkünmüş gibi

Cnm seni bilmem ama kizin henuz cok ufak onin gelisimi icin biraz sinirlama getorsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…