Bağımsızlığını kazanmış biri olarak ailenin üzerimdeki baskısı

Çok benzelerini yaşadım her türk kızı gibi. Üniversitede beni mahvettiler zaten oralara girmiyorum.
İşe başladım. İş yerimden kız arkadaşlarım oldu. Sabki okuldakiler öcüydü iş yerinden olunca biraz yumuşadılar. Birinde gidip kalmak sorundu ama akşam eve gecikince laf etmiyorlardı artık. Ya da bağırıyordum falan ben de dikbaşlı değildim ama çok da susmamaya başladım çalışırken.
mesela gezi olayları başladığı günlerde okula gidiyorum yüksek lisanstayım. okulda etkinlik iptal olmuş. Arkadaşın evine kahvaltıya gittik. Ben oradayken 10 kez aradılar evine git evine git. Ya arkadaştayız kahvaltı ediyoruz. Ortalık karışıkmevine git evine git.

erkek arkadaşınız dışında birlikte tatil yapacağınız yaptığınız bir sosyal çevreniz yok mu? Bu fikre daha önce hiç alışmadılar mı? Benimkiler bu şekilde yavaş yavaş yumuşadı aslında. Yanımda kız arkadaşlarımla tatile gittiğimi gördükçe sustular. Arkadaşlarımı tanıdıkça falan.
Daha önce kız arkadaşlarımla, kuzenimle tatile gittim hep, onlara karışmadılar açıkçası çünkü biliyorlar kiminle neredeyim, görüyorlar paylaşımlarımı aradıklarında açabiliyorum rahatça çünkü.
Erkek arkadaşımla gittiğimde bu olmayacak onun huzursuzluğu ayrı. Gerçekten şuan sosyal çevremde herkes evli bebekli veya bebek bekliyor onlara hadi hep beraber gidelim diyemem öyle bir arkadaşım resmen yok. Erkek arkadaşımın var ama o da açıkçası tercih etmez onlarla gitmeyi.

Gece aradiklarinda acmayacaksiniz. Uyuduyum falan dersiniz. Tek giditorum tatile deyin ya da kizlarla. Ya da o sehirde egitim var dersiniz. Ya ailenizi atamazsiniz ama bu kadar da biyun egmeyin kabullenecekleri bi seyler uydurur yine yaparsiniz istediginizi

Aynı yaştayız ve benim babam da gereksiz bulurdu böyle şeyleri ama gittim tatillere. Çalışmaya başlayana kadar bir şey yapamıyordum ama başladıktan sonra hep para biriktirdim. Çok uzak ihtimal gibi görünürdü yurtdışına gitmek. Hani hep ilerde giderim, evlenir eşimle giderim gibi düşüncelerim vardı. Tabi benim arkadaş çevremin de pek hevesi yoktu ya da paraları yoktu. Neyse öyle böyle ilk yurtdışı gezime gittim babam çok surat astı, küstü. Ne gerek var, ne işi var dedi hep. İkinci yurtdışı gezimde biraz daha az surat astı ama çok bir şey demedi. Daha sonra alıştı, hatta en son gittiğimde sipariş verdi, orada şu ucuzdur gelirken al dedi :KK59: zorla gide gide gidebileceğimi yapabileceğimi gösterdim ve alıştırdım. Ailelerimiz kaç yaşına gelsek de bizi hep korunmaya muhtaç sanıyorlar. Yapabilecceğinizi göstermeniz ve kendinize güvenmeniz lazım.

Bazi insanlar,aileler kabul etmezler karsidakinin ona biçtiği rolu sayginiz sevginiz yetmez ,hukmetmek isterler,size hakim olmak,ya direkt gelemiyorum arkadaslarimlavseyahate gidicem diyin ya da yalan soyleyin ,malesef daha da baska bir yolu yok bu olayin

Ciddiye almayacaksın arkadaşım. Gece arayıp evde misin dediklerinde değilim arkadaşlarlayım deyip kestirip atacaksın. Söylenir tatava yaparlarsa yav size ne kaç yaşında kadınım diyeceksin. Canın nasıl istiyorsa öyle yaşayacaksın ve umursamayacaksın söylenmelerini bağırmalarını. Bi yerde onlar da bıkıp alışmaya başlayacaklar hep öyle olur

Açmadığım an ne olduğunu bilseniz, uyuyakalmışım geçen gündüz vakti aramışlar yaklasık 15 kez. telefonla aradığımda babamdan öyle laflara maruz kaldım ki sanki televizyonu kırmış 5 yaşında bir çocukmuşum gibi.
Aradıklarında açılacak, görüntülü aranıyorsa açılacak. Açamıyorum şuan desem kıyametler kopar.
Benimkiler böyle. 2 saat mesajına dönmedim diye Amerika başkanı dahil herkesi devreye sokacaklar. Not: evliyim iki çocuğum var.

Yapamaz mı reddeder diye korkuyorum veya kalkıp gelir kopartır kavgayı diye.
Babam çok otoritedir evde herkesin üstünde sanki elf soyundan. Annem hep alttan alan biri olduğu için anneme davrandıgı gibi davranmaya calısıyor bana. Düşünce haber vb üzerine konuşurken bile onun zıttı bir cümlede gözler büyüyor adamın.
Bu kadar saygısız ailenin sizi evlatlıktan reddetmesinden neden bu kadar korkuyorsunuz ki, ben de onu anlamıyorum. Benim hayatıma karışmaya kalkan, saygısızlık yapan isteklerimi ciddiye almayan insanı, anne babam olsa silerim hayatımdan. Benimkiler de ben küçükken öyleydi, aşırı olmasa da. Annemin hep tüm sevgililerimden haberi olurdu. Babamdan gizlerdik. Sonra hayallerimdeki üniversiteyi kazandım, babam da oraya gitmemi çok istiyordu. Şehir dışı olmasına rağmen. Orayı kazanmamdan sonra babamın güvenini kazandım. Benim hizaya getirilmeden de hayallerimi gerçekleştirebileceğimi, kısıtlanmadan da doğru kararları verebileceğime güveni oldu.

5 yıllık ilişkim var, babamın bilgisi dahilinde iki senede toplam 1.5 ay sevgilimde kalmaya gittim, ülkenin öbür ucuna. Babam akşamları asla aramaz mesela onun yanındayken beni. Ben aramadan da kolay kolay aramaz. Bir kere bile habersiz görüntülü aramadı beni. Arar ya da mesaj atar "müsait misin, görüntülü konuşalım mı?" diye. Ben dışarıdayken aradığında da aynı şekilde "dışarıdayım eve dönünce ararım" yazıyorum. O sormaz ne yapıyordun neredeydin diye, ben istersem anlatırım. Tek yaşarken de böyle oldu, sevgilimin yanında olduğumda da hep. Evlilik isteyip istemediğimize dair bir bilgisi de yok babamın. Nasılsa evlenecekler gibi bir düşünce de söz konusu değil. Fotoğraflarımızı gördü, 2 kez de karşılaştılar gördü ama sevgilim sıfatıyla tanışmadı, belki hatırlamıyordur bile. Üniversitede ev tuttuğumuzda annemin "eve erkek atarlar artık" tarzı bir esprisine sinir krizi geçiren adam bu.

Sizin biraz "asıl benim hayatımı nasıl yaşayacağıma dair bir saygısızlık yapmaya devam ederseniz ben sizi reddedeceğim" modunda olmanız lazım. Önümüz sömestr tatili. Bu döngüyü kırmak için mükemmel bir zaman. Normalde hep gidiyorsanız arayın ve "ben bu yıl tatilde gelmeyeceğim, kısa bir süre için gerek yok, evde işlerim var, onları halledip dinleneceğim" diyebilirsiniz. Aramalarını da yavaş yavaş kırın. 3 aramanın 1'inde açın telefonu. Mesela o an işiniz olmasa bile aradıklarında meşgule atıp "meşgulüm, işim bitince arayacağım" şeklinde mesaj atın. Üzerinden birkaç saat geçince arayın. Zırt pırt görüntülü ararlarsa, kapatın kendiniz normal arayın. Bahane sunun. Hakaret bağırış vs olduğunda yüzlerine kapatın. Tekrar ararlarsa "ben artık çocuk değilim, şu yaşa geldim, kaç yıldır çalışıyorum, bu şekilde saygısızlığınıza daha fazla katlanmayacağım" deyin.

Burada konu sizin güvenliğinizden endişelenmeleri değil. Güvenliğinizden endişelenen anne baba bir aramayı kaçırsanız bağırmaya başlamaz. Tek dertleri güvenliğinizse de "şu an açamıyorum, sonra arayacağım" mesajınız onlara yeterli gelir. Bu döngü sadece siz kırarsanız durur. Siz durdurmadığınız sürece aynen devam eder.

Merhaba hanımlar, hepinize bu yorucu salgın döneminden en az kayıp ve hasarla çıkma dileklerimi sunuyorum :)

Ben 27 yaşında, üniversiteyi aileden uzakta okumuş ve okul bittiği gibi yine ailenin olmadığı bir şehre atanmış öğretmenliğinin 6.yılında olan bir eflatuns. Şöyle ki sorun bu yaşıma gelip kendi düzenimi kurup kendi kazancımla yaşayan fakat okul olmadığı zamanlar tatiller, sömestr, bayramlar vb. ailemin yanındayım. Ailemizde bağlar kuvvetlidir, saygı duymak saygılı davranmak her zaman ilk önce gelir, fakat babam saygıyla bağımsızlık veya özgürlük ihtiyacını birbirine karıştırmış, bir kadının ( ben oluyorum ) sadece evlendiği zaman istediği şekilde yaşayabileceğini ve özgür olabileceğini savunan bir adam. Ve ben evlenene kadar istediğim yerlere, şehirlere, tatillere gidemeyecek olduğumu düşününce afakanlar basıyor. Bu zamana kadar sustum ama artık benim onlardan ayrı bir birey kararlarımı tek başıma alabileceğimi göstermem gerekiyor ama nasıl ? Sizler böyle şeyler yaşadınız mı ve neler yaptınız bu durumlara karşı ?

Artık çok zorlanıyorum, dışarıya çıkacağım zaman akşam arayacaklar diye ödüm kopabiliyor en geç saat 10da evde oluyorum yaz bile olsa. Erkek arkadaşım şehir dışında, yanına gittiğimde ya görüntülü ararlar ve evde olmadığımı anlarlarsa diye hop oturup hop kalkıyorum. Yaz tatili gelsin dahi istemiyorum, diyelim ki erkek arkadaşımla tatile gitmek istiyorum bunu asla yalan söylemeden gerçekleştiremem ki bu kadar büyük bir yalanı da söyleyebileceğimi düşünmüyorum. Ki insanlar yurtdışlarına gidiyorlar, çifte vatandaslıgım var kullanamıyorum bile. Buna boyun eğerek yaşamaya devam edersem en güzel zamanlarımdan yine kayıplar vermeye devam edeceğim. Ve evlendikten sonra özgürsünü kabullenemiyorum, bunu nasıl başarabilirim, yolu var mıdır ?
Yok canım yok .Ben ayrı eve cıkayım dedım .Abowww bayılmalar ayılmalar .Sankı kendım degılmışım gıbı .Ekonomık ozgurlugunuzu kazanmanız efsane bırsey .Keske bende atanabılseydım.

Aileler de insana zorla yalan soyletecekler he.
27 yasindasiniz, incik cincik her detayi bilmek istiyorsa aileniz ya anlatmatacaksiniz kendinizi biraz cekeceksiniz ya da yalan soyleyeceksiniz mecbur. O yasta herseyini ailesine anlatan var midir ki.

Ben genelde anlatmamayi tercih etmisimdir. Ailem de bilmek istemezdi biliyorum ki.

Herkes yaşamıştır benzerlerini, ben de yaşadım. Bazen dayak yeme pahasına çıktım gideceğim yere gittim. Hayatıma, kendime, itibarıma zarar verecek bişey yapmadığım sürece, yaptığım şeyin doğru olduğunu hissettiğim sürece yaptım kimseyi dinlemedim. Hiç pişman olmadım. Bazen yalan söylemek zorunda kalıyorsun bunu yaparken, ama yap gitsin. Bu artık senin hayatın, senin kararların. Kimse kimsenin hayatından mesul değil bu yaştan sonra.

Ararlarsa açma. Veya o aradıysa sen daha sonra mesajla karşılık ver duymamışım annecim vs. şeklinde. Soğuk davranma ama o kadar şeffaf olmak zorunda değilsin. Herkesin kişisel alanı olmalı.

Yok canım yok .Ben ayrı eve cıkayım dedım .Abowww bayılmalar ayılmalar .Sankı kendım degılmışım gıbı .Ekonomık ozgurlugunuzu kazanmanız efsane bırsey .Keske bende atanabılseydım.
Atanınca da kurtulunmuyor böyle ailelerden pek. Bir arkadaşım atanalı üç ay oldu, annesi üç aydır onunla. Gitmiyor. Her gün tartışıyorlar, en ufak tartışmada duygu sömürüsü, hakaretler... O arkadaşıma da sürekli diyorum sen bu kadar karışmalarına izin verdiğin için bu halde annen diye ama anlatamıyorum. 25 yaşında, bir kere bile annesine karşı çıkmamış. Kızın beğenmediği ıvır zıvır eşyaları alıp dolduruyormuş eve. Sırf kız beğenmedi diye kavga etmişler, kız "tamam sesini yükseltme komşular duymasın" deyince, "duysunlar, ev sahibin de duysun, atsınlar seni sokağa" diye bağırıyormuş. Hiç gelemem ben bu dramlara ya. Dinlerken bunalıyorum, yaşayan herkese sabır ve kolaylık diliyorum.

Atanınca da kurtulunmuyor böyle ailelerden pek. Bir arkadaşım atanalı üç ay oldu, annesi üç aydır onunla. Gitmiyor. Her gün tartışıyorlar, en ufak tartışmada duygu sömürüsü, hakaretler... O arkadaşıma da sürekli diyorum sen bu kadar karışmalarına izin verdiğin için bu halde annen diye ama anlatamıyorum. 25 yaşında, bir kere bile annesine karşı çıkmamış. Kızın beğenmediği ıvır zıvır eşyaları alıp dolduruyormuş eve. Sırf kız beğenmedi diye kavga etmişler, kız "tamam sesini yükseltme komşular duymasın" deyince, "duysunlar, ev sahibin de duysun, atsınlar seni sokağa" diye bağırıyormuş. Hiç gelemem ben bu dramlara ya. Dinlerken bunalıyorum, yaşayan herkese sabır ve kolaylık diliyorum.
Yaparlar canım .Müslüman ülkeyız bizler .

Yaparlar canım .Müslüman ülkeyız bizler .
İnançlı insanlar değiller ki. Kızının beceriksiz olduğunu düşünüyormuş. Yalnız kalırsa ölürmüş. Üniversiteyi de ailesinin yanında okumuştu, kendini tanımasına, geliştirmesine fırsat tanımıyorlar :( . Yazık kızcağızın travmaları var. Sürekli insanları baydığını, sıktığını düşünüyor. Annesinin bu psikolojik şiddeti yüzünden hiç sevgilisi de olmadı bu zamana kadar. Bunları aşmasına da bir fırsat tanımıyorlar.

Yalan söyleyin, hiç de huzursuz olmayın. Normalde yalanı söylemem, ama türk aile yapısı bunu hak ediyor malesef. Kaç yaşına gelmişsiniz paranızı kazanıyorsunuz, ailenizden ayrı bir şehirde tek başına yaşayabilen bir bireysiniz. Tek başınıza veya istediğinizle tatile de gidebilirsiniz. Aileler evlatları hakkında her detayı bilecek diye bir şey yok. Eğer bilmek istiyorlarsa da ona göre saygılı davranmaları gerekiyor. Bu yaştan sonra kendi parasını kazanırken hesap vermek koyar insana. Ya yavaş yavaş kavga ede ede alıştıracaksınız.
Ya da yok ben kavgaya gürültüye gelemem diyorsanız sonuna kadar yalan söyleyeceksiniz. Arkadaşların dediği gibi telefonu açmadınız diye bağırıyorsa kapatın suratına sakinleş öyle konuşalım diyin. Yani duşta olduğunuz için de açmayabilirsiniz telefonu çok saçma. Yoksa gençliğimiz gider, siz de sırf sevgililerin yaşadığı şeyleri rahat yaşayabilmek adına erkenden evlenir pişman olursunuz.

Ben farklı düşünüyorum. Bağımsızlığınızı kazanmanızda bu zamanlara gelmenizdeki ailenizin desteği yadırganamaz. Her gün kadın cinayetleri malesef gözümüzün önünde yaşanıyor. Benim de kızım var ben de temkinli olurdum. Bu onun canını sıksa da üç gün sonra başına kötü bişey gelip dizlerimi döveceğime onu çok da kasmadan kısıtlardım.
İyi de kadınlar kocaları tarafından da öldürülüyor, onu da evlenme diyerek mi çözeceksiniz?

artık benim onlardan ayrı bir birey kararlarımı tek başıma alabileceğimi göstermem gerekiyor ama nasıl ? Sizler böyle şeyler yaşadınız mı ve neler yaptınız bu durumlara karşı ?

Artık çok zorlanıyorum, dışarıya çıkacağım zaman akşam arayacaklar diye ödüm kopabiliyor en geç saat 10da evde oluyorum yaz bile olsa.
Ben evliyim 28 yasimdayim babam en son üç ay önce onları ziyarete gittiğimde arkadaslarimi özlediğim için eşimle beraber arkadaslarimizin evine geçtiğimizde gece 12 de beni arayıp terbiye edip telefonu yüzüme japatmisti
Ne zaman gelecekmisiz uykusu gelmişmis ama ağzıma ediyor yani.

Eve döndük maalesef çünkü moral kalmadı bende
Kimse anlasın istemedim de
Ertesi gün kahvaltı da eşim henüz mutfakta değildi
Artık bir birey olduğumu üstelik de evli olduğumu benimde arkadaşlarım olabildiğini eşiminde babamın beni dün aramasına çok kızdığıni ve tavır koyduğunu söyledim.

Eşime de böyle dedim bak diye anlattım..m keşke öyle demeseydin dedi ama biraz cekinsin duracağı yeri bilsin istedim babam..

Ömrüm boyunca arkadaşlarımla bulusmami zehir etmişlerdir
Arkadaşımın düğününe başka şehre gittiğimde beni görüntülü arayıp hemen eve dön demişti ablalarim...
Daha uçaktan yeni inmistim!!! Ve yanımda bir arkadaşım vardı rezil olmuştum..annem babam izin vermişti oysaki ...

Bizim evden Kızılay bir saat
Ben Kızılay'a arkadaşımla buluşmaya gittim yine üç ay önce .. babamlarin sehrindeyken.
Babam üç gün sonra bana laf vurdu neymiş benim öğlen birden akşam altıya kadar arkadaşımla buluşmama gerek yokmuş
Bir saatte bulussam 6 saatte bulussam özlem bitmezmis zaten .
O yüzden uzatmadan eve dönecekmisim
Ya sen hayırdır ya ..

Çok çıldırdım .kusura bakma on beş gündür sizin yanınızda oturuyorum .elbetteki arkadaşımı göreceğim sürekli dizinizin dibinde ev hapsine gelmedim ben dedim...yine eşim bırakmıştı o günde beni arkadaşımın yanına .

Anlatıyorum çünkü al bende sendekinden evlenmeme rağmen farklı değil ki

İyi de kadınlar kocaları tarafından da öldürülüyor, onu da evlenme diyerek mi çözeceksiniz?
Tabiki böyle çözülmez ama dikkat etmek lazım anne babalar hayat tecrübesi olarak daha öngörülüler. Çocukların göremediği noktaları görürler. Çözmek elimde olsa yasalardan başlardım işe ama malesef.

Bu kadar saygısız ailenin sizi evlatlıktan reddetmesinden neden bu kadar korkuyorsunuz ki, ben de onu anlamıyorum. Benim hayatıma karışmaya kalkan, saygısızlık yapan isteklerimi ciddiye almayan insanı, anne babam olsa silerim hayatımdan. Benimkiler de ben küçükken öyleydi, aşırı olmasa da. Annemin hep tüm sevgililerimden haberi olurdu. Babamdan gizlerdik. Sonra hayallerimdeki üniversiteyi kazandım, babam da oraya gitmemi çok istiyordu. Şehir dışı olmasına rağmen. Orayı kazanmamdan sonra babamın güvenini kazandım. Benim hizaya getirilmeden de hayallerimi gerçekleştirebileceğimi, kısıtlanmadan da doğru kararları verebileceğime güveni oldu.

5 yıllık ilişkim var, babamın bilgisi dahilinde iki senede toplam 1.5 ay sevgilimde kalmaya gittim, ülkenin öbür ucuna. Babam akşamları asla aramaz mesela onun yanındayken beni. Ben aramadan da kolay kolay aramaz. Bir kere bile habersiz görüntülü aramadı beni. Arar ya da mesaj atar "müsait misin, görüntülü konuşalım mı?" diye. Ben dışarıdayken aradığında da aynı şekilde "dışarıdayım eve dönünce ararım" yazıyorum. O sormaz ne yapıyordun neredeydin diye, ben istersem anlatırım. Tek yaşarken de böyle oldu, sevgilimin yanında olduğumda da hep. Evlilik isteyip istemediğimize dair bir bilgisi de yok babamın. Nasılsa evlenecekler gibi bir düşünce de söz konusu değil. Fotoğraflarımızı gördü, 2 kez de karşılaştılar gördü ama sevgilim sıfatıyla tanışmadı, belki hatırlamıyordur bile. Üniversitede ev tuttuğumuzda annemin "eve erkek atarlar artık" tarzı bir esprisine sinir krizi geçiren adam bu.

Sizin biraz "asıl benim hayatımı nasıl yaşayacağıma dair bir saygısızlık yapmaya devam ederseniz ben sizi reddedeceğim" modunda olmanız lazım. Önümüz sömestr tatili. Bu döngüyü kırmak için mükemmel bir zaman. Normalde hep gidiyorsanız arayın ve "ben bu yıl tatilde gelmeyeceğim, kısa bir süre için gerek yok, evde işlerim var, onları halledip dinleneceğim" diyebilirsiniz. Aramalarını da yavaş yavaş kırın. 3 aramanın 1'inde açın telefonu. Mesela o an işiniz olmasa bile aradıklarında meşgule atıp "meşgulüm, işim bitince arayacağım" şeklinde mesaj atın. Üzerinden birkaç saat geçince arayın. Zırt pırt görüntülü ararlarsa, kapatın kendiniz normal arayın. Bahane sunun. Hakaret bağırış vs olduğunda yüzlerine kapatın. Tekrar ararlarsa "ben artık çocuk değilim, şu yaşa geldim, kaç yıldır çalışıyorum, bu şekilde saygısızlığınıza daha fazla katlanmayacağım" deyin.

Burada konu sizin güvenliğinizden endişelenmeleri değil. Güvenliğinizden endişelenen anne baba bir aramayı kaçırsanız bağırmaya başlamaz. Tek dertleri güvenliğinizse de "şu an açamıyorum, sonra arayacağım" mesajınız onlara yeterli gelir. Bu döngü sadece siz kırarsanız durur. Siz durdurmadığınız sürece aynen devam eder.
Bakın aslında sadece başlangıçta aynı, ben de hayalimdeki üniversiteyi kazandım ve bizimkilerin tek bir olumsuz cümlesi olmadı hep desteklediler en baştan beri, güvendiler.
Atandım yine uzak bir şehre yine yanımda gelip kimse kalmadı hep tek basıma veya arkadaşlarımla kaldım zaman geçirdim. Dışarıdayken aradıklarında dışarıdayım diyebiliyorum evet buna kimse karışmıyor fakat kalkıp ben yazın tatile gideceğim arkadaşımla desem hangi arkadaş kim o arkadaş nereye gideceksin ne yapacaksın diyip inciğine kadar sorguya cekilirim bu kadarı bilmeniz yeterli demeyi hayal bile edemiyorum babama karşı.

Babanız nasıl böylesine değişti peki o sinir krizi geçiren adama nasıl siz erkek arkadaşımdayım diyebildiniz ?

Yalan söyleyin, hiç de huzursuz olmayın. Normalde yalanı söylemem, ama türk aile yapısı bunu hak ediyor malesef. Kaç yaşına gelmişsiniz paranızı kazanıyorsunuz, ailenizden ayrı bir şehirde tek başına yaşayabilen bir bireysiniz. Tek başınıza veya istediğinizle tatile de gidebilirsiniz. Aileler evlatları hakkında her detayı bilecek diye bir şey yok. Eğer bilmek istiyorlarsa da ona göre saygılı davranmaları gerekiyor. Bu yaştan sonra kendi parasını kazanırken hesap vermek koyar insana. Ya yavaş yavaş kavga ede ede alıştıracaksınız.
Ya da yok ben kavgaya gürültüye gelemem diyorsanız sonuna kadar yalan söyleyeceksiniz. Arkadaşların dediği gibi telefonu açmadınız diye bağırıyorsa kapatın suratına sakinleş öyle konuşalım diyin. Yani duşta olduğunuz için de açmayabilirsiniz telefonu çok saçma. Yoksa gençliğimiz gider, siz de sırf sevgililerin yaşadığı şeyleri rahat yaşayabilmek adına erkenden evlenir pişman olursunuz.
Bu zamana kadar açıkçası yazın erkek arkadaşımla tatile gideyim, erkek arkadaşımda kalayım düşüncesi pek olmadı bende, şuan var çok istiyorum her boş zamanı onunla değerlendirmeyi ki bu karantinalarda özellikle. İşte şimdi karşı gelme gibi bir süreç başlatacağım için korkuyorum, örnekler sundugumda biz öyle bir aile değiliz bizim ailemiz bunu kabullenmez sanki aşiret ailesi göçmeniz bir de üstelik.

Ben evliyim 28 yasimdayim babam en son üç ay önce onları ziyarete gittiğimde arkadaslarimi özlediğim için eşimle beraber arkadaslarimizin evine geçtiğimizde gece 12 de beni arayıp terbiye edip telefonu yüzüme japatmisti
Ne zaman gelecekmisiz uykusu gelmişmis ama ağzıma ediyor yani.

Eve döndük maalesef çünkü moral kalmadı bende
Kimse anlasın istemedim de
Ertesi gün kahvaltı da eşim henüz mutfakta değildi
Artık bir birey olduğumu üstelik de evli olduğumu benimde arkadaşlarım olabildiğini eşiminde babamın beni dün aramasına çok kızdığıni ve tavır koyduğunu söyledim.

Eşime de böyle dedim bak diye anlattım..m keşke öyle demeseydin dedi ama biraz cekinsin duracağı yeri bilsin istedim babam..

Ömrüm boyunca arkadaşlarımla bulusmami zehir etmişlerdir
Arkadaşımın düğününe başka şehre gittiğimde beni görüntülü arayıp hemen eve dön demişti ablalarim...
Daha uçaktan yeni inmistim!!! Ve yanımda bir arkadaşım vardı rezil olmuştum..annem babam izin vermişti oysaki ...

Bizim evden Kızılay bir saat
Ben Kızılay'a arkadaşımla buluşmaya gittim yine üç ay önce .. babamlarin sehrindeyken.
Babam üç gün sonra bana laf vurdu neymiş benim öğlen birden akşam altıya kadar arkadaşımla buluşmama gerek yokmuş
Bir saatte bulussam 6 saatte bulussam özlem bitmezmis zaten .
O yüzden uzatmadan eve dönecekmisim
Ya sen hayırdır ya ..

Çok çıldırdım .kusura bakma on beş gündür sizin yanınızda oturuyorum .elbetteki arkadaşımı göreceğim sürekli dizinizin dibinde ev hapsine gelmedim ben dedim...yine eşim bırakmıştı o günde beni arkadaşımın yanına .

Anlatıyorum çünkü al bende sendekinden evlenmeme rağmen farklı değil ki
Offfff sizdeki resmen çok çok çok yorucu bir model. Yahu koca kadınsın evli barklı üstelik bu neyin nesi böyle ?

Back
X