Bağırsaklarınızla dost 5 besin

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.630
Bağırsaklarınızla dost 5 şifa niyetine besin

Sindirim sistemindeki aksaklıklar , bağırsakların tembelleşmesi özellikle diyet zamanı sıklıkla başımıza gelir .

Bu durumda yaşanan şişlik , tartının gösterdiği artı ... diyet motivemizi de zaman zaman bozar .

Sindirim sitemini hareketlendiren , bağırsak dostu besinleri listemize ekleyerek ; bu dertten kurtulmak mümkün .



Taze meyve ve sebzeler
5901baef67b0a9235c57b162


Koyu yeşil yapraklı gıdalar ve kırmızı renkli sebze ve meyveler bağırsaklarınıza dost yiyeceklerdir. İçinde bol lif bulunduran bu gıdalar sindirimi kolaylaştırır ve çalışmasını hızlandırır. Beslenme düzenin de meyve ve sebzenin bol olduğu bir düzene geçtiğinizde ne kadar rahatladığınızı ve artık hiçbir şişkinlik ya da gaz problemi yaşamadığınızı gözlerinizle göreceksiniz.

Kurutulmuş meyveler

5901bafa67b0a9235c57b164


Kuru meyveler içerdikleri bol lif dolayısıyla sindirime yardımcı yiyeceklerdir. Eğer bağırsaklarınızla ilgili sorun yaşıyorsanız öğün aralarında ağzınıza birkaç kuru meyve atarak bağırsaklarınızı rahatlatabilirsiniz. Özellikle kuru kayısı ve kuru incir oldukça etkilidir. Bağırsaklarınızdaki etkiyi artırması için yedikten sonra üzerine bir bardak su da içebilirsiniz. Ancak bu işlem kabızlık ve gaz gibi problemler yaşıyorsanız etkilidir. Kuru meyvelerin fazla tüketimi ishal olmanıza neden olabilir.

Kepekli ve lifli gıdalar

5901baef67b0a9235c57b162



Lifli gıdalar bağırsakların doğru çalışabilmesi için son derece önemlidir. Kepekli tahıllar içinde bulunan bol lif dolayısıyla beslenmenizde tercih etmeniz gereken bir yiyecektir. Ancak kronik bağırsak hastalıklarından birine sahipseniz lifli gıdalar tüketmeden önce doktorunuza danışmanız gerekir.

Kuru bakliyat

5901bb0767b0a9235c57b167


Fasulye, mercimek, nohut gibi bakliyatlar yine aynı şekilde yüksek lif oranları ve demir yönünden zengin olmaları nedeniyle öğünlerinizden birinde mutlaka tüketmeniz gereken besinlerdir. Sindirime destek olan bakliyatlar gaz, şişkinlik, kabızlık gibi durumlar karşısında korkmadan tüketilebilir. Ayrıca içeriğindeki zengin bileşenler sayesinde bağırsak florasını korur ve bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar.

Su

5901bb1367b0a9235c57b169



Suyun ihtiyacımız olan bir gıda olduğunu düşünmeyiz. Bu nedenle yemek yemeyi atlamayız ama su içmeyi unutabiliriz. Ancak su tıpkı diğer gıdalar gibi vücudunuzu besleyen ve bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sağlayan önemli bir besindir. Bu nedenle bağırsaklarınıza aldığınız lifin işe yaraması için bol bol su içmeyi ihmal etmeyin.
 
Tek besin söylemek gerekirse eğer o da kefir. Kefir bir mucize. Fermente gıdalar da bağırsak sağlığı için oldukça önemli.
 
X