Bahane mi?

babymaster

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2011
875
11
118
........................................................

Son düzenleme:
böyle düşüncelerı olan ruh hastası bı adamdan ayrılırdım ben
arkadaşlarının lafına mı bakıyormuş
alevı olman bahane, hıııç umursama

hangı devırde yaşıyoruz ya
bıraz ınsan olmayı deneseler

Şimdi öncelikle dini içerikli bir konu olduğunu için çok seçerek konuşacağım yanlış bir cümlem olursa affola öncelikle...

Şimdi malesef sene 2012 ama bu düşünceler 'eski kafalı' ailelerde hala taptaze bulunuyor bilinçlerinde. Bu ailelerden birine ben de sahibim. Düşün bak benim babam erkek arkadaşımı bilir ve bana sonsuz güvenir. Tüm arkadaşlarım bunu modernlik aman ne anlayışlı baba diye adlandırır. 22 yaşındayım bu arada. Ama gel gelelim sünni-alevi ilişkisinden konu açıldı mı ilk kurduğu cümle; anlaşamazsınız oluyor. Verdiği örneklerde hep; oruç, abdest ve buna benzer dini ibadetler yer alıyor. Evlilik söz konusu olmadığında ise bakış açısı tabii ki böyle değil en yakın arkadaşımız, ailecek görüştüğümüz kişi de alevi. Babam kızı gibi sever onu. Ama onların ailesiyle bu tür konular konuşulduğunda onlarda sünni kız-erkek gelin-damadımız olsa anlaşmazlıklar olur illa ki derler.

Ben böyle düşünmüyorum, bu düşünceyi de savunmuyorum. Ama yakından gördüğüm bu ailelerde sebep hep; anlaşamazsınız. Benim verdiğim cevap ise herkesin inancı, ibadeti kendine oluyor. Aldığım cevapsa yıllar geçtikçe sen de ibadetlerini bırakırsın, etkilenirsin çünkü oluyor. Yani koca insanlar, böyle görmüş, böyle inanmışlar.

Sanıyorum ki arkadaşında ailesinin tavrını biliyor oyüzden hazır ilişki yeniyken, ilerde sıkıntı çekmektense yol yakınken dönelim düşüncesinde. Eğer ailenin böyle bir düşüncesi varsa ki sevgili de böyle düşünüyorsa işin zor arkadaşım.

Şimdi öncelikle dini içerikli bir konu olduğunu için çok seçerek konuşacağım yanlış bir cümlem olursa affola öncelikle...

Şimdi malesef sene 2012 ama bu düşünceler 'eski kafalı' ailelerde hala taptaze bulunuyor bilinçlerinde. Bu ailelerden birine ben de sahibim. Düşün bak benim babam erkek arkadaşımı bilir ve bana sonsuz güvenir. Tüm arkadaşlarım bunu modernlik aman ne anlayışlı baba diye adlandırır. 22 yaşındayım bu arada. Ama gel gelelim sünni-alevi ilişkisinden konu açıldı mı ilk kurduğu cümle; anlaşamazsınız oluyor. Verdiği örneklerde hep; oruç, abdest ve buna benzer dini ibadetler yer alıyor. Evlilik söz konusu olmadığında ise bakış açısı tabii ki böyle değil en yakın arkadaşımız, ailecek görüştüğümüz kişi de alevi. Babam kızı gibi sever onu. Ama onların ailesiyle bu tür konular konuşulduğunda onlarda sünni kız-erkek gelin-damadımız olsa anlaşmazlıklar olur illa ki derler.

Ben böyle düşünmüyorum, bu düşünceyi de savunmuyorum. Ama yakından gördüğüm bu ailelerde sebep hep; anlaşamazsınız. Benim verdiğim cevap ise herkesin inancı, ibadeti kendine oluyor. Aldığım cevapsa yıllar geçtikçe sen de ibadetlerini bırakırsın, etkilenirsin çünkü oluyor. Yani koca insanlar, böyle görmüş, böyle inanmışlar.

Sanıyorum ki arkadaşında ailesinin tavrını biliyor oyüzden hazır ilişki yeniyken, ilerde sıkıntı çekmektense yol yakınken dönelim düşüncesinde. Eğer ailenin böyle bir düşüncesi varsa ki sevgili de böyle düşünüyorsa işin zor arkadaşım.

Ne kadar güzel anlatmışsın canım çok teşekkür ederim. şimdi durum şöyle benim ailem her şeyden önce insanlığa bakıyorlar, karşı tarafın dini ırkı inancı geri planda kalıyor. Ha ilk başta bi kafalarında süphe edrler her anne baba gibi acaba bizim kızı mutlu eder mi diye, ama mutlu olacağımı gördüklerinde saygı duymasınıda bilirler.

Erkek arkadaşımda dediğin gibi yol yakınken dönelim düşünesinde ama ayrılmakta istemiyor benden. Ben ne olucaz böyle dediğimde off açma lütfen üzülüyorum diyor. Ama arafta kalmak gibi bir şey bu. Hem yaşımın küçük olması hem de bu aile uyuşmazlığı kafasını karıştırıyor.

bence de çok bağlanmadıysanız boyle bir ilişkiye başlamadan bitirmek en güzeli. boşyere ailevi, kültürel, inançsal sorunlar yaşayacak yıpranacaksınız, arkadaşın da sana aşık oluyorum dediğine göre ortada aham şaham bir aşk yok. bitirip kurtulmak en iyisi.

ben de boyle bi evlilik yaptım, din farkı yok ama diğer herşey farklı, bir sürü şeyin üstesinden gelmemiz gerekti. çok yıprandık, ve insan ufak bir mutsuzluğunda bunun için mi uğraştık bu kadar diyor, beklentiler daha yüksek oluyor.

Sen yoluna devam et iyi davran herzmn. kalirsa kalir senlen .. gidersede gider. Seni dusunur gibi yapiyor ama dusunse ayrilma sozu gecmez insan askiyla savasir.. Dha cok yeniyiz diyorsun ona baglanmamaya calis ama bsy belli etirme cunku ayrilik acisini cekmek cok zor. Cunku basta ayriligi dusunen biriden hayir gelmez moralini bozmak istedigimden degil

İkinizin fikri bir olsaydı çabalayın derdim ancak erkek arkadaşın başkalarının ağzına bakan, kendi fikri olmayan biri, çok uzamadan bitir bence, sonra üzülmeyesin

din dil ırk cinsiyet ayrımcılığına karşıyım :kkk: sanki kendimiz mükemmeliz de hemen başkalarını dışlamayı ötekileştirmeyi çok seviyoruz

Ne kadar güzel anlatmışsın canım çok teşekkür ederim. şimdi durum şöyle benim ailem her şeyden önce insanlığa bakıyorlar, karşı tarafın dini ırkı inancı geri planda kalıyor. Ha ilk başta bi kafalarında süphe edrler her anne baba gibi acaba bizim kızı mutlu eder mi diye, ama mutlu olacağımı gördüklerinde saygı duymasınıda bilirler.

Erkek arkadaşımda dediğin gibi yol yakınken dönelim düşünesinde ama ayrılmakta istemiyor benden. Ben ne olucaz böyle dediğimde off açma lütfen üzülüyorum diyor. Ama arafta kalmak gibi bir şey bu. Hem yaşımın küçük olması hem de bu aile uyuşmazlığı kafasını karıştırıyor.

Bak ikinizde olur mu öyle şey deseydiniz saçmalayıp da bitirmeyin ilişkinizi bence derdim. Ama daha başroldeki erkek arkadaşın bile dediğin gibi arafta. Bi'de bunun ilerde çok bağlanıp, iş ciddiye binince "kusura bakma, ailemi karşıma alamam" lafını duymak var. Bence etraflıca bir düşün canım, hakkında hayırlısı olsun inş.

Kızlar hepiniz söylediklerinizde haklısınız, ben zaten iyi davranıyorum normal davranıyorum. Kendisi üniversite ortamını görmüş geçirmiş birisi, her türlü insanı görmüş ve benim böyle temiz kalmam iyi olmam onu şaşırtıyor. Diğer kızlardan farklı olduğumu biliyor. Arkadaşları defalarca yarıl demişler ama bana konuyu bile açmadı sans eseri öğrendim, yani dinlemedi onları ama kafasında endişede yok değil..
Annenin ağzını ara ilerde sorun olur mu dedi, bende bizimkilerin ağzını arıycam daha önce hiç ailede olmadı böyle bir şey ne tepki verirler bilmiyorum dedi. Ben ailemin tutumunu anlattım açık açık o da ailesi ne der onu kestiremiyor..

" Lekum dinüküm veliyedin"
( Sizin dininiz sadece sizin için, benim dinim de sadece benim içindir. )

Aslında herseyı özetlemeye ayetin bu son cumlesi yeterlidir bence..
Zira sevgi,aşk din,dil,ırk,mezhep ayrımı yapacak bır duygu değildir..
Sevgiliniz sizden ayrılmak için bahane uretıyor .
Arkadaşlarının dusuncesını kendi duygu ve dusuncelerınden ustun tutmasıda kişilik probleminin oldugunu gösteriyor.
O sizi bırakmadan siz '' gerekçelerinizle '' kendinisi bırakın ..

gerçekten seven bi insan arkadaşlarının sözüne bakmaz çok saçma yani,bu konuyuda gündeme getirmez bence. yaşım ilerliyor v.s bunlar bahane gibi geldi bana duyuanda 28-29 yaşında sanıcak..belkide arkadaşları kafasını karıştırmıştır ama karışmamalıydı emin değil demek ki hislerinden..
arada gerçek bi sevgi varsa saygı da olur yani herkes birbirinin inancına yaşam tarzına saygı duyarsa problem olmaz,ne yazıkk ki insanlara bu zor geliyor

gerçekten seven bi insan arkadaşlarının sözüne bakmaz çok saçma yani,bu konuyuda gündeme getirmez bence. yaşım ilerliyor v.s bunlar bahane gibi geldi bana duyuanda 28-29 yaşında sanıcak..belkide arkadaşları kafasını karıştırmıştır ama karışmamalıydı emin değil demek ki hislerinden..
arada gerçek bi sevgi varsa saygı da olur yani herkes birbirinin inancına yaşam tarzına saygı duyarsa problem olmaz,ne yazıkk ki insanlara bu zor geliyor

Şimdi aramız iyi o memleketine gitti normalde 14 gün kalacaktı ama seni çok özledim cuma günü geleceğim dayanamam dedi. Gelince konuşmayı planlıyorum çünkü içim içimi yiyor, ama ne diyeceğim bilmiyorum. Kelimeleri kafamda toparlıyorum bile. :26:

Konuya nasıl başlıyacağımı bilmiyorum, ben 18 yaşında liseden yeni mezun oldum hedeflediğim okulu kazanamadığım için bu senede hazırlanma kararı aldım. Derslerim gayet iyi çalışmalarım iyi gidiyor yani o konuda her hangi bir sıkıntım yok.
Erkek arkadaşım üniversite son sınıfta 24 yaşında, ilişkimiz daha çok yeni ama bütün arkadaşlarıyla tanıştım, hepsi onay verdiler beni çok sevdiklerini söylemişler. Erkek arkadaşımla da kişisel olarak her hangi bir problemimiz yok her konuda anlayışlıyız birbirimize karşı.
Ama şöyle bir durum var.. Ben aleviyim, sevgilime bunu ilk söylediğimde hiç sorun etmemişti hatta alevi tanıdıkları varmış onlardan bahsetmişti. Daha sonra arkadaşlarına söyleyince ''hemen ayrıl geleceği yok bu ilişkinin kızın sınavı var boşuna sana daha fazla bağlanıp üzülmesin'' demişler..
Erkek arkadaşımda laf arasında istemeden konuyu bana açtı. ''Aklım mantığım ayrıl diyor çünkü benim artık yaşım ilerliyor evlenme çağına geliyorum ilişkilerimde daha ciddi olmalıyım, senin önünde sınavın var ya sınavdan önce bir şey olur da ayrılırsak kafanı toplayamazsın ben vicdan azabı çekerim.. Ama kalbimde senden vazgeçemiyor sana bağlanıyorum şuana kadar tanıdığım en iyi en temiz kızsın, hayret ediyorum seni tanıdıkca git gide aşık oluyorum.. '' dedi. Ben de bir şey diyemedim şok olmuştum böyle bir şey beklemiyordum. Ayrıca bana mantıklı düşünürsen sende hak verirsin dedi. Ve şuan öylece kaldık.. İlişkimiz hala devam ediyor ama onun kafasında bu çelişki var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ben de hak veriyorum bir yere beni ileride yüz üstü bırakmaktan korkuyor ama gerçek seven bırakmaz ki ne olursa olsun..
Ne yapmalıyım kızlar cidden bilmiyorum.

Erkek arkadasiniz size git gide sana asik oluyorum demis, bana bu garip geldi sizin yerinizde olsaydim buna takardim. Bana demekki asik degilsin ne isin var yanimda derdim. Tabi insanlar farkli ozelliklere sahip herkesin bir gorusu var. Uzulmeyin ama seven insan sizinle ilerde seni yari yolda birakabilirim tarzi bir konusma yapmamali. Sizden ayrilmayi kafasina koymus gibi.

Erkek arkadasiniz size git gide sana asik oluyorum demis, bana bu garip geldi sizin yerinizde olsaydim buna takardim. Bana demekki asik degilsin ne isin var yanimda derdim. Tabi insanlar farkli ozelliklere sahip herkesin bir gorusu var. Uzulmeyin ama seven insan sizinle ilerde seni yari yolda birakabilirim tarzi bir konusma yapmamali. Sizden ayrilmayi kafasina koymus gibi.

Canım orada ben yanlış bir ifade kullandım git gide aşık olmak değil, git gide bağlanıyorum sana yazmış. Geldiği zaman konuşmayı planlıyorum. Şimdi hiç bir şey yokmuş gibi davranamıyorum sürekli kafamı kemiriyor ne olucaz sorusu..

Malesefki iki araf deli gibi sevse de hala su gunlerde aileler onemli rol oynuyor, ailesi istemiyorum derse sen cok uzulursun, baktinki ailesinin agzina bakan bir cocuk hemen ayrilin hemen ,vakit kaybetmeye gerek yok.

Malesefki iki araf deli gibi sevse de hala su gunlerde aileler onemli rol oynuyor, ailesi istemiyorum derse sen cok uzulursun, baktinki ailesinin agzina bakan bir cocuk hemen ayrilin hemen ,vakit kaybetmeye gerek yok.

Korkusuda o canım zaten, ileride daha büyük sorunlar çıkıp yıpranmamız. Benim için çok önemli bir sınav var önümde bunu da düşünüyor. ama yinede benden vazgeçemiyor. :26:

dusunmene ble gerek yok canım ayrıl su gerı kafalı ınsandan degmez ınan bende alevıyım bunlar boyle ıste

ayrıca , uzuluyorum gelecegını dusunuyorum ılerde sorun cıkacagından korkuyorum demez bahane guzelım seven ınsan bunu bahane etmez

Back
X