Bahçede beslenen kediler , komşular ve ev sahibi

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
(Benim de sorunlarım çoğunlukla hayvan katnaklı oluyor)Konuya geleyim. Bizim binalar 3 er katlı ve her binanın kendine ait, duvarla çevrili bahçeleri var.Bizim bahçede sebze ekili.Ancak hemen bitişikteki bahçe ekili değil.Ben de yan evin sahibinden ve kiracısından izinle onların tarafına duvar dibine bir mama ve su kabı koydum.4-5 kedicik farklı zamanlarda karınlarını doyurup gidiyorlar.Yani bahçede kalıcı kedi yok.Ama ev sahibimizde dahil, yan bahçeler biraz mızmızlanıyor.Kediler mama kabına giderken, sebzelere tüy bulaştırıyorlarmış.Artık kafayı yiyeceğim insanlar yüzünden. Nasıl yaklaşayım bilemedim.üstelik ev sahibimiz hayvan severdir yani.

Komşularınızın haklı olduğunu düşünüyorum.Başka bir çözüm bulmayı deneyebilirsiniz.

Örneğin sokağınızn başına bir yere mama ve su koyabilirsiniz kediler için.

Özür dileyerek bende karşı çıkardım sanırım, yani bizde sitemizin parkının çam ağaçlarının köşesine su ve yiyecek koyuyoruz hayvanlar için ama sebze bahçesinin olduğu yerde ben istemezdim, iğrenirdim yiyemezdim o sebzelerden. Hayvanseverlikle alakası yokki bunun, mide ile alakası var :100:

Bahçe kapısının oraya koyabilir misiniz mesela ?
Sık sık kontrol etmek gerekir öyle bi durumda ama dökülmüşse falan temizlemek gerekir

evet hayvanları çok seviyorum ama bende kendi bahçemde sebze ektiğim yerlerde değilde karşımdaki boş arazide su, yiyecek bırakıyorum. Komsularınız haklı, özenle ektikleri domateslerin üstünde kedi tüyü bulmak hoş değil.. - bu kedinlerin geliş yolu belli ve komsularınız bunun farkında ..

Sanırım anlaşılamadım. Mama ve su kabı kesinlikle ekili alanlarda değil. Özellikle belirttim zaten bunu. Yan bahçedeki boş alanda. Komşularımızın rahatsızlığı kedilerin hedefe giderken ekili anlanlardan geçmeleri.

Yazan herkes sizi doğru anlamış gibi geldi bana

Bütün bahçelerin mızmızlanmasına sebep nedir. anladığım kadarıyla her bahçede ekili değil sebze.

Şöyle anlatayım. Önüm tamamen bahçe ve ekili. Benim binam tamamen bahçe ve ekili.Arkam, yanım bahçe ve ekili. Az ilerde çöp bidonu var.Arkası ve önü bahçe ve ekili.Sadece yan taraftaki bahçe ekili değil. Bahçede çam ağacı var ve onun altına koyuyorum.Siz olsanız özellikle rahatsız olanlar nasıl bir çözüm bulurdu.Bahçe kapımızın sağı solu zaten sebze.

bende bir hayvan severim.lakin hayvanları düşünürken başka insanların yaşam haklarınada saygı duymak gerekir.ekili sebzelerin olmadığı uygun bir yer bulup oraya koyabilirsiniz.

İnanın sizi doğru anladık.

İlla evinizin çevresine koymak zorunda değilsiniz diymi mama kabını.Evinizin bir giriş kapısı ve bahçe kapısı vardır,o bahçe kapısına kadar da gelen bir yol vardır muhakkak.O yolun karşı tarafına veya sonuna koyabilirsiniz mama ve suyu.

Bende sebze ekdiğim yerlerden kedilerin geçmesini istemem.

Etrafta ekili olmayan tek alanı kullanıyorum. Yaşadığım yer yol boyunca, denize kadar bahçeli ev. Yani bulunduğum mahalle tamamen bahçeli az katlı binalardan oluşmakta.Kaldırımada koysam, yolun ortasına da koysam, çöpün içine bile koysam hayvanlar mutlaka bahçelerden geçerek ulaşacaklar.Saygı öğreten arkadaşlar!Zaten insanları rahatsız etmemek için kırk takla atıyorum. Mama kaplarıma kuru mama dışından birşey koymuyorum.Defalarca kontrol ediyorum. Eğer mama dökülmüşse hemen süpürüyorum.Daha ne yapayım?

ektikleri şeyleri hiç yıkamadanmı yiyorlar ??
kedi geçmesede üstünden kuş geçiyor ..
toprak arasında kurt böcek yokmu ?

Bahçe kapısından girer girmez sağ tarafımızdan ekili alan başlıyor. Ayrıca bizim giriş kapımız hemen arka binanın bahçesine açılıyor.Apartman gibi düşünmeyin lütfen.Müstakil binalar.Yani emin olun konulabilecek en uygun yer benim koyduğum yer. Çöp bidonunun altına koydum.Ona bile laf söylediler. Delirmek üzereyim.

Ünlem kullanmaya gerek yok :97: Şöyle daha etkili bir çözüm var, bahçenizde yer yaparsınız klube tarzında, orada beslersiniz, hıııı olmadı beslemezsiniz

ben komşularınızın ve ev sahibinizin haklı olduğu görüşündeyim hayvan tüyü bulaşmaz bulaşmaz bulaşırsa sağlık açısından çıkışı olmayan bir sona ölüme götürebiliyor

sağlığınızın için de su ve mama kablarını dah uzak bir yere koymanızın daha uygun olacağını düşüyorum.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…