Anayasa değişikliği bir mesajda analatabileceğim birşey değil tabiki zaten öyle bir gelişme olmadığı için bilinmiyorda Ama şöyle şeyler içeriyor mesela başlık olarak profesyonel ordu, daha fazla özgürlük, tarafsız yargı gibi. Şu günlerde bu anayasada önemli olan güvenlik ordu düzenlemeleri Yani sanıldığı gibi başkanlık sistemi değil. onun için akpnin o kadar vekile ihtiyacı var ama programda partiler birleşip 400 vekil sağlasa dendi.
Yani ne olacağını tam olarak bilmiyorsunuz varsayım ve vaatlere göre hareket ediyorsunuz öyle mi?
Ben size söyleyeyim yapılan tüm çalışmalar söylediğinizin aksine anayasanın en temel maddelerini değiştirip başkanlığı yani federatif sistemi getirebilmek için.
Keza tayyip yakın zamanda siz isteseniz de istemeseniz de rejim değişmişir diyerek darbe yaptı zaten.
Var olan rejim cumhuriyet. Tüm şehirler merkezden yönetiliyor, hepsinde aynı hukuk kuralları geçerli. Irk, din ,dil ayırımı yok.
Getirilmek istenen başkanlık sistemi=federasyon demek. Federasyonda iç işlerinde merkeze bağlılık ortadan kalkar. Şehir diye bir kavram kalmaz onun yerine eyaletler olur. Her eyaletin kendine has hukuk kuralları olur yani Ankarada hırsızlığın cezası 3 yılken Adanada 5 yıl olur atıyorum. Her şehir kendi içinde bir devlet olur isteyen istediği dili konuşur istediği türden okul açar. kürdistan rahaaat rahaat resmiyet kazanır.
Yani görmesi zor olmasa gerek, başkanlık sistemi gelirse hepten bölünür parça pinçik olur gideriz. O kürdistan denen yerde israilin tevratta geçen vaadedilmiş kutsal topraklardır.
Buyurun bakın bakalım Türkiye'nin hangi bölgesine denk geliyor? A aa kürdistan?
Hedef 2023 dedikleri zırva da büyük israil planıdır.
O çok güvendiğiniz lideriniz israilin maşası anlayın artık şunu.
Anayasa değişikliği bir mesajda analatabileceğim birşey değil tabiki zaten öyle bir gelişme olmadığı için bilinmiyorda Ama şöyle şeyler içeriyor mesela başlık olarak profesyonel ordu, daha fazla özgürlük, tarafsız yargı gibi. Şu günlerde bu anayasada önemli olan güvenlik ordu düzenlemeleri Yani sanıldığı gibi başkanlık sistemi değil. onun için akpnin o kadar vekile ihtiyacı var ama programda partiler birleşip 400 vekil sağlasa dendi.
bnm cumhurbaskanim degil hanimefendi..ben kendi hur irademle secmedim..siz sectiniz..sizin cumhurbaskaniniz...sarayinda sefasini suruyo..bu kadar can gitmis analar aglams cocuklar yetim kalmis umrunda degil..yine szin basbakaniniz sehit hberleri geldigi sirada son derece sorumsuzca mac izliyodu..akp ye de hdp ye de oy vermedm asla vermem.icim rahat..ama sdece hdp taslanirken buna canak tutanlara oy verenlerin ici rahatmi onu bilemiyrm..Arkadaşlar RTE bir parti başkanı değil. Hepinizin cumhurbaşkanı. Ve bunca şehit varken siyasilerinde halkında derdi RTE. size mantıklı geliyor mu benim aklım almıyor kusura bakmayın. Bu televizyonlar gazeteler neyi nasıl isterlerse öyle algılamamızı ve o olaya o taraftan bakmamızı istiyor. Ya çok taraflı gazete okumak lazım her yayından yada durun vicdanınla konuşmak lazım. Şuan taşlanacak kişi demirtaş. İki gün önce seçim olmasada olur dedi 2 gündür şehitler susmuyor. Yani seçim olmayacak demek istemedi mi sizcede. Birlik zamanı. Dağılma değil. Geçmişte yapılan hataları bizler yapmayalım. Türkiye olarak bir araya gelelim. Şahıslarımızı unutup biz olabilelim.
ah atam sen bu olacaklarin sinyallerini bize yillar once vermissin...ileri goruslulugnle ne dusunduysen ne dediysen bir bir yasiyoruz..allah ulkemizi ferahliga cikarsin...
Ya Allahaşkına sen ne yaptında, belki öyleydi böyleydi demeden koalisyona kapağı atsaysınız bunlar olmazdı, herkes baştakinin ekmeğine yağ sürdü arkadaş
Ne mutlu aynı benim gibi hdpyi geç ona zaten oy vermem 2 dünya bir araya gelse. akpye zaten vermem vermedim vermicemŞu günlerde beni mutlu eden rahatlamamı sağlayan tek şey ne akp ye ne hdp ye hiç oy vermemiş olmam.
Ne mutlu aynı benim gibi hdpyi geç ona zaten oy vermem 2 dünya bir araya gelse. akpye zaten vermem vermedim vermicem
başımızdakiler çok mu allahlıbari bugün de birlik olun düşmanı sevindirmeyin birbirinize düşerek..
Adamın biri çıkmış diyor mhp oyları arttırmak için şehitler yükseliyor, öbürü abuk subuk konuşuyor, diğeri zaten Allahsız.
Bi insanları kendi haline bırakın oy mu istiyorsunuz mal mı istiyorsunuz para mı istiyorsunuz alın tüm mal varlıklarımızı alın paramızı alın ya alın
ülkemi insanlarımı bırakın 3 günlük dünya da biraz rahat yaşayalım.
başımızdakiler çok mu allahlı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?